icon

Som v koncoch s bývaním

nikanikusik26
Včera o 15:41

Ahojte dievčatá prosim neodsudzujte ma len ak môžete poraďte prosím.

Napíšem to v skratke.
Keď som sa vydala išla som bývať do Uliča ku svokrovcom....vzťahy sa do roka rapídne zhoršili.
Svokra ma začala nenávidieť a buzerovala ma za všetko čo som robila bolo to neúnosné a odsťahovali sme sa do prenájmu ale s nami odišli aj peniaze a nemali zaco kúpiť drevo na zimu takže svokra bola nakoniec u nas v byte kde sa správala az príliš dobre a ja som jej odpustila a požiadali nas ci by sme sa nevrátili ze my sme v prenájme a oni to nezvládajú....neprešli ani tri týždne a hádky boli na svete ale vratit sa uz nedalo. Takze sme zostali v Uliči nenávidela som to tam a nemohla som sa ani odtiaľ dostať kvôli financiám a ked sme sa dostali zopakovala sa rozprávka a ze svokor ma leukémiu no nemá taku ako opisovali a ze treba chodiť po doktoroch a kade tade .... zase sme sa vrátili a aj sme poprerabali zobrali sme si úver ale nepodarilo sa nam dokončiť a zas nas vyhanali robili zle. Naposledy do mna svokor skočil do bitky kvôli vode co deti vonku púšťali ale on nevedel ze polievaju paradajky len svokra ho nahuckala proti mne. Po tejto bitke sme odišli a sme v prenájme ale tym ze sme vzali úver nedostaneme uz hypo lebo ked bola korona mali sme odklad a ze vraj to banka registruje ako nezodpovedneho ci nedoveryhodneho klienta.... Popravde som v koncom my sme v prenájme lebo sme sa im dali oklamať a už nemáme ani možnosť na hypo jedine ze vyplatíme úver ktory sme tam vzali. Ak by bol dom na manželovi nikdy neodídem ale oni maju dom v zabezpeke kvôli hypo ktorú neplatili a tak sme ak toto platili a aj tak im nebolo dobre. Jeden den som aj nachytala svokru ako berie peniaze z našej skrine.... to ma tak dojalo ze som zamrzla a odišla. Otec mi radi aby sme si oddelili poschodia aj vchod ked je taka aká je kvôli tomu ze sme tam uz napchali peňazí a ze teraz uz neni ine východisko. Baby prosim vas poraďte co mam robit ?

nikanikusik26
autor
Včera o 17:57
@anonym_0d1598

@nikanikusik26 nemala.si tam ísť bývať a vonkoncom si nemala.brať úver na starú chajdu niekoho iného.
Mimochodom aj ja aj muž sme chodili do práce aj počas kovidu. A moji známi čo boli doma boli na HO a riadne dostávali výplatu
A ďalšia.vec teba sa muž nezastane? A neuprace svojich rodičov? Tak ja by som s takým chlapom nebola.
Ešte ma napadlo že.sa od nich absolútne odstrihnúť a odísť do zahraničia a nasporiť niečo

@janinah
@anonym_0d1598 Zastal sa veľa krát ale my sme slabé povahy a svet je skurveny ....

anonym_70206a
Včera o 17:58
@simca06022011

@anonym_70206a policia? :DD ale jasne, samozrejme ak to je taketo, tak nie je ine riesienie. ale proste musi chlap prist a ten uver vyriesit, minimalne tym prepisom domu, ze ak to uz splacaju a nebyvaju tam, tak to oni neprehajdakaju, nedaju niekomu inemu... nejak sa to musi zabezpecit

@simca06022011 policia? Nebud smiesna....
Na tych 40 tisic uviazanych v dome jeho rodicov mozu zabudnut. Prepisom domu na nich budu do smrti rodicov s nimi prepojeni. Cokolvek bude potrebne, budu riesit oni. Cokolvek rodicia pohnoja, upratovat bude autorka s manzelom. Do buducna ich to vyjde viac ako 40 tisic a navyse minimalne znicene nervy...

anonym_0d1598
Včera o 17:58
@nikanikusik26

@janinah
@anonym_0d1598 Zastal sa veľa krát ale my sme slabé povahy a svet je skurveny ....

@nikanikusik26 tak sa treba pozbierať a spraviť hrubú čiaru. Prečo sa necháte niciť?

simca06022011
Včera o 17:59
@nikanikusik26

@janinah

@nikanikusik26 nezvaluj na svet, to ze ste slabe povahy... si z inej rodiny, mas vediet co a ako, co je schodne a co nie, tvoj chlap to az tak poznat ine nemusi, ale ty ano. Sama ked si videla ze aj tvoji rodicia su proti, nemala si minimalne so spolocnym byvanim uz od zaciatku suhlasit. Nikdy. Zvaca je to tak, ze jeden clovek nepotiahne z kase celu rodinu, prave je to naopak, oni teba stiahnu do "nedostatku" a zlych vztahov.

lussyl5
Včera o 17:59

@nikanikusik26 Ja myslím že isť do väčšieho mesta kde sa vieš zamestnať je dobrý nápad.Aj keď nájom bude o niečo vyšší ak sa ti podarí pracovať stále to bude lepšie ako byť v nájme bez práce iba s manželovým príjmom.A manželovi bude jedno kam príde domov z turnusu.Ako balamuta je to riadna čo ste si narobili,ale podnájom zas dnes medzi mladými rodinami nie je nejaká dráma ,áno investujete do cudzieho ale s jeho s príjmom z Nemecka a tvojou prácou ak si ju nájdeš sa bude dať celkom dobre fungovať aj posplácať aj niečo prišetriť.Síce sa dostanete k hypo trochu neskôr ,ale zase nie ste prví ani poslední čo nemôžu(zatiaľ) mať hypo.
Hlavne aby ste mali slušný príjem.
Čo sa svokrovcov týka bolo by fajn pohovoriť s právnikom či sa s tým dá niečo robiť aby ste aspoň do budúcna mali šancu niečo dostať naspäť keď ste už investovali do niečoho čo nie je vaše.

pribinak
Včera o 18:01
@nikanikusik26

@janinah

@nikanikusik26 nepis že svet je skurveny, nikto nie je na vine to v akej sracky ste, len ty a muž.

Prečo keď je dieťa v škôlke nepracuješ? No musela by tam spinkať či sa jej páči alebo nie a ty riadne pracovať
Ty ai naozaj nemôžeš dovoliť sedieť doma

janinah
Včera o 18:02
@nikanikusik26

@janinah

@nikanikusik26 ja som sa pytala,prečo nepracuješ

anonym_70206a
Včera o 18:02
@nikanikusik26

@janinah

@nikanikusik26 nie svet nie je taky.....aj tuna Ti vacsina (po prvotnom zhrozeni a navale vycitiek) dava dobre rady AKO DALEJ.

simca06022011
Včera o 18:03
@anonym_70206a

@simca06022011 policia? Nebud smiesna....
Na tych 40 tisic uviazanych v dome jeho rodicov mozu zabudnut. Prepisom domu na nich budu do smrti rodicov s nimi prepojeni. Cokolvek bude potrebne, budu riesit oni. Cokolvek rodicia pohnoja, upratovat bude autorka s manzelom. Do buducna ich to vyjde viac ako 40 tisic a navyse minimalne znicene nervy...

@anonym_70206a co by museli riesit?? prepisu na seba polovicu alebo neviem aku cast domu v tej hodnte prerabky, odidu a mozu si rodicia robit co chcu... co take sa tam bude diat? dan z nehnutelnosti? par eur, co..? tym ze maju podiel, aj keby hned hypo sa neplatila, lebo rodicia na to nemaju, aj keby dom isiel do drazby, im by cast financii ostala... proste odist a nechat 40t tak,a ko ja som z ineho prostredia, ja by som to veru tak nenechala, podla mna je to penazi viac nez dost. urcite tam je cesta.. nechat len tak peniaze niekde, v ziadnom pripade, minimalne na pravnika (dobreho a nie predposrateho) to je.

anonym_70206a
Včera o 18:04
@janinah

@nikanikusik26 ja som sa pytala,prečo nepracuješ

@janinah lebo byva "na konci sveta" a nie je tam lahke si najst pracu. Uz to pisala.

slavomira236
Včera o 18:06
@nikanikusik26

@slavomira236 Tu si nájsť prácu ako mama dvoch detí je veľmi ťažké.

@nikanikusik26 to viem preto som to pisala. Ja som z humenneho a uz tu tiez nic nieje. A dalej na vychod to uz vobec

jaskolka
Včera o 18:07

@nikanikusik26 autorka, hľadaj podnájom v Snine, či v Humennom,aj robotu tam. Deti nahlásiť do škôlky v tom meste a ísť preč od takých svokrovcov. Mňa by tam neudržali ani minútu, prepána,ako viem,kde je Ulič,aj že to je ťažké s robotou na východe,ale čo iné chces robiť? Urobila si kopec zlých rozhodnutí,tak začni robiť správne.

nikanikusik26
autor
Včera o 18:08

Nemyslela som tym komplet celý svet ...Neverili by ste rodičom? Koľkí z vás maju rodičov vo finančných ťažkostiach? Nepomohli by ste ? Ale daj palec zoberú celu ruku ...proste za dobrotu na žobrotu...svokra nevedela zniesť ze ja si kúpim nové šaty alebo ze mam zaco ist do obchodu ... ale to ze my sme vsetko platili nevidela okrem elektriny vsetko a to je ich hypo plus drevo na celú zimu to je 1 500e a ked som chcela este som jej dačo šupla

nikanikusik26
autor
Včera o 18:10
@slavomira236

@nikanikusik26 to viem preto som to pisala. Ja som z humenneho a uz tu tiez nic nieje. A dalej na vychod to uz vobec

@slavomira236 Ako sme v prenájme ja si prácu hľadám aby sme mohli viac odkladať ale nedarí sa mi ...

nikanikusik26
autor
Včera o 18:11
@pribinak

@nikanikusik26 nepis že svet je skurveny, nikto nie je na vine to v akej sracky ste, len ty a muž.

Prečo keď je dieťa v škôlke nepracuješ? No musela by tam spinkať či sa jej páči alebo nie a ty riadne pracovať
Ty ai naozaj nemôžeš dovoliť sedieť doma

@pribinak Ja si pracu hľadám a dost aktívne aj na doma ja som ITčkar ale nedarí sa mi a ak by som nieco nasla tak ano v skolke byť musi .

anonym_70206a
Včera o 18:14
@simca06022011

@anonym_70206a co by museli riesit?? prepisu na seba polovicu alebo neviem aku cast domu v tej hodnte prerabky, odidu a mozu si rodicia robit co chcu... co take sa tam bude diat? dan z nehnutelnosti? par eur, co..? tym ze maju podiel, aj keby hned hypo sa neplatila, lebo rodicia na to nemaju, aj keby dom isiel do drazby, im by cast financii ostala... proste odist a nechat 40t tak,a ko ja som z ineho prostredia, ja by som to veru tak nenechala, podla mna je to penazi viac nez dost. urcite tam je cesta.. nechat len tak peniaze niekde, v ziadnom pripade, minimalne na pravnika (dobreho a nie predposrateho) to je.

@simca06022011 ano je to vela penazi.
Co s tym pravnik urobi? Je to ich hlupost, ze zobrali uver a zrekonstruovali cudziu nehnutelnost.

nikanikusik26
autor
Včera o 18:16
@anonym_70206a

@simca06022011 ano je to vela penazi.
Co s tym pravnik urobi? Je to ich hlupost, ze zobrali uver a zrekonstruovali cudziu nehnutelnost.

@anonym_70206a Môžme to dat na súd ale je len male percento ze to vyhráme urobili sme to dobrovoľne jedine ze budu musieť dat podiel z domu ale tam je banka veriteľ a ja uz na to nemam nervy fakt

jaskolka
@nikanikusik26

Nemyslela som tym komplet celý svet ...Neverili by ste rodičom? Koľkí z vás maju rodičov vo finančných ťažkostiach? Nepomohli by ste ? Ale daj palec zoberú celu ruku ...proste za dobrotu na žobrotu...svokra nevedela zniesť ze ja si kúpim nové šaty alebo ze mam zaco ist do obchodu ... ale to ze my sme vsetko platili nevidela okrem elektriny vsetko a to je ich hypo plus drevo na celú zimu to je 1 500e a ked som chcela este som jej dačo šupla

@nikanikusik26 no ok,tak si si to myslela a verila a neviem čo..ale keď si tam bývala a píšeš,že boli problémy,a odsťahovali ste sa,tak načo ste sa vrátili? A potom vlastne zase? Toto ženy tu nevedia pochopiť.
Lebo ok, dá sa zle odhadnúť situácia,ale keď už si zistila, aká je to "family"tak na akú gutu si sa tam zase a zase vrátila a ešte aj ste dávali peniaze na niečo, čo muselo byť jasné,že bude problém?
A keď teda ste tam boli, preboha, prečo ste všetko platili vy? To nie je o "zlom svete"ale o vašej nebotycnej hlúposti. Ako sorry,ale mna keby šiel svokor biť,tak ja mu budem ešte platiť niečo? No videl toto kedy niekto...🙈🙈🙈
A tak isto si myslím,že rodičia mali pravdu aj dobrého tušaka,že budú z toho problémy,keď ťa varovali pred sobášom s dotyčným,lebo s človekom si beries aj jeho rodinu.

anonym_6b9e0a
@nikanikusik26

@anonym_6b9e0a Možnosti su ja netvrdím ze nie ale chcem vidieť aj iny pohľad....nie tam niesu ziadne obecne byty do škôlky uz je dávno dohodnuté dopredu...všade rodinkarstvo ...ja nevyplákavam a ak poznáte pomery tak preco ste anonym ?

@nikanikusik26 lebo som rodáčka, príbuzných tam mám, chodievam tam stále, takže určite sa vídavame... proste tí, čo sme nechceli vyplakávať, tak sme odišli a makáme...

nikanikusik26
autor
Včera o 18:20
@jaskolka

@nikanikusik26 no ok,tak si si to myslela a verila a neviem čo..ale keď si tam bývala a píšeš,že boli problémy,a odsťahovali ste sa,tak načo ste sa vrátili? A potom vlastne zase? Toto ženy tu nevedia pochopiť.
Lebo ok, dá sa zle odhadnúť situácia,ale keď už si zistila, aká je to "family"tak na akú gutu si sa tam zase a zase vrátila a ešte aj ste dávali peniaze na niečo, čo muselo byť jasné,že bude problém?
A keď teda ste tam boli, preboha, prečo ste všetko platili vy? To nie je o "zlom svete"ale o vašej nebotycnej hlúposti. Ako sorry,ale mna keby šiel svokor biť,tak ja mu budem ešte platiť niečo? No videl toto kedy niekto...🙈🙈🙈
A tak isto si myslím,že rodičia mali pravdu aj dobrého tušaka,že budú z toho problémy,keď ťa varovali pred sobášom s dotyčným,lebo s človekom si beries aj jeho rodinu.

@jaskolka Lebo ja sa neviem hnevať ako fakt a prevo sme sa vrátili? Prosili nas ze oni nezvládajú...ale uz po tom ako ma svokor sotil som uz zanevrela toto bola moja posledná kvapka trpezlivosti

nikanikusik26
autor
Včera o 18:22
@anonym_6b9e0a

@nikanikusik26 lebo som rodáčka, príbuzných tam mám, chodievam tam stále, takže určite sa vídavame... proste tí, čo sme nechceli vyplakávať, tak sme odišli a makáme...

@anonym_6b9e0a ale opakujem nevyplakavam len chcem vediet aj iny pohľad a dievčatá mi pomáhajú aj ked niektoré ostrejšie. Som proste hlúpa a naivne som sa nechala oklamať a na toto som nasrata najviac ak by sim mala čistý stit ani ma nenapadne sem napísať ale moj rozum vraví dosť a moj otec vravi ze si mame urobit všetko osobitne a total ignor

cherrystone
Včera o 18:26

@nikanikusik26 v tejto bezvychodiskovej situacii by som zvazila, ze to prestanem platit, nech to pojde do exekucie. aj by som im to prisla povedat, nech sa zariadia, ak nezmenia retoriku na taku, kde najdete riesnie.

betulinka1
Včera o 18:27

@nikanikusik26 tvoji rodicia ta odstrihli, svokrovci su divni. Deti su male. Neviem ake mas vzdelanie ale nemusite sa drzat východu. Ved si pozeraj mesta s pracou aj inde. Ked vies nemčinu, spravila by som si opatrovateľský kurz, zamakala na jazyku a isla za muzom do Nemecka. Aj ked nie je na jednom mieste, stale to bude mat blizsie k tebe ako jazdiť na východ z Nemecka a spat. Spravit si novy domov tam. Asi sa to lahsie pise ako realizuje ale podla mna ti to otvori uplne iny zivot.

nikanikusik26
autor
Včera o 18:30
@cherrystone

@nikanikusik26 v tejto bezvychodiskovej situacii by som zvazila, ze to prestanem platit, nech to pojde do exekucie. aj by som im to prisla povedat, nech sa zariadia, ak nezmenia retoriku na taku, kde najdete riesnie.

@cherrystone Musíme to platiť inak sa nikdy nedostaneme k hypo.

nikanikusik26
autor
Včera o 18:31
@betulinka1

@nikanikusik26 tvoji rodicia ta odstrihli, svokrovci su divni. Deti su male. Neviem ake mas vzdelanie ale nemusite sa drzat východu. Ved si pozeraj mesta s pracou aj inde. Ked vies nemčinu, spravila by som si opatrovateľský kurz, zamakala na jazyku a isla za muzom do Nemecka. Aj ked nie je na jednom mieste, stale to bude mat blizsie k tebe ako jazdiť na východ z Nemecka a spat. Spravit si novy domov tam. Asi sa to lahsie pise ako realizuje ale podla mna ti to otvori uplne iny zivot.

@betulinka1 Ja som ITčkar a mam aj prax v soc.oblasti. Tu ide len o to že som sk myslela že s nimi pohnem ale nie nedá sa su to proste divný ľudia. Svokor nepracuje uz 7 rokov z neznámych dôvodov....

hopsas
Včera o 18:51
@nikanikusik26

@betulinka1 Ja som ITčkar a mam aj prax v soc.oblasti. Tu ide len o to že som sk myslela že s nimi pohnem ale nie nedá sa su to proste divný ľudia. Svokor nepracuje uz 7 rokov z neznámych dôvodov....

@nikanikusik26 ak si naozaj IT čkar tak zbal kufre aj manžela a deti a presidli sa do Bratislavy. V tomto segmente tu budeš mať slušný plat a ak sa uskromnite na začiatok s prenájmom nejakej malej garsónky tak snáď sa vám rýchlo.podari uver splatiť.

jaskolka
Včera o 18:58

@nikanikusik26 bohužiaľ,so zlými rozhodnutiami s tým už veľa neurobíš. Suma na úvere je dosť veľká,tak jedine ju splácať a zatiaľ žiť v podnájme.
Bývať so svokrovcami,aj keby ste si urobili oddelené vchody,je najhorši možný nápad,to vám nepomôže,ten vplyv tam bude stále. A budú aj hádky,problémy, konflikty
Ja by som sa od tej rodiny úplne odstrihla, odísť do mesta,a prerušiť kontakty
Ale zase ja som typ a povaha taká,že mňa by ani predtym nezlomili tie rečičky a fnukanie,že ako to oni nezvládajú a neviem čo. A nie,s takými ľuďmi nepohnes,ani keby si sa pokrájala. Tam skrátka je problém v inteligencii a zmýšľaní, toto nezmenis.

elviku11
Včera o 19:04
@nikanikusik26

@nikanikusik26 A kde bývate teraz, keď ste odišli z Uliča? Ináč ja poznám Rómku, čo robí na skrátený úväzok v DM presne preto, lebo má malé deti a musí po nich chodiť do škôlky. Na východe takto robí. Nájdi si najbližšiu DM drogerku od vás a choď sa tam opýtať...

katuskamala1
Včera o 19:14

Výnimkou je odklad splátok lex korona. Je to odklad splátok, o ktorý si požiadal v dôsledku tvojej zhoršenej finančnej situácie spôsobenej pandémiou. Mohol si oň požiadať počas trvania mimoriadnej situácie.

Je síce zapísaný v registri, ale má výnimku, lebo má špeciálne označenie, aby všetky banky vedeli odlíšiť, že ide o odklad z dôvodu negatívnych dosahov pandémie. Tento odklad splátok teda nebude mať negatívny vplyv na tvoje ďalšie žiadosti o úver po jeho skončení

anonym_82b906
Včera o 19:16
@nikanikusik26

@nikanikusik26 takze 40 000 ste zobrali na cudzi barak, kedy to doplatite, kolko celkom? Tie prachy ber tak, ze si hodila do bezodnej jamy a čiastocne si odbyvala. Stara bosorka zbadala gadzovku a podla planu vas podojila. Viac ju nezaujimate a 3 krat sa tam nevracaj! Ono by ti najlepsie bolo v Nemecku, zober rodicak a hybaj za nim. Vleziu tam miliony.migrackov,vy styria este vleziete. Mozno sa stari spamataju a bude s nimi rozumna rec, ale okrem tvojho tam🏠 bude este viac deciek s narokmi,ze? DE🇩🇪 je vasa spasa, chod tam🍀