icon

Som zlá švagriná

27. nov 2021

Zajtra máme v rodine krst švagrininého dieťaťa. Môj muž ide za krstného otca, krstná mama bude z druhej strany rodiny. Na krste bude podľa opatrení 6 ľudí, a potom bude podľa švagrinej ,,malé rodinné posedenie u nich doma”. Preto ma že vraj z kapacitných dôvodov na toto posedenie nepozvala, ale všetko plánuje samozrejme s mužom predo mnou a mňa to strašne škrie a hanbím sa za to. Lebo ja malinkého zbožňujem, dosť sme mu toho nakúpili odkedy sa narodil a aj počas tehotenstva, chodievam ho kočíkovať, švagriná mi ho nechá aj na pár hodín postrážiť, aby si mohla ísť nakúpiť alebo porobiť veci v domácnosti a ja by som tam chcela s nimi byť a cítim sa zo všetkého vynechaná. Na začiatku som sa presviedčala nič neukázať a brať to normálne, švagrinú a jej rozhodnutia a priania rešpektujem a je to ich dieťa, ale vidím, že to žiadne malé posedenie nebude, lebo si prenajali kulturák a dnes bol muž vyzdvihnúť torty a balóny, celá rodina mi s tým píli uši ako si tam vypijú a zabavia sa a šaty vyberajú, idú tam aj sesternice a tety a ujkovia z ôsmeho kolena a ja budem sedieť zajtra sama doma cez lockdown, pričom som jedna z najbližších členov rodiny. Už to vo mne vrelo, keď sa mi švagriná začala sťažovať, že krstnú by najradšej nedala, keby je po jej, lebo malému kúpila knižku za 5,50€ a všetkým nanuky a môj muž mal na starosti torty, košieľku, zlato a že to nie je fér. Fér to možno nie je, ale nechápem načo to rozoberá so mnou, keď ma ani nepozvala. Som detinská, ale strašne ma to urazilo a neviem sa tváriť, že sa nič nestalo, ešte aj keď muž nehovorí o ničom inom a že vraj som zdutá a neteším sa. No neteším, lebo ja budem sedieť doma na prdeli. Jediné pozitívum je, že aspoň covid nechytím. Na jednej strane sa hanbím za svoje myšlienky a mám výčitky že som zlý človek, na druhú stranu nie je podľa mňa pekné takto do očí bijúco niekoho vynechať a preberať pred ním všetky prípravy, pričom by som tam chcela byť hlavne kvôli maličkému a celkovo si myslím, že to je trápne, aby tam išiel môj muž sám bez manželky a neviem si predstaviť čo povie, keď sa ho niekto opýta, že prečo som neprišla.

titla
27. nov 2021

Nie si zla svagrina a tvoje pocity su opodstatnene. Chapala by som, keby ta nepozvali, lebo chcu minimalizovat pocet osob a rozhodli sa, ze krstu a oslavy sa zucastnia len krstni rodicia, ale takto...
Ja k svojnu svagrovi nemam nijako vrucny vztah, ale raz je to muz mojej sestry, otec jej deti a ratam ho do okruhu najblizsej rodiny.
Neskryvaj svoje pocity, ani pred manzelom, ani pred svagrinou. Vyvaruj sa hnevu a vycitkam ale netvar sa, ze sa nic nestalo.

elian
27. nov 2021

Tak ja byť v tvojej koži- už nemám švagrinú ani muža, maj hrdosť dievča

konikkon
27. nov 2021

Nie si ani detinska a ani zla švagriná. To tvoja švagriná nemá kúsok slušnej výchovy. Žiaľ Sedliacka co nevie, čo sa patri. Skutočne si neviem predstaviť, že by mňa alebo môjho muža rodina z niečoho takéhoto vynechala. U nás v rodine platí, že ak pozývaju niekde mňa, automaticky pozývaju aj môjho muža. Inak to nejde. Neakceptovateľné. Škoda, že tvoj muž na to pristúpil a nedal jej jasne na javo, že ty sko jeho manželka máš všade miesto po jeho boku. Tak na stráženie si jej dobrá ale na oslave ta nechce. Navyše, dary pre jej syna boli kupované z tvojich peňazí.... Nemám slov a je mi to ľúto. Je to hlupaňa.

sasa1310
27. nov 2021

to nejaká blbosť nie, v kulturáku keď je lockdown. To ktorý starosta vám dal v tomto období ešte klúče od kulturáku?
Si si to narýchlo celé vymyslela?

jawinka
27. nov 2021

@sasa1310 u nás v okolí minulý týždeň zomrelo 13dnove bábätko preto lebo tiež rodičia museli organizovať oslavu jeho narodenia musela ho vidieť celá rodina a známi a dostalo covid matke zomrelo doma v náručí ...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
27. nov 2021

Svagrina je riadna ... &@$.. ty si nemala byt len pozvana ty si mala byt aj krstna mama kedze krstny otec je tvoj muz . Dava sa ina zena Iba ked je krstny otec single alebo je matka materialisticka spekulantka co chce darceky zo vsetkych stran, vykasli sa na nu a prestan zboznovat jej dieta. Urob si s muzom svoje .( Aj ked tvoj muz je tiez divny ze mu nevadi ako Ta okaslali) ze len najblizsia rodina. Ved ty si najblizsia spolu snim. Hoci nie pokrvna . A zbytocne sa utesujes ze nedostanes Covid ked tam kde tvoj muz a moze ti ho doniest. Radsej chod niekde k rodicom na vikend .,

miadi
27. nov 2021

@elizabet173 no pisala ze povodne ze to malo byt doma no teraz v kulturaku . Ja aj celkom verim ze v nejakej hornej dolnej im ho prenajali, na Svk vsetko mozne.

autor
27. nov 2021

@sasa1310 nechápem tieto hnusné koníkovské útoky na vymýšľanie, bola by si prekvapená ako ľudia nič nedodržiavajú a zarábajú aj teraz, ja som sem písala, že som jej už v lete hovorila, aby nepokúšali osud a opatrenia a preto si myslím, že ma nepozvala, svokra pracuje v cateringu, ktorý robieva v tom kulturáku svadby a oslavy a má nadštandardné vzťahy so starostom, toto nie je prvá akcia, ktorú tam robila počas opatrení. A písala som, že ma švagriná oklamala, že to bude u nich doma a potom som zistila od muža, že to bude veľká oslava v kulturáku, veď preboha čítajte niektoré pred začatím útoku.

sasa1310
27. nov 2021

tak keď si si nevymyslela, tak to už daj do úplneho konca a hoď názov dedinky.

janulka1802
27. nov 2021

@miadi tak to veru počujem prvýkrát a nemám to vobec ani ja sama tak, aby boli moji krstní manželia. Sú to úplne cudzí ľudia a ani krstní rodičia mojich detí nie sú manželský pár... A poznám veľa rodín, kde je to podobné. Nie je žiadnou podmienkou, aby bola ona krstná len kvoli tomu, že jej muž je krstný...

evkamotka
27. nov 2021

Ked mala svagrina oslavu promocii, siel moj manzel, jej brat na samotne promocie. Ja som nemohla ist, lebo sme mali syna vtedy mini babo. Manzel sa z oslavy v restike ospravedlnil, po promociach siel rovno domov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
27. nov 2021

a co vlastne zvysok rodiny a manzel hovoria na to ze nie si pozvana ? to sa nikto nevie ozvat? ja by som aj jemu povedala nech im zavola a nech mu povedia rovno dovod preco ta tam nechcu ...a potom by som im povedala nech si hladaju noveho krstneho

miadi
27. nov 2021

@janulka1802 nie je to podmienka je to jednoducha slusnost.

lindous
27. nov 2021

Píšeš, že ťa švagriná oklamala... Keďže množstvo vecí zaraďuje tvoj manžel a hovorí o tom pred tebou celá rodina, tak jej muselo byť jasné, že ťa nedokáže oklamať a že sa o tom určite dozvieš a preto mi to stále príde ako nedorozumenie... To že ťa neozvala domov, neznamená že ťa nepozvala do kulturáku, ak sa to zmenilo...ja by som sa ozvala a spýtala... Aby neboli všetci zajtra prekvapení, že tam nie si, že s tebou rátali.. A potom až budeš v jej očiach "zlá švagriná", ktorá neprišla na krst lebo nedostala osobnú pozvánku do ruky 😅

miadi
27. nov 2021

@elizabet173 no sak mala by dat adresu . Alebo tip na policii

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
7lenka11
27. nov 2021

Cele je to divne.. jej spravanie, postoj tvojho muza, to, ze robia vobec v takomto obdobi oslavu s mnozstvom ludi a ze ludia maju stale chut robit z kazdej udalosti v rodine akciu roka.. inak nic v zlom, ale ak ich niekto nahlasi, ze robia oslavu, tak si zarobia na riadne mastnu pokutu a bude po svagrinej radosti

loginexistuje
27. nov 2021

@lindous jasne jej svagrina povedala so oci ze nie je pozvana lebo neni pre nu miesto to je ake nedorozumenie ?
autorka je to absolutne hnusne aj od svagrinej aj od tvojho muza a aj od ostatnej rodiny evidetne ta v nej nechcu a nemaju ta radi

ja by som sa prestala starat o domacnost varila prala atd len sebe nech sa muz stara ako vie ak by nebol lockdown idem do hotela na wellnes

pleja
27. nov 2021

@elizabet173 presne kvôli takýmto chumajom máme nemocnice plné.. Prečo autorka rieši to, že ju nepozvali a nie to, že konajú oslavu hoci je teraz zakázaná. To mala ozrejmiť celej rodine. Ja by som povedala mužovi že ak tak nech ide na obrad a na oslavu nie a nie kvôli tomu že ma nepozvali ale kvôlui šíreniu vysoko nákazlivej choroby. A dohádala by som sa do krvi. Ak sú kresťania tak majú brať ohľad na iných a nie na svoje sebecké záujmy...hlavná vec že budú balóniky a torty.... čistá, čistá katastrofa.

autor
27. nov 2021

Mne sa to tiež nepáči takáto oslava v týchto časoch čo som niekoľko krát zdôraznila, ale písala som sem kvôli ich prístupu a tomu, čo ma trápi na tom celom a niektoré ste sem prišli riešiť iba covid a o to ja naozaj nestojím, choďte sa realizovať do iných tém, ja nebudem nič nahlasovať, lebo nepotrebujem, aby muž dostal pokutu (aj keď by si ju možno za to ako sa správal ku mne aj zaslúžil). Ale je to malá dedinka a my tam ani nežijeme, budú tam dochádzať na autách a ľudia si to všimnú, plné parkovisko a svetlá a hudba a ak ich niekto nahlási, tak to bude už ich problém, verím tomu, že hlavne ľuďom čo bývajú okolo sa to páčiť nebude.

luccija
27. nov 2021

Tvoja švagriná je hlupana kritizovať aký dar kúpila druhá krstná mama.Vela ženám zatemni mozog a cítia sa veľmi nadradené a dolezito, keď porodia dieťa🙂Prepáč tvoj muž je tiež truhlik, že sa nevie sestry spýtať, keď tam bude celá rodina prečo tam nemôžeš byť ty?a verím, že sa táto oslava bude konať tiež viem o jednej 50 tkéle v kultúraku na dedine ľudia sú nepoucitelni.Normalne by som mužovi povedala nech sa spýta sestry prečo Ťa nepozvala, keď z mini posedenia sa ide robiť oslava s balónmi a tortami.Alebo sa zajtra bude oblec a choď...tvoja švagriná to asi s ľuďmi vie, keď píšeš ako obalamutlila tvojho muža, že má česť byť krstným🙂o pár mesiacov budete ohovárani ake dary kupujete krstni rodičia by mali byť o niečom inom

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katulik123
27. nov 2021

Úprimne autorka al nehľadim na tému covidu si myslím, že by si mala ísť. Vieš prečo? Lebo keďže ti to povedala bokom, môže to hodiť kľudne na teba aká si arogantna, že si neprišla... A manžel ak nevidí ako ťa to trápi je teda dobrý blbec ak sa svojej manželky nevie zastať.

lindous
27. nov 2021

@loginexistuje povedala, ze nie je miesto lebo oslava bude iba malá a doma , ale tá oslava nakoniec nie je malá a doma...a to sa nedá utajiť, keď jej tam ide manžel, takže preto mi to nesedí, že by zámerne klamala, keď je jasne, že na to autorka príde... ale samozrejme sa môžem mýliť... No ja by som sa ozvala a spýtala ako to teda je

loginexistuje
27. nov 2021

@lindous ak jej tamto vedela povedat tak jej mala povedat ze zmenilo sme miesto pridi alebo dat jej pozvanku ktoru ostatnym dala ved citaj ze muz jej chcel ist teraz vybavit pozvanku
ako sa da toto vobec obhajovat ????

radkaradix
27. nov 2021

ako jedine pozitivum si napisala, ze aspon nechytis covid, ale este aj ten ti moze muz dopratat :(

ankare
27. nov 2021

Ste manželia? Ako dlho si s Tvojim chlapom? Fakt je to odveci od švagrinej...