Som zlá švagriná
Zajtra máme v rodine krst švagrininého dieťaťa. Môj muž ide za krstného otca, krstná mama bude z druhej strany rodiny. Na krste bude podľa opatrení 6 ľudí, a potom bude podľa švagrinej ,,malé rodinné posedenie u nich doma”. Preto ma že vraj z kapacitných dôvodov na toto posedenie nepozvala, ale všetko plánuje samozrejme s mužom predo mnou a mňa to strašne škrie a hanbím sa za to. Lebo ja malinkého zbožňujem, dosť sme mu toho nakúpili odkedy sa narodil a aj počas tehotenstva, chodievam ho kočíkovať, švagriná mi ho nechá aj na pár hodín postrážiť, aby si mohla ísť nakúpiť alebo porobiť veci v domácnosti a ja by som tam chcela s nimi byť a cítim sa zo všetkého vynechaná. Na začiatku som sa presviedčala nič neukázať a brať to normálne, švagrinú a jej rozhodnutia a priania rešpektujem a je to ich dieťa, ale vidím, že to žiadne malé posedenie nebude, lebo si prenajali kulturák a dnes bol muž vyzdvihnúť torty a balóny, celá rodina mi s tým píli uši ako si tam vypijú a zabavia sa a šaty vyberajú, idú tam aj sesternice a tety a ujkovia z ôsmeho kolena a ja budem sedieť zajtra sama doma cez lockdown, pričom som jedna z najbližších členov rodiny. Už to vo mne vrelo, keď sa mi švagriná začala sťažovať, že krstnú by najradšej nedala, keby je po jej, lebo malému kúpila knižku za 5,50€ a všetkým nanuky a môj muž mal na starosti torty, košieľku, zlato a že to nie je fér. Fér to možno nie je, ale nechápem načo to rozoberá so mnou, keď ma ani nepozvala. Som detinská, ale strašne ma to urazilo a neviem sa tváriť, že sa nič nestalo, ešte aj keď muž nehovorí o ničom inom a že vraj som zdutá a neteším sa. No neteším, lebo ja budem sedieť doma na prdeli. Jediné pozitívum je, že aspoň covid nechytím. Na jednej strane sa hanbím za svoje myšlienky a mám výčitky že som zlý človek, na druhú stranu nie je podľa mňa pekné takto do očí bijúco niekoho vynechať a preberať pred ním všetky prípravy, pričom by som tam chcela byť hlavne kvôli maličkému a celkovo si myslím, že to je trápne, aby tam išiel môj muž sám bez manželky a neviem si predstaviť čo povie, keď sa ho niekto opýta, že prečo som neprišla.
Je to cele podicne. Najskor to mala byt mala rodinna oslava taknpozvala babky, ujov, sesternice a bratov, skratka pokrvnych pribuznych. Idu aj osttani bez partnerov ci len tvoj muz? A ak to presunuli z obyvacky do kulturaku tak mozno to ani nepovazuje za nejake dolezite odvolt co ti pivedala. Manzel ta tam vola a ty uz trucujes, ze to bude trapne. Ved ta vola on tak chod a ked sa svagrina spyta preco tam si, tak povies, ze si dosla s Ferom no..
Inak ma fascinuje, ze na SK je v podstate rok a pol lockdown, opatrenia a neviem co a najhorsie cisla v Europe, cim to asi bude... Oh wait 💁♀️
Kasli na nu, ked nema zaujem...mozno jej casom dopne...
Nenapíšem nic nové,ked okydam tvojho pána manžela. Ty si teraz jeho rodina,jeho najblizsia.
Mne keby švagriná povie bokom,ze krst jej dietata je vysoko rodinná, súkromná vec, a pre opatrenia nemam chodiť ani k nim domov,ale môj muž áno (doma môže byt uz isto viac ľudí ako 6) a potom robia oslavy o 30 ľudí...viac by moju pomoc nedostala s dieťatkom. Vy deti nemáte este?
Nevyjadril sa k švagrinej a tvojmu mužovi lebo zjavne by som ti nič nové nenapísala len to čo písali už ženy predo mnou. Ale my sme krstili dieťa v prvej vlne korony. Opatrenia boli také že len tí naj utnejsi do kostola a oslavy byť nesmeli. Okrstili sme tak že v kostole bol farár jeden ministrant ja s manželom krstná mama a môj syn fotil krst. Nikto viac na krste nebol a to mám aj s tým krstenym dieťaťom 5 deti. Žiadny rodičia a súrodenci na krste neboli. Nieto ešte objednávať kulturak 🤦.
Inak divná dedukcia že švagriná ťa na krste nechce lebo si myslí že ich chces nahlásiť. Skôr ich nahlásiš teraz keď tam nejdeš ako keď by si tam išla....
je to zvláštne, neviem si takúto situáciu ani nejako predstaviť, predsa len keď sme rodina, tak sme rodina, u nás sa to vôbec takto nedelí že niekde len muž, bezo mňa, príde mi to uletené 🙂
@martina1201 aj my tak, október 2020.
Aby zajtra neboli v správach o 19:00,😃 ze exemplárne potrestaní všetci do jedného zaplatia 2000€ pokuty aj to malé krstenča...
Inak ty si tiez dobra. Mate lockdown ale o tom nechces pocut len polutovat tvoje ranene ego .. a Covid sa mà riesit niekde inde. No len aby sa neriesil u vas doma po party .
@loginexistuje muž jej chcel ist vybaviť pozvánku - keby išiel, možno by zistil, že je vlastne pozvaná a nikto by nechápal čo rieši... Neviem či dostávali všetci nejaké oficiálne "na meno" ... Ak hej, tak chápem autorkine pocity... ale ak to bolo len na slovo, švagriná môže brať, že príde teda s manželom ako samozrejmosť...nie je to zrovna slušné, že ju neinformovala o tom, že čo povedala už neplatí, ale stať sa to môže... Nikoho neobhajujem, len sa snažím na to nepozerať čiernobielo a jednostranne, ale rozmýšľam aj nad inými možnosťami toho čo sa mohlo stať, bez toho aby som rovno odsúdila švagrinú, že je taká a onaká... Možno to je naozaj tak ako to vidí autorka, ale to sa nedozvie, kým sa neozve... To je jediné čo hovorím
@mariejenka my sme mali apríl 2020 ešte sa to len začalo. Ale dodržali sme to a máme fotky s nahubkami na ksichtoch 🤣
Teraz chlapovi čítam príbeh. On hneď povedal, že by nikam nešiel, sme spolu tak spolu ideme. Alebo spolu nejdeme. Je to rodina, nie jeho kolegyňa, a vôbec by sme neriešili kto je krstný/krstná. Niekde sú krstnými manželia, niekde 1 človek z každej strany.
Ale na takéto rodinné a spoločenské akcie sa pozýva komplet pár, nie 1 človek. Krstiny svadby oslavy guľatiny a pod. Je to trápne a chrapunske takto odje.bat teba, ktorá si partnerka a ešte jej aj pomáhaš. Od nej, jej muža aj od tvojho a celej jej rodiny. Ukazujú za čo ťa majú, keď teba odstavia a uprednostnia vzdialenú rodinu. Neriešim covid necovid, to je fakt nabubrelost a nasrate v hlavách robiť oslavy.
Chápem však že sa ťa dotklo takéto jednanie.
Mňa by aj veľmi urazilo, a už by som nepomáhali, nekocikovala, nestrazila. Mužovi by som tiež vypucovala žalúdok, za čo ma má, keď má necha takto zneužívať a teraz ponížiť. Fakt by som obmedzila starostlivosť aj o neho, zhodiť ma na úroveň slúžky to mu ide, ale nie držať na úrovni seberovnej partnerky ?!?
Iná vec je keby som z nejakých vážnych dôvodov nemohla či nechcela ísť na akciu s mužom ok, ale takto ťa odje.bať, to je sila charakterov.
Aj to by mi bolo jedno, že by ma mali za zdutu, urazenu, tak by som na plnú hubu povedala áno som urazená aj ponížená ako ste sa ku mne zachovali. Kontakt by som veľmi obmedzila a veľmi zvažovala ak by nejaký mal nastať. Ja už mám dosť rokov na to, aby som si nechala srať na hlavu.od nikoho.
Fuuu tak toto by zabolelo každého, na blbú švagrinu kašľať ale to ze tam ide manžel sám a ešte sa tvári že čo hystercis, to je riadna rána pod pás...
To že máš je*nutu svagrinu aj muža to ti už baby napísali… ale vykasli sa ty na nich, zavolaj si kamosku v ten večer domov alebo sama si sprav sama pekný večer zapni sám doma otvor si víno a objednaj si pizzu
vymyslena téma. Je ti úplne jedno či tvoj muž dostane covid alebo pokutu, že. Neriešiš. riešiš len nepozvanie od švagriny. 🙂 Dobrý príbeh na večer
@sasa1310 aaaale riešila, veď to neraz švagrinej povedala, ale jej , jedinej žene čo porodila nikto nebude nakazovat kedy má urobiť krst,
aj mužovi, len muž oslneny vlastným jagavym leskom pocty, to nezaplo že je stav aký je a že je hlavne sponzor na drahé dary viac ako krstný otec
@sasa1310 vy asi nebyvate na dedine ze? velmi by ste sa cudovali ako to v malych dedinach funguje...zial
Podľa mňa, to môže byť pravda. Stále sú na Slovensku ľudia, čo covid nejak extra neriešia. A som si istá, že tento starosta nie je jediný, čo dá kľúče...
Švagriná aj manžel sa pekne ukázali, na ich mieste sa prepadnem od hanby.
@michaelam2 nie, nebývam na dedine. Bývam v BA, kde všetci všetko dodržiavajú tak ako majú. Ale máš pravdu, možno preto v BA to ako tak zvládajú nemocnice. Každý v konečnom dôsledku odrbe len sám seba a svoje okolie
@sasa1310 suhlasim, ja uz tiez byvam vo vacsom meste ale pochadzam v podstate z dediny, mam tam polku rodiny a je to strasne ako tam vsetci kaslu na nejake opatrenia a pravidla ...vsak preto su na tom vzdy aj najhorsie co sa poctu chorych tyka
@sasa1310 kolega mi vravel tak mesiac dozadu (on pochadza z okresu Svidnik) ze tam sa ani nemozes priznat ze si ockovani (on je aj rodicia co tam ziju)
a tam ak by si nesla na takuto oslavu (lockdown korona) tak si este na tebe zgustnu
@sasa1310 ja tiež žijem v Ba skoro 40rokov ,pochádzam z dediny kde je veľa inteligentných ľudí ale aj debilov a blbcov tak ako aj v Ba.
Aj Ba je veľa podnikov kde natajno v salóniku urobia žúrku... asi v každom paneláku sa nájde byt kde sa zuruje, takže sa nečudujem že sa nájde starosta a cateringová lejdy čo veselo urobia žúrku. Aj v predošlých vlnách sa to robilo, svadby krsty o desiatkach ľudí. Otras
Tak potom, naozaj tak nám treba...sme totálne nezodpovedni ľudia.Skolabuje celé zdravotníctvo...a co potom? Podochneme doma? Kvôli takýmto nezodpovednym ľuďom????
@sasa1310 to teda je.chvalabohu.
Sestra napisala na stránku obce,, že je smutná že štatistika ukázala veľmi mizernú zaockovanost v obci, je jej ľúto že si nechranime seniorov a ohrozených.
Neskutočne ju poniektorí zdzubali, ako chuderu prečo ich núti, čo nenutila, a nech si jebn.e aj za nich. A to boli medzi nimi pomerne mladí ľudia, jej a moji spolužiaci ....
Ale takéto útoky nechutné hnusne a veeeelmi agresívne znejú odvšadiaľ.
PS a napísala jej to aj žena, ktorej sestra zachránila brata z neľudských podmienok, a takmer jej napísala aby skapala....
Ja neviem nebolo by lepšie jej normálne zavolat a sa opýtať ...teraz je už asi neskoro keď zajtra je krst ale nechapem prečo si sa jej normálne neopytala keď si už vedela, že vola sesternice z 8 kolena, že v čom je problém prečo teba nezavolala, že ti to príde divne dupľom keď tvoj miuz je krstny....veď keď jej chodíš kočíkovať dieťa tak sa asi normálne bavíte a nie je ti cudzia....prepac ale ja to fakt nechapem načo toto riešiť na mk my ti tu mame vyveštiť prečo ta nepozvala?? Veď mam usta opýtam sa . Ale mna by sa to dotklo tiež a určite by som sa opýtala v čom je problem
Ste manželia?
Tento článok je na.tu oslavu ako vysity
https://dennikn.sk/blog/2612299/rodinna-fotogra...

to co mas za rodinu tupcov ten tvoj manzel je idiot???vraj ze sa netesis a neni im jeblo zo seba??? on je priamo krstny cize ten prvy na rade a nepozvu jeho manzelku??? to je ostuda jak brno a divim sa ze este ty mas vycitky, nie ty nemaj a oni by sa mali hanbit ze nevedia co sa patri.

Švagrinú máš totálnu p...u. Neriešila by som to. Muž keď je normálny, tak tam bez teba nepôjde.