icon

Som zlá švagriná

27. nov 2021

Zajtra máme v rodine krst švagrininého dieťaťa. Môj muž ide za krstného otca, krstná mama bude z druhej strany rodiny. Na krste bude podľa opatrení 6 ľudí, a potom bude podľa švagrinej ,,malé rodinné posedenie u nich doma”. Preto ma že vraj z kapacitných dôvodov na toto posedenie nepozvala, ale všetko plánuje samozrejme s mužom predo mnou a mňa to strašne škrie a hanbím sa za to. Lebo ja malinkého zbožňujem, dosť sme mu toho nakúpili odkedy sa narodil a aj počas tehotenstva, chodievam ho kočíkovať, švagriná mi ho nechá aj na pár hodín postrážiť, aby si mohla ísť nakúpiť alebo porobiť veci v domácnosti a ja by som tam chcela s nimi byť a cítim sa zo všetkého vynechaná. Na začiatku som sa presviedčala nič neukázať a brať to normálne, švagrinú a jej rozhodnutia a priania rešpektujem a je to ich dieťa, ale vidím, že to žiadne malé posedenie nebude, lebo si prenajali kulturák a dnes bol muž vyzdvihnúť torty a balóny, celá rodina mi s tým píli uši ako si tam vypijú a zabavia sa a šaty vyberajú, idú tam aj sesternice a tety a ujkovia z ôsmeho kolena a ja budem sedieť zajtra sama doma cez lockdown, pričom som jedna z najbližších členov rodiny. Už to vo mne vrelo, keď sa mi švagriná začala sťažovať, že krstnú by najradšej nedala, keby je po jej, lebo malému kúpila knižku za 5,50€ a všetkým nanuky a môj muž mal na starosti torty, košieľku, zlato a že to nie je fér. Fér to možno nie je, ale nechápem načo to rozoberá so mnou, keď ma ani nepozvala. Som detinská, ale strašne ma to urazilo a neviem sa tváriť, že sa nič nestalo, ešte aj keď muž nehovorí o ničom inom a že vraj som zdutá a neteším sa. No neteším, lebo ja budem sedieť doma na prdeli. Jediné pozitívum je, že aspoň covid nechytím. Na jednej strane sa hanbím za svoje myšlienky a mám výčitky že som zlý človek, na druhú stranu nie je podľa mňa pekné takto do očí bijúco niekoho vynechať a preberať pred ním všetky prípravy, pričom by som tam chcela byť hlavne kvôli maličkému a celkovo si myslím, že to je trápne, aby tam išiel môj muž sám bez manželky a neviem si predstaviť čo povie, keď sa ho niekto opýta, že prečo som neprišla.

Strana
z5
didi2102
5. dec 2021

Ak by bolo že v kostole ozaj 6ludi ok,ale domov tá malú pozvat,že to nieje tvojmu mužovi trápne, ja by som aj jemu vyčistila žalúdok prepáč, je blbé že je pozvaných viac ľudí a ty sedia doma

loginexistuje
5. dec 2021

uz sommsa dost rozculila nad touto temou ale ak by moj muz zobral v pohode ze na tej oslave je len on a ja som nepozvana doma tak ti garantujem ze mu prestanem varit prat a mat s nim akukolvek intumnost kym sa nespamata

ako to ze sa svagrina chova k tebe ako k prasivej je jej vizitka ale ze to tvoj manzel dovoli a necha to tak a este ju obhajuje tak to je davno za ciarou a ako sa on nechova ako manzel nechovala by som sa ako manzelka ani ja (kolenskeho skola hrou)

sally001
5. dec 2021

Muzovi by som povedala ze neni u nas viac vytana a nezelas si s nou ziadny kontakt ci sa mu to paci alebo nie spravila by som razny koniec a jej by som povedala svoje uz jak prisla s kolacmi ze by utekala s placom🤣 moresy kokos...a to ja ze len ja mam cudne svagriny 🤣🤣🤣🤣

didi2102
5. dec 2021

A práve som dočítala o tých koláčoch a spol .... Tu by to u mňa skončilo,nekocikovat,nepostrazit aj keby mi bolo ľúto,muž chce ísť na návštevu? Nech sa páči veď je krstný , ja nie , ak by malo bábo sviatok,ok neaku maličkosť nech muž odnesie a koniec ako vrchol drzosti

marianeta
5. dec 2021

Och..Ja ani neviem čo na toto napísať.. To sa ten tvoj dubák ozaj nevie za teba postaviť? Takto rozvrátiť rodinné vzťahy.. Ona žiada ešte aj dar od teba, a ani nie si krstná mama? To už je level vypočítavosti 500..

annamalaga
5. dec 2021

Ináč , tak to Vám prešlo , u nás je kulturak v strede dediny, u nás by ich na 100 percent niekto nahlásil. Takisto omše , 6 ľudí , potom sa kostol zamkne, je online vysielanie, u nás by ich farár viac ako 6 nepustil, neexistuje. Ku mne keby sa tak chovala, tak ešte ju just náhasim, s chlapom si to vyjastnim, keď nie, veľmi rýchlo by si musel rozmyslieť , či som mu prednejšia a rešpektuje aj moje rozhodnutia, keď nie, dovi dopo. Navyše , kebyže sa tebe dieťa narodí , tiež by som ju nepozvala ani na krst ani na oslavu. A vec vyriešená.

mariejenka
5. dec 2021

Autorka,
Prepáč,ze sa pýtam,ale normálne mi to nedá. Co tvoj muz? On bol na celom krste,na oslave,videl tam všetkých tych ľudí z jeho rodiny,a aj z rodiny otca dieťaťa,jeho švagra. Isto ma ten svagor rodičov, súrodencov s partnerami...jemu s absolútne nechýbala? O.k viem ze ti "vybavoval" pozvanie, na co si teraz dostala od svagriny vysvetlenie,ze ked ti vtedy nevadilo (ked este chceli rešpektovať opatrenia) ,tak sa nemáš tlačiť ani ked sa na vsetko vy*rali...a povedala by som este mužovi,ze jeho sestra očakávala on teba dar! Mala si prísť pred kostol mrznúť,dat dar,a pozerať sa ako celá perepuť odchádza do kulturaku...
Ze jeho ma sestra len a len ako sponzora do zivota,
Verim ze ta to neskutočne trápi, a naozaj by som uz ale nesla do vysvetlovaciek,s ňou. Ale odomna by uz žiadnu pomoc nedostala s bábätkom, hoc ako by ma to mrzelo,nie nekocikujem,nepostrazim...tam ma svoju rodinu, ktorú hostila nech sa angažujú. A ked? Nech stráži pan krstný otec .

era777
Autor odpoveď zmazal
cacianka
5. dec 2021

@loginexistuje presne, ak mu nestojím za to ísť s ním ako partnerka , ani zato aby sa má zastal a urobil poriadky, tak nebudem sa ako partnerka chovať a robiť doma pre neho.
Že je švagriná korunovana🐄 je jasné ale aby ma takto podrazil muž, to by nerozchodil.

katulik123
5. dec 2021

Autorka.. Ty si nevážiš samu seba. Manžel tebou pohŕda rovnako ako jeho sestra. Takéto správanie nie je absolútne prípustné aby dovolil od sestry voči tebe....

janetinka27
5. dec 2021

tvoj muz je nejako zaslepeny.nechybala si mu na tej oslave? ked tam boli ostatni a ty nie.je to zvladtne,ze to toleroval a uz vopred ti tam nevybavil miesto.co sa svojej sestry tak boji? tomu by som este ako-tak rozumela,poznam rodiny,kde je dcera velky sef a brat je nauceny skakat ako piska. aj u nas je to tak,moja svagrina je silny dominator a ma v rodine hlavne slovo,ale moj muz sa uz takmer z toho dostal.
ale ak sa svojej sestry "neboji" a nevadilo mu,ze ta takto vylucili z oslavy,tak to je smutne.a to sa nikto z hosti na teba neopytal? to by bol pre nich riadny trapas,keby sa hostia dozvedeli,ze ty si nebola pozvana.to vsetci toto tolerovali? ako ta potom vnimaju?

cacianka
5. dec 2021

@janetinka27 keby sa ma časom niekto z účastníkov oslavy pýtal prečo som nebola, tak odkážem na biomatku, aby sa pýtali jej na cesty jej myšlienok že všetci boli pozvaní ale ja nie, iba dar chcela do mňa...

janetinka27
5. dec 2021

@cacianka ved toto, ja len dufam,ze sa niekto zaujimal o dovod uz priamo na tej oslave.a mozno sa aj pytali,preco neprisla. ktovie,aku odpoved (by) dostali - najma by ma zaujimala odpoved jej manzela

edien
5. dec 2021

Niečo sa muselo stať pokiaľ ste dovtedy akože vychádzali. Ale je to riadna ehm. Môj muž sa so svojou ségrou prestal baviť cca 7r dozadu lebo jej nebolo rady a viem že keby mi čo i len raz takto robila naprieky minimálne by jej vynadal do p*c. Musí byť veľmi zaslepeny,toto by som nerozdychala.

martina1201
5. dec 2021

Autorka zastal sa ťa niekedy tvoj muž? On je priebojný? Alebo také teliatko s ktorým si kto chce môže robiť čo chce, teda až na teba.... Ktovie či sa on na teba pred svojou rodinou nesťažoval a tak všetkým ležíš v žalúdku.
Toto však vieš len ty zistiť. Ak vynáša z vašej domácnosti von veci o ktorých sa rozprávate tak to dobrotu robiť nikdy nebude....

Čo sa týka švagrinej tak to je iny level a istotne by som jej už nepomáhala.... aké požičaj také vráť. A to ešte krstili v kostole? Sú takí veľkí kresťania? Lebo podľa správania skôr nie ako áno.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
kassandra25
6. dec 2021

Je to jednoduche. To, co si robila ty s jej dietatom, kocikovanie atd atd , nechaj odteraz na hosti sediacich v sale, a nic nekupuj, neboj sa , oni si dieta zmanipuluju, koho bude mat rado a koho nie. A manzela si vyber lepsieho.

malinka158
6. dec 2021

Podobnu princeznu svagrinu mam aj ja, o svokre ani nehovorim 🤣 to by som mohla knihu pisat. Tiez ma na zaciatku mrzelo ako sa spravaju, no od kedy som snimy prerusila kontakt, zije sa mi ovela lepsie 😁😁😁. Ale hlavne moj muz to sam videl a neobhajoval ich.

Na tvojom mieste by som na svagrinu uplne zabudla, prerusila kontakt. S manzelom by som sa porozpravala, fakt nieje ok ze sa ta nezastal.

lenka9g
30. mar 2022

Ahoj ako pokračujú vaše vzťahy ?

maminagabika
30. mar 2022

Nieco podobne sa u nas riesilo. Moj muz sa ma zastal. Tvoj muz Teba nie…. Skor by som riesila tento problem, nie svagrinu

autor
20. apr 2022

@lenka9g
Odvtedy sme sa videli len pár krát, raz sme boli u svokrovcov na návšteve a oni sa tam neohlásene zastavili vysmiati cestou z nejakého wellnessu a keď ma zbadala, tak povedala, že ju bolí brucho a ušla domov, a potom sme boli asi 2krát pozrieť na pol hodinku malého zo slušnosti, raz bola vo vani a druhý krát maľovala chodbu, podotýkam boli sme ohlásení týždeň dopredu. Ja som dúfala v kútiku duše, že sa mi ospravedlní, ale nestalo sa, vymazala si ma dokonca na fb z priateľov. S mužom som to ďalej neriešila, lebo sa nechcem s ním hádať kvôli jeho rodine, on potom pochopil, že mi to ublížilo a že tam už nechcem chodiť a pomáhať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eludka
25. júl 2022

bola si velmi naviazana na to dieta-snad uz nie si, nie je Tvoje, tolko by som sa on nestarala, bez ohladu na tu situaciu s krstom, ktora bola samozrejme hrubo neslusna

xnatalkax
7. jan 2023

Ako toto cele citam, presne ako moja situacia so svagrinou… je to hrozne, nemyslela som si ze este existuje niekto ako moja svagrina

Strana
z5