icon

Som zlá švagriná

27. nov 2021

Zajtra máme v rodine krst švagrininého dieťaťa. Môj muž ide za krstného otca, krstná mama bude z druhej strany rodiny. Na krste bude podľa opatrení 6 ľudí, a potom bude podľa švagrinej ,,malé rodinné posedenie u nich doma”. Preto ma že vraj z kapacitných dôvodov na toto posedenie nepozvala, ale všetko plánuje samozrejme s mužom predo mnou a mňa to strašne škrie a hanbím sa za to. Lebo ja malinkého zbožňujem, dosť sme mu toho nakúpili odkedy sa narodil a aj počas tehotenstva, chodievam ho kočíkovať, švagriná mi ho nechá aj na pár hodín postrážiť, aby si mohla ísť nakúpiť alebo porobiť veci v domácnosti a ja by som tam chcela s nimi byť a cítim sa zo všetkého vynechaná. Na začiatku som sa presviedčala nič neukázať a brať to normálne, švagrinú a jej rozhodnutia a priania rešpektujem a je to ich dieťa, ale vidím, že to žiadne malé posedenie nebude, lebo si prenajali kulturák a dnes bol muž vyzdvihnúť torty a balóny, celá rodina mi s tým píli uši ako si tam vypijú a zabavia sa a šaty vyberajú, idú tam aj sesternice a tety a ujkovia z ôsmeho kolena a ja budem sedieť zajtra sama doma cez lockdown, pričom som jedna z najbližších členov rodiny. Už to vo mne vrelo, keď sa mi švagriná začala sťažovať, že krstnú by najradšej nedala, keby je po jej, lebo malému kúpila knižku za 5,50€ a všetkým nanuky a môj muž mal na starosti torty, košieľku, zlato a že to nie je fér. Fér to možno nie je, ale nechápem načo to rozoberá so mnou, keď ma ani nepozvala. Som detinská, ale strašne ma to urazilo a neviem sa tváriť, že sa nič nestalo, ešte aj keď muž nehovorí o ničom inom a že vraj som zdutá a neteším sa. No neteším, lebo ja budem sedieť doma na prdeli. Jediné pozitívum je, že aspoň covid nechytím. Na jednej strane sa hanbím za svoje myšlienky a mám výčitky že som zlý človek, na druhú stranu nie je podľa mňa pekné takto do očí bijúco niekoho vynechať a preberať pred ním všetky prípravy, pričom by som tam chcela byť hlavne kvôli maličkému a celkovo si myslím, že to je trápne, aby tam išiel môj muž sám bez manželky a neviem si predstaviť čo povie, keď sa ho niekto opýta, že prečo som neprišla.

lindous
27. nov 2021

@akbara77 úplne off topic, ale ani nevieš ako si ma potešila článkom zrovna od profesora Jesenáka ... učil ma 2 predmety a všetky jeho prednášky boli sprevádzané týmto jeho špecifickým humorom a nadhľadom, tak som si príjemne zaspomínala ... 🙂 😂

akbara77
27. nov 2021

@lindous ja som ho iba dnes "objavila" v Denníku N. Žeriem ho🙂

annamalaga
27. nov 2021

Autorka máš rada deti? Asi áno , keď ti prírastol ku srdcu švagrinej maly drobček. Chúďatko dieťatko , malo by mat pokoj hlavne v takýchto časoch. Ja by som tiež švagrinej na krst išla , no na oslavu nie, nakoľko je núdzový stav, veľa ľudí nakazených. U mňa neprípustné. Švagriná ťa nemusí , no chlap ťa tiež ignoruje, to by si mala riešiť ako prvé.

lija22
27. nov 2021

ach dufam, ze na tej nezmyselnej oslave vrcholne nevhodnej nebude aj to dietatko. tvoj muz, ak tam pojde sa tiez radi tymto ku arogantnym cctom sorry

kamatopo
27. nov 2021

1/Môj muž by na žiadnu oslavu nešiel.
2/Kde je daka zodpovednosť že je locdawn
3/to čo si dokazuje tvoja švagriná? Je akože majsterka sveta že ťa nepozve? Je to chudera.
Aj my sme mali krst v marci a išli len krstni a žiadna oslava. Len obed oni 4 doma. My ostatní sme prišli postupne aj v lete. A nie že torta🤦. Viac by som malého nepokocikovala. Nech si to užije po prebdenej noci. A možno až potom jej docvakne čo pre ňu robíš.

sally001
27. nov 2021

Nie je to pekne co spravila a aspon ked budes mat svoje dieta ju nemusis volat za krsnú...neboj potom bude mat zdutu hubu...a nekupujte nic drahe ...ved je jasne ze o to jej ide🤣 a uz duplom ked ta nevolala...a tvojmu muzovi by som povedala ze tam viac chodit nebudes nech sa spamäta

patus_2
28. nov 2021

Tak, okrem toho, že tvoj manžel je s prepáčením chumaj, tam by som im tam bez výčitiek poslala kontrolu. Veď fajn, nech pokrstí cez lockdown, krstní rodičia a starí rodičia nech sa stretnú na "pohosteni", ale nie, že kultúrak prenajímať a x ľudí pozývať. A s manželom si to musíš poriešiť ty sama, sadnúť, porozprávať a hlavne o tom, že by chcel ísť na oslavu sam, bez manželky. Kľudne to skús s opačnej strany, ako by sa páčilo jemu, keby ty ideš na oslavu a on sedí doma...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
28. nov 2021

@elizabet173 tak to je teda jedna z mala dedin

cacianka
28. nov 2021

@elizabet173 ani naša starostka by nedala a nepovolila. Ale veľa ľudí straaaašne pichuje proti všetkému.az mi je cocotno ako primitívne, pár obohranych viet, bez zmyslu a obsahu. Len aby prach z huby išiel. Ale to mám aj v meste medzi kolegami.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
28. nov 2021

@elizabet173 ja áno, žial po vlastej skusenosti...rodinu mam na orave, kamaratov na vychode a mozu sa predbiehat v tom kto menej dodrziava opatrenia ...este v predchadzajucej vlne napriek zakau svadieb a oslav sa tam veselo konali vsetky oslavy, krcmy otvorene a ja som bola ta zla ze sa mi to nepaci

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
28. nov 2021

@elizabet173 aha, tam nemam osobnu skusenost ale myslim ze tam je to ovela lepsie ...ved to vlastne vidime aj podla cisel

liusa82
28. nov 2021

ja by som to ohlásila normálne na drzovku hoc aj anonymom ak sa bojiš na policiu že sa tam robi takéto velké mecheche pošas zákazov rodina nerodina ked sa už takto zachovali.Rozhádaní budete už tak či tak.Ale či by z toho ozaj aj niečo mali a dostali nejakú pokutu je otázne

kamatopo
28. nov 2021

@michaelam2 my máme starostu ex policajta a ten by hádam aj dáku starú uniformu vytiahol a sám by nás zatknul aj pokutu vypisal😂

janetinka27
28. nov 2021

autorka a ked pred tebou v poslednom case krst spominali, vyznievalo to,ze tam cakaju len tvojho muza? lebo mne to pride ako nedorozumenie. aku pozvanku potrebujes na krst? ved robia normalnu oslavu, to male rodinne posedenie padlo. mala si naozaj pocit,ze nie si pozvana? pripomenuli ti niekedy,ze nie si pozvana? hovorili pred tebou o balonoch,oslave, tak sa mi nechce verit,ze by ta takto ocividne urazali,keby si naozaj nebola pozvana. verim,ze ste si to dnes vyriesili

ndrag
28. nov 2021

Su mi ukradnute vase rodinne s***ky, ale kto kurnik bude teraz robit rodinnu oslavu? To ste vsetci fakt padnuty na hlavu?

mariejenka
28. nov 2021

Dúfam ze autorka napíše, ako to celé skončilo.😶😶

autor
5. dec 2021

@mariejenka najskôr som nechcela ani písať, lebo sa to tu zase zvrhne na covidové urážky, ale aby som niektoré vyviedla z ich naivity, ako všetci dodržiavajú nariadenia, farár ich nakoniec pustil do kostola všetkých a krst prebehol v poriadku aj oslava, nikto ich nenahlásil. Švagriná neohlásene doniesla o 3 dni k nám koláče, čo im pozostávali a začala sa ma vypytovať, prečo som nebola v kostole, tak som jej povedala, že som nemala odkiaľ vedieť, že tam nebude iba 6 ľudí a ona že som mala prísť aspoň von pred kostol, aby som malému niečo dala ku krstu, lebo sa to patrí. Ja som si radšej zahryzla do jazyka, tak ja som mala stáť vonku na zime aby som odovzdala ďalší dar, pričom tie zvyšné išli z nášho spoločného rozpočtu. Tak som sa jej spýtala, že prečo ma teda nepozvala na oslavu, ak som mala ísť odovzdať podľa nej dar a že veď ona mi povedala dostatočne dopredu, že nie som pozvaná a nemala som vtedy s tým problém, tak nechápe, prečo som začala 2 dni predtým vymýšľať, že tam chcem ísť. Že keby ma pozvali na svadbu iba na obrad, či by som sa začala sama dožadovať pozvania ku stolu, čo je úplne iná situácia, ale v poriadku. Dorazilo ma však, že po jej odchode písala môjmu mužovi na messenger, že tie koláče doniesla pre neho a ja z nich nemám jesť, čo je úplne detinské morálne dno a rozhodla som sa, že preruším s ňou kontakt na minimum. Doteraz sme normálne spolu vychádzali a neviem, kde sa stala chyba a prečo takto zmenila správanie a je mi z toho smutno.

kitycat
5. dec 2021

Ak ti tvoj muz z tych kolacov neponukne a nezastane si ta, tak by som mu asi kopla do guli a uz sa nebavila ani s nim..

basska_b
5. dec 2021

Ja by som s tou švagrinou do konca života slovo neprehovorila. Ona ma snáď IQ 5 alebo čo. Vrchol toto. Nepozve a ešte zadrie "prečo si neprišla aspoň pred kostol?" 😂😂

loginexistuje
5. dec 2021

a tvoj muz ako reaguje na to ? uprimne by som tak isto s nou uplne ukoncila kontakt a s muzom by som urobila poriadky tiez a ziadne velke dary svagrinej a malemu by som nedovolila to vase spolocne peniaze resp ak ano tak taku istu sumu tvojej rodine
a svagrinu by som na ziadnu vasu oslavu nepozvala

a osobne by som jej kolace odniesla spat a vykydla pred dvere aj s tanierom

kamatopo
5. dec 2021

Tak toto sa nerobí. Ona musí mať s tebou veľmi veľký problém v tej sprostej hlave. Veď ona na teba normálne zaútočila a podľa mňa rozpútala tichu vojnu. Keď už sa chcela vyjadriť k svojmu trapnemu nepozvaniu dobre Budiš no aby zakazovala bratovi dať ti z koláčov tak to je u mňa vrchol jej osobného dňa. To ide len po daroch a využíva malého. U mňa by bol koniec. Ja by som už žiadny krok ako prvá neurobila.

autor
5. dec 2021

Muž totižto nebol doma a celý rozhovor nepočul, iba mi volal, že čo to doniesla za koláče, keď ja z nich nemám jesť. Ja som zostala úprimne fakt nahnevaná, že sa za ňou ledva zabuchli dvere a už mu toto napísala, on ju potom doma ospravedlňoval, že to určite tak nemyslela, ale to sú asi také, čo ja nejedávam. Krémové zákusky boli aj tak už od nedele pokazené, tak som ich vyhodila do koša.

mariejenka
5. dec 2021

Kebyže nelezim, odpadnem! 😒😒 Toto je strop debility jednej malichernej zeny🤮
Na tie trojdňové koláče,by som sa jej z vysoka...
Dar od Teba dostala,teda jej dieťa,lebo t ze je tvoj muž krstný,islo to z Vasich peňazí. To by som jej aj hneď vytmavila, a s nou by som sa sama bez svedkov už nikdy nerozprávala, do domu by mi nevosla len tak,ze čawko, nepokocikujes? A manžel? Co on na to,ze takto ta ponizila? Na oslavu nie? Ale dar od teba? Konkrétne už áno? Hanba,stud!!

babyjune
5. dec 2021

Mala by si jej napísať, nech sa nebojí, že obschnute trojdňové koláče ti aj tak nechutia. A že dufas, že sa jej páčia dary pre malého, ktoré ste kúpili spolu s mužom.
Nezávidím ti, takúto osobu by som vo svojom živote nechcela, len keď sa jej muž ešte zastáva, tak to budeš mať asi ťažké... Stále bude nejakým spôsobom v tvojom živote.

kamatopo
5. dec 2021

Ona si musí byť tvojim mužom veľmi istá, že jej všetko prejde. Dobre vie že niečo dovrzala tak to chce teraz pekne hodiť na teba a urobiť z toho nedorozumenie a z teba tu zlú. Radím ti viac sa nad tým netráp a nerob prvý krok.

thereisabear
5. dec 2021

Mne až napadlo, že či nemá nejaký zdravotný problém (mozgovú príhodu alebo čo), však to je strašná hanba čo stvára, hlavne ak ste predtým vraj vychádzali. Alebo o tebe v rodine koluje nejaká klebeta, o ktorej nevieš.

loginexistuje
5. dec 2021

naco si to vyhadzovala by som to donutila muza zje nech sa pekne z nich po..re a zapamata si