icon

Som zúfalá z partnerovej matky

kajka999
16. jan 2015

Ahojte,
už sama neviem či to ja náhodou celé nepreháňam, preto tu píšem...aby som si prečítala iné názory. V podstate ma zaujíma otázka ako často je Váš partner v kontakte s jeho mamou? Čo hovoríte na dennodenné telefonovanie (denne od 4 do 8 telefonátov), nakoľko bývame v jednom meste, tak aj dennodenné stretávanie (po robote hneď k rodičom, prípadne z roboty si tam odskočiť na obed aj keď ja mám tiež doma navarené )...je to normálne? Aby som to priblížila...najprv sa mi páčilo, že má môj partner pekný vzťah s matkou, ale teraz mám z toho zmiešané pocity. Nie sme manželia, sme spolu 5 rokov - z toho dva roky spolu žijeme. On má 33 rokov, Je to dospelý chlap, ktorý sa síce osamostatnil, má mňa, ale stále mám pocit, že žije so svojou rodinou a hlavne matkou. Je mi blbé sa s ním kvôli tomu hádať, nakoľko je to rodina a nechcem, aby stál medzi dvoma mlynskými kameňmi ...ale stále ma to trápi, mám pocit, že som na druhej koľaji....Poraďte, ako je to u Vás? Máte podobné problémy?

Strana
z3
misskisa
17. jan 2015

Skuste posudit moju situaciu: byvame vo vedlajsom vchode od partnerovych rodicov. Oni su uplne v pohode, so svokrou mam dobry vztah ale.... Moj drahy tam chodi kazdy bozi den navecer na hodinu. Kazdy bozi den. Viem ze tam chodi aj kvoli detom jeho sestry, ktore byvaju hned vedla svokry a v podstate su stale tam u babky a on tam chodi aj za nimi. Ale kazdy bozi den? Strasne mi to vadi a on nevie pochopit preco, co je na tom zle.... No na tom ze chce pozriet rodicov nieje nic zle, ale to ze tam ide kazdy den mi vadi. Namiesto toho aby sme travili vecery spolu tak sedi u mamy a ja som doma. S nim tam idem tak raz za tyzden, to mi staci. Ja fakt nemam nic proti jeho rodicom, ale ako ho prinutit aby tam nechodil tak casto? Ja neviem, ked raz budeme mat vlastne deti, tiez bude od nich utekat k mame? Ja mam svoju mamu 2 hodiny autom, idem tam 4x do roka, ona pride 2x do roka...a ked tam ma ist on so mnou tak to najprv ofrfle... Ja pomaly lutujem ze sme kupili byt vedla vo vchode.

mima4
17. jan 2015

@kajka999
no ale to je normalne, ze este funguje so svojou matkou, so svojou rodinou. Ty si jeho priatelka, s ktorou zdiela byt, nie zena... takze v tomto ja nevidim nic divne, jeho rodicia, surodenci su jeho rodina.
Ak sa ti to nepaci, tak to s nim prediskutuj... ved vy si to musite vykomunikovat, nie ty s cudzimi ludmi na internete...
Povedala si mu to?
rozpravate sa?

mima4
17. jan 2015

@misskisa mu normalne povedz - ja som tvoja manzelka, my sme ti rodinou, ci ja, ak nemate deti... tak je nepristojne aby si vecera u vasich... Rodina ma vecerat spolu...

mala_hobitka
17. jan 2015

@kajka999 Zlatino a to si si az teraz vsimla ze je mamickin cecok? Kokos ja mam velmi dobre vztahy s mojimi rodicmi ale toto co je tvoj chlap tak to je mi strasne smiesne. Ako vazne si myslis ze sa to zlepsi? Ale kdeze. On je v kontakte so svojou matkou viac nez s tebou. A prepac ak chodi kazdy den z roboty najskor k rodicom a potom za tebou tak ako naco spolu byvate? Mna by to urazalo kebyze ja ho cakam a on chodi takto k matke. Tak bud sakra zijeme spolu alebo nech si taha k matke.

mala_hobitka
17. jan 2015

@kajka999 Mimochodom vola tolko krat denne aj tebe? Nie? Ze s tebou je kazdy den? A s matkou nie?
Ze oni su rodina? A ty nie si nahodou jeho partnerka?....nie...vlastne nie si....v jeho zivote ma 1. miesto mamicka....nie bohuzial ty nie....po 5 rokoch (z toho 2 byvania) je stale na 1. mieste jeho mamicka....to znamena ze vzdy bude.....
ked ti takyto stav veci nevadi - nic nerob
ked to ta vadi tak to ries..... a ze sa nechces hadat lebo je to rodina? to uz mozes rovno povedat ze po 5 rokoch si tak nedolezita ze ani nie si sucastou jeho zivota natoz rodiny...znie to smutne..... realita vie byt pekne kruta, ze?
....ak chces napisat ze on je inak uplne skvely ..... tak si uvedom ze sa neda hovorit ze "je uzasny ale...."... nie je .... skvely muz ta ma prvom mieste (po takej dlhej dobe) ..... bohuzial koalicia s mamickou je nezlucitelna s partnerskym vztahom...len tam je partnerkou mamicka a zena je doplnok... a keby mlady nepotreboval sex tak nepotrebuje ani teba...

misskisa
17. jan 2015

@mima4 nie sme manzelia, aj ked sme spolu skoro 8 rokov. A on tam neveceria, naje sa doma so mnou, ale potom tam ide na hodinu vzdy posediet, nechape co je na tom zle. Ked mu nieco poviem tak sa skoro urazi...

mala_hobitka
17. jan 2015

@misskisa Tak mu povedz ze lutujes ze ste kupili byt tak blizko. Ze ho lubis ale ze ked uz ste partneri tak sa tak treba spravat lebo sa napr. citis zanedbavana. Treba urobit kompromis.....ak ta lubi, najdete ho.
Keby sa nahodou stalo ze nevyhovie tak mu oplat rovnakou mincou, a vzdy ked pride po tej hodine domov tak ty chod na hodinu prec....s niekym sa dohodni alebo sa chod poprechadzat. Bud pochopi lebo si uvedomi ake to je a budes mu chybat alebo sa u svojich zacne zdrzovat dlhsie - kym prides no ale to si mozes byt ista ze ste s tym bytom spravili obrovsku chybu....mimochodom koho to bol napad?

1katkas
17. jan 2015

ked zena telefonuje so svojou matkou tak je to v pohode...ked chlap telefonuje so svojou matkou tak to je najvacsi problem....
treba si uvedomit, ze nasi rodicia tu vecne nebudu a trosku tolerancie nezaskodi...

silvia2103
17. jan 2015

@misskisa my sa rozchadzame prave pre jeho matku ..on tam byva cele vikendy u rodicov lebo su polovnici a ja kedze tam nechcem byt v hnoji medzi bazantami tak mu svokra povedala nech ideme od seba ked u nich nechcem byt..pritom mame vlastny byt ale aj silvestra travil tam a nie so mnou a nasim synom...maminky maznacik sa nikdy nezmeni...

daisynka_
17. jan 2015

mala som to isté, on dobrák a nechcel prísť do konfliktu s matkou, takže sa ma ani nezastal pri výmene názorov so svokrou, aj keď som mala pravdu a bola v práve ... vysvetlila som mu, že nemôže byť za každých okolností ten najlepší a nekonfliktný a že si má vybrať kto je pre neho momentálne na prvom mieste, či my ako rodina alebo svokra ... pochopil a vybral si nás so synom, odvtedy je všetko v poriadku, svokra býva oproti v baráku a aj návštevy obmedzil sám od seba na raz za týždeň ... doplo mu to celé ale až vtedy, keď som mu to narovinu povedala, takže len komunikovať a veci sa možno pohnú ... z mojej skúsenosti teda nesúhlasím, že taký ako je teraz musí zostať už na veky ... ak si pre neho priorita ty, tak pochopí a upraví aj svoje návštevy aj telefonáty 🙂

misskisa
17. jan 2015

@mala_hobitka s tym bytom bol jeho napad, ale ja som vtedy suhlasila. Totiz predtym sme byvali rok v podnajme asi o 3 cinziaky dalej nez teraz, cize tiez par minut od jeho rodicov a vtedy tam vobec casto nechodil. Ja som si myslela ze v tomto byte to bude rovnake, ale nieje. Sme asi o 3 minuty blizsie a aha, uz tam chodi kazdy den. Ja fakt proti svokrovcom, ani proti tym deckam nic nemam, ale vnutorne som uz na nich alergicka, strasne alergicka, uz mi vadia, lebo on venuje viac casu im ako mne. Ked sme doma my dvaja, stale cumi do telky a mna to nebavi, chcem travit cas aj inak ale on je lenivy na to sa ist prejst, nechce sa mu rozpravat, nechce sa mu trebars hrat karty, hocico, len aby sme travili cas spolu a nie len vedla seba. Neviem fakt co robi tu hodinu u rodicov, tam asi nieje lenivy sa rozpravat alebo co.... Ked mu nieco poviem, urazi sa. Tak len cakam na moment, ked bude mat dobru naladu a v telke nic nepojde a asi mu to vyklopim vsetko naraz...

mala_hobitka
17. jan 2015

@misskisa Takze evidentne vam ten vztah velmi nefunguje....a to bude zrejme koren problemu. Pories toto ... s nim. Porozpravaj sa s nim ako to bude s vami dalej. Uvidis reakciu. Ak ta lubi neexistuje dovod aby ste nenasli kompromisne riesenie resp. riesenie ako vas vztah zlepsit.

mala_hobitka
17. jan 2015

@1katkas No to mas pravdu ale uznaj 4-8x denne....denne? A este k tomu ked je s matkou kazdy den?

1katkas
17. jan 2015

@mala_hobitka ked ziarlis zavolaj aj ty svojej matke... ked svojho frajera uprimne lubis tak to, ze ma dobry vztah s matkou by ti nemalo vadit... vies ked niekoho lubim tak sa tesim s nim a nejdem proti nemu

mala_hobitka
17. jan 2015

@1katkas ja neziarlim 😀 u nas je to v pohode, ja sa skor snazim pochopit zakladatelku ze 4-8x denne pri dennom stretavani je trochu divne

1katkas
17. jan 2015

@mala_hobitka jaj prepac, ja som myslela,ze ty si zakladatelka 🙂

cecilia68
17. jan 2015

@mala_hobitka mne keby syn zavolal 8krát denne, zahlušila by som ho :( zavolá raz-v pohode...zavolá druhý krát-nezdvihnem....ked vyzváňa aj potom, poviem, že mám robotu, nech si svoje veci rieši so svojou frajerkou a mne nech dá pokoj....potom z neho vyletí: "len som chcel, že čo si varila?" odpoviem len stručne: nech ti varí žena, ja nie som tvoja kuchárka 🙂 tak je spokojný každý...ja mám pokoj a nevesta ma mužíčka doma a nie u materi .....len som tým chcela povedať, že ak konkrétna matka neprestrihne tú "pomyselnú pupočnú šnúru"....a mladá mu nedá ultimátum, tak furt bude chodiť ku materi ako na klavír.....a to mám so synmi perfektný vzťah....skôr kamarátsky 🙂

cacianka
27. sep 2021

Už prešlo 6 rokov, ako sa vyvinula situácia ?

katkaseiner
30. máj 2023

@nuvaring no ty vole... Ja som si normálne najskôr myslela že si milenka a že neodíde od ženy na 2-3 dni...ale že ani od mamičky 😳

Strana
z3