Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows Mne inak tak trochu príde, že máš o sebe vysokú mienku a o tej Tvojej milovanej zase až takú vysokú nie. Možno práve to je ten dôvod.
@natalym Rozbiť hubu dotyčnému aby si dobre rozmyslel či sa ku nej priblíži na 10 metrov
@oldman50plus Aj to je možnosť.
@oldman50plus
@maria1989
No vidíte aké jednoduché a chlapec má v tom jasno. 😀
@natalym Myslím že s tvojim mužom by som si celkom rozumel 🙂
@oldman50plus A vieš, že to fakt aj funguje. 😀
@natalym Často áno a v tých prípadoch ak to nefunguje vždy sa dá skúsiť niečo iné 😀 ,
@oldman50plus Aspoň sa na to zasmejeme.
@oldman50plus kiez by to tak fungovalo vzdy a vsade... ja teraz musim chvilu pockat, jak sa to vyvrbi
@river_flows Hm sa zamysli trošku nad sebou...........
@natalym takze co mi radis, mudra pani?
@oldman50plus rozbit hubu dotycnemu by som mohol, keby s nou nieco mal predtym, ako sme sa rozisli... myslim, ze by to minimalne na nu nezaposobilo... sex asi nepomoze, kedze momentalne je naklonena jeho smerom... ine napady?
@river_flows No vidíš............. Proste ja mám pocit, že Ty si najmúdrejší, najšikovnejší a ona je bez Teba úplne stratená, no ako také teliatko, proste bez Teba sa ani nenaje. Možno ten druhý sa k nej chová ako k normálne,mu človeku a nie ako k decku.
@oldman50plus
@natalym
@maria1989 vy ste paradni. 😀 este dajte nejaku minidebatku, lebo citat vas je zazitok.
@river_flows ale coby si bol vynimocny, aj ja poznam par muzov co analyzuju do zblbnitia ako zeny. A jedneho obzvlast, keby nepovies vek, vsetko by na teba sedelo 😀 lenze tomu idu dobre len reci. Dufam ze ty tie reci v reale podporujes cinmi.
@river_flows napady..hm. skus to vino co si spominal. Mozno sa docasne nakloni tvojim smerom, vtedy by sex zabral 😀
@alexandramaria Vidíš možno si založíme skupinu: ,, Rady do života mladším.,, 😀 😀 😀
@natalym vsak ty si kdesi pisala ze mas 17 rocnu dceru. To by si mi asi kludne mohla byt mamou. Som len o malo starsia 😀 ja si necham poradit. 😀 a tuto fesak- ktovie. Ale ja si myslim, ze este maju sancu. Dokonca by som ani nepovedala, ze on si o nej mysli alebo chova ako k decku. Skor ju ma rad a boji sa o nu, sam pisal ze sa o nu staral a podporovali sa navzajom.
@alexandramaria No ja som o tom presvedčená, ja mám na ľudí cit. Prečítaj si ešte raz tie jeho komentáre. Myslím si, že tam niekde bude chyba. Možno ona by sa rada odpútala, ale doteraz nevedela ako a teraz je príležitosť a rozmýšľa.
Rád veď rád ju môže mať, ale zároveň v druhej vete ako ona nevie, nemá, nedá atď. hm, hm.
..no jasné, a dotlačiť ženu do darovacej zmluvy:( to je fakt neskutočný charakter
@natalym nuz, ak by to aj tak bolo a dievca bolo silnejsie ako ju tu opisuje, tak bude konat ako silna zenska. Tj v brutalne blizkej dobe poriesi to byvanie vlastne, a bude nanho tlacit aby to doklepli s tou hypo a spolocnym bytom. Tak sa totiz zachova silna zenska. Takze v dohladnej dobe, ak nam da fesacik vediet, zistime ci je ta dama taka krehotinka ako ju opisuje alebo kus silnej nezavislej zenskej.
ok, myslim, ze vsetko uz bolo povedane... povodne som si myslel, ze to bude vlakno o 10 komentaroch, ale zda sa, ze tema bola napokon tazsia... netvrdim, ze som ten najlepsi a viackrat som spomenul, ze aj ja som v tom vztahu robil chyby - najvacsou chybou bola ale nekomunikacia... a ta neplynula z mojej strany... kazdopadne, uz je to jedno... uvidime, co prinesu dalsie dni... este raz vdaka za vsetky komenty a drzte sa 😉
@alexandramaria presne na to cakam... nech sa predvedie 😉 - v dobrom slova zmysle... ved som viackrat napisal, ze jej fandim
@jankali ale on nikoho nedotlacil. Za to ze sa rozisli on nemusi robit charitu. A kedze hypo tahal on, je toto riesenie viac nez logicke.
@river_flows ale ved nas nenechaj hladne po informaciach. Obcas sa ozvi, ako to ide 😉

@maria1989 Akú?