icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

river_flows
autor
6. jan 2017

všetko je fajn... ženské ma nezneužívajú... a markina mala dobrý tušák ;)

alexandramaria
11. jan 2017

@river_flows

eeejha ! Tak to je fasa správa ! Bývalá je stále s tým fešim? A tebe teda gratulujem ! 😀

river_flows
autor
13. jan 2017

Dik... byvalka je asi stale s fesim... ale byvat spolu nebyvaju... vlastne

river_flows
autor
13. jan 2017

Vlastne mi je jedno jak to maju...

ada274
13. jan 2017

👍

mysicka36
13. jan 2017

Toto bolo docela milé čítanie. Tak veľa šťastia @river_flows

dada_99
13. jan 2017

hm zaujimava tema👍

lianka123
13. jan 2017

@river_flows je ti to ozaj jedno? 😉

mysicka36
13. jan 2017

@lianka123 veď má nový vzťah tak má v hlave iné veci ako myslieť na bývalú, nie?

lianka123
13. jan 2017

@mysicka36 lebo ak v zivote milujes velmi tak nezabudnes

lianka123
13. jan 2017

Nechcem sa nikoho dotknut ale ludia maju radi happyendy. Ja si muslim ze tu sa happyend nekonal. Myslim ze kazdy jej prajete karmu. Ona bola jedna z mala ktora sla za tym co citi. Tu neni vitaza. Hlavny hrdina ostal porazeny. A to nepreboli ani za rok ani s novou priatelkou.

vladulienka1982
13. jan 2017

Predislo sa katastrofe a happyend bude s inou slecnou....Je super ze nesla za tym co citi az s obruckou na prste, takze je to ok...Trosku si protirecis. Ak je hlavny hrdina podla teba  porazeny, potom by tento pribeh musel mat vitaza.....A prebolelo ho  to podla mna uz davno 🙂 Ovela vacsi pruser by bolo manzelstvo s babou co ho nemiluje, nez par ubolenych dni ci mesiacov...   vela stastia obom akterom pribehu 🙂

lianka123
13. jan 2017

@vladulienka1982 ehm. To je na nom posudit ci je zabudnute... ja si myslim ze nie. To sa za rok neda. Skor si myslim ze on zamilovany, urobi co jej na ociach vidi. Ona znudena tymto, najde si frajera. On bez hrdosti zobroni a ona odide. On zacne "novy zivot" premenou, frajerkou etc. Ju mrzi ze mu ublizila. Neni vitaza. On na nu nikd nezabudne lebo to co nemozes mat chces najviac. A vy tu zijete happyendom a karmou

vladulienka1982
13. jan 2017

🙂 Moja, nepozeraj uz tie telenovely..."ona znudena, on na nu nikdy nezabudne " velke slova ale vzdialene velmi od skutocneho zivota...vitaz tu nie je potrebny, kazdy si siel po svojom..

lianka123
13. jan 2017

@vladulienka1982 tak urciteeeeeee

river_flows
autor
14. jan 2017

vďaka Myšička ;)

river_flows
autor
14. jan 2017

čo ja viem... za ten rok som sa dosť naučil... aj pri novej kočke sa snažím nerobiť chyby z minulosti... s bývalkou sme na seba nezabudli, hlavne z jej strany sa stále konajú návrhy na stretko ( pokec ).... z mojej strany iniciatíva neplynie, ale nemám problém s ňou raz za čas posedieť... je to za nami... ona má svoj život a ja zase svoj... ;) a venujem sa tomu, na čom záleží - bývalke na mne v dôležitých chvíľach nezáležalo ( ten spôsob, akým sa so mnou rozišla jej neodpustím ), takže si ju rád vypočujem, ale môžem vás ubezpečiť, že som k nej nič necítil už vtedy, keď som ešte nebol so súčasnou holkou... najkritickejšie boli prvé 2 mesiace...

lianka123
14. jan 2017

@river_flows mozno to nedopadlo dobre lebo tboje spravanie bolo samy extrem... najprv si tlacil a teraz nemas absolutne zaujem...

kondaska1
14. jan 2017

@lianka123 ver mi, ze co boli to preboli... A ak mas v hlave niekoho ineho, tak byvalka akokolvek ju miloval, uz tam nie je, aspon nie tak ako ty tu narazas-osudovo, zufalo po nej tuziac dnou a nocou. Samozrejme, ze na nu nezabudne, vsak to sa ani neda, ale urcite sa neutapa po tom roku v slzach, ze je fuc. Zivot ide dalej, stretol inu zenu, nastal posun v mysleni a nanovo sa zamilovat (ano, da sa nanovo zamilovat) robi divy s pamatou 😉

kondaska1
14. jan 2017

@river_flows aj nejak okomentovala tvoju novu znamost? Mas pocit ze lutuje? ak stale dava navrhy na stretnutie. Je to dost netypicke.

lianka123
15. jan 2017

@kondaska1 preboli. Ten vztah nevysiel pre jeho extremne emocie.. btw ako by sa ti pacilo keby ta niekto rozoberal po konikoch... co ak si to ona raz precita?? A btw asi az tak nemiloval ked prebolelo za pol roka. Cize jej nema co vycitat... pekny den vseckym 😉

vladulienka1982
15. jan 2017

omg, pises, ako by tu capil jej meno s telefonnym cislom.
..prehanas....denne sa rozide tona ludi, aj podobnym sposobom...nevysiel preto, ze ho uz nelubila...a on uz nelubi ju...pohoda jahoda... 🙂))

kondaska1
16. jan 2017

@lianka123 a kolko by sa mal umarat v slzach aby to bolo dostatocne dlho na prebolenie?
A extremne emocie? Tak potreboval to dat zo seba von, vyrozpravat sa, rozoberat to. kazdy clovek je iny, jedinecny. Kym on to potreboval zanalyzovat. tak ty by si zas smutila asi 3-4 roky. Kazdy to preziva inak

lianka123
16. jan 2017

@kondaska1 nie. Ja by som sa do takej situacie nedostala 😉 a ano- mne sa zda extrem niekoho pred pol rokom milovat a teraz sa nekontaktovat a nezaujimat... a myslim ze v zivote ak mas vobec to stastie stretnes len jednu lasku a vtedy to po 8mich rokoch za pol roka nepreboli a hlavne pri takej laske nekalkulujes- tj ze sa nevzdas aj ked sa ti to neoplati. Takze by som tomuto chlapcovi az tak nefandila..

kondaska1
16. jan 2017

@lianka123 ja ti aj prajem, aby si sa do takej situacie nedostala, ale jeden clovek nemoze rozhodovat aj za toho druheho a obcas sa to stane. treba si precitat asi od zaciatku temu alebo len na pripomenutie - podrazila ho ona! Po osmych rokoch , snazeni sa o dieta, kupe spolocneho byvania a planoch na svadbu, ho zacala podvadzat s kolegom, aj ked sa nikdy priamo nepriznala, ale kvoli platonickej laske sa nezahaduje svoj doterajsi zivot, to je kazdemu jasne. Cize podvadzala ho a potom prisla s tym ze sa chce rozist. Teraz moja otazka, ako mal zariadit aby sa mu to nestalo? A druha otazka, preco by ju mal kontaktovat? Aby pozeral na tu osobu, ktora ho podrazila najhorsim sposobom ako mohla? Ja fakt nevidim dovod aby sa ti dvaja stretavali. Naco? K comu by to bolo dobre? Ale ako napisal, k obcasnemu stretnutiu aj tak dojde. To ze ho to uz prebolelo je fajn a fandim mu, keby sedel zavrety doma, umaral sa predstavami, vyvolaval jej a navrhoval stretnutia by ho to drzalo urcite omnoho dlhsie ale to nikam nevedie, zariadil si zivot po svojom, zacal viac spolocensky zit, ma kopec zazitkov a to ho posunulo vpred. A ked stretol zenu s ktorou si aj rozumie tak je to o to lepsie. Nikde nepisal ze je sialene zamilovany a je to zena jeho zivota, ale nejak zacat treba, vzdy to zacina tym ze sa dvaja stretnu...

lianka123
16. jan 2017

@kondaska1 je to na dlhsiu diskusiu... kazda minca ma dve strany.

kondaska1
16. jan 2017

@lianka123 tam nie je o com diskutovat, rozisli sa a hotovo. Zivot treba zit dalej, obvinovanie kto je zato v konecnom dosledku vinovaty a kto co mohol spravit inak, nevedie nikam.

river_flows
autor
17. jan 2017

@lianka123 to bolo spôsobené asi tým, že som s takýmto rozchodom nemal moc skúseností

river_flows
autor
17. jan 2017

Ako neviem, v tej dobe,ked sme sa rozchádzali som bol dosť mimo a nechcel som s tým stále otravovať kamošov... preto som sa trochu rozpísal tu... holka s ktorou som teraz je super, je slobodná mamina a zatiaľ nám to klape fajn, na môj vkus až príliš dobre... jasne, že ju ľúbim, pretože už mám možnosť porovnávať a oproti tej bývalej mi táto dáva pocítiť že som pre ňu dôležitý a že ma rešpektuje... zároveň sa ale snažím brať to realisticky a hlavne si užívať ten čas, keď sme spolu - lebo nič nemusí trvať večne... byvalka sa samozrejme zaujíma s kým som a moc mi fandí... dokonca sa ma pýtala, či som pri tejto šťastnejší - ale neviem kam tým mieri - ja som bol šťastný aj s nou a mohli sme to niekam dotiahnuť - keby chcela... aké nechcela, tak som to nejaký čas musel predýchať (nová situácia živote) niečo som odvtedy prežil a teraz taham tento nový vzťah... na stary som uplne nezabudol - bola to dosť dlhá časť života - to dobre mi proste ostane v spomienkach a to zlé je už za mnou... v súčasnosti sa ale viac zaoberám budovaním nového vzťahu... a aj okolie vidí, že táto zmena mi prospieva 🙂

lianka123
17. jan 2017

@river_flows to je fajn. Ja do vztahu davam vzdy 80percent aby som sa potom nezrutila ak sa nieco podobne stane. A som stastna uz 9 rokov vo vztahu.. a nedzicasom vydata. Verim ze si sa poucil 😉 a najblizsie uz nebudes zlomeny.