Správanie sa 32 ročného priateľa
Ja uz neviem co mam robit , idem z blata do kaluze . Som s priatelom 1 rok a uz to nieje take ako na zaciatku ked priatel chcel rodinu a deti , postupom casu zistujem ze sa tomu vyhyba , cas travi cez vikend s kamaratmi kde dost piju . A dalsia vec ktora je taka celkom zaujmava na leto dava vypoved z prace , podla jeho argumentov je cas jedina vec co mu nik nikdy nevrati a ze je demokracia a v priebehu 10 mesiacov si naspori dost na to aby si tie dva mesiace doprial , jeho nezaujma ze pride o dva platy . Neviem co mam robit , ma 32 rokov . Treba si na to zvyknut alebo je to katastrofa ? Lebo v rodine do mna preto dost hucia jak je mozne ze nerobi v lete a nechce deti .
@nattallia mne sa zivotna teoria ak mu to financne vychadza ... urobit si volno a ist do novej prace a mat rezervu zda uplne v pohode tiez neuznavam ked vsetko ma byt "normalne" len pre to ako to robi sused... ako nemyslim si ze je to nezodpovedne ak ma financne vystarane ako treba...
alkohol drogy a vysedavanie s kamosmi to uz je ine .. hlavne ak je to uz v rovine ze to nieje tebe prijemne...
moj muz je uz druhy krat na materskej s detimi a ja som v praci (tak som to chcela aj on to tak chcel) moji rodicia sa na neho pozeraju ako by som ho zivila on pritom popri materskej este aj co to zarobi nie vela ale je z domu nauceny skorej setrit a menej zarobit ako makat a minat... tiez vravi ze deti budu male len teraz a chce si ich uzit a ja mu to nebeiem ked to tak citi lebo mame financnu situaciu dobru... problem je u vas niekd inde podla mna a nie v prazdninach...
Nie, nie je to normálne.
Mňa miluje čím ďalej, tým viac, zodpovedne pracuje a chce deti a intenzívne na nich aj pracuje - nielen rečami.
no ono podla mna tu ide o rozdielnost v prioritach...ja by som vo vseobecnosti nic zle na tom nevidela co robi..kym je mlady a slobodny, vie si na seba zarobit, tak si moze robit co chce..su teraz mnohi ludia i pary co dali vypoved v praci a cestuju rok po svete..a co? ono ano, v dnesnej dobe sa kazdy kto nemaka od 8 do 5 a neposlucha ako ovca zda byt lenivy a nezodpovedny...zijeme ale len raz a ono to co hovori nie je uplne od veci...na margo argumentov druhych - aj moj muz hovori, ze co sa staraju, ze keby za nimi chodil pytat peniaze, alebo im nejako bol na krku alebo co, tak ok, ale ak on sa postara o seba a nikoho tym neobtazuje, tak co koho do toho..
Problem je uz potom tam, ze ty chces asi uz zodpovedneho partnera a usadenie, deti, rodinu a on este nie...lebo samozrejme takto zit sa pri detoch dat nebude, ak ovsem nebude zarabat ako Onasis a cez leto vezme deti do Karibiku na cele prazdniny...mozno raz bude podnikat a kralovsky zarabat a ako pan svojho casu to tak aj urobi...ale tam uz ide ozaj o planovanie buducnosti, zadne dvierka a zodpovednost voci rodine..
Dalsi problem je este alkohol - zalezi ci je to kriticke, ci sa ozaj chodi opijat, alebo su to len stretavky s kamaratmi pri jednom pivku..to uz musis zvazit ty kam to speje..ci je to len velke bu bu bu lebo chalan si uziva alebo je to na hranici zavislosti..
A k otazke, ci je to normalne - vo veku 32 uz v dnesnej dobe celkom bezne...
problem je ten ze on ma nebalamuti , a co ja viem ci rozumiem ale mne je s nim dobre on ma neskutocny rozhlad , kopec veci ktore mi vysvetlil a zacinam si vsimat tak naozaj funguju ci uz technicke veci alebo medziludske vztahy . A hej aj ja dostavam pravidelne nazory ze si mam uzivat ze na dietatu vidim iba to dobre , ale to ze sa nevyspim mi nik nepovie , ja neviem , asi som skorej ja ta ktora by si mala hladat vlastnu cestu . A nema 2500 € ma 650 , najom + hypo 240 , jedlo 100 , net a pausal 50 , ostane mu 260 a s toho odlozi 150 , on zije takym budhistickym sposobom zivota , nepotrebuje skoro nic , ako on vravi ze nove auto tesi cloveka tak tyzden ale sporil na neho rok , a ked ho zoberie na leasing ? ani ten tyzden bo si ho ani nevazi pretoze nepreciti tu hodnotu .
aj známy z IT sektoru si chcel cez leto dopriať voľno a dať v práci výpoveď... chcel cestovať, spoznávať svet... ak na to mal, no prečo nie? takýto sen by si inak asi len ťažko splnil... bol síce sám, ale... ak zadaný človek vie do svojich plánov začleniť i svojho partnera alebo ak má takýto človek aspoň tolerantného partnera na svoje výstrelky, tak na tom nie je nič zvláštne.... že sa to trochu vymýka normálu? no a? kto si ako zariadi, tak má...
mňa by viac štvali tie víkendové akcie... ak s tým neskončil doteraz, asi len ťažko sa nájde dôvod, aby s tým skončil neskôr...
@nattallia necitala som vsetko ale vidim ze mas stastie na chlapov. Byvali raz mesacne drogy a teraz alkohol. Ano aj moj manzel pil kazdy vikend ale ked mal 20 rokov apropo vtedy si mal uzivat leto, chlast a podobne radovanky. Ma 32 rokov nepises kolko mas ty ale biologicke hodiny pomaly tikaju. Nemusis otehotniet hnet zajtra ale pozor na to. Aj ked pises ze on deti nechce tak neviem a k tomu ze dal vypoved aby si uzil leto a ze si na to za 10 mesiacov zarobi... wtf???? Nasetrene peniaze by mal ako 32 rocny investovat trosku inak a nie ich rozhajdakat na diskotekach a festivaloch a predpoklad ze aj tak by vacsinu casu stravil so svojimi kamaratmi. Mozno sa nato pozeram moc racionalisticky ale nech si toho freuda a male vtaky strci do nohavic a ty od neho utekaj kym s nim nemas rodinu. A este jedna vec poloz si otazku co ak to spravi ked budete mat hypoteku na dom a male dieta/deti. Potom si mozes hlavu darmo buchat o stenu. Drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek.
@nattallia tak skusme takto. predstavi si ho v rodine, vasej vlastnej s dvoma detmi:
-magate sa v 2 izbaku: naco väcsi byt, ved sa tu vsetci pekne zmestime, netreba zhrnat a mamonovat, takto sme si aspon blizsi, deti vedia precitit hodnotu penazi, sme si bluzsi a utuzuje to nase vztahy.
- plienky: zdravsie a ekologickejsie su latkovky alebo bezplienkova komunikacna, takto si to detstvo nasich deti viac vychutnas (rozumej viac roboty pre teba, nizsie naklady pre neho, pomoc od neho ziadna)
- auto: "ako on vravi ze nove auto tesi cloveka tak tyzden ale sporil na neho rok , a ked ho zoberie na leasing ? ani ten tyzden bo si ho ani nevazi pretoze nepreciti tu hodnotu ." takze ked ti dieta ochorie na pohotovost, k lekarovi atd. ides bude peso s deckom v horucke alebo cakas na ochotnu dusu co ti pomoze (on to nie je, on nema ako)
- cez leto nepracujem- leto si treba uzivat, takze dam vypoved bez toho, aby som vedel ako to bude financne v septembri, ci uzivim uz 4 clennu rodinu atd. A moja zlata "rezerva" pri vyplate 650 € mesacne sa ti minie ked ti decko 2 x za sebou chyti riadnu virozu ci anginu. A to ani nehovorim ked bude mat co ja viem alergie, atopicky ekzem atd.
32 rocny Ing s platom 650€ mysliaci si, ze vsetci na neho cakaju s pracou je podla mna no ehm magor.
@nika898 on ale deti nema a zatial nechce a no a co ze si uziva? Ja mam kamosku co ma 38 a uziva si tiez...raz robi tu, raz je v UK, zarobi nejaky cas, uziva si, potom na pol roka do Juznej Ameriky, potom zas porobi, potom Thajsko na 3 mesiace...nema dokopy nic, ale vzdy si vie na seba zarobit, najom si zaplati...ja by som tak zit nemohla, uz od malicka som si setrila, vsade videla zadne dvierka, pozerala do buducnosti...ona zije zo dna na den..nie je ani bezdomovkyna, ani nikomu na krku, ani bez penazi..vie si to preratat co si dovoli a co nie...a ma si miesto toho vziat hypoteku, kupit byt, pracovat od nevidim do nevidim a cakat, ci stretne chlapa s ktorym si zalozi rodinu a ak nie tak sama doma bedakat? Ona zije ako sa jej paci a ano, z mojho pohladu nezodpovedne aj tak, nahodou sa jej nieco stane, nahodou nebude prijem a co potom? Ale ona vravi, ze je sama, nikomu na obtiaz,neohrozuje ani manzela, ani deti, ani nic...tak nech si zije..ja jej to normalne beriem
A u chlapov je to este beznejsie..oni potrebuju sa niekedy viac vyburit, pochopit, dozriet..a ten vek sa posuva, kedy dozreju...a hlavne casto je to o tom, ci stretli tu pravu...ked chlap citi, ze ta zena je to co on chce, vie velmi vela toho uz aj sam obetovat a aj jemu sa chce zalozit si s nou rodinu...velmi casto sa za tymito vyhovorkami ze nechce rodinu a zije zo dna den ukryva aj to, ze si tou zenou nie je isty...mozno pride ina a do roka ma dieta a sedi doma pri peci 🙂 takych je velmi vela...takze ja by som nemoralizovala...to ze niekory ma v 32r uz 2 deti a iny si uziva je v dnesnej dobe normalne
hh ma tak napadlo ze ak ma 650 a hypoteku tak keby si s nim mala dieta tak nevyjdete ani tych 10 mesiacov aj keby robil cely rok. plienky veci lieky drogeria ty na rodicaku. z budhy a freuda sa nenajes. moj muz zaraba viac a ledva nam to staci ked vsetko poplatime a este aj druhe dieta na ceste. dcera ma silne potravinove alergie. špeciálnu stravu. ono takyto filozovi vedia pekne rozpravat a môžu ta zo zaciatku zaujať ale po rokoch by mi uz liezol na nervy. moj stary by mu asi po prvej filozofickej vete bud jednu struhol alebo kupil pivo nech radsej cusi a vychutna si to ticho. 😃 ale tak ak ste podobne povahy a tak ciac zamerany na Bio zivot mozete si vyhovovat a mozno aj vyjst s peniazmi len nie vzdy sa to da.
utekaj kym mas nohy..je to dieta este nedozrety fagan! na dva mesiace vypoved s roboty? dva tyzdne nestacia? ja som po operacii chrbtice a uz by som sla do prace lebo ma to doma nebavi a zarabat treba..a on si bude uzivat a ty v klbku plakat? zazila som to ked som bola vydata neskor prisli vycitky ze si ho nevazim a ma zmlatil..nastastie som uz rozvedena a mam super chlapa...
Nuz bezne to nie je, ale ani nutne zle. Chlapik ma svoj zivotny styl a priority a zije si po svojom - co je uplne ok, ak mu to vyhovuje preco nie. Ale s tym ide ruka v ruke typ vztahu o aky asi stoji - a partnerka ktora sa chce usadit a mat deti do toho konceptu nijako nepasuje. A ostavat vo vztahu s niekym kto nevyhovuje len preto ze sa bojis ze si nikoho lepsieho nenajdes nie je tiez nic moc...
Ako sa hovori, zena ide do vztahu dufajuc ce chlap sa zmeni - ale on sa nezmeni. Chlap ide do vztahu dufajuc ze zena sa nezmeni - ale ona sa zmeni 🙂
@m.i.r.i nevravim ze to nie je normalne ked je clovek sam bez zavazkou. Ale on ma partnerku s ktorou zije pod jednou strechou aj ked jeho. A tvoja kamaratka zarobi urcite viac ako 650€ mesacne a neriesi vztahy. To je uplne ine. Ja som len pisala ze je to nezodpovedne. Z toho co pisala autorka si myslim ze maju vazny vztah. Teda aspon z jej pohladu. A v takom pripade je fajn vediet ze sa mozem na partnera spolahnut.
No rok je dost kratka doba na rodinu.a dakuj bohu ze sa za taku kratku dobu ukazal.bud rada ze s nim nemas deti to by si inak plakala a aj za to dieta.rodine povedz ako to je super v uvodzovkach a hned ti povedia utekaj hadam chcu zodpovedneho otca pre vnucatka a nie takeho co sa mu robit nechce ako by sa o vas postaral ty len 210eur z toho myslis ze vyzijes s dietatkom ale by si bola dalsia ktora by zostala rodicom na krku.teraz uz treba zapojit rozum oci uz vidia takze treba konat.
no to je kratko po roku riesit buducnost a hlavne deti. ked deti potrebuju aj otca. to v prvom roku sa clovek blizsie spoznava. a ked prisla tema deti tak sa chce hadam este vyburit. ja by som si dala pokoj od takeho chlapa. ako powedal manzelov ujco : az ked budete prdiet pred sebou tak vtedy je to prava laska 😀
@nattallia necitala som ostatne prispevky, ale coo??? Na dietati nevidis ze nebudes spat? A preto nemas chciet? Daj mi kontakt na toho co ti toto povedal anidem mu dat cez papulu, prisamveru, keby takto uvazuje kazdy, ludstvo vyhynie, inak pises ako o mojom... uz byvalom. Nenechaj sa voditnza nos nikdy sa to nezmeni, mozno o 20 rokov, ked uz budes stara na deti! Mne bolo po rozchode chvilu vazne tazko ale teraz mam syna a nemenila by som! A vidim ze on sa naozaj nesmenil, aj ked po rozchode sluboval, a boli sme spoli doost dlho. Anpresne tie reci:"deti su koniec zivota, ja mam
Mladsiu sestru, ja pamatam ake to bolo, ty nic nevies ake to je tazke" no jasne, vyhovorky a este trapne. Nezmeni sa to, budes starnut pri nom a zivot utecie..kto chce hlada sposoby, kto nie hlada dovody.. tak
To je.
@nattallia no, bežné to nieje neviem kam na tých chlapov chodíš.Ono je fajn ak si niekto povie- nebudem ovca, budem žiť ako sa mne páči a ako to uznám za vhodné...ak chce byť single alebo ak nájde niekoho ako si ty.
Nič v zlom, každý má právo na svoju životnú cestu...nepíšeš koľko máš rokov, no v podstate je to jedno ale ide o to že si z neho priveľmi...Napíšem to sprosto, ale inak neviem- ty si podľa mňa hotová z toho jeho " veľkého vtáka" , ale veľký vták neznamená, že má tvoj drahý patent na rozum.
Neskutočný rozhľad?Čo, že číta citáty rakúskeho psychológa?Prosím ťa.
Ja by som ho poslala, nech si krásne užije leto podľa SVOJICH predstáv a aj zbytok života...vták jeden nech si lieta 😝
Hm no tak ok asi budem nejaky cas sama lebo to nevidim ruzovo kazdeho chlapa co poznam je taky ze sa chce len bavit a nema zaujem o rodinu . Asi su ty chlapi spokojny s tym jak ziju aj ked vecsina ludi to neschvaluje asi nejdu proti prudu nasilu asi na takom uzivani nieco dobreho je co ja nejak nevidim .
hahaha 🙂 jak to fajny den dneska 🙂 a to nepresiel ani rok 🙂 Ty by si sa skorej mala separovat od matky a najst si vlastnu cestu 🙂 vadil som ti ja ked som siel raz za mesiac na disku na extaze ? hura tak typek si dopraje kazdy tyzden 🙂 haha 🙂
mne je divne najmä to, kedy chcel tie deti....píše, že v začiatkoch, ale veď su spolu iba rok 😁
@michal3691 ty si byvaly?
@majkeel rozdiel je v cislach,ao
ale je aj velky rozdiel byt si isty ze v septembri nastupis do prace ktoru mas istu a nebudes behat a hladat kazdy rok nieco nove
vsetko mas v zivotopise...kto vobec vezme takehot cloveka ktory stale meni poziciu?nestaly v praci-nestaly vo vztahu...vo vsetkom...
preco mi to pride,akoby ste boli vacsina zaskatulkovaní,čo ako ma byt a co je spravne?Vsetko,co sa vymyka vasmu stereotypu zivota je podla vas odsudeniahodne...chalan podla mna uplne OK
@nattallia
podla toho co pises, nestotoznujes sa s jeho zvyklostami a nazormi.
Tiez sa mi to nezda moc rozumne ist s takym clovekom do dlheho, celozivotneho vztahu. Ked po 10tich mesiacoch dava vypoved, aby si uzil dva mesiace... a co si chce uzit? "letne prazdniny, lebo nastupuje v septembri na strednu".......?
Pokukni po niekom zodpovednejsom, 1 rok na vztah nie je az tak velmi moc.
Drzim palce
@nattallia ja som mala stretavku zo skoly pred nedavnom neuveris chlapi pred 40 tkou a nie su zenati, cestuju uzivaju si, ako spoluziaci sa casto stretavaju raz 2x mesacne v sobotu vecer v meste, normalne maju plesinu a este rozpravaju, ze na rodinu je cas🙂)
od tvojho nic dobre necakaj surovo povedane.to nie je typ na rodinu

No neviem čo by im Freud diagnostikoval, ale ja jemu nejakú postpubertalno-zensko-egoisticku poruchu. Vysvetlím reči o malých vtakoch v 32 rokoch je čisto nevyzrety pubertak, reči o závisti mi skôr pasuju na ženský modrý koník, a keď vie že deti nechce a vie, že ty chces tak nech ťa zbytočné nebalamuti....