Správanie sa 32 ročného priateľa
Ja uz neviem co mam robit , idem z blata do kaluze . Som s priatelom 1 rok a uz to nieje take ako na zaciatku ked priatel chcel rodinu a deti , postupom casu zistujem ze sa tomu vyhyba , cas travi cez vikend s kamaratmi kde dost piju . A dalsia vec ktora je taka celkom zaujmava na leto dava vypoved z prace , podla jeho argumentov je cas jedina vec co mu nik nikdy nevrati a ze je demokracia a v priebehu 10 mesiacov si naspori dost na to aby si tie dva mesiace doprial , jeho nezaujma ze pride o dva platy . Neviem co mam robit , ma 32 rokov . Treba si na to zvyknut alebo je to katastrofa ? Lebo v rodine do mna preto dost hucia jak je mozne ze nerobi v lete a nechce deti .
@dorottka tak ona nieje zla len proste chce to co matka 🙂 ona ani nevie povedat preco ich chce 🙂 Lebo sa to ma a je to tak spravne nieje argument preco mat deti 🙂 upisat sa na cely zivot niecomu takemu len tak lebo mama chce je dost naprd 🙂
@osky ale to nieje komunizmus ze su kadrove posudky a ten kto nerobi 40 rokov v jednej robote je brany za divneho . V dnesnej dobe to nik neriesi fluktuacia pracujucich vo veku 30 rokov je tak 1 rok 🙂 clovek robi v jednej firme rok 🙂 ja robim 11 mesiacov a su taky ktory robili mesiac dva a tak 🙂 a riesi to niekto nik 🙂
@salfusco to si nevsimol ? na konovi plati este stale komunizmus 🙂 maju nalinkovany zivot a kto nejde po ciare je triedny nepriatel a treba ho zdissovat 🙂 Hned argumenty stylu si decko , nedospely , nevybureny hocico aby to v cloveku vyvolalo pocit hamby ktory sa odstrani jedine navratom na ciaru 🙂
@michal3691 tak ak clovek robi sezonneho robotnika tak moze davat vypoved kazdy mesiac, pripadne ak je preukazatelny super odbornik... ak nie tak zial ta trosku vivediem z omylu - fluktuantov do zodpovednej prace chce aj dnes malokto...si 2x dam pozor koho prijmem ked viem ze jeho zaucenie mi bude trvat rok a investujem do neho nemale peniaze....
Precitala som si to tu, ale podla mna to nie je Ok.. on si hodi pauzu a ty co? Ty budes v lete tiez davat vypoved, ci ako?on bude uzivat a lenosit a ty co? Nedajboze ked by prisli do vztahu deti. To je zavazok na cely zivot a od nich sa ta "vypoved" neda dat.
Priatel moze byt aky chce flegmatik, ale takyto pristup k zivotu by som mu ja osobne nedokazala tolerovat. A to popijanie s kamosmi by mi vadilo..
@nattallia Ako nájom + hypo len 240, to je fakt máličko. Ja keď to rátam, nás to víde asi raz toľko + samozrejme energie.
Pôvodne som ti chcel napísať, že freelanceri to tak proste robia, zoberú prácu na pol roka a potom majú oddych do ďalšieho projektu.
No ale pri 650 eurach asi freelancer nie je.
Ako na jednej strane chápem, že sa nemusí roztrhať od práce a pri takých nákladoch a sporovlivom sposobe života v podstate nič nepotrebuje.
A dosť pochybujem že si pri takomto "lacnom" životnom štýle môže vobec dovoliť nejak extra piť. Ak mu z 260 co mu zostane ešte 150 odklada na leto. tak ma na tie 2 mesiace 750 eur, takže má na svoje "letné prázdniny" 300 eur mesačne čo môže otrieskať.
Zrejme zistil že keby sa ožení príde o tú jeho životnú filozofiu, ktorou sa prediera svojim životom.
bez ohľadu na to kolko stoja tvoje náklady a a teda jeho, keď si prirátaš nejake pekne kvalitne oblečenie na dieťa cca 100 eur, plienky 70 eur, vitamíny, lieky ...30-50 eur, nehovorím ešte o umelom mlieku ak treba .... atd a cim vacsie dieta tym vyssie naklady, toto co som napisal je 200 eur a kde su ešte hračky, skolka, bla bla.
Pri troche štastia by to aj mozno utiahol pri jednom dietati ak by ste takym stylom zili.
Ale príde den D, prdne ti chladnička, ... alebo čosi treba prerobiť, tak by bol v prdeli aj s celym jeho rozpočtom.
Život je otázkou priorít. Poznám takých, ktorý ešte v 35tke ziju u rodicov, nezadaný, zarabaju este menej ako ten tvoj a su spokojny, ale aj takych, ktory sa "pretlkaju" s 2,5 tisicovym rozpoctom a žijú od výplaty do vyplaty.
Záleží na tebe, aké sú tie tvoje.
Nepises kolko mas rokov, ale asi nejak priblizne. Ale v podstate nemas preco hadzat flintu do žita, ja som sa zenil v 30tke a chcel som deti a na druhom sa už pracuje. Takže určite taký chlapy existujú.
Takže držím palce pri hladaní "lepšieho" kandidáta.
Vymenit cim skor tym lepsie idealne teraz. Dobre ti radim nevahaj!
@michal3691 -
tak ty si muz,samozrejme ze sa nebudes zastavat zadavatelky...
co ma toto s komunizmom ???
ale ja ocenujem aj nazor opacneho pohlavia,
len tu ide o zodpovednost-ale vidis,ty si chlap,vidis to rovnako/ako ten jej priatel.../-trosku si pospasovat a potom sa die o dum dal...ze?ci nie...neviem...
a ked nechces DECKO-zu len tento vyraz ta odhalje...
nemusis byt ako ostatni,kludne si zi ako chces...
tu riesime Problem ,ktory vidi zadavatelka inak.
a fakt teda neviem,naco Sem chodis,ked je to tu este ako za komunizmu...🙂
toto je viac-menej zenska stranka.....
ja by som hentakeho chlapa nechcela ani za nic...
@nattallia určite sa dá takto žiť, ale sám alebo s podobne uvažujúcim človekom, bez iných a ďalších záväzkov. Ak takýto svojský človek a´la natur, chce takto žiť, mal by si k sebe podobne zmýšľajúceho aj nájsť, Ty asi taká nebudeš, keď Ťa to trápi a chceš vedieť názor a rady od iných tu. Ty chceš asi to zázemie a akési istoty v živote, on o ne až tak nestojí a vidí svoj život skôr bez hraníc a obmedzení...keď si zmyslí, bude žiť aj na strome, či v jaskyni, nech si žije, no je to jeho voľba a asi nie Tvoja. Takže pre Teba asi nejaká perspektíva v tomto mužovi nebude.
utekaj od neho... chlapov je dost, nie je jediny na svete
Podľa mňa to nie je normálne, teda ak fakt budete mať rodinu tak potom už nebude môcť dávať na leto výpoveď lebo vás nebude mať kto živiť. Takéto zmýšľanie veľmi nechápem, prečo mu nestačí si iba zobrať dovolenku? No neviem, ak sa to nebude zlepšovať a nezačne sa schyľovať k svadbe a k deťom tak neviem či to niekam vedie. Musí sa rozhodnúť čo chce
Ja ho naopak uplne chapem.
S tym letom to mam podobne, dala som vypoved a uzivam si, vyratane, naplanovane. Je to otazkou priorit, nikto potrebuje napriklad novy gauc tak cele leto maka v praci, niekto ma hodnotu v 2 mesiacoch volna a slobody, tak si to uziva tiez. Nerobi to cely rok, necuca peniaze z nikoho, zivi sa sam vychadza mu to. Mozno je pre vela ludi clovek co netuzi po majetku, vacsom baraku, novsom aute divny, ale podla mna prave bez tychto mamonarskych tuzob je clovek stastnejsi
@nattallia planovat deti po roku chodenia? No neviem, neviem, ja by som po roku zacala uvazovat o spolocnom byvani. Potom po dalsich 3 -4 rokoch o manzelstve, o spolocnom kupenom dome/byte a potom o dalsi rocik o detoch. To je tiez ina chujovina po roku chciet deti, podla mna treba cloveka aspon viac spoznat, vediet ze sa na neho mozem spolahnut, nie mat hned 2 potomkov, jeden trapny 200 eurovy rodicovsky prispevok a zistit ze zijem s totalnym kretenom
Vies ked si neni uplne stotoznena s jeho predstavami o ziti, fungovani a prioritach tak nechci deti. Niej nic horsie ako byt na ne sama, deti sa dobre vychovavaju s partakom na ktoreho sa mozes plne spolahnut a vase ciele su rovnake.
@nattallia Nechcem byť necitlivá, ale chlapi na začiatku vzťahu veľmi radi hovoria to, čo vedia, že ženy chcú počuť..áno deti, áno rodina...kým nedostanú čo chcú, a keď dostali čo chceli, tak si to zas veľmi rýchlo aj rozmyslia a už sa veci uberajú úplne iným smerom...je le otázka času, nakoľko si vážiš seba samu a kedy ti prasknú nervy...
@nattallia on je sice pekne, ze ma chlapec rozhlad a vela si sa od neho dozvedela, ale pockaj, uvidis, ze tento filozof a ezoterik bode rovnake mudrosti posielat do sveta aj o rok, aj o styri roky, s kymkolvek sa stretnete, bude mu mudrovat, co by na to povedal Freud a pod. Budes sa za neho postupne hanbit. Co este potom o 10 rokov? Pri tom ake mudrosti pusta, to proste vidim takto.
Inak, ak zaraba clovek dost a nema zavazky v podobe rodiny, tak nevidim problem, aby sa na to vybodol a uzil si leto, ked ma istotu ze pracovny trh caka zrovna nanho.
Lenze ak zaraba 650, tak je to dost chabe a mat pocit, ze s titulom Ing.ma pracu istu je uplna hlupost, dnes ma VS zial skoro kazdy a posielaju zo zufalstva ziadosti aj na pozicie skladnikov bez kvalifikacie.
To ze uz akosi netuzi po detoch bude asi tym, ze mu docvaklo, ze jeho 650 x 10 + 0 x 2 mu nezabezpeci, aby uzivil zenu a dieta. A viac sa mu proste robit nechce.
Viem o takýchto typkoch, zena rodi jedno za druhym, ale im je jedno, ze robia za almuznu, im to vyhovuje, praca je pohodova, da sa v nej relaxovat, dumat o filozofoch, slniecko svieti.... a svokrovci kazdy mesiac dcere pomahaju aby s detmi vysli.
To asi tvoja rodina robit nemieni... necudujem sa.
Normalne sa s nim porozpravaj, na zaciatku mu vysvetli, ze si poprosis len jeho vlastne myslienky, nie citacie budhistov, filozofov, nihilistov.... ale ze si prosis jeho vlastne myslienky. Jeho nazory. Uvidis ci nieco bude.
Stytaj sa ho, ci je ochotny zarabat aspon dvojnásobok, aby ste si mohli zalozit rodinu. Asi ani nie. Je to vlastne len taky maly nihilista? Ten o rodinu nestoji...
Podľa mňa tu nejde ani o leto ani o deti. Poznám bohužiaľ veľa takýchto chlapov, dnešná doba je ich plná. Sú to večný pubertiaci ktorí odmietajú dospieť. Na tvojom mieste by som sa zamyslela, zvážila plusy a mínusy vzťahu a podľa toho konala.
@nattallia No mna by sneho vystrelo 😃Podla mna este stale je rozumovo ako pubertak,nieje zreli na vstah,manzelstvo a rodinu a kde by boli deti tak to vobec nie.Pokial mu to budes tolerovat tak klobuk dole😏lebo 32 r chlap by mal byt vyspeli a mal by mat triezvy pohlad na rodinu,manzelku,deti.P odla mna zdvihaj kotvy a utekaj co najdalej tento tvoj priatel nieje pre rodinu.😀On si neuvedomuje ,ze ma zodpovednost voci tebe a svojim potrebam😏
@nattallia chvíľu som žila podobne,dokonca som mala jedno dieta-za 10mesiacov som si našetrila toľko,aby mi to vystačilo na niekoľko mesiacov(zvyčajne len tie dva letné mesiace) nebolo to nic strasne.a môjmu partnerovi to neprekážalo.
Co vraveli ľudia,som neriešila,bol to moj život a nepýtala som peniaze od nikoho,neostala som nikomu na krku.
Ak to vsak prekáža tebe,pretoze mas iný pohľad na zivot,bud sa s ním porozpravaj,alebo odíď.existuje kopec lepších chlapov,ktorí by ti urcite viac vyhovovali,urcite by si časom nasla niekoho,kto by naplnil to,co ti chyba,po com túžiš..len to momentalne takto nevidíš,ale Asi je to prirodzene,uz si zvyknutá na terajšieho priateľa,je zvláštne predstaviť si opäť nejaký nový začiatok,ale sama sa musíš rozhodnúť,co vlastne chceš,ako chceš zit a ked sa pri ňom necitis isto,v budúcnosti to moze byt horsie.
@dai moj manzel nie je robotnik a tiez nepracuje celych 12 mesiacov vie za 6-8 mesiacov zarobit tolko aby sme zvysok roka mohli cestovat a podotykam nie je murAr a ani nepracuje v korporaciach ale ma pracu ktora mu to povoluje.
Podla mna je to vyhodne je vela s rodinou.
Zakladatelka moze rada ale iba ak to leto chce stravit s nou, ak chce cestovat sam pripadne s kamaratmi alebo stravit dva nesiace v krcme tak to nie je nic moc.
No uz sme sa rozisli neviem co dalej ale aspon bude doma klud . A takych chlapov co davaju vypoved na leto je vela som zistila , vsetci jeho kamosi to tak robia , a aj tu to vidim ze je to bezne .
@nattallia Pozri, keby bol rodinny typ, chcel by si ta zobrat a mat deti, tak by nedaval vypoved v praci, neflakal sa po baroch s kamosmi, ale travil by vela casu s tebou, setril by peniaze na svadbu, vybavicku a pod. Ak svoje peniaze mina len na seba, byvanie a setri si pre seba, aby nemusel cez leto pracovat ale uzival si volnost... to by ti mohlo naznacit, ake ma plany a po com tuzi. Ak by tuzil po svadbe s tebou a po detoch, setril by na to, nie na "volne leto".
Ak sa takto stavia k zivotu, treba sazamysliet, ci chces takto zit aj ty. Ak ti nevyhovuje takyto sposob zivota, treba sa vratit z kratsej cesty, kym este nie je neskoro a to dieta spolu nemate....
@momoqui predpokladam ze si na materskej a nemas este skolopovinne dieta... inak by si takto nepisala🙂 detto tvoj muz ma mozno vlastne podnikanie , nemusi robit v korporacii, staci ked chce nieco dosiahnut a nemoze si dovolit len tak na 4 mesiace vypadnut ( nic som nepisala o zarobkoch, ale ak poskytujes sluzby tak tvoji klienti ta cakat nebudu , ak chces profesijne rast tak pravidelna prestavka na 4 mesiace asi funkcna nebude a pod. )
keby mas deti ktore chodia do skoly a ty do prace tak neviem ci by si bola nadsena ze tvoj chlap je 4 mesiace doma a robi co? nie, neni to ani vo svete bezne🙂 ja robim len pre zahranicnych klientov cely zivot a nepocula som o takomto trende...moj muz ma vlastnu firmu a tiez zarobi za par mesiacov tolko ze v pohode mozme zit, ale z hore uvedenych dovodov jednoducho nemoze si spravit pravidelny sabatical...
to co ty popisujes je bezne spravit raz zacas a vacsinou v case ked bud este nemas rodinu a chces napr. cestovat alebo skoncis v nejakej praci, dostanes slusne odstupne tak si das pol roka pauzu a pod. ....

Nepride mi cudne, ze si chce dat pauzu od prace, ale zalezi, aku ma robotu a ako to on vnima. Kazdy mame ine vnimanie zataze a iny pohlad na zivot, ja toto praktizujem uz roky (neplatene volna) a nehodlam to menit, pracovne tempo, ze 16 hodin denne aj cez vikendy par rokov, sa podpisalo na mojom zdravi dost tvrdo a doteraz sa z toho zviecham, to uz v zivote nedopustim, pretoze ano, zdravie a cas su jedine komodity, ktore sa nedaju nahradit. Samozrejme treba aj z niecoho zit, ale to ma on zrejme premyslene, cize nevidim dovod to hrotit. To, ze chodi s kamosmi von, ved ok, kazdy mame inokedy ten moment, kedy mame toho dost. Ze nechce este deti, je tiez ok. Mne pride cudne akurat to, ze ste spolu - zjavne mate uplne pohlady na zivot a to, co chcete, a to su dost silne argumenty. Ak sa to bude silit, bude to velmi skarede. Ani jeden z vas nie je mimo, ani to neznamena, ze on je este 'decko' a ty mega vyspela a naopak, len vy dvaja sa proste v zivote minate. Najdi si takeho, co je na tom podobne s tuzbami a smerovanim ako ty, s tymto budes mat len nervy, ver mi 🙂. Vela stastia.