icon

Správne rozhodnutie

nickneznamy
21. apr 2015

Opäť raz Vás prosím o vyjadrenie názoru, poprípade podporu v rozhodnutí. Pred nejakým časom som už písala o istom probléme s priateľom. Už niekoľko mesiacov spolu bývame, presťahoval sa za mnou dosť veľa km od domu a tým akoby jeho "povinnosti" v partnerstve skončili. Počas pracovného týždňa žije štýlom " prídem z práce, tým končí deň", nepracuje manuálne, ale aj tak ho práca podľa jeho slov vyčerpáva, v poriadku, rešpektujem to a cez týždeň ho teda "neobťažujem" mojimi požiadavkami. Očakávam, že aspoň víkendy budeme tráviť spolu (inak ako ležaním na gauči pred televízorom), ale on každú aktivitu berie ako trest, nič ho nebaví, nič nové nechce vidieť, nič ho nezaujíma, a teda keď už musí, tak sa "obetuje" a ide so mnou v sobotu na hodinu do jedného a toho istého parku, kedy sa cítim ako pes na venčení, keď sa vrátime domov zase trávi čas pred telkou a keď náhodou spomeniem niečo v štýle "poďme ešte von, niekam si sadnúť", tak jeho reakcia je " boli sme už dnes vonku? boli." je veľký sebec, no je slepý, aby to videl a priznal.
Toto je len príklad, to jeho (ne)venovanie sa mne je evidentné v x veciach.... Veľa krát som mu o tom hovorila, nie som taký gaučový domased, napriek tomu robím kompromisy, ale to je neviditeľné. Včera mi praskli opäť nervy, snažila som sa s ním rozprávať o tom, čo ma trápi, ale bohužiaľ som mala smolu a nevychytala správny moment, lebo bol "unavený" a chcel mať pokoj a spať. Zbalila som mu kufre, naštval sa, ale aj tak tu zostal spať, dnes ráno sa ma pýtal, či teda chcem aby odišiel, odpovedala som mu, že pokiaľ už teraz vie, že sa nič nezmení a bude to ďalej takto, tak by bolo pre nás najlepšie riešenie rozchod, aby sme neboli o pár mesiacov v rovnakej situácii, jeho odpoveď " mám si zobrať kufre teraz, či až keď sa vrátim z roboty?" takže si očividne vybral jednoduchšiu cestu, mne z toho puká srdce, pretože ho ľúbim, zároveň viem, že šťastná nebudem... ako to mám prekonať, je to správne rozhodnutie?

dzejn80
21. apr 2015

@nickneznamy rozmaznane sebestredne decko je to ... kto lubi, chova sa uuuplne inak

martina833
21. apr 2015

Jednoznacne rozchod, keby prisli deti, vadilo by ti to este viac! Nedaj sa obmakcit, takehoto chlapa nezmenis...

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@timea7 hovoríš mi z duše, o týždeň bude mať 30 rokov, tiež som mu viac krát hovorila o mojom otcovi, ktorý bude mať pomaly 60 rokov, každý deň je od šiestej v práci, príde domov a robí x vecí okolo domu, potom si dá tak v priemere 50-60 km na bicykli ( v lete denne) a slovo "unavený" som z jeho úst asi ani nepočula...
ja nepracujem, chodím do školy, popritom mám x ďalších povinností (ako každý človek) a tiež sa neteším len na to, ako prídem domov a lahnem na gauč... neviem, nerozumiem tomu sama...

kaktusik007
21. apr 2015

@nickneznamy pises, ze sa ta 3x do tyzdna pyta na deti.... no mne z toho vychadza jedine, on si ta tym dietatom chce poistit, inak je to iba obycajny citovy vydierac a kreten --- prec od neho.
zamok uz mas na dverach vymeneny?

simculllka
21. apr 2015

@nickneznamy ahoj, ja len tolko k tomu, ze podla mna, s partnerom by ste sa mali niekam posuvat a nie ze jeden toho druheho stahuje zo sebou dole. Ak si aktivnejsi typ a tvoj partner ta ubija tym, ze je uplne lenivy a dlhodobo nesplna tvoje predstavy o spokojnom zivote, je tvoje rozhodnutie viac nez spravne a bud stastna, ze si spravila konecne tento krok. Osobne si myslim, ze si najdes cloveka skor ci neskor, s ktorym si budes rozumiet a nebudes musiet nutit toho druheho do kazdej aktivity. Drz sa a hlavu hore, pro jedno kviti slunce nesviti 🙂

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@kaktusik007 áno, ďalšia poistka preňho... zámok vymenený nemám, on klúč nemá, bude zvoniť 🙂

asenet
21. apr 2015

Ak je situácia skutočne taká, ako popisuješ, niet čo riešiť, a Ty to vieš. Áno, každý rozchod bolí, ale pokračovať v nevyrovnanom vzťahu s egocentrikom (tobôž mať s takýmto dieťaťom deti) by všetko len zhoršilo. Gratuluj si, že si jeho správanie spoznala za slobodna, do rodiny nám ženbou podobný pribudol... katastrofa.

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@asenet Ďakujem, som zvedavá ako to cele dopadne, už teraz som v strese a mám strach čo bude...

kaktusik007
21. apr 2015

@nickneznamy nemaj strach... napisalo ti tu vela zien, ktore na teba myslia a vedia, ze ty to zvladnes dnes.

natalym
21. apr 2015

@nickneznamy Neboj, bude dobre. Neviem či som si to nevšimla, ale koľko ste spolu?

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@natalym sme spolu dva roky... viem, že to nie je taká dlhá doba, nie je to x rokov trvajúce manželstvo, ale mne ten vzťah príde, akoby sme spolu boli od vždy...

asenet
21. apr 2015

@nickneznamy Hlavne s rozhodnutím neotáľaj pridlho, lebo nakoniec Ti to nebude pripadať ako "odvždy", ale "nekonečný príbeh" (a nie v pozitívnom zmysle).

timea7
21. apr 2015

@kaktusik007 odhadla si to absolútne presne, chce si ju tým dieťaťom poistiť a sebe zabezpečiť full servis a pohodlný život 😝 😝 😝 😝 😝 je tu takých tém mraky...

natalym
21. apr 2015

@nickneznamy No ale dosť dlho na to, aby si vedela či to takto chceš. Ak sa už teraz nezhodnete, tak neskôr to bude horšie a horšie. Najviac by mi vadilo, že keď aj niekde ide, tak sa tvári ako božie dopustenie, to aj u nás doma, veľmi nepríjemné. Ja už ani nikde nevolám. Zásadne keď ja chcem tak on nechce.

kaktusik007
21. apr 2015

@natalym preco to neukoncis? myslis ze takato rodinna pohoda je dobry vzor pre tvoje deti?

peneloppe
21. apr 2015

@nickneznamy
necitala som vsetky prispevky. mas len dve moznosti, bud ti to vsetko co si popisala ozaj vadi a tak ti bude lepsie samej a casom stretnes niekoho ineho alebo sa pridas k tvojmu priatelovi na gauc k telke 😀
teda ked sa vrati ale podla mna sa vrati

ja neviem ale chlapi su celkovo taki pohodlnejsi, treba im vela veci povedat, sedenie pri telke, sledovanie sportu, pivecko v ruke, no idealne travenie volneho casu
moj muz by to asi tiez najradsej takto praktizoval ale bohuzial si zobral mna takze nehrozi. u nas som ja tiez ta akcna, stale vymyslam program na vikend, stale nieco planujem, organizujem, teraz uz zapajam aj deti.
ale ked sme boli slobodni a bezdetni tak sme spolu ch odili stale niekam a vtedy sa viac cinil, teraz polavil odkedy mame deti, asi sa mu to zda narocne a vycerpavajuce uz to rodicovstvo samo o sebe 😀

tak neviem ze ked ten tvoj je uz t eraz taky, co bude potom

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@natalym presne, ešte aby som pomaly ďakovala za to, že ma na tú hodinu šiel vyvenčiť 🙂

natalym
21. apr 2015

@kaktusik007 No nie je. Ja sa snažím im to vysvetliť a myslím, že to aj chápu, skrátka sú už otrlé. Napr. nikdy nikde nachodíme spolu, lebo z toho bude len hádka. Buď ide on s dcérou, jednou alebo oboma, alebo ja s dcérou jednou alebo oboma, alebo každý z nás s jednou, alebo my dvaja spolu. Ak ideme všetci - problém. A zvlášť ak je to môj výmysel, všetko zlé. A to si nevymýšľam. Deti to vidia, oni to už posúdia, povedia my nejdeme, lebo bude problém.

natalym
21. apr 2015

@nickneznamy my tomu hovoríme: Ó efendi!!!

nickneznamy
autor
21. apr 2015

@peneloppe kým sme spolu nebývali, nebol taký, zmenilo sa to jeho presťahovaním ku mne... ja už ani neviem, či je to lenivosť, alebo vrcholné otrávenie zo života... spomínala som tu, že nechcem od neho aby sme nonstop niečo robili, niekam chodili, ale aspoň tie víkendy netráviť zatvorení pred telkou... ja už som normálne rozmýšlala, že nejako pokazím telku, som na ňu alergická 😀 a plánovať by som plánovala aj ja, velmi rada, ale každý môj plán alebo návrh berie ako nútenie do niečoho a potom sa teda veľkodušne obetuje a ide so mnou na hodinu do parku sa prejsť ( aj to stále do toho istého, lebo " je to blízko a mne sa tam páči"...) škoda reči...

kaktusik007
21. apr 2015

@natalym kolko rokov maju dcery?
dievca toto je tak smutneeee... :(

lucyzet
21. apr 2015

@nickneznamy hovorí sa, že protiklady sa priťahujú, ale ja si nemyslím, že je to celkom tak, podľa mňa treba ak majú partneri podobný pohľad na svet, na trávenie voľného času, na rodinu, inak to nebude správne fungovať a vždy sa bude jeden z partnerov trápiť. nehovorím, že musíte mať navlas rovnaké záľuby, ale aspoň sa musíte vedieť dohodnúť, či budete aktívne tráviť čas, ale ste obaja kávičkové, gaučové typy...

natalym
21. apr 2015

@kaktusik007 11 a 17. Oni ho majú radi, on je zlatý, nie je zlý. On prosto nemôže ísť tam kam ja chcem, alebo stráviť deň tak ako ja chcem. Asi ho to nejako rozčuľuje alebo čo... Už mi to nevadí.

kaktusik007
21. apr 2015

@natalym chapem. ale aj tak je to smutne.

natalym
21. apr 2015

@kaktusik007 Mne je to už jedno. Ja ak niekde chcem ísť tak idem, ale nie s ním. Potom sa hnevá, že prečo som s ním nešla, no šak ale dívať sa na zdutý ksicht. To je taký náš rodinný folkór. 😀

kaktusik007
21. apr 2015

@natalym len ked ti deti odrastu a pojdu prec, o takych 10 rokov... co potom?

natalym
21. apr 2015

@kaktusik007 My dvaja sami nemáme problém. On robí debila len keď ideme niekde na môj popud pred deťmi. Alebo ja pôjdem zvlášť a on zvlášť.

peneloppe
21. apr 2015

@natalym
@kaktusik007
Je vela takych manzelstiev ze travia cas oddelene a vecer sa stretnu a porozpravaju si ako prezili den a ako im to klape. Nemusia byt stale spolu.
Moji svokrovci tak ziju, teda maju pekny vztah ale maju kazdy svoje hobby a kazdy si ide po svojom a potom pri veceri si povedia ako sa mali. Pokial to obidvom vyhovuje je to super.

natalym
21. apr 2015

@peneloppe Tak nejako. Radšej sama a užijem si to a potom sa pekne porozprávať ako čumieť na niekoho unudený ksicht.

sidicek
21. apr 2015

@nickneznamy nehnevaj sa ,ale uz pred 2 mesiacmi si tu mala temu o tomto priatelovi,kde si ho vykreslila ako problemoveho a totalneho egoistu, nehovoriac o tom ze intimna stranka 0 bodov .Tak nerozumiem ,o com stale rozmyslas?Ja nechapem takyto masochizmus mladych zien ,ktore namiesto toho ,aby si uzivali zivot ,sa zahrabu s nejakym pakom,lebo "ho miluju" a pritom ten clovek na ne evidentne uplne kasle.