Správne rozhodnutie
Opäť raz Vás prosím o vyjadrenie názoru, poprípade podporu v rozhodnutí. Pred nejakým časom som už písala o istom probléme s priateľom. Už niekoľko mesiacov spolu bývame, presťahoval sa za mnou dosť veľa km od domu a tým akoby jeho "povinnosti" v partnerstve skončili. Počas pracovného týždňa žije štýlom " prídem z práce, tým končí deň", nepracuje manuálne, ale aj tak ho práca podľa jeho slov vyčerpáva, v poriadku, rešpektujem to a cez týždeň ho teda "neobťažujem" mojimi požiadavkami. Očakávam, že aspoň víkendy budeme tráviť spolu (inak ako ležaním na gauči pred televízorom), ale on každú aktivitu berie ako trest, nič ho nebaví, nič nové nechce vidieť, nič ho nezaujíma, a teda keď už musí, tak sa "obetuje" a ide so mnou v sobotu na hodinu do jedného a toho istého parku, kedy sa cítim ako pes na venčení, keď sa vrátime domov zase trávi čas pred telkou a keď náhodou spomeniem niečo v štýle "poďme ešte von, niekam si sadnúť", tak jeho reakcia je " boli sme už dnes vonku? boli." je veľký sebec, no je slepý, aby to videl a priznal.
Toto je len príklad, to jeho (ne)venovanie sa mne je evidentné v x veciach.... Veľa krát som mu o tom hovorila, nie som taký gaučový domased, napriek tomu robím kompromisy, ale to je neviditeľné. Včera mi praskli opäť nervy, snažila som sa s ním rozprávať o tom, čo ma trápi, ale bohužiaľ som mala smolu a nevychytala správny moment, lebo bol "unavený" a chcel mať pokoj a spať. Zbalila som mu kufre, naštval sa, ale aj tak tu zostal spať, dnes ráno sa ma pýtal, či teda chcem aby odišiel, odpovedala som mu, že pokiaľ už teraz vie, že sa nič nezmení a bude to ďalej takto, tak by bolo pre nás najlepšie riešenie rozchod, aby sme neboli o pár mesiacov v rovnakej situácii, jeho odpoveď " mám si zobrať kufre teraz, či až keď sa vrátim z roboty?" takže si očividne vybral jednoduchšiu cestu, mne z toho puká srdce, pretože ho ľúbim, zároveň viem, že šťastná nebudem... ako to mám prekonať, je to správne rozhodnutie?
@sidicek ja to sama neviem nejako logicky vysvetliť, že prečo som nenabrala dosť síl na to, aby som to už predtým skončila... inak, čo je paradox, ten problém, ktorý som spomínala pred tými dvomi mesiacmi je už preč...
@nickneznamy Ja si myslím, že máš veľmi podobné také čo mám aj ja. S tým sa nedá nič robiť. Buď si zvykneš, alebo sa zblázniš. Ja som napoly blázon a napoly zvyknutá. 😀
@natalym len ty si starsia a mas dve vacsie deti. To je ine.
@nickneznamy je mlada baba ktora este vobec nema deti - ona nema dovod si zvykat.
@kaktusik007 Máš pravdu. Rozmýšľam čo by som robila na jej mieste. Keď ja som ľúúúúúúúúúúúúúúúbbbbbbilaa. Vtedy sa mi to tak nezdalo. Neviem. vyzerá, ale že ona je už rozhodnutá. Prajem veľa šťastia.
@natalym lubit nestaci... racionalitu do toho treba.
@natalym ja si zvykať nechcem... dosť dlho som mu odpúšťala nejaké veci, tolerovala, a pod., na úkor vlastného šťastia... už toho bolo dosť. a aj ja lúbim, preto sa bojim...
@nickneznamy Neviem moja čo na to povedať. Ja nemôžem povedať, že ľutujem. Aj keď som to mnohokrát povedala. My sa máme radi, len sme skrátka v niektorých veciach nekompaktibilní.
Počúvaj svoje srdce. Ale ak ho ľúbiš a vadí, tak časom bude vadiť ešte viac. ☹
@nickneznamy este si po tie kufre neprisiel?
a lubit fakt niekedy iba nestaci...
@nickneznamy ak mas gauciara ta k taky ostane, je to jeho zivotny styl. Len tak prezit doma. Ja mam to iste doma, len sme spolu dlho, no je stale o tom istom. AJ ked uz ked ho zavolam raz za mesiac na turu tak ide, ale ohundre a potom pol roka daj mi pokoj. Fakt som raz skusala len tak mu nic nenavrhovat a si predstav ze presedel pred telkou 3 mesiace a nic mu nechybalo. Pravda, skoci este s kamosmi na pivo, ale to neberem ako aktivitu. Takze ak chces zabit 10 rokov hor sa do toho a robte kompromisy, vekom sa to bude len zhorsovat. JA somz ivel ako ty, aktivity si robim sama, len sa zamyslam, ze preco som potom s nim?
@nickneznamy najsmutnejsie na celom je,ze on sa ta spyta,kedy si ma odtrepat kufor... laska je aj o tom,aby ste mali spolocny pohlad na svet a hlavne o pocite spokojnosti.v zivote je vela problemov a potrebujes pri sebe cloveka,na ktoreho sa mozes spolahnut,ktory ta vie objat,ked ti je zle a rozumie ti aj bez slov.moj tiez travi vsetok volny cas pri telke a ide ma z toho porazit niekedy.v domacnosti pomoze iba ked sa mu chce,ale postupne ho ucim a musim uznat,ze sa uci.sice sam od seba malokedy nieco urobi.byvame spolu skoro 3 roky a poviem ti,ze to bol dlhy boj a stalo ma to vela nervov.niekedy som aj ja mala chut zbalit si kufre a vypadnut,ale stale ma viac dobrych vlastnosti ako zlych.to,ze predtym tvoj taky nebol je preto,ze ste mali vztah na dialku a nepoznali ste sa.
@nickneznamy jedneho byvaleho som lubila a rozisla sa s nim.jednoducho sa mi nepacil jeho zivotny styl a nechcela som tak zit.on by sa nikdy nezmenil a tak sme isli od seba.daj na svoj instinkt
@sunshineka ma t tak tvoju silu ....Klobukd ole, ja nejako stale zvazujem a roky utekaju, 😖
@nickneznamy no ja by som takemu chlapovi rovno, ze aj dvere otvorila...city alebo nieco, nikde nic? iba suche konstatovanie, ze tak fajn ja idem.....podla mna on vo vasom vztahu davno rezignoval, lebo vidi, ze ty vsetko urobis, ty sa snazis, ty lietas, ty ho ked je panko unaveny z roboty nicim neobtazujes.... podla mna si sama ciastocne svoj vztah pochovala...nemozno vo vztahu dopustit, aby jeden robil maximum a druhy nic...mala si ho do kolobehu vasho vztahu aj napriek vsetkemu zapojit....ale pre mna, sa aj tak na tom nic nemeni, lebo absolutny zaujem o vztah ako som na zaciatku pisala...nemate este rodinu, ale myslim, ze inak by to ani pri dietati nebolo...ja stale vravim, na co je zene chlap, ak je vo vztahu a vlastne aj na vsetko dalsie sama...
@svetluska82 aj ja mam slabe chvilky a velakrat som uvazovala nad rozchodom.este nemame deti,takze sa mi bude lahsie odchadzat.momentalne mame tiez krizu.len tuto neviem,ci ustojime.
@jeennyv nemas celkom pravdu,sebeckeho,pohodlneho cloveka nepriucis.mojmu som sluzku nikdy nerobila.velakrat som mu odmietla pomoct,ked ma poprosil,lebo nie som handra.ked sa on chova ako sebec,nebudem sa mu podkladat.snazila som sa mat vyvazeny vztah a predsa je to nanic.navyse moj je kamen.on nevie prejavovat city.ja tiez nie som romanticka,ale rada by som sa citila milovana,no opak je pravdou.pritom tvrdi,ze ma lubi,ked sa opytam,ale skutky ziadne
moja rada. rozid sa s nim bez milosti. bez milosti pisem prave kvoli tomu, ako su muzi schopni citovo vydierat, oni presne vedia, na co sme citlive (uz ma nemilujes bla bla...). snazia sa vzbudit lutost. a zich strany je to iba tvrde kalkulovanie. nepodlahni chvilkovej slabosti a neprijmi ho zas k sebe. nestracaj svoj cas., roky svojej mladosti... mozes ich dat niekomu, kto za to bude stat.
lubis a vsetko tolerujes? podla toho, co pises - mrzi ma, ze to musim napisat - on Ta nelubi. alebo je to taky slaby sebeckej odvar lasky, ze tak sa stastne fungovat neda. zabijak vztahu, ked zena lubi viac a musi sa doprosovat, najhorsi je typ muza "ked chce". to znamena "ked sa mu to hodi" raz za cas treba byt dobry, aby sa na ostatne zabudlo a vzbudili sa v partnerke pozitivne city. ako hodit psovi kosticku. velmi by si snim bola nestastna, o to viac s detmi ako pisala @lenbea. vtedy by Ti uz bolo jedno, ci ho lubis. lebo by si lubila aj deti a tie by situaciou trpeli a by si trpko lutovala. ked je niekto egoista, to nezmenis, to sa musi stat zazrak. ale ako si to zariadis, tak budes mat.
@nickneznamy no dúfam, že si ho už vyexpedovala aj s kuframi ....
Ale určite je tam aj niečo prečo ste boli spolu, čo sa ti na ňom páčilo a každý muž má aj svoje chyby,
ja by som preto partnerovi, ktorý by so mnou málo chodil von nezbalila kufre, napr. cez zimu a zlé počasie sme ani my veľa nechodili, ak je ináč spoľahlivý, pracuje a možno aj vyzerá dobre, tak by som to riešila tak, že by som sa ho opýtala kde by chcel on ísť a na niečom by sme sa dohodli.
Iní muži budú mať zase iné chyby, taká nevera je oveľa vážnejšia, alebo závislosti a pod.
Ale je možné, že ste veľmi rozlišný napr. v téme ako tráviť voľný čas.
Áno, je to správne rozhodnutie. A to,že odišiel budeš prežívať zle len krátkodobo. Do budúcnosti a dlhodobo naozaj fungujúceho vzťahu každý z Vás potrebuje niekoho podobného. Veľká zaľúbenosť prejde a ostane komunikácia, spoločné aktivity a záujmy.
@nickneznamy
reagujem len na tvoj prvy prispevok.
Prezijes! 😉 ak to nie je muz do tvojho zivota... ani ho nenapadne na sebe pracovat,..nieto sa k tebe este vracat...
ak uz teraz si s nim nebola spokojna a vas vztah ta nenaplnal...ale skor deprimoval...naco predlzovat agoniu?
vyplac sa do vankusa... pusti nejale zamilovane songy (to totiz urychluje ten plac 😉 ) a o par dni/tyzdnov bude dobre 😉
tak íšem info pre Vás všetky, ktoré ste mi radili a podporovali ma... na začiatok hneď napíšem, že nejaké vlastné ja mi nedovolilo vypratať ho na ulicu, nemal by kam ísť ( viem, že mne to môže byť jedno, ale predsa len si ho vážim ako človeka, niečo som s ním zažila)... svojim chovaním ma ale utvrdil v tom, že robím dobre a správnu vec... prišiel, pobehoval tu, " už mám vypadnúť? už chceš aby som vypadol?", ja som sa zobrala, že idem preč, že prečo tu nemôžem byť a počkať 20 min, kým si vezme tie veci, vrátila som sa asi po hodine, on stále tu... jeho argumenty " zato že som s tebou nešiel v sobotu na 5 hodín na prechádzku, tak hneď rozchod", to asi ani netreba komentovať... som veľmi trpezlivá a naučila som sa pri ňom vyjadrovať a vysvetľovať veci tak, že by ich asi pochopil aj šimpanz, no ale on nepočúva a počúvať nechce, má svoju pravdu a svoj názor, ktorý je preňho svätý a tvrdohlavo sa ho drží (názory iných ho nezaujímajú, vraj len ten môj, aj keď to tiež len občas)... sedel tu, tváril sa ako zbitý pes, povedala som mu, že by sa mal zachovať ako chlap a buď sa zobrať a nepredlžovať umelo to jeho "odchádzanie" alebo proste bojovať o mňa, ak ma tak strašne miluje a dokázať mi, že nebude chyba, ak s ním ostanem, hlavne nech nie je pasívny a nehľadí na mňa... odpoveď? " a čo mám urobiť? čo chceš aby som urobil?"... stratený prípad, čakám, kým si nájde bývanie a nadobro sa to skončí, už aj tá láska ma prechádza... a perlička na záver, pýtam sa, že keby máme deti, že či by aj im povedal, že dajte mi pokoj, som unavený, vraj " nie, ty by si im povedala, že dajte tatovi pokoj, prišiel z roboty, haha"... to nepotrebuje ďalší komentár
@nickneznamy treba mu dať časovú lehotu, do kedy má vypadnúť, inak ho tam máš ďalšieho pol roka a bude ťa namotávať a citovo vydierať ďalej. Čo si mu povedala na vetu -dajte tatovi pokoj, prišiel z roboty? Ja by som zareagovala - no presne toto som očakávala a tiež je to jeden z dôvodov,prečo s tebou nechcem byť. Potrebujem partnera, nie niekoho, o koho sa treba starať. Daj mu časovú lehotu do konca mesiaca (a to som neskutočne veľkorysá).
@nickneznamy a myslis ze si to ubytko hlada? Prepac, ja nie ...
Vsak nech ide do nejakeho hotela alebo ku kamaratom a potom si ubytko rychlejsie najde.

Možno aj zakladatelkin je takýto typ. Možno si budeš musieť skrátka zvyknúť chodiť sama.