icon

Sprenevera manžela. Čo ďalej?

13. feb 2021

Ahojte ,

borím sa s problémom a neviem ako ďalej . S manželom som 15 rokov , máme spolu dve deti , , pracujeme obidvaja, ja podnikám už dlho , darí sa mi . Manžel bol v TPP , dobre zarobil. Vzhľadom k tomu , že som sa rozrástla a dlho sme to aj s manželom plánovali , v októbri dal výpoveď a k 31.12 vo firme ukončil pracovný pomer. Všetko by bolo OK, len výplata za november neprišla a ani za december -teda jeho , tak som sa pýtala kde je a kde má výplatnú pásku a celkovo som videla že je nejaký divný , roztržitý , zamyslený , nervózny. Nie raz som sa ho pýtala čo sa deje , nech mi povie .. a že nič, že zrejme sa niekde u nich stala chyba ,ale že to vyrieši. Nedalo mi to , tak ked spal som mu vošla do pracovného emailu , a skoro som odpadla. Tam uznanie dlhu ktoré podpísal s právnikom danej spoločnosti , kde uznal dlh vo výške 500 000 EUR. Samozrejme že som ho zobudila a tam sa mi pod tlakom priznal , že tieto peniaze požičal kamarátovi ktorý bol v ťažkostiach a veľkú časť dal do nejakých akcii . Ako sa mu podarilo vyviesť tie peniaze z firmy neviem . Pôžička kamarátovi mala byt krátkodobá , už je to 4 roky čo ich nevrátil ,takže je premlčaná .
Pred 5 rokmi minul z našich peňazí asi 10 000 , bez môjho súhlasu a za mojim chrbtom na nejaké investície a do bitcionov. Niesla som to veľmi ťažko a sľúbil mi že to už nikdy nespravi.
No s našimi peniazmi nespravil , spravil niečo obdobné s firemnými peniazmi . Znova , bez ohľadu na mňa a naše deti , a čo to s nami ako manželmi urobí . Sebecky , lebo on mal takú potrebu a samozrejme známi ktorý je teraz v bankrote,takže prachy sa už nikdy neuvidia.

Je skvelý otec , ale mizerný manžel ..minimum sexu , nejaké emotívne prepojenie nie je, večne zadrichme na gauči , na mňa v podstate kašle čo chcem ja . Ale doma porobí , uprace, s deťmi sa naučí , na krúžky chodil , nakúpil čo bolo treba , len ja som tam asi tak že som poskytla maternicu , porodila som a viac ma vlastne nepotrebuje.

Samozrejme že prepukla medzi nami hádka ako hrom , pri ktorej som mu dve riadne vyťala a teda vložila som do toho asi celú silu . Výsledok je taký že som podala na súd žalobu o rozdelenie BSM , manžel žije oddelene a striedame si deti po týždni . Pracujem však s ním v jednej kancelárii a že to nie je ľahké asi vám nemusím hovoriť. Zrazu všetko ide, aj mi ráno nosí raňajky , kávu urobí , prejavuje záujem o mňa ako o ženu . Stále mi vraví že pracuje na vrátení tých peňazí a že budeme žiť omnoho lepšie z tých investícii , nech mu verím . Pchá mi pod nos tie jeho drbnuté výpočty , mňa to všetko zaujíma len do tej miery aby zaplatil tie dlhy . Ja neviem či si vôbec uvedomuje čo vôbec spravil nám ako rodine a že mu reálne hrozí basa ak to nesplatí . Ja som s nervami v koncoch a on si pozerá na PC sitkom a smeje sa , pýtam sa ho či aj normálne spí a že hej , ja nespím od hrôzy. Čo by ste robili na mojom mieste ?

loginexistuje
13. feb 2021

tak ona spreneverila 240 tisic a dostala sest rokov a osem mesiacov nepodmienecne a ekonomka skoly aj s tymto uvazuj lebo toto ti sposobi problem s vyzivnym na deti
hlavne tu firmu by som si dala na seba iba v ramci vyrovnania BSM

autor
13. feb 2021

@loginexistuje tak som si istá výškou dlhu voči firme kde pracoval . Lebo tam má uznanie dlhu a je tam aj presná čiastka. Škoda to nie je lebo to by bolo do výšky 4 násobku ale toto je klasifikované ako neoprávnené nakladanie s finančnými prostriedkami, jednoducho ich vyvádzal mimo firmu bez relevantných dokladov a vždy boli zúčtované tak že sa na to neprišlo . Vraj mu hrozí 6 rokov natvrdo . Niekedy si myslím že by nebolo aj na škodu keby si aspoň pol trestu odsedel , ale pomohlo by mu to ? Čo poviem deťom ?
Čo som čítala ten predchádzajúci príspevok na ktorý som bola upozornená , tak si tiež myslím že nie je úplne môj muž v poriadku alebo nezvládol tú moc peňazí a ja som niekto , tak ako nezvládne mnoho mužov ktorí sa dostanú k peniazom a myslia si že môžu všetko .

autor
13. feb 2021

@loginexistuje všetko pôjde na mňa. Aj majetok aj firma , všetko.

loginexistuje
14. feb 2021

tak sediet pojde urcite pri takej sprenevere co sposobil a on co hovori nato ze mu hrozi tolko rokov v base ? inak ja by som si dala sparvit audit aj u vas vo firme a prip preverila ci nema dlhy u rodicov pribuznych ci nie je ich dom zalozeny atd

toto su prejavy sociopata
ignorovanie sociálnych noriem,
trestné správanie a problémy so zákonom,
arogancia,
klamstvo,
nezodpovednosť,
vysoká mienka o sebe,
využívanie iných pre osobný zisk,
impulzivita a neschopnosť uvažovať dopredu,
podráždenosť, nepriateľstvo, nepokoj,
agresivita, fyzické napádanie,
nefunkčné vzťahy,
neschopnosť poučiť sa z negatívnych dôsledkov svojho správania,
bezohľadnosť,
neschopnosť udržať si prácu alebo finančné zázemie,
absencia výčitiek svedomia.

loginexistuje
14. feb 2021

la absolutne by som sa neutesovala trestnou sadzbou max sest rokov on sposobil velku skodu nad 133 tisic a este za krizoveho stavu tam to ide 10 az 15 rokov natvrdo

autor
14. feb 2021

@loginexistuje už hovoril s právnikom , v jeho prípade mu hrozí 6 rokov , lebo ... Spôsobil to to v roku 2018, takže nie počas covid stavu , len teraz sa na to prišlo . Na to aby išiel sedieť musí byt žalovaný , ak to vráti , zrejme nebude. Ak to nevráti , to už je horšie. A zas oni sú príliš opatrný , zrejme ( ale to sa len domnievam ) môj manžel príliš veľa vie .

lula313
14. feb 2021

Podľa mna si prever, či tie peniaze naozaj požičal. Pochybujem, že by bol tak hlúpy. Skôr si myslim, že ho nejaký finančak nahovoril na nejakú super investíciu a ďalšou spreneverou chcel vyriesit už existujúci dlh. Mala som známeho, čo robil v tejto brandži, čo ťahali prachy od klientov, ti boli ako v tranze ako pri hre v kasine a nalievali ďalšie a ďalšie peniaze do “biznisu” a veľa z nich o všetky prachy aj realne prišli. Aj ten znamy zle skončil. A tiež mi príde ako sociopat, čo si neuvedomuje dôsledky. Aj keď to bude tazke, podľa mna sa k nemu nevracaj, nech tá nestiahne dole.

andreatytler
14. feb 2021

Mozno nechcete aby o tomto vedel aj okolity svet ale ja by som varovala rodicov, surodencov, kamaratov ci nesli s nim do nejakej transakcie. Takyto ludia dokazu namotat hocikoho. V manzelovej rodine syn nahovoril rodicov aby na neho (a ostatnych bratov) prepisali svoj dom kym este ziju a pritom mal stotisicove dlhy. Usiel do sveta ale nasli jeho podiel na rodicovskom dome a zalozili ho. Jeho 80 rocny rodicia si museli zobrat hypoteku a vyplatit synove dlhy ak nechceli prist o dom.
Nechcem strasit a neviem ako je to na Slovensku s mafiou ale takyto ludia sa nezastavia pred nicim a kludne si pozicaju aj od mafie a oni ked nedostanu peniaze spat sa nestitia sa pomstit na detoch alebo manzelke. Hlavne to ako muz neprejavuje ziadnu lutost a nema vycitky ma desi... Kedze toto je uz 2x sprenevera, asi by som zacala uvazovat o odchode, rozvode a uplnom preruseni kontaktov aj ked neviem ci to pojde kedze mate deti.

autor
14. feb 2021

@andreatytler no tak tohto sa nebojím , skôr jeho namotali na vysoké zisky a investície a neviem čo všetko . Či prejavuje ľutosť , to je tiež ťažko . Zrejme si to každý z nás dvoch predstavuje inak. On sa mi ospravedlnil a tým tá jeho ľútosť končí , pre neho je to vybavené a život ide ďalej , vraj či sa má zabiť alebo že vraj čo od neho očakávam a či mi to pomôže ked nebude spať a bude tu chodiť ako múmia a tváriť sa skleslo . či to bude pre neho poľahčujúca okolnosť . Jediné že čo preto môže urobiť je muklovať ako kôň aby aspoň mi max. pomohol v našej firme , čo potvrdzujem že aj pracuje ... len to prežívanie emócii je u každého iné .

autor
14. feb 2021

Keď sa aj chytíme , hovorí mi že čoho sa ja bojím , že však majetok bude môj , basa mi nehrozí , deti sú zdravé , tak čo stále vraj riešim .

autor
14. feb 2021

@lula313 to si nepreverím nijak , to sa nedá . Nemám dosah na to aby som zistila kam tie peniaze skutočne išli . A máš pravdu on si dôsledky neuvedomuje ani pre nás ako rodinu ani pre seba a okolie . .

andreatytler
14. feb 2021

Ale jasne ze by to bola polahcujuca okolnost keby prejavil lutost a trapil sa tym co urobil. Ved to sa vzdy tak robi. Pri kazdom trestnom cine sa sudca pozera na to ci kriminalnik lutuje svoj cin. Ak je clovek zdravy a v poriadku, lutuje to, trapi sa a nespi (presne tak ako ty). Psychopati nemaju empatiu a sucit a necitia lutost.

juliet86
14. feb 2021

si super zena a hold mas chlapa co to nema v hlave ok

karelova
14. feb 2021

Ja neviem... Som jediná, ktorá tomu neverí? Ved ked pracoval na TPP, cize mal pracovný email, ten email mu bol zrušený odchodom zo zamestnania..... Čiže ťažko s doňho mohla pozrieť 🙂 A 500tisic e dat kamošovi? Este desiatky tisic, ok, nech nezeriem ale stovky? Neverím, ze by bol niekto taky hlupák.....

autor
14. feb 2021

@karelova bohužiaľ je to pravda. Pracovný email , náš firemný email , našej firmy . 500 tis nedal kamošovi ale rozdelil to medzi kamoša a nejaké pofiderne investície . Veď ako s nímm ten právnik firmy mal komunikovať ?

loginexistuje
14. feb 2021

robis jednu zasadnu chybu ktora moze znicit zivot tebe aj tvojim detim - stale mu doverujes a veris informaciam od neho
to zeto urobil raz v roku 2018 a nepokracovalo to ze mu pravnik povedal nebud hlupa a daj si vsetko nezavisle preverit
a ak da majetok na teba z coho skodu naradi ?

karelova
14. feb 2021

Určite budem v takej veci komunikovať cez pracovný a nie môj vlastný osobný súkromný email 🙂🙂🙂 proste je to celé nezmysel, a ak je na tom co i len čiarka pravdivá, hanbila by som sa, ze mam takého hlupáka doma a nie este o tom písala na internete 🙂 uz nebudem reagovať a strácať čas vymyslenymi temami 🙂

autor
14. feb 2021

@loginexistuje nemám to ako preveriť nemám k tomu prístup . Majetok dá mne , to už máme dohodnuté , len musí prebehnúť tá žaloba na súde a potom podeliť. Z čoho zapaltí škodu ak to tá druhí nevrátia, no z ničoho , pôjde si asi posedieť a potom ten osobný bankrot.

autor
14. feb 2021

@karelova tak odtiaĺľto odíď , ak neveríš a nezapájaj sa. Máme tri firemné emaily, moj , jeho a taký všeobecný . Vzájomne si do nich nechodíme, nikdy sme si nechodili . emaily sú meno zavináč a koncovka firmy. A he j, muža mám hlupáka.

nikyball
14. feb 2021

Som za to, aby manželia boli spolu v dobrom aj v zlom. Ale toto čo robí tvoj manžel je priveľa. Vyzeráš byť rozumná žena , preto by si sa mala od neho odpojiť po všetkých stránkach, aby nepotopil aj teba a vaše deti. Jedine plus čo píšeš je to, že je skvelý otec. Skvelým otcom bude vždy, aj keď sa rozidete. Podporuj ho aby vyriešil tie dlhy, ale stále mysli na to, že je to sebecký sociopat aj keby ti priniesol modré z neba. To je človek , ktorý ti jednou rukou dáva, ale druhou raz toľko berie. Upozornila by som rodinu , aby sa mu nedali namotat. Akože ja som za tú basu, tie peniaze čo ukradol predsa niekomu patrili. A nikto nevidí čo spôsobil tým ľuďom, ktorých boli. Ak hovoríš že emotívne prepojenie medzi vami nie , netráp sa za jeho problémy. Pozeraj na seba a svoje deti.

autor
14. feb 2021

@nikyball odpájam sa po tých hlavných stránkach a to je majetkovej a nejakej tej citovej , lebo on city mne nijak neprejavoval , o nejaký manželský život extra nestál , jedine zrejme čo ho zaujímalo aby mal potomkov a tých má . Ťažko sa u nás dá hovorit o nejakej tej manželskej láske, skôr o pripútanie sa skrz detí a pracovné previazanie. Tým že sa odsťahoval , už ani tie večeri netrávime spolu ale rozdiel nevidím , my sme ich vlastne ani nikdy spolu netrávili , skôr v začiatkoch , takže keď odišiel , jedine čo som zaznamenala ako problém je viacej práce s deťmi počas týždňa keď ich mám.

stanulienkat
14. feb 2021

Ja tomu tiez neverim. To by musel byt uplny idiot.

tykat
14. feb 2021

Ja len taka technicka poznamka...on ma dlh 500tis, ty si das majetok z BSM prepisat na seba a je to pravne ok? Nenapadnu to veritelia ako ucelove? Nemozu ti ked sa to dozenie k exekucii (neverim ze to vrati) na ten majetok potom siahnut?

luccija
14. feb 2021

@stanulienkat vieš koľko takých je?je chorý psychopat biznismen idúci si za svojim.Bez kúska citu.U muža v práci riaditeľ takto spreneveril 80 t eur celého ho rozobrala psychologická a už bol aj v BB na liečení pre hráčov.nedal to do automatov, ale tiež fondy, investicie

nikyball
14. feb 2021

Na deti si skús nájsť nejaku vysokoškoláčku, čo ti s nimi pomôže a bude sa s nimi učiť. Drž sa ty to zvládneš.

luccija
14. feb 2021

Ja si myslím, že ty si tu už písala, ale to je jedno...aspoň si sa posunula ďalej.Tvoj muž zle skončí s tým rataj...povahu a emočno mal vždy zvláštne diagnózu a aj viac ma urcite spravil Ti problémov na x rokov.Vzdy budete prepojení deťmi a firmou budeš ho mať ako balvan.

loginexistuje
14. feb 2021

@tykat jasne ze to tak nejde dlh sa bude uspokojovat z majetku v bsm a exekuciu mu nedaju lebo by mohol ziadat osobny bankrto takto nemoze budu to skor riesit trestnopravne
ale myslim si stale ze anonym vie len 1/3 a to to cim ju krmi audit by si mala dat urobit aj v tej ich firme a pripravit sa na plany B a to ze ich spolocny majetok sa pouzije na umorenie dlhu

autor
14. feb 2021

@loginexistuje audit nemusím dať urobiť , sama som auditor . Exekútor môže siahnuť iba na majetok v BSM , čo do exekučného titulu vo výlučnom vlastníctve tak sa na to siahnuť nedá . Ja v podstate o tom neviem , lebo v tom uznaní dlhu má že nesmie o tom hovoriť s tretími osobami. Majetok delíme na základe toho , že obidvaja podnikáme . Nie je zatiaľ obvinený , nevedie sa voči nemu žiadna žaloba ..jednoducho je to v rovine že sa to vráti . Takže k ničomu účelovému neprichádza.

autor
14. feb 2021

@loginexistuje dlh jedného z manželov sa prednostne uspokojuje z jeho výlučného majetku a až potom v majetku ktorý je v BSM , ak takýto majetok ku dňu exekučného titulu neexistuje , nemá sa z čoho uspokojiť. Čo môže protistrana urobiť je však napadnúť tento krok na súde ako krok odporujúci ..ale aj to je tiež na dlhú trať a na toto som pripravená .

autor
14. feb 2021

@tykat samozrejme že to napadnúť môžu , ale s tým rátam . Nič viac sa však v tejto situácii urobiť nedá .