icon

Stále mi chce dávať viac, ale mne to stačí

29. aug 2022

Randim s jednym muzom ktory je zabezpeceny, ma dobru pracu, vlastne byvanie, auto, plat o ktorom sa mne ani nesniva, kedze som ucitelka v MS. Cvici a stara sa o seba, pri cviceni sme sa aj zoznamili pretoze som zacala chodit na spinning. Uz sa stretvame dlhsie, asi 2 mesiace aj nieco a samozrejme ze som od neho o par rokov mladsia. Viackrat ma vzal na vylet ci na nejaku veceru, cukrarne alebo len tak sa prejst a ja vlastne ani neziadam vela. Moj byvaly partner sa o nic nezaujimal iba o hry a fajcenie, pitie alkoholu takze toto, ze niekto pre mna urobi program vo forme cukrarne je pre mna zazrak. On sa velmi snazi, je pozorny a ani neviem, preco si ma vybral a chce ma spoznat viac. ALe jednu vec som si vsimla, ktoru mu neviem dat prec z hlavy. On ma obcas pocit, ze ked niekam ideme a skratka mu na tom zalezi, tak ze to nie je pre mna dost dobre. Vzdy mu poviem ze som rada, ze sme tu a nemusi si robit starosti. Jeho byvala frajerka bola dost narocna stale nakupy, handry a vylety, nechala sa doslova zivit nim a aj tak ho poslala do riti lebo ze jej je to malo, co on jej daval a neviem ci odtial nema ten pocit ze stale musi dat viac a viac. Ze to co dava akoby nebolo dost dobre. Viackrat som mu to povedala, ze mne staci malo. Zeny to aj vasi predtym este muzi, ked ste spolu randili mali tieto obavy? On to nepovie vzdy, ale vidim na nom a pritom muz s jeho cielmi a tym, co robi a srdcom by sa o to vobec nemusel bat. Mne na tom zalezi aby to dobre dopadlo, ale zaroven sa ho nechcem dotknut nicim.

ms_green
29. aug 2022

V prvom rade si myslím, že toto je vymyslená téma.

(Ak aj náhodou nie. Normálne sa s ním o tom porozprávaj. Ak mal predošlé partnerky, ktoré zneužívali jeho postavenie, nechali sa živiť možno to považuje za normálne. Ja by som si ale trošku dávala pozor. Prešla som si jedným extrémne toxickým vzťahom (psychopat, manipulátor), ktorý začínal až nápadne podobne. Na začiatku sa o mňa staral stále mi niečo kupoval úplný love bombing. A potom citové vydieranie, odčleňovanie od rodiny, zakazovanie stretávať sa s kýmkoľvek, chorobná žiarlivosť. Takže tak. Ak sa stará, okej ale dala by som si 3x taký pozor, či to nie je len na namotanie. Ak ti prvý mesiac začne rozprávať ako ťa miluje a ako si ťa chce zobrať bola by som na pozore.)

haley7897
29. aug 2022

Skrátka obaja ste si priniesli do vzťahu svoje malé traumy z predchádzajúcich vzťahov. Časom nájdete rovnováhu a sebaistotu, že ten druhý sa nikam nezberá pre nejakú malichernost.
Jedna rada: prestaň mu hovoriť, že tebe stačí aj malo a nemusí sa vo vzťahu snažiť. Prijmi jeho snahu, podakuj, snaž sa to opatovat. Spohodlniet vo vzťahu a brat druhého ako samozrejmosť tiež nieje co chces. A muži radi dobyjaju ženy, radi sa o ne starajú. Sú radi štedrý a veľkorysý. Samozrejme nie do bodu, že ich bude zena využívať. Nauč sa to prijímať s úsmevom, ak niekoho milujeme, robí nám radosť robiť ich šťastnými.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
anos18
29. aug 2022

Teš sa,že nie je lakomec

martinmmartin
29. aug 2022

Skus mu prestat hovorit ze ti to staci ale mu zacni hovorit ze ako je super ze urobil hent a toto ( konkretne) ako ti to prislo vhod , ako to ine nemaju, a aky je pre teba super partner. To potrebuje pocut. Ma partnerku ktoru sa snazi urobit stastnou a nepotrebuje pocut co nemusi robit , potrebuje pocut co robi dobre

kitycat
29. aug 2022

Zaujimave, ze si jeden chlap co je "za vodou" zacal s tebou, s takou skromnou a kazdy mate v podstate uplne protikladnu traumu.

No tamta sa s nim tozisl, ze jej nestacilo..
Ty sa mozes rozist, ze je toho na teba az moc..

Ktovie ako to bolo s tou jeho ex, ci ti nekeca alebo vi to cele nie je iba fantazia na rozprudeniebdrbat, ze ktora by sa nechala takzo obskakovat a ktora by povedala, ze ona rada obcas zaplati na revans tiez

zobaka
29. aug 2022

uzivaj si to :D

iwesska
29. aug 2022

"Samozrejme,ze som od neho o par rokov mladsia"...On 40, ty 20?

alchemilkazltozelena
29. aug 2022

@iwesska tak nejak ....

katkami123
29. aug 2022

Ste spolu veľmi krátko 🙂 počkaj po čase, ak toto bude vás najväčší problém vo vztahu, tak ti je sveta žiť.

anita6666
29. aug 2022

Pretože je to psychopat a manipulátor a ked ťa bude mať zmotanu dostatočne,tak od teba bude pýtať aj 3€ za kávu...a ty sa budeš čudovať,čo sa deje...všetko chce svoj čas...a kecy o bývalých nepočúvaj, bývalé dobre vedia,prečo sú bývalé,ty to ešte len zistíš...veľa zdaru

haley7897
29. aug 2022

@anita6666 ako môžeš niekoho na základe toho co napísala označiť ako psychopata a manipulatora? 🤦🏻‍♀️

anita6666
29. aug 2022

@ms_green absolútne súhlasím...príspevky som pred tým,než som napísala ten svoj,nečítala...

mikadooo
29. aug 2022

Trošku sa tiež obávam, či nepôjde o manipulátora, tí sú na začiatku ako boh a potom pomaličky uťahujú slučku, pevne dúfam, že to tak nebude a že len je do teba veľmi zaľúbený. Radiť nebudem, len mne by to bolo blbé, takto jednostranne, že on len dáva a ja prijímam, nuž ale to som ja. Čím viac by mi dal tým blbšie by som sa cítila a asi by som mu to aj povedala časom, že nechcem byť čajočka, ktorá sa ním dá vydržiavať a nie som s ním pre to. Ale kto vie ako to je. Asi skús, to čo radia vyššie, chváľ ho aké je to super. Ale prečítaj si pls🙏 aj nejaké príbehy o manipulátoroch, aby si vedela zachytiť eventuálne prvé príznaky, lebo nie je všetko zlato čo sa (na začiatku) blyští. Veľmi vám prajem, aby som sa mýlila.

sss777
29. aug 2022

A ja si nemyslím, že pôjde o manipulátora.
Mám tiež chlapa v podstate za vodou, veľmi mudreho, podarilo sa mu v živote veľa dosiahnuť a napriek tomu zostal nohami na zemi. Okrem toho je aj veľmi manuálne zručný a nebojí sa žiadnej roboty. Je medzi nami 15 rokov. Na začiatku si tiež niesol svoje traumy z predchádzajúceho vzťahu a tiež čakal, že budem v istých oblastiach náročnejšia.
Ale presne ako to tu už niekto napísal, treba chváliť to,.čo urobil dobre. Ono to prejde. My sme spolu 2 roky a je to nádherný život plný lásky,.pochopenia, podpory, pre mňa je to láska môjho života. A zatiaľ na ňom nebadať žiadne patologické správanie.
Veľmi držím palce!

luccija
29. aug 2022

Nerob zo seba popolusku🙂asi si mala partnera s ktorym si sedela doma a on zase narocnu ex a preto sa Ti snazi ulahodit.Uzivaj si to a bud vdacna

babydesire
30. aug 2022

Ja som mala podobneho frajera ale to sme boli pubertiaci, prekazalo mi to,lebo chcel byt stredobodom pozornosti,vobec sa tym netajil,,ja som totalne iny clovek . Toto vytahovanie co si moze dovolit mi nesadlo a tak som to skoncila...nebol zly,bol.mily,vtipny,sarmantny,pozorny,starostlivy a trpezlivy ale to prehnane rozmaznavanie mna mi vadilo..takze,plne chapem