Stále niečo hľadám, zabúdam a strácam
Už som zo seba na nervy. Tento krat bankomatová karta.... asi už nadobro. Za posledny polrok som ju zabudla v samoobslužnej pokladni zastrčenú 3 krat 😖 ... To nehovorím o daždnikoch zabudnutých v autobuse či zastavke a podobne veci. Doma často veci hladam, pritom sa snažím najsť si system ale vôbec mi to nejde, ked sa ponahlam robim veci tak, že nad nimi nerozmyšlam a teda si nikdy nepamätám kde čo položím. Stááále niečo hladam a som zo seba už fakt unavená. Toto mam so sebou celý život a už mam toho dosť. Teraz ta karta... hneva ma to, lebo zablokovanie plus nova karta dalšie bytočne vyhodene ečka, ktoré som mohla použiť ovela užitočnejšie.... Je tu niekto kto ma zo seba podobne nervy ako ja?
@sisaha no to jo som roztržita a okrem toho som aj dosť netrpezliva a neznašam čakanie v radach, najmä ked som ovešana deťmi, ktoré pre čakanie v rade tiež pochopenie nemaju 😅 PReto rada využivam tie samoobslužne pokladne.... Ale to nie len ta karta ale všetko, par krat som zabudla aj psika uviazaneho pred obchodom a z pol cesty som sa pre neho musela vracať.... Fakt som z tej mojej popletenej hlavy už niekedy na prašky 😠 Alebo sa mi stane, že ponožky namiesto do pračky hodim do koša, alebo príbor do chlebníka... Uplna mimoza
uff 😖
@vejula Ja bezne stracam tieto veci:
4x znackove okuliare
3x mobilny telefon
3x kluce od auta !!!!!!!!!!
ALe uz to ide sakra do penazi, niekedy by som si dala preplesk sama pre seba. Vsetky tieto polozky boli nad 500 Euro, tak si vies predstavit, co mi na to hovori moj manzel....... Ja mam tolko veci vzdy v hlave, ze potom sa mi podaria take krasne straty..... Tiez uz by som bola rada, keby niekto vymyslel tabletky na "nezabudlivost"
Raz mi moja 5-rocna dcera v obchode zachranila telefon......ze: "Mami, zabudla si si telefon na stolicke, aha"....Hned som jej bola kupit cukriky 😎 😀
jaaaaj babyyyy. Tak mi to nedalo a išla som ešte raz do toho tesca. Rano mi kukala na info, ale som vedela, že pri samoobslužnych maju taký šufel, a že vždy predtym pozreli aj tam či nič nieje. No ale ta predavačka čo bola rano pri samoobslužných sa mi tam dušovala, že ak to nieje na infe, tak to tam proste nieje. No ale mi to nedalo a som sa teraz vybrala sa ešte raz spytať a hadajte čo 🙂 Bola taaaam, taka som rada. No pani predavačka si ma už pamatá, lebo SBSkarovi dodala, že no tato pani si tu vždy niečo zabudne 😎 A ved mala pravdu, joooj
@digysa ooou, tak to ide do penazí. Môj manžel je zo mna pre toto tiež velmi nadšeny 😅 A tak celkovo ja som taka roztržitá a často sa mi stava, že nechtiac do niečoho drgnem rozbijem.... Mi minule uplne važne povedAL, žE pre mna a pre deti kupi sadu umelohmotnych poharov, ked sme takí gramblaví a všetko rozbíjame. Ty sa maš aspon na čo vyhovoriť, že toho maš vela v hlave. Ale ja tymto nadmernym zabudaním a roztržitosťou bohužial trpím od detstva 😔 a je to občas fakt na prašky
boze baby to ako keby som citala o sebe 😀 ja zabudam kde co dam...kde polozim mobil...penazenku a pod a s tym rozbijanim moj muz mi strasne za to nadava ☹ ze on za 5 rokov co sme sviji nic nerozbil a ja stale nieco ☹
@betuska22 jo, môj mi stale opakuje nech davam pozor... A zbytočne mu vysvetlujem, že keby som vedela ako tak pozor dam. Ved to nerobím naschval s tym že idem nmiečo rozbiť, je to niečo mimo mna, čo neovplyvnim vlastnou vôlou. Keby sa to dalo, tak isto len tak nerozbijam a nezabudam a nestracam. To je podobny nezmysel ako povedať zabudlivcovi nezabudaj... Akoby zabudal vedome A naschval... 😅
ja som taka ista.mna za 3 mesiace 2x okradli.....raz 20 eur,druhykrat 30.predtym doklady,aj tasku som zabudla na strede chodnika ked som malej davala topanocku ktora jej vypadla pri behu...myslim ze sme roztrzite.nenosim doklady pri sebe len to nevyhnutne..peniaze len male ciastky.velmi zabudam na vsetko a problem je ze sa nedokazem na nic sustredit poriadne.tiez som premyslala cim to je,ci som smoliarka len alebo nepozorna alebo ci to nie je nejaka choroba.....
tomuto nechapem,moja mama bola taka,ona tolko veci ponicila-nie naschval v domacnosti,ze az....
a ja som za cely zivot rozbila len jednu salku a aj ked mi ze ide padnut pri umyvani...ono ako keby ten riad bol z plastu....
co sa tyka oblecenia,mam vsetko oblecko skoro ako nove..okrem topanok.....nikdy som nikde nic nezabudla,nestratila...za to mam vo veciach strasny chaos...v kabelke nosim papiere este od januara 😀
@vejula a moj muz ....cista katastrofa....je to na nervy...nechcem nikoho urazit,ja uz toho mojho posielam k psychiatrovi,lebo to neni normalne,aby jeden clovek stale cosi zabudal atd... 😀 😅 😅
a neviem preco,mam stale v hlave take psycho,neraz som sa domov vracala,ci je vypaty plyn...si neviete predstavit ten studeny pot,ked ste 2 hodiny od domu a neviete,ci je vypaty plyn...a to ho pokazde vypinam,este sa mi nestalo,ze by bol zabudnuty...
ste si iste ze ste zdrave? lebo to popisujete je podla mna bud lajdactvo, alebo na prasky. Ako fungujete v praci?
@vejula Ty toho mas tiez vela.....ved mas malicke deti.... Ja som bola roztrzita hlavne ked boli mensie..... Teraz maju 8 a 5 a vidim velku zmenu uz rano, ked sa chystame do skoly.....Ziadne rychle budenie, obliekanie, umyvanie, balenie obedovnikov......
Syn ma budik....pride zobudit ON mna 🙂 Oblecie sa sam, umyje sa sam, obuje sa, cerealie s mliekom si da....este aj sestre pomoze..........To je zivot..........Mladsia opakuje po nom- vie sa obliect, umyt, najest, ale vlasy jej musim este robit ja a tiez ju musim zobudit.
Ale citim ten ranny klud....este aj kavu dopijem.......... 😎
Co sa tyka plastickych poharov- to je u nas nutnost....(aj pre mna...ja aj kamaratkam na navsteve rozbijem 😅 😅 )
Uz ani nepocitam, kolko mobilov som stratila...ale odkedy som si poriadila primitivny mob za 13 eur, vzdy si ho najdem na mieste, kde som ho zabudla, alebo mi ho niekto prinesie na straty a nalezy. Odporucam 😉 😉
@eeffka prosim ťa definuj mi lajdactvo. A potom mi prosim vysvetli ako sa tomu da predisť. LEbo neviem ako si to predstavuješ. že platim a tak si hovorím aaaa, zabudnem si kartu v terminali tu bude fasa, budem pol dna prehrabavať byt púotom pobeham obchody, tioe nervy ani nehovorím. Fakt si mysliš, že je jednoduchšie stale niečo hladať a mať nervy. Fakt si mysliš, že keby som to vedela, že to nezariadim tak aby som nemusela potom minať svoj čas a peniaze na veci, ktoré som nemusela??? PRosim fakt mi porad ako predisť tomu lajdactvu. Ved ak by ma už v tej cvhily napadlo, že davaj si pozor aby si nezabudla, tak tu myšlienku zaženiem a poviem si aaaaa zabudnem. To je o tom, že prave ta myšlienka ťa ani nenapadne.
@haslerka27 j tiež si niekedy hovorím, že ja som asi prekliata, že to nieje možna, ta moja hlava... 😅
@lubikan tak to maš super.... To musi byť nejako v človeku ta obozretnosť a tak. JA často rozmyšlam, či je to nahoda, že mne všetko pada, alebo prečo všetko zachytavam svojim telom. Tiež nechapem prečo od malička ked si umyvam zuby tak sa okvacam na prsach 😀 😀 😀
@digysa ale ja to mam fakt od detstva. Dokonca vela veci som tak urobila, že som si vôbec nepamätala - totalna roztržitosť. Raz som šla pre kamaratku, sme šli vonku. Kym sa obliekla ja som ju čakala v chodbe. Potom sme šli vonku pohrali sme sa a každa domov. PRidem domov a ja som si v bunde našla nezname kluče 😕 Som nechapala, čo tam robia, ale tak som volala tej kamaratke, či mi nahodou nedavala do bundu svoje kluče. Ona, že nie, ale jej bratovi sa vyparili kluče, ktoré mal zaveasene v chodbe na klinčeku. A predstav si boli to ony... JA doteraz nerozumiem ako sa mi dostali do vačku. No musela som ich zvesiť a dať si ich do bundy, ale fakt si to nepamätám, absolutne.... Som sa citila potom fest trapne pred nimi, neviem čo si o mne museli myslieť, ale tak čo už
Tak ja sa pridavam do klubu, prave hladam kreditku 😝
@vejula no ja napr v tych samoobsluznych kasach neplatim len ked mam 2-3veci ale ved ti to pise ze vyber kartu!!! to mi pride uplne kus mimo ze co? ignorujes? nerozumies?
ked mas problem s pamatou nastup na stereotypne spravanie, nalozim, vyplatim , ukladam kartu do penazenky, splnene vsetko? ano nie? kluce ukladam na 1miesto, iba tam, tak to tam aj bude ked to tam dam
rano niekam idem? tak mam nejaku logiku: vstanem, idem do kuchyne, zapnem kavovat, dam salku, vypinam, ak dozehlim, okamzite vytiahnem kabel, aj ked len odbieham po vodu ( nikdy nevies ci sa neprizabudnes...)
naozaj mi pride to co popisujes ako spravanie 4r skolkarky, riesila si to s nejakym lekarom? ja ked som bola tehotna 2hy krat som bola taky 1/2 odvar z teba a bola som z toho vydesena na smrt ze som zdementnela , aj som to gyndoske povedala, brala som magnezium , zlepsilo sa
ako mozes pracovat? ved bud 1/2veci nespravis, lebo zabudnes/stratis/zapotrosis, alebo ak si manualne pracujuca mozes prist o ruku ked ju strcis niekam kam nemas...
@vejula Mne sa toto stavalo,ked som bola prepracovana,unavena,nestihala som... raz som skoro zabudla dcerku v skole,inokedy nej.schodzku atd. No ked som pri premyslani skoro naburala,spamatala som sa....
Nastolila som poriadok a rezim najprv u seba a aj doma. Vacsina veci,kt.casto pouzivam,ma svoje miesto. Naucil ma to manzel a konecne nehladam vkuse kluce od auta,telefon, okuliare,kabelku... vsetko ma svoje miesto. Trvalo mi dlho,kym som sa to naucila :D Ked soferujem,nedviham ani telefon,na maly nakup idem s detmj,na vacsi vzdy sama. Dazdnik nenosi.,v kabelke mam priehradku na kluce a mobil :D Ked nieco robim,venujem sa len jednej veck,kym ju nedokoncim,inak nestiham nic a kopu veci zabudam.
Kocky,a naozaj to nieje nejaka choroba? ☹ Lebo,presne
vsetko co tu popisujete mam aj ja.Jeden priklad za vsetky-v noci
idem na wcko,umyjem si ruky,utriem,vyjdem na chodbu
a musim sa vratit,ci som nezabudla zastavit vodu.A toto mam
furt,taky blby pocit,aj ked sa mi este nikdy nestalo,ze by
som ju zabudla zastavit.Alebo,stale hladam mobil.Skusam
to riesit tak,ze sa snazim davat vsetky veci vzdy na jedno
miesto,ale v roztrzitosti aj tak stale nieco hladam.A to
nehovorim o tom,ze mi napr.muz nieco povie,alebo sa
o niecom bavime,a ja si napr.o tyzden neviem absolutne
spomenut.Alebo,ked niekam ideme,tak strasne rychlo
zabudnem ako tam vôbec bolo,kde vsade sme boli a co
sme robili.Alebo,napr.ked varim nieco,tak na druhy den
by som to neuvarila rovnako,lebo si ani za nic nepamätam
co vsetko som tam dala.
@eeffka no jednocho zabudnem už kuknuť na terminal, takže nevidim čo tam piše... spratavam si veci do tašky a jednoducho zabudnem že som platila kartou. čo sa tyka nadväznosti činností... myslim, že každý ma inu schopnosť nejako si tie stereotypy osvojiť. Ver, že by bolo pre mna samotnu ovela lahšie. Ťažko sa to vysvetluje tebe, ked s tym nemaš žiaden problem.
@dasiacik ja si myslim trochu, že to môže byť saj tým, že mame taku hlavu stale v oblakoch.... Robíme jednu vec ale hlavou sme uplne niekde inde, preto to čo robíme, si potom nepamätáme. JA si nemyslim,k že mam zlu pamäť, teda nemam určite zlu pamäť, lebo zažitky a príhody si pamätám strašne dlho, hlašky kamaratov si pamätám presne od slova do slova roky rokuce.... Ale kde som položila kluče neviem o 5 minut na to ako ich položím. To je čisto roztržitosť
@vejula hehe píšeš o mne?? detto!! :D aj ja som zo seba na nervy...napriklad uz mam piaty obciansky preukaz za 7 rokov 🙂 telefony neviem zratat kolkokrat som stratila...zabudam na terminy...asi 5x do dna ma musi niekto ,,prezvonit" aby som vobec vedela kde mam telefon...som nesustredena.,niekedy mi musia zopakovat tu istu vetu aj 2 krat kym pochopim, lebo myslienkami som inde ..chystanie sa na prechadzku mi trva asi dvakrat tak dlho ako priemernej mamičke, lebo vždy niečo zabudnem 😅 aj psíka som raz zabudla pred obchodom, a tiež som sa musela vrátiť ked som bola na pol ceste...aj bankomatovu kartu mam už tretiu 😉 nie si sama...je to ťažké...rozmýšlam či to nieje nejaká diagnóza 😕 možno sa budeme musieť poradiť s nejakým odborníkom....
@nikoletka_h tak nas je teda viac takychto exemplarov 🙂 idem si vygoogliť čo je to ta dyspraxia
@vejula mne to trvalo asi pol roka,nez som si zvykla,ze kluce patria na tuto skrinku,mobil davam vzdy do toho vrecka,a ked nieco robim,nerobim nic ine... no a dost veci som presunula na manzela a inych,lebo som permanentne nestihala a min.5hod/tyzden sttavila hladanim niecoho :D Bud trpezliva,dosledna a vrati sa ti to 🙂

@vejula poradim.. 😉, nechodievaj do samoobsluznych pokladni 😎. Si asi viac roztrzita..ako je u teba zvykom.., mozno sa ti to stava, ked si s detmi.. Na niektore aktivity treba klídek, pohodu a tabáček...