icon

Stará priateľka - reakcia a sklamanie

kamilkan
10. aug 2022

Ahojte,
chcem sa opýtať na názor.
Napíšem v skratke.
Mala som super kamaratku v byvalom zamestnani. Bola taka utiahnuta nik sa s nou v praci nebavil skor sa jej vyhýbali. Ja som sa s nou spriatelila zo začiatku akoby z lutosti ale neskor som zistila ze vobec nieje žiadna čudacka alebo neviem preco sa jej ludia vyhýbali. Začali sme sa navštevovat aj mimo prace. Kava, kino , kupaliska bavili sme sa proste bolo nam vždy veselo. Mala manzela a 2 deti. Ja jedno dieta. Vždy sme si pomohli aj so stráženim deti. Ona s manzelom vychadzala ako to nazvat , byvali spolu a vzájomne sa podvádzali. Bola som ich butlava vrba z oboch strán . Ja som nechcela byt ta osoba co im to bude bonzovat tak som čusala a vychadzali sme super. Ich zazenie som neriešila bola to ich sukromna vec. trvalo to 12r a ja som sa bohužial s rodinou odstahovala 120km preč. Volali sme si navštevovali ale intenzita sa vytrácala. Až jedného dňa som sla volať a číslo bolo nedostupne. Neozvala sa viac. je tomu 10rokov co som ju stratila . Hladala som ju na adrese bohuzial odstahovali sa. Pol roka dozadu som sa uplnou náhodou cez známeho dozvedela ze jej manzel zomrel. Bola som v šoku nakoľko bol už pochovany rok. ☹ vzalo ma to dost mala som ich velmi rada. Nedalo mi pokoj a zacala som hladať po cintorinoch online či to je pravda. Našla som ☹ bola to pravda . Bol pochovany v meste kde sme sa stretávali. Začala som znova po nej pátrať cez socialne siete a našla som ju. S velkym nadšenim som jej napísala že mi je nesmierne ľuto co sa stalo že som sa to dozvedela par mesiacov spat . Vyjadrila uprimnu sustrast napísala kto som samozrejme a čakala na odpoved. Prisla o 3 dni. bez pozdravu v zneni ,, bol aky bol aj tak mi chyba" znova som jej napísala že ako sa inač ma a čo deti už su dospele a ona mi odpisala,, čo chceš počuť že sa mám dobre?
tato odpoveď ma uplne vzala. ostala som sklamana s arogancie akou mi odpísala. odpovedala som jej ,, ok nebudem rušiť prajem pekný deň . Ona mi uz ani neodpovedala nic len prečitala.
Chcem vediet či by ste na mojom mieste vyvýjali dalej kontakt alebo už mam kašlať na to. 😢 na cintorin som odniesla venec s venovanim a o 5 dni bol vyhodeny. Nikdy v zivote som jej neubližila skor naopak vela som jej pomáhala ci oblecenim finančne aj poza chrbat mojho manzela . nerozumiem prečo ma takýto postoj. ďakujem za kazdy názor prepacte chyby. Kamila

Strana
z2
bluka2
10. aug 2022

Napíš jej, že ak bude chcieť sa môže na teba hocikedy obrátiť a potom ju nechaj. Asi je jej práve dosť na nič, tak by som jej hneď odpustila tu aroganciu. Možno je to proste zúfalstvo, ktoré sa na nej podpísalo.

syslik81
10. aug 2022

tak si sa dobre nema. teba nevidela dlho nebude ti vylievat srdce.. napis jej ze ta mrzi ze ste sa prstali stretavat ze si sa ju snazila najst etc a ze ak bude mat chut a naladu len tak pokecat pomoct alebo hocico bude stu vzdy pre nu(ak teda chces)

kamilkan
autor
10. aug 2022

@bluka2 manzel je už 1,5roka mrtvy a uprimne ako sa k sebe chovali vzajomne by som nepovedala ze smuti až tak preto som ostala zarazena. Dam este chvilu asi tomu a ozvem sa jej este raz uvidim no teraz sa musim hlavne prekonať aby som jej po tej vete napisala.

h2
10. aug 2022

Hm, podľa mňa reaguje divne. Akoby sa na teba za niečo hnevala. Ak sa niekto "len" nemá dobre, nebude nepríjemný na kamarátov. Možno jej manžel predtým povedal, že sa ti zdôveroval a ona berie ako podraz od teba, že si jej to nepovedala.

bluka2
10. aug 2022

@kamilkan môže v tom byť niečo iné. Možno je bez neho finančne v poriadnych problémoch, hrozí jej strata bytu alebo .... Alebo... Ťažko hádať, ale znie to tak, že sa ma hlavne psychicky dosť zle

kamilkan
autor
10. aug 2022

@syslik81 mrzi ma to ale ona zmenila cislo a uz viac sa nedalo spojit. volala som aj do byvaleho zamestnania kde mi povedali ze uz tam davno nepracuje. Cez spoločncych znamich sokonca som sa znizila na to ze som vyhladala jej byvaleho milenca a zistovala cez neho. ☹

0silvia0
10. aug 2022

@kamilkan vyzera, ze nieco ste medzi sebou mali nevypovedane. Napis jej ze ak chce, rada opat nadviazes kontakt a zvysok by som nechala na nu.
Nevnucovala by som sa, akceptovala by som.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
tosomja
10. aug 2022

Napísala by som jej...

mandzula
10. aug 2022

Zmenila cislo bez toho, aby ti oznamila nove. Ty si si napriek tomu kontakt na nu nasla, no odozva bola taka, aka bola. Ak bude chciet, ozve sa ti. Ja by som uz ziadnu aktivitu nevyvijala.

niika21
10. aug 2022

pri opisanej situacii a reakcii by som mala svoju hrdost a urcite by som sa viac neozyvala...

tehulka2011
10. aug 2022

Co znamena, ze si bola ich butlava vrba z oboch stran? Preco si mala blizky vztah aj s jej manzelom? Mam pocit, ze si nenapisala vsetko, vyvijas prilis velku aktivitu aj v suvislosti s tym vencom a pozorovanim, ze o 5 dni zmizol…

vivuska666
10. aug 2022

Nepisala by som uz. Prvy krok si urobila, nevzala to. Tak uz kaslat na to.

h2
10. aug 2022

@tehulka2011 Presne tak. Aby sa jej kamarátkin manžel mohol zdôverovať, musela by sa s ním stretnúť bez tej kamarátky. Nechcela by som, aby sa moja kamoška stretávala tajne poza môj chrbát s mojím mužom.

andrea78
10. aug 2022

@kamilkan nepis jej viac. Ak by s Tebou chcela debatovat, byt v kontakte alebo pokracovat v priatelstve, spravala by sa inak. Nema zaujem, nevnucuj sa jej. Maximalne , ak sa na to nechces vykaslat, sa este ozvi vetou stylu ,, Ak budes chciet ozvi sa, budem rada,, a nechaj to tak. Tak jej nechas otvorene dvere a Ty budes moct byt spokojna, ze si urobila maximum.

zuzanka.zuzu
10. aug 2022

ako vieš že o 5 dní zmizol? toto je zase čo za anonymnú rosamunde? 🙄

miadi
10. aug 2022

Hmm divna story .. Asi si mysli ze si nieco mala s jej muzom. 10r ste neboli v kontakte pre mna je to uz mrtve. A jej reakcia ak si jej nijak neublizila odveci. No stacilo by aj ze si mu robila vrbu pocuvala o jeho neverach a jej nic nepovedala to by nahnevalo Asi kazdu druhu.. kamosku. Ocividne zmenila cislo a kamaratstvo ukoncila umyselne uz by som ju neobtazovala , ( ten vencek .. ty si tam 5dni kazdy den chodila mu na hrob 150km ?)

andrea78
10. aug 2022

@kamilkan teraz som to este raz precitala, reakcii s vencom som predtym nevenovala dost pozornosti. To meni situaciu, ked ho vyhodila, vedome a cielene nechce s Tebou nic mat. Nestalo sa nic medzi Tebou a jej muzom, alebo nemoze mat dojem, ze ste spolu nieco mali? Klebety, intrigy o vas dvoch, ohovaranie, podozrenie ze si to hrala na dve strany atd ... Odtial moze vietor fukat, kedze Ta kedysi vyhodila zo zivota, pravdepodobne uplne cielene, nie nahodnou stratou kontaktu a o opatovne obnovenie nema ziaden zaujem. Ja by som sa zamyslela tym smerom a viac by som jej uz nepisala a nevnucovala sa. Keby chcela, uz sa ,,chyti,, .

tykat
10. aug 2022

@kamilkan ...si pre nu minulost, nechce ta do zivota tak tam nelez, dala to jasne najavo. Odstrihla ta. Nezacnete tam kde ste ako kamaratky prestali... Po mne keby niekto takto patral (znami, zamestnanie, milenec, virtualny cintorin, socialne siete...) tak ma z toho skor strasie ako ze sa potesim.

solange7
10. aug 2022

To s tym vencom je pomerne vlezle. Je zvlastne ze si si to takto bola skontrolovat. Butlava vrba z oboch stran, mozno jej manzel nieco z vasich rozhovorov povedal. Nema zrejme zaujem o kontakt.

kitycat
10. aug 2022

@kamilkan prerusila s tebou kontakt a ty si ju vysledovala a zacala jej pisat a rovno si ju ovalila srtou manzela?

No ja sa ani nedivim, ze reaguje ako reaguje.

Mala si napisat iba" ahoj, dlho som o tebe nepovula, nasla som ta ako sa ti dari... "

Ty od nej chces aby otvarala stare rany... A nosit veniec, to uz prehanas... Sviecka by stacila.
Podla mna je divne aj tvoje chovaie

katkami123
10. aug 2022

Možno di mysli, ze ju podvádzal aj s tebou… nevieš… a možno ma tažké depresie, moja teta takto odpovedala, keď mala svoju chvíľu, niekedy aj 2-3 nezdvihla telefón, len tak, lebo nechcela byt v kontakte s ľudmi. Nevieš.

katkami123
10. aug 2022

@kitycat
Príde mi to tiež až príliš premotivované 😀

ls56
10. aug 2022

Ja by som sa už neozývala..veď ťa očividne odpálkovala a nemá záujem a čim prv to pochopíš,tak tým lepšie.Z tvojho konania usudzujem, že si citlivá,ale tu musíš pribrzdiť.Maj svoju hrdosť.Exkamoška vie, ako sa voláš a ty si si dala už aj tak dosť námahy zistiť si kontakt.Teraz je rad na nej.Nevnucuj sa.Viem,že ak nemá záujem,tak ťa to dosť mrzí, ale čím prv sa s tym vyrovnáš tým lepšie pre teba.
Na druhej strane tiež nechápem tvoje konanie.Bútľava vrba pre oboch?A prečo aj pre muža?Prečo tebe hovoril o svojích milenkách?To je dosť divné.A odkiaľ vieš, že venček bol o 5 dní preč?To si každý deň chodila na hrob?Aj to je divné.Neupodozrievam ťa,že si mala ty sním niečo.Ale mohla by si aj ty vysvetliť svoje konanie,aby sme boli fér.

ahhola
10. aug 2022

@tykat ôk, ale mohla jej to povedať, ze s nou konci s dôvodom xyz, alebo bez neho...
nie ze ona si ju naivne nosila roky v srdci...
Niečo podobné v našej familii... Sestranica z maminej strany povedala v 1995...kmotro,uz sne není rodina, (jej rodiča sa rozvádzali, jej tatko bol mamkín brat) ... .. Dovtedy rodina na život a na smrť... Vianoce, veľká noc, prázdniny... Dnes to oceňujem,ze to takto odsekla, aj keď vtedy to vyzeralo, akoby sme my boli vinní... to z tatkovej strany nasackovani u nás furt, ich decko do8. rokov u nás 10krat do roka a madam Sestranica si vymenila číslo, nové nedala písala som jej po rokoch, ako sa ma na messenger a ani v rit ma vbozaj... Keď si vybavím tu šťastnú širšiu rodinku na konci 80.tok,to sa mi ani nesnívalo..

katkami123
10. aug 2022

A naozaj ti ide až tak o tu kamosku? Naozaj si nebola jej mužovi niečo viac, než len butlavou vŕbou? 🙂 Lebo pri dnešných cenách benzínu sa trepať kvôli venceky na hrob 150km, mi rozum neberie. Ako aj lustrovať, či naozaj zomrel a hneď sa jej pýtať na neho.

zanka777
10. aug 2022

@h2 maximálne súhlasím ☝️👌👌👌

tykat
10. aug 2022

@ahhola ...10r neboli v kontakte, tak naco teraz po nej patra, nosi jej muzovi veniec na hrob ...mne to pride cez ciaru, to akoze je niekto fakt taky nechapavy ze mu treba oficialne oznamit ze s nim netuzim byt v spojeni? Ved o sebe 10r nevedeli a v odpovediach jej dala jasne najavo ze o kontakt s nou nestoji.

kittykat22
10. aug 2022

@kamilkan ona o tvoju spolocnost nemala zaujem uz davno. Ked si zmenila cislo a nedala ti vediet nove, tak to je preto, lebo s tebou nechcela byt v kontakte. Ja si myslim, ze ti to nedochadza. Ona o teba nema zaujem uz cele roky a ty sa stale vracias. Zjavne nema ani zaujem s tebou riesit preco ta nema rada. Nestojis jej za to.
Na tvojom mieste to necham uplne plavat. Svet plny ludi ktori ta budu mat radi.

miadi
10. aug 2022

Ked to znovu citam tie jej odpovede., Jasne vedela o jeho neverach .. a hneva sa na teba . Nieco sa stalo co si vynechala v pribehu , alebo nieco o com ani ty nevies. Bol to taky cudny vztah vy 3., trochu moc si bola medzi nimi angazovana. Oni sa mohli navzajom podvadzat ale Asi sa aj mali radi ked spolu boli. Ty si to vnimala ako vsetko klape medzi vami .. a nemusela si ani nic mat s jej muzom.. ale nieco tam bolo kedze si mu robila vrbu.. on mohol k tebe nieco citit a ona o tom vedela. Nemuseli to byt nic fyzicke staci ze tam bola nejaka intimita medzi vami 2 ze tam bolo nejake porozumenie ktore malo byt medzi partnermi. Aj ty si ho musela mat velmi rada ked si mu sla dat vencek na hrob. Tvoj muz v celej story nefiguruje Iba je spomenuty na zaver ze si im za jeho chrbtom pomahala.. nieco sa stalo ze uz toho bolo moc a Nebolo to ziaduce. Tvoj zaujem o nich.. a teraz po tolkych rokoch tolko namahy si dat ich vypatrat .. zeny .. stacilo ak jej muz raz zadrel nieco v tom zmysle “ preco nie si ako Janka?” A bolo po kamaratsve. Nechaj ju uz tak nepatraj preco sa vase kamaratsvo skoncilo .. nic pozitivne tam bezistis . Uz by som jej nepisala. Nema zaujem ..

Strana
z2