icon

Stará priateľka - reakcia a sklamanie

kamilkan
10. aug 2022

Ahojte,
chcem sa opýtať na názor.
Napíšem v skratke.
Mala som super kamaratku v byvalom zamestnani. Bola taka utiahnuta nik sa s nou v praci nebavil skor sa jej vyhýbali. Ja som sa s nou spriatelila zo začiatku akoby z lutosti ale neskor som zistila ze vobec nieje žiadna čudacka alebo neviem preco sa jej ludia vyhýbali. Začali sme sa navštevovat aj mimo prace. Kava, kino , kupaliska bavili sme sa proste bolo nam vždy veselo. Mala manzela a 2 deti. Ja jedno dieta. Vždy sme si pomohli aj so stráženim deti. Ona s manzelom vychadzala ako to nazvat , byvali spolu a vzájomne sa podvádzali. Bola som ich butlava vrba z oboch strán . Ja som nechcela byt ta osoba co im to bude bonzovat tak som čusala a vychadzali sme super. Ich zazenie som neriešila bola to ich sukromna vec. trvalo to 12r a ja som sa bohužial s rodinou odstahovala 120km preč. Volali sme si navštevovali ale intenzita sa vytrácala. Až jedného dňa som sla volať a číslo bolo nedostupne. Neozvala sa viac. je tomu 10rokov co som ju stratila . Hladala som ju na adrese bohuzial odstahovali sa. Pol roka dozadu som sa uplnou náhodou cez známeho dozvedela ze jej manzel zomrel. Bola som v šoku nakoľko bol už pochovany rok. ☹ vzalo ma to dost mala som ich velmi rada. Nedalo mi pokoj a zacala som hladať po cintorinoch online či to je pravda. Našla som ☹ bola to pravda . Bol pochovany v meste kde sme sa stretávali. Začala som znova po nej pátrať cez socialne siete a našla som ju. S velkym nadšenim som jej napísala že mi je nesmierne ľuto co sa stalo že som sa to dozvedela par mesiacov spat . Vyjadrila uprimnu sustrast napísala kto som samozrejme a čakala na odpoved. Prisla o 3 dni. bez pozdravu v zneni ,, bol aky bol aj tak mi chyba" znova som jej napísala že ako sa inač ma a čo deti už su dospele a ona mi odpisala,, čo chceš počuť že sa mám dobre?
tato odpoveď ma uplne vzala. ostala som sklamana s arogancie akou mi odpísala. odpovedala som jej ,, ok nebudem rušiť prajem pekný deň . Ona mi uz ani neodpovedala nic len prečitala.
Chcem vediet či by ste na mojom mieste vyvýjali dalej kontakt alebo už mam kašlať na to. 😢 na cintorin som odniesla venec s venovanim a o 5 dni bol vyhodeny. Nikdy v zivote som jej neubližila skor naopak vela som jej pomáhala ci oblecenim finančne aj poza chrbat mojho manzela . nerozumiem prečo ma takýto postoj. ďakujem za kazdy názor prepacte chyby. Kamila

Strana
z2
ahhola
10. aug 2022

@tykat sú takí nostalgicky ľudia...a pre niekoho ako obezivo.. ⛱️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
barborachors
11. aug 2022

@kamilkan asi ju ta smrt vzala a neuvedomila.si co ti pise... ja by som jej napislala ze keby potrebovala pomoc, si tu pre nu. Takéto vzajomne ofuky su ako z materskej skolky.

kamilkan
autor
11. aug 2022

Vyjadrim sa na komentáre že som dala veniec a nebol tam o 5 dni. Ked som dala veniec boli sme u rodicov v meste tyzdeň. Teda nesla som tam len kvoli vencu a o 5 dni skontrolovat. Druha vec nikdy ma nenapadla ani myslienka s jej manzelom nieco mat co by ubližilo jej. Travili sme vela času spolu vratane jej manzela deti tak sme mali cas prehodit rec aj o samote. Nic za tym zle nevidim. boli mi blizky ako surodenci. Rozumeli sme si dobre vsetci. Preto nerozumiem preco ma takto strihla. Na jej manzela som nikdy ani telefon nemala vzdy sme sa dohadovali na vsetkom cez jej. Som z toho dost smutna no nebudem sa vnucovat nikomu. Nikdy som jej neublizila. A to ze sa mi zveruju obaja som jej povedala otvoren. Ona sa aj vyjadrila ze ju nezaujima kam jej manzel chodi a s kym taky mali vztah. Ja som medzi nimi nijako nestála. Bola som rada ked som ju nasla a velmi som sa potešila. No bohužiaľ uz zrejme nepatrim medzi jej blizkych.

kamilkan
autor
11. aug 2022

@ls56 venček som dala zo slušnosti spolu s manzelom nevidim za tym nic zle ☹

ls56
11. aug 2022

@kamilkan zmier sa s tym a bude ti lepšie. Ak je to tak ako píšeš,tak ty si nič nepokazila a môžeš mať svedomie čiste.Nevnucuj sa a ak sa maju vaše cesty stretnúť,tak to život zariadi.

sue155
11. aug 2022

@kamilkan nechcem sa pani zastávať. Ale možno venček vzala, ak sa jej nehodil k ostatným kvetom. Alebo ho vzala, že ho dá neskôr. Nikdy nevieš, kým sa nespytas. Možno ho aj vzala preto, že vedela, že je od vás, neviem. Sú rôzne scenáre, myslieť si môžeme veľa pricin, ale keď sa spýtate priamo "bývalej" kamaratky, možno vám povie pravý dôvod. No a k tomu jej odpisaniu by som sa vyjadrila asi len toľko, že dlho ste neboli v kontakte. Ľudia sa menia. Zostala po smrti manžela sama, zatrpkla. Ludom nepridalo ani to, že boli cez covid zatvorené okresy, nemohli sme vychádzať, ľudia sa do seba ešte viac uzavreli. Možno by som jej ešte neskôr niekedy napísala. Ale ak by bola rovnaká odpoveď, alebo žiadna, už by som sa asi nevnucovala. Iba vás to možno utvrdi v tom, že to už nemá význam takéto kamarátstvo. A vy sa s tým musíte vysporiadať, ze síce ste ju našli po dlhom čase, ale už kontakt s nou nebudete mať, keď ona nechce. Obklopujte sa ľuďmi, ktorí stoja o vašu pozornosť a prítomnosť a budete v živote šťastnejšia 😊 🍀

katkami123
11. aug 2022

Teraz som si to prebrala spätne a prídeš mi taka povaha - vyhodia ma dverami, vrátim sa oknom a keď ma vyhodia aj tým oknom, skúsim to cez komín. Nerozmyslala si nad tým, že jej tým svojim pátraním po nej robíš celkom slušné trapasy? Nehnevaj sa, sle keby i takto zavolala do mojej bývalej prace - nerobila tu taka a taka Katka, zháňam ju všade, nemôžem nájsť na ňu kontak a nedáte mi? Že to bude nanajvýš trápne? U mna by vzhľadom na to aké drbny sme mali na oddeleníby to bola minimálne téma č. 1 na týžden prebraná z každej strany, veď takto nikdy nikto nikam nevolá, pre pána a ešte do prace. A kontaktovať jej ex milenca, to čo má byť, veď sa mohli rozísť za rôznych dramatických situácií? Kde máš hranice? Ja mám skôr z teba strach. Naozaj si myslíš, ze sa ku nej nedonieslo, že nejaka Kamila na ňu kde-kade zháňa kontakt? Nepride ti extrém ako si vynucuješ pozornosť? Ešte aj tu sa podpíšeš, prečo? Aby sa to náhodou aspoň tu nejak ku nej dostalo, ak tu chodí a prečíta si to?

mam1na
11. aug 2022

...vieš, čo si ja myslím? Zrejme prežíva hlbšie trápenie, vtedy sú niektorí ľudia odtrhnutí od všetkých, bohužiaľ.
Skús to rešpektovať. Možno jej napíš niečo povzbudivé, no nie dotieravé, ani s naliehaním - bez výčitiek medzi riadkami. Možno potrebuje iba čas, vysporiadať s nejakým časovým úsekom, ktorý sa snaží spracovať po svojom a nikoho tým nezaťažovať. Takto sa chovajú ľudia v zármutku.

sono2
11. aug 2022

@kamilkan pozri.
Ja to vidím tak, že ma možno depresie môžno iné problémy.
Nevieš.
Môžno ani spätne nevie, čo ti napísala, možno nemala akurát náladu, môžno by sa aj rada zdôverila, ale nemá odvahu.
Ak ste boli také kamarátky, napísala by som jej s odstupom času.

sono2
11. aug 2022

@h2 veru, toto ma nenapadlo.
Je to možné

dorottka
11. aug 2022

Podla mna je to len odpoved zeny, ktora sa nema dobre a tym padom nema ani energiu ci chut odpovedat podla predstav vseobecnych spolocenskych konvencii. Nemyslim, ze je za tym nieco ine. Mne ta odpoved arogantna neprisla. Prisla mi ako odpoved cloveka, ktory nema chut hocico riesit. Je to pochopitelne, vsetci mame aj horsie obdobia, netreba dalej riesit, iba respektovat.

miadi
11. aug 2022

@kamilkan tak moze byt ze ty si ich jednoducho mala radsej ako ona teba . Ze to kamaratsvo u nej prestalo mat cenu vyznam. Nemusela si jej nic urobit stacilo by ze si jej niecim Isla na nervy . Mozno ta nikdy nemala az tak rada ako ty ju. Odstahovali ste sa a nechcelo sa im cestovat a udrzat ten kontakt. 10r je dlha doba ona sa mohla dost zmenit a forma akou ti odpisala je pre nu norna . Iste je len to ze nema zaujem byt stebou v kontakte a nieco ti o sebe hovorit. Skusila si ., dalej by som to nesilila. Nejake vysvetlenie od nej by som uz ani nechcela.

Strana
z2