icon

Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

natalia876
autor
8. sep 2022

@filipka250 ja dávam tie peniaze priamo do banky, majú ju na 10 rokov tak asi preto im to schválili alebo kvôli tomu, že moj partner je ručitel

mk22
8. sep 2022

@natalia876 prečo to nestopnes?
Kto ťa núti platiť splátku cudzím ľuďom?
Nechápem ako uvažujes tebe to príde normálne???
Žiadna intelig zmýšľajúca žena by takto finančné nedotovala cudzích ludi.
Nepoviem pomoc sem tam nakúpiť niečo urobiť ale sorry platiť splátky účty rad radom všetko.
Si ôk?

tamitamitami
8. sep 2022

Autorka najlepšie čo môžeš spraviť, teda keď už to nechceš riešiť radikálne ..... Čo je jasné z tvojich odpovedí. Založiť si druhý účet v banke a tam si mesačne poslať aspoň tých 200 eur, nech ti raz neostanú oči pre plač.

Mala by si si uvedomiť jednu dôležitú vec si využívaná. Brali si hypotéku? Mali si byť vedomí faktu že ju treba splácať. Nezvládajú to? Predať, kúpiť niečo lacnejšie.
Brali si auto na leasing? Tiež vedeli o fakte že sa to nesplatí samo. Auto predať, kúpiť si v cenovej kategórii ktorú si vedia dovoliť. Hneď bude o náklady menej.
Ešte aj upratovačku?

Ja netvrdím že netreba pomáhať. Veď aj ja by som pomohla svojim rodičom, tak ako určite aj ty keby treba. Ale pomôcť znamená že druhá strana sa snaží a hľadá riešenia, nie nechá to riešiť niekoho iného.

Kľudne im pomôž ale s rozumom aby ste sa mali aj vy dobre užili si mladosť. Odložili peniažky.

Aj keď teda úprimne neviem si predstaviť aké peniaze do nich dávate keď pri takom plate neostane ani na kaderníčku. Radšej si pozri internet banking kde tie peniaze idú.

Nezvyknem reagovať v diskusiách a už vôbec nie viac krát ale toto mi nedá.

pebu
8. sep 2022

Ja sa odpajam z tejto diskusie,to sa neda citat..co si na hlavu padnuta? Normalny clovek by sa nenechal takto vyciciavat. Pomoct ok,ale nie toto! Toto je uplne vyuzivanie Tvojej sprostoty. Oni su pijavice, tieto etnika sa radi nechavaju sponzorovat a tym im ublizujes lebo podporujes ich nezodpovednost.
Ty si nezodpovedna voci sebe a Tvojej rodine. Bola by som sklamana z mojej dcery keby v 22rokoch taketo rozhodnutia robila.

natalia876
autor
8. sep 2022

Ďakujem ženy každej jednej z vás, cením si každú jednu radu . Skúsim to najprv s tým účtom odkladať si nejaké peniažky na bok a ak to nepomôže budem nútená vymyslieť niečo iné. Pekný večer vám prajem

loginexistuje
8. sep 2022

ja mam podozrenie ze ide o typ Romov ako su olassky romovia ktori mavaju taketo biele kone ako si ty na to aby na nich robili a oni to vyuzivali

jedine koho tu treba lutovat su tvoji rodicia ktori maju taku debilnu dceru
@natalia876

anaj_janka
8. sep 2022

@natalia876 ak miluješ svojho otca a matku,tak im to prosím ťa, povedz. Bude to prejav statočnosti,ak ich nechceš zradiť.

natalia876
autor
8. sep 2022

@anaj_janka áno, možno vy by ste sa v mojej situácii zachovali úplne inak a to je v poriadku, ale musíte ma kvôli tomu urážať? Ja som si sem prišla pre radu a nie pre urážky

natalia876
autor
8. sep 2022

@anaj_janka omylom som označila Vás

anaj_janka
8. sep 2022

@natalia876 vieš oni už nevedia ako ti majú inak povedať, aby si nerozbila život svoj a predovšetkým tvojich rodičov. Veď pravda človeka oslobodzuje. Tak sa im zdover. Ahoj

pebu
8. sep 2022

Povedz to Tvojim rodicom, to bude jedine spravne riesenie..oni Ta sice nepochvalia,ale rozhodne Ti pomozu..a Ty tu pomoc prijmi,oni jedini Ta skutocne lubia...

betulinka1
8. sep 2022

@natalia876 prosim ta utekaj prec od toho partnera. Si mladá, si financne zabezpečená. Užívaj si zivot, cestuj, ser na starosti pre teba cudzích ludi. Z tvojho platu od tatka by som mala pocestovanu uz polovicu sveta. Mas 22 rokov!!!!

eva8
8. sep 2022

Rozvod sa s ním, nebudeš šťastná, žiješ v klamstve, živis celú jeho rodinu

lalenka33
8. sep 2022

@natalia876 prepáč, ale si s ním 3 roky, oni si pred 3 rokmi úplne náhodne zobrali hypotéku, starí dôchodcovia na 30000 na 10 rokov, vzali si auto na leasing, ty im všetko platíš, ešte aj upratovačku, makáš celý deň, aby si im nerobila otroka a celá tvoja výplata ide im, zarobíte spolu 6000eur a ty nemáš na kaderníka? Si ty v poriadku? Niesu to tvoji svokrovci! Sú to cudzí ludia, ktorí ťa využívajú a zdierajú! Tú hypotéku predpokladám platíš na ich účet odkial si banka akože sťahuje splátku. Prepáč, ale pecne pochybujem, že by niekto dal hypotéku na 10 rokov starým ľuďom. Aj obyčajný spotrebák si vieš vybrať len do určitého veku a aj splatený musí byť do istého veku. Majú spolu príjem 900 eur, tak zdraví rozum nepustí, že hypotéku na 10 rokov a tak starí by s tým príjmom nedostali. Predpokladám, źe obaja dóchodcovia. Píšeš v pôvodnej diskusii o tom, ako ti frajer neprejavuje lásku, ako sa musí od teba každý večer odreagovať. Dievča zobuď sa. Využíva ťa celá rodina. Utekaj kým nemáte deti. Nenič si život. Si mladá, máš prácu, financie. Rob na seba a nie na týchto zdieračov!

lalenka33
8. sep 2022

@natalia876 a teraz čítam v tvojej prvej téme, že mal na začiatku problémy, ktoré si vyriešila, predpokladám, že finančné a od začiatku vedel, že si naivná zlatá baňa, mala si 19 on 29 a ty si pomáhala jemu? A ešte ťa on nazve psychicky narušenou a ty spokojne financuješ tuto darebač? Dievča zobuď sa lebo veľmi zle dopadneš.

lujza123
9. sep 2022

@natalia876 nieže nejaké peniaze bokom. Skus aspoň na 3 mesiace stopnut všetky financie ktoré dávaš pijavicam. Úplne všetky. Zaplať iba svoju polku stravy a polku nájmu. Vymysli si ze potrebuješ auto, že teraz budeš pár mesiacov šetriť peniaze iba pre seba.

A uvidíš. Keby ta naozaj ľúbi a nejde mu iba o tvoje peniaze tak to frajer ustojí, bude si dotovať rodičov sam tu chvíľu.

Dokonca nemusíš zakladať ani extra účet. Len toto povedz ze teraz 3 mesiace ich nebudeš dotovať. Uvidíš tu hádku a nátlaky ktoré okamzite nastanú. Vyhrážky rozchodom co odchodom z vlastného bývania späť k rodicom.

Si zmanipulovana a oblbnuta. Nevidíš to. Pozri si tie dokumenty co som ti napísala. Su tam výpovede žien ktoré takto naletely, minuly všetky svoje úspory a ešte sa aj zadlzili. Vtedy v tej chvily im to vôbec nedoslo, až o pár rokov neskôr. Všetky si nesu následky, nielen dlhy ale doslova ich to psychicky zničilo.

Ja len dúfam ze na tej pôžičke niesi rucitelom ty. Možno to tak aj je, hanbis sa to priznať a teraz ti pomaly dochádza do čoho si sa namocila a ze si v pasci. Zdôver sa rodičom, kamarátkam pomôžu ti z toho von. Peniaze ti to nevráti, budeš musieť splatiť cudzí dlh ale aspoň sa odtrhnes od nich. Lebo iba jednou pôžičkou to neskončí.

katkami123
9. sep 2022

Vieš, on bol na začiatku milý, lebo si ťa chcel namotať a vedel, ze pri tebe sa bude mať dobre. Každý na začiatku vztahu hra trochu divadlo a snaží sa ukazovať v dobrom svetle. Ale tersz ťa už ma dokonale zmanipulovanú, tak sa už pretvarovať nemusí. Hovoríš, ze máš super rodičov, vieš aká rana to pre nich bude, keď toto všetko raz praskne a dozvedia sa to? A tomu ver, ze sa to dozvedia a o to viac to bude bolieť od niekoho iného a nie od teba. Ja sama som matka, mám 3 dcéry, asi by som si oči vyplakala, ze kde som vo svojej výchove urobila chybu, keď už moje dieťa za mnou nepríde po radu, keď ma vážny problém a všetko predo mnou tají ako pred cudzou. Asi by sa ten vzťah veľmi po takomto niečom narušil a vzniklo by na oboch stranách zbytočné zranenie, ze nejaký chlap, ktorého poznáš 3 roky a jeho rodina sú prednejší ako vlastný rodicia, ktorých poznáš cely život.

katkami123
9. sep 2022

Ako to od teba môžu chciet?
“ Keď nie som v práci, chcú odomna svokrovci aby som trávila čas s nimi= variť, piecť, upratovať atď..” ty nevieš povedať nie? Nie, nejdem som unavená. Nie, nemám chuť Vam variť, piecť, upratovať. Nie, nebudem Vam platiť upratovačku. Nie, nebudem Vam platiť vase účty.
Ty píšeš, že musíš, ale nemusíš, nikto ti pištoľ pri hlave nedrží. To ty nevieš povedať nie, už mi dajte konečne pokoj. Veď sú to všetko dospelí ľudia, nech si to riešia sami, to nie je tvoja povinnosť toto všetko robiť. Čoho sa tak veľmi bojíš? Co by sa stalo, keby si toto všetko odmietla? - ty si veľmi dobre uvedomuješ, prečo je s tebou priateľ 😉. A ze keď prestaneš, urobil by ti scénu. Ako ti píšeme všetky - iba ťa využívajú.

mk22
9. sep 2022

@katkami123 mne nejde do hlavy ze vo veku 22r sa nechá takto o blbnúť, ja neverím ze je to reálny príbeh ze existuje niekto tak hlúpy

jaskolka
9. sep 2022

@natalia876 aké odkladanie? Jednoducho sa zbal, povedz, zbohom, odchádzam a nič iné riesut nemusíš.
Peniaze, aké si do tých 3 prizivnikov vrazila, to už nik nevráti, ale na kieho sa dáš dalej vyzierat?
Toto rozum neberie.
Nie ste manželia, sú zo úplne cudzí ľudia pre teba, chlap ta ma totálne na háku, keď sa potrebuje od teba odreagovať.o ta mam drží? Ilúzia lásky? Strach, že nikto ta nebude už chcieť? Radšej byť sama, ako takto.
Proste si len slúžka a oslik, potras sa.
Na tvojom mieste odchádzam hneď dnes a nikto by ma už u takych vyzierok nevidel

cicuca
9. sep 2022

@eva8 však písala, že 6000€ dokopy a z toho väčšinu zarobí ona

mk22
9. sep 2022

@cicuca ani to mi nejde do hlavy 22r a taky luxusný príjem ale tak je to rod firma

katkami123
9. sep 2022

@mk22
Áno, dievca je bez sebaucty, už iba robí čo jej priateľ a jeho rodicia (nie sú to svokrovci ako ich volá, lebo nie sú manželia) nakážu. Buď padne úplne na hubu ešte kým bude čas a neskončí s ním s dieťaťom. Možno to potrebuje, aby sa na všetko nepozerala takymi naivnými očami.

Ja len nechápem prečo mladučká baba z perspektívnej rodiny, ktorá ma cely život pred sebou si potrebuje vybrať za partnera to najproblémovejšie z najproblemovejšieho, keď v jej veku je kopu mladých, šikovných chalanov, mnohi sú ešte len študentmi, ktorí by ju na rukach nosili. No, ten pád z tých ružových obláčikov do reality ju bude veľmi bolieť.

mk22
9. sep 2022

@katkami123 22r ma užívať cestovať zbierať zážitky spoznávať svet a nie platiť účty "svokrovcom" a živiť cudzich

katkami123
9. sep 2022

@mk22
Dievca len potrebuje spadnúť do reality. Ona nevníma na pravo, na ľavo, ani čo jej tu my píšeme. Ma v hlave vytvorenú predstavu o svojom dokonalom priateľovi a všetko iné si nejak sama sebe zdôvodní a ospravedlní.

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
katkami123
9. sep 2022

@bombulka1987
Ona to svojim rodicom nepovedala, to im chystá asi veľké prekvapenie, keď to praskne. Veď ona sama dobre vie, ze to nie je správne, preto sa za to hanbí to povedať.

eva8
9. sep 2022

@cicuca áno, našla som to a ospravedlnila sa

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal