Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?
Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé
@markusrasford neveriaci neziadaju od veriacich aby nechodili do kostola, nedodrziavali post alebo neviem ake krestanske tradicie. Preco veriaci ziadaju aby sa neveriaci prisposobovali nejakym krestanskym zvykom alebo co to je?
My neriesime co vy robite alebo nerobite ale vy neustale riesite, ze my sa neprisposobujeme vasej viere....
Vidím že sa tu zbehlo veľa ohľaduplných ľudí ktorým nikdy nic nevadí pokial sa ich to netýka vsakze.
Hluk zo stavby je už niekoľko mesiacov vkuse- doteraz sme nič neriešili a mali pochopenie. Či pracovne dni, či víkendy-ale aspoň jeden deň, mimochodom dnes keď je najväčší kresťansky sviatok pre niekoho, by ozaj klud byt mohol. Nie len preto že to je dane platnými nariadeniami, ale v prvom rade z nejakej ľudskej stránky a základnej slušnosti.
Áno aj my sme stavali, ale s ohľadom na druhych susedov, a tiez sme to potrebovali čim skôr dostavať, ale jeden deň bez stavbarcenia nás nezabil a susedia si aspoň vydýchli. Mna fakt udivuje že sa tu ešte ideme zastavat ľudí ktorí nedodržujú pravidla. Sú neohľaduplní, veď čo, každý iba seba vidí a nedovidí na koniec nosa. Všetci čo tu už bývame mame dobre vzťahy, keď niekto potrebuje porobiť, slusne napíše do susedskej skupiny a nikto z toho nerobi tragédie keď je to občas. Ale ist hlava-nehlava a kaslat na druhych, hoci my počúvame ten hluk už mesiace a ani jeden deň nedat vydýchnuť, to je sila nehnevajte sa.
Vyššie som písala, že sme ich hneď slusne poprosili či je nutne píliť zelezo hneď rano o siedmej a počas dnešného dňa, na čo nás podotykam vulgárne robotník odbil. Ešte raz pisem, prvýkrát sme si im dovolili nieco povedať! A očividne sme neboli jediní komu to vadi, keďže mi polícia oznámila že v čase keď som volala ja, už tam bola poslaná hliadka niekym druhým.
@nelca84 ako prepáč dnes je deň pracovného pokoja. To znamená ze pokoj aj práci. Ty tomu vôbec nerozumieš. Dnes na obed v rádiu povie moderátor ze Dnes je jeden najväčší kresťanský sviatok ale ty pošleš ľudí robiť.
@markusrasford ja som napr.dnes v práci 🤔🤓
@nelca84 nikto od nikoho nežiada niečo co je nad rámec zákonov. Polícia môže preveriť ci môžu pracovať a je to vybavene. Verím tomu ze majiteľ domu stále postupuje v súlade so zákonom a vec je vyriešená. Zákony platia pre veriacich a aj pre neveriacich. Snáď tu nechceme anarchia ze každý si robí čo chce
@huxy ale ved aj policajti aj hasiči aj zdravotníci aj pumpari sú v práci. Je dané zákonom kto môže pracovať. Obchody sú zatvorené Prečo? Lebo je to dané zakonom
@markusrasford ano, krestansky ale ja nie som krestanka. A riadim sa zakonnikom prace, podla ktoreho mi dnes zamestnavatel nesmie nariadit pracu, ale ak by som s tym suhlasila, do prace ist mozem.
Ak su to zivnostnici, mozu pracovat a ak su to zamestnanci a s pracou vo sviatok suhlasili, tiez mozu pracovat. A kedze autorka u nich nepochodila, bude to jedno alebo druhe...
@markusrasfordale to sa skutocne vztahuje iba na maloobchod, vsetci ostatni mozu pracovat, tak tu neplet jablka s hruskami. Ved sa tu nebavime o predavackach v lidli. A nie je dane zakonom kto moze pracovat, praveze je dane iba kto nemoze pracovat a to su zamestnanci v maloobchode. To je vsetko.
@markusrasford och TY kresťan chod do kostola a daj pokoj.
@markusrasford Mylsim že je úplne jedno či je kresťansky/nekrestansky/štátny sviatok alebo deň pracovného pokoja. Je sviatok a vo VZN obce je jasne napísané čo sa môže a čo nemôže robiť. Oni to momentalne porušovali. Ešte nejaky normálny hluk ako kosenie by človek prežil, ale zobudiť sa o siedmej rano na zvuk pílenia zeleza, búchanie kladivom a asi vŕtanie do betónu fakt nechceš. To si mozes aj štyri okna zavriet a nepomôže ti to. A tieto povolania od ktorých závisí chod štátu a zdravie ľudí, ktoré nemôžu neprísť do prace lebo je sviatok- porovnávať s tým či bude spravená nejaka železná konštrukcia o deň skôr, ale nič ny sa nestalo keby nebola je trocha mimo
@nelca84 to aj v priemyselných parkoch robia?
@nelca84 ja len, že deň pracovného pokoja majú aj neveriaci práve vďaka kresťanom, takže aj ty máš dnes deň pracovného pokoja vďaka tomuto sviatku. Práve preto, áno, mali by sa ľudia rešpektovať, a dnes tým dupľom neveriaci veriacich. Nedele nerešpektujete, tak aspoň tých pár dní v roku rešpektovať nikoho nezabije, ani z vás neodpadne. Mňa zakaždým udivuje ako v tieto v prvom rade kresťanské sviatky, až následne na to dni pracovného pokoja, majú ľudia potrebu kosiť, píliť, zvárať, búchať a prerábať, to je top. 👌
@markusrasford mozu robit, ak zamestnavatel potrebuje a oni s tym suhlasia
@nelca84 aspoň netrep. Ze okrem maloobchodu. Ty máš veľký prehľad.
@nelca84 Ak im umožňuje zákon pracovať, nech sa páči keď chcú, ale zároveň platia VZN obce kde je napísané že sa nemá robiť hluk v dni pracovného pokoja a toto porušovali.
Neviem ako to s nimi doriešila polícia, ale našťastie si náradie zbalili a auto s nimi odišlo.
@alickapusinka ja som ta nenalepkoval tak keď dochádzajú argumenty prichádza na rad osobný útok. No žiaľ aj stebou sme len viacerí
@markusrasford + autorka Nie, nie je najväčší kresťanský sviatok. Až v nedeľu. Oslavujete, slávite a sami neviete čo.
@zuzanockamt no prepáč. Dnes o 12 hodine v rádiu Slovensko to oznámil moderátor ja mu napíšem ze sa pomylil
@zuzanockamt Ja neslavim, ale viem že pre niekoho sú tetaz veľké sviatky a keďže som empatická, viem to pochopiť.
@zuzanockamt som nesmierne rád že si ma upozornila. Cením si ľudí čo vedia taktne upozornit.
@markusrasford Áno, pomýlil. Dnes je najväčší sviatok pre evanjelikov, pre rímskokatolíkov je to odjakživa Veľkonočná nedeľa.
@zuzanockamt si si vygooglila? Najväčší kresťanský sviatok je obetovanie sa Ježiša za ostatných, teda ukrižovanie, nie jeho zmŕtvychvstanie. Zmŕtvychvstanie nie je také podstatné ako jeho obeta, keďže bez nej by nebolo ani možné.
@lilope Nie, nevygooglila. Toto ovládam od samotného detstva. Každý rímskokatolícky kňaz ti to potvrdí. Evanjelici dnes slávia ako o život, oni majú dnes najväčší sviatok.
@nelca84 Ja som von nešla keďže hliadka prišla zrovna v čase uspávania deti, ale muž hovoril že policajti vyšli von, zavolali si asi vedúceho, nieco im ukazovali, potom že vysla von ďalšia suseda za nimi a nieco tam na nich kričala. No a po asi štvrťhodine zbalili veci, zamkli búdu a odišli a s nimi aj policajti. Takze neviem ako to konkrétne doriešili, ale už je klud na ulici.

Ono to je celkom vtipné ako hovoríte o tých sviatkoch, že ste si dávali pozor. Určite? Viete aké sviatky vaši susedia slávia? Či iba na kresťanské? 😅
Ale hej, ohľaduplnosť je na mieste. Normálne im povedz, že máte sviatky a rusi vás to. My cez kresťanské veľké sviatky nekosime, nerobíme vonku hlučné práce. Len no, na nás akosi nikto ohľad neberie.