icon

Strata zmyslu života pre nemožnosť mať deti: Pomoc a riešenia

15. nov 2024

Dostala som tvrdy verdikt, ze dietatko mat nebudeme. Odvtedy len placem a trapim sa. Muz to tiez zle znasa kedze ani adopcia nam nepresla a do pestustva nechcem ist lebo to dietatko nikdy nebude moje. Odvtedy mam strasne depresie. Mam pocit, ze stracam xmysel svojho zivota. V praci pocuvam len komenty, ze aka skoda, bola by som skvela mama. Je mi hrozne...co mam robit? Kedy to preboli?

Strana
z2
michaela329
15. nov 2024

Zmysel zostať spolu je to, že ste sa našli a ľúbite sa. Veď bol ochotný s Tebou ísť do adopcie - to málo chlapov zvlada. Neodhanaj od seba dobrého chlapa. Mne minulý rok odišlo bábätko vo štvrtom mesiaci, mala som úplne také isté stavy ako Ty. No ono to časom prejde. Daj si čas, vyhľadaj pomoc a uvidíš, ono príde moment, keď budeš vedieť ako ďalej 🤞

kiki68
15. nov 2024

Tak muzi vacsinou deti az tak nechcu, pre noch je to prijemny bonus. Ale zena je pre nich dolezitejsia podla mna. Ja by som proste isla ako par inym smerom a nie tak, ze dieta. 40 je zial uz taka hranica ak pre vlastne dieta, ked dieta mozes mat, ale uz musis ratat s tym, ze si proste starsia a ze dieta bude narocne na min 25 rokov.

jumama
15. nov 2024

Teraz prezivas stratu moznosti mat dieta - a to naozaj musi velmi boliet. Treba to odsmutit, odplakat, aby v tebe to sklamanie nezostavalo.

Myslis, ze by ti pomohlo nejake zviertako? Ono nikdy samozrejme nenahradi vztah rodica a dietata, ale vies mu dat vela starostlivosti a lasky a aj ono tebe naspat. Napriklad psik potrebuje vencenie, co je dobre pre teba, ze s nim najmenej tri razy chodis von, a vedia to byt riadni lapaji, spoznas sa len tak pri venceni s mnohymi susedmi, psickarmi... starostivosti je to az az a je to na dlhy cas, mnoho rodin si to prave kvoli tomu, ze maju deti a rozlietany zivot s nimi, kym tie deti nevyrastu, nemoze dovolit... bud by za kratsi koniec tahali deti, bud zvieratka... Vies, psik sa ozaj vie aj pritulit, aj nechat vyskrabkat, aj mnohe chape, co sa ti deje, tak po svojom, vyciti to, pride za tebou...

osky
15. nov 2024

Zivot bez deti nie je tragedia.
Obzvlast, ak uz mas po 40tke,neviem,preco to takto prezivas...
Ja som do 40tky vyplakavala po kutoch..
Lutovala sa...

A potom som sa sekla.
Normalne vedome som sa rozhodla,ze budem stastna..
Ano.vedome
Lebo co mozes robit?
Ked nieco nejde,tak to nejde.
A aj ja verim,ze vsetko co sa nam deje, ma urcite nejaky dovod,zmysel...aj ked my ho zatial nechapeme.

Na co riesit veci,ktorevuz zmenit nemozem.
Nakopla som sa,pozeram vpred.
Nasla som si ine veci,ktore ma nsplnaju.
Nechaj tomu cas,obcas si poplac...
Ale neutapaj sa v tom .
Lebo ta to prevalcuje a riskujes aj rozpad vztahu...

sisska96
15. nov 2024

No keď nemáte normálne bývanie, po 40, ani peniaze, tak si kúpte psa alebo mačku. Majte už trošku sebakritiku preboha
Takto vyzerá keď niekto plánuje dieťa neskoro.

autor
15. nov 2024

@sisska96 ja som chcela dieta ale nie s debilom. Teraz som nasla muza ktory za to stoji a o dieta sme sa snazili velmi dlho a bohuzial chyba je na mojej strane

drahomirrra
15. nov 2024

Mrzi ma to. Skutocne su tvoje gyn problemy zavazne natolko, ze deti mat nemozes? Lebo takych deti, co “ich mamy nemohli mat deti” beha po svete milion.
Skusila by som sa skontaktovat s Dr. Wallenfelsom v Ziline. Urcite ta vysetri a vie nasmerovat. Nehadz flintu do zita. Kym mas maternicu a vajicka, verim, ze tehotenstvo je mozne!

autor
15. nov 2024

@drahomirrra nie mam maternicu aj vajcovody poskodene. Doktor povedal, ze mam 0 sancu

drahomirrra
15. nov 2024

Urcite by som zhanala aj nazory inych odbornikov.

alenka58
15. nov 2024

a neviete vylepšiť svoju bytovú situáciu?, ináč moja sesternica má adoptovaných 2 rómskych chlapčekov a sú úžasný, starší chodí už do školy a je veľmi šikovný

sisska96
15. nov 2024

@drahomirrra po 40 už zbytočne. Biologicke hodinky nevieš oklamať

laurita285
15. nov 2024

Do garzónky dieťa, či už adoptované alebo vlastné zrovna nepatrí. Možno si nájsť nový cieľ v tom, že je čas si vylepšiť život. Nájsť si nové lepšie bývanie, zabezpečiť sa na starobu, kúpiť havkáča. Pomáhať v neziskovom sektore, život sa netočí okolo detí. Mimochodom, dieťa je náplasť len na krátko, o pár rokoch ho aj tak musíš "vypustiť" z tej garzonky a vzťahy by aj tak pravdepodobne neboli ideálne lebo by bolo dieťa ofučané, že ste boli natlačení a že ste boli starí zdrevenelí rodičia.

katrina12345
15. nov 2024

@autor Ahoj smutok sa da zvladnut a ver ze si neni jedina ktora nemoze mat deti. Mam kamaratku ktora v 25 rokoch po svadbe zistila ze nikdy s tym svojim manzelom nebude mat deti. Dr zistil ze je alergicka na nejaku cast jeho spermie. Keby su od seba kazdy by mohol mat dieta s niekym inym. Oni si vybrali cestu lasky a ziju spolu. Naplnaju si zivot jeden druhym. Ak
milujes svojho partnera ci manzela neodhanaj ho. Naplnajte sa laskou a aktivitami. Chod kludne za psychologom a porozpravaj sa chod za knazom ak si veriaca a najdes tu spravnu cestu. Nie je to hanba je to cesta k tomu aby si bola stastna aj napriek nepriazne osudu. Verim ze vam laska vydrzi a najdete zmysel zivota jeden v druhom.

klotildabazarik
15. nov 2024

@michaela329 niektire zeny zial iny smer ako dieta nemaju to bide asi pripad autorky

annamalaga
15. nov 2024

Môžeš si dať inzerát, že budeš strážiť deti niekomu inemu, môžeš pracovať s deťmi, rôzne neziskové organizácie, čo je to malo zarobiť? Máte vlastne bývanie, garzonka je vaša? Kde ste chceli bábätko dať, to nieje len tak. Ani ja dlhodobo partnera neviem najst, už ho ani nehľadám. Proste silou mocou na niečo tlačiť, žiaľ, nie každý v živote bude mať rodinu, ja ju tiež mať nebudem.

miadi
16. nov 2024

Tvoj chlap mà 50r ked doteraz nemal deti tak jemu to nie je ziadny problem ked ich nebude mat nikdy Hlavne prenho je ze mà teba . Zbytocne ho opustis ked po detoch si tuzila Hlavne ty. On Keby ich moc chcel uz ich davno mal . Mate ozaj male byvanie na adopciu nizke financie pre rodinu a mozno tie psycho testy ukazali nieco unho ze by ani nemal mat deti alebo jednoducho ze do toho isiel len koli tebe . ( nehovorim ze je zly clovek ) materstvo nie je prechadzka ruzovou zahradou kolegyne mozu hovorit ze by si bola super matka ale kto vie kym
Si nezazila nezistis. Nechcem ta susit ale to ze si vyslovene zatazena na “ mat babatko.” A pestunske dieta nechces Lebo by Nebolo dost tvoje .. deti nam nepatria ani tie biologicke. Zamestnat sa niekde v detskom domove ci skolke asi nehrozi Lebo ked to dieta nemozes màt svoje tak nechces vidiet ani cudzie. Je vela sposobov ako by si mohla byt materska postava v zivote deti hoci by si ani jedno nemala u seba v garzonke. Romske dieta nechcete Lebo sa bojite ze su neprisposobive. Cize je tam velka tuzba ale nie je tam bezpodmienecna laska k dietatu. Je tam fixna predstava babatka . Pritom babatka su tak kratko. Keby si velmi chcela aj ta adopcia by sa dala len vase naroky by museli byt ine . Mozes si kupit steniatko a mat take chlpate dieta. Alebo sa len zmierit stym co ti zivot nadelil no nema zmysel koli tomu koncit vztah. Vztahy nie su zalozene na detoch .

pralinka86
16. nov 2024

https://www.ksebe.sk/
Online psycholog, v klude z domu sa mozes porozprávať s neutralnou osobou, mozno postaci keď sa len vyrozprávas. Ine je pisat tieto riadky, ine povedat nahlas veci a pocity
Je mi ľúto, ze mas takuto diagnozu, ale na druhej strane nikdy nevies ani co by bolo, kebyze ju nemas.
Prosim uvedom si, ze ani zena, co ma dieta, nezije pre to dieta, dieta nie je zmyslom zivota.
Kazdy mame ine poslanie na svete, je super, ze si si nasla partnera, ktory chce byt s tebou a ma ta rad. Vobec nevadi, ze prisiel neskor, podstatne je ze je tu a stoji pri tebe. Neposielaj ho prec len preto, ze si teraz smutna, ste si navzajom oporou a mozno budete este dalsich 10-20-30 rokov. Mate zivot pred sebou a nezalezi ci rodinu tvoria dvaja alebo piati. Aj dvaja ste kompletna rodina
Ci budete este zvazovat adopciu alebo nie, zoberte si z rad, co ste dostali, garzonka je fakt malo miesta, popracujte na vacsom byte, ci s dietatom alebo bez, bude sa aj vam dvom lepsie byvat ak budete mat co i len o 10m2 viac. Viem, ze mozno to nebude lahke financne, ale myslite teda na svoju buducnost, dochodok, nie len co teraz a tu. Budeme tu mozno este dlho. Zivot nekonci v 40 ci 50.
A skúste mozno niekoho ineho oslovit, ak sa rozhodnete ist touto cestou.

dominikamacakova
16. nov 2024

A kde by ste dali to dieťa do garsónky? Kde by sa hralo, spalo, z čoho by ste ho živili? Treba aj rozmýšľať, dieťa nie je hračka.

Strana
z2