icon

Stretávate sa s mužskými kamarátmi, keď ste vo vzťahu?

11. nov 2021

Mam takú otázku, baby čo ste zadané/ mate deti a muža, mate aj mužských kamarátov s ktorými sa stretávate? Toleruje Vám to muž? Ja som mladá mama, s partnerom sme spolu od strednej a keďže som sa odsťahovala do jeho mesta, nemam kamarátky, len svagrinu. Asi pred polrokom mi napisal jeden chalan v mojom veku na instagrame, našiel ma úplnou nahodou (komentovala som jeden príspevok na stranke) a odvtedy sme v kontakte. Na začiatku mi dával najavo sympatie ale hneď ako zistil že mam priateľa a dieťa tak prestal a mame super kamaratsky vztah. Naozaj ho beriem len ako kamarata a viem že aj on mna. Teraz mi vsak napisal že pôjde do zahraničia a predtým by sme mohli vybehnúť niekde na kavu, že keď budem v jeho meste nech sa ozvem. (Je z BA a ja zo ZA). A teraz ta dilema. Rada by som ho videla a len tak pokecala no neviem ako. Aj mi napadlo, že by som sa s ním jednoducho stretla a priateľovi o tom nepovedala ale potom mi doplo že ak sa to nahodou dozvie, mohol by byt problem že prečo som mu to nepovedala. Nikdy som nebola ani v kontakte so žiadnym mužom lebo priatel žiarlil. Ani o tomto kamarátovi nevie. Teraz po toľkých rokoch vzťahu už asi neziarli ale ak by som mu povedala že idem von s iným mužom asi by vyvádzal. Preto ma zaujima že ako to mate vy s vašim partnerom.. alebo že čo by ste mi poradili.. asi sa radšej nestretnúť pre pokoj, že?

vilma7
11. nov 2021

A informácia že veď aj on si píše s kadejakými ženami, je tiež super. A teda o čom je váš vzťah? Každý udržujete kontakty s cudzími ľuďmi? To už ozaj nemáte čo na práci?
Radšej si pestujte ten svoj, ak už nie je neskoro.

lopka1313
11. nov 2021

No moj naj kamarat je moj expriatel spred cca 12 rokov... Vsetci moji ex o nom vedeli, a stretavala som sa s nim aj pocas mojich vztahov - cca raz rocne a zarovem si napiseme niekolkokrat do roka, vacsinou v nasich krizach, vieme sa navzajom podrzat. Dokonca pri byvalom priatelovi som 2x za nim sla na vikend. Vzdy to bolo uz len v kamaratskej rovine, respektovali sme svoje sucasne vztahy. Moj sucasny partner o nom tiez vie, planujem ich konecne zoznamit, posledne mesiace byvame v okoli rovnakeho mesta, len sme zatial nestihli ziadne stretko... Priatel berie normalne, ze mam kamaratov, lebo aj on ma kamaratky. Postupne ma zoznamuje, aj ked nie som vsetkymi, o vela z nich viem (a bezne ich davam pozdravovat, ked spolu volaju). Minule som sa tak smiala, lebo sme boli u mojich rodicov (500km od miesta, kde byvame) a viezol ma asi 40km k zubarovi, kde som mala termin asi na 2-3 hodiny. V okoli toho mesta, kde mam zubara, byva jeho kamaratka a kedze ma potreboval niekde pockat, tak sa dohodli, ze ju navstivi doma. A ona mu normalne neverila, ze o tom viem a nemam s tym problem :D no proste nemam, nevidim ma to dovod... Poznam svojho priatela, aj on mna, verime si navzajom a nepovazujeme za normalne, zakazovanie si kamaratov. Ci starsich, ci novsich, akychkolvek. Zaroven viem, aky je moj priatel, a ze o kazdom nasom kroku aj probleme povie asi 10 roznym ludom, lebo je proste taky, aky je, a aky sa mi paci, tak ho nebudem v tom obmedzovat. Pritom urcite by niektore zeny zosaleli, kebyze ho pocuju telefonovat z druhej izby stylom: "laska moja velika, uz si mi chybala a potreboval som Ta pocut a aj sa mi ziada Ta konecne vidiet" a po chvilke zistili, ze vola velmi dobre vyzerajucej vydatej kamoske s 3 detmi, ku ktorej o 5 minut uz aj ideme, alebo tam na druhy den ide sam v case, kedy ja robim... A nema problem to povedat nielen pri mne, ale aj pri jej muzovi, dokonca obcas aj len jej muzovi, ci inemu kamaratovi, vratane oslovenia "laska moja" :D je to jeho styl komunikacie. Neviem o uplne kazdom jeho kroku, aj ked o vacsine viem, lebo si o svojej polohe hovorime (aby sme sa o seba nebali), ale verim mu v kazdom pripade. Rovnako aj on mne.
Pride mi sialene, ze tvoj priatel nevie o tvojom kamaratovi na pisanie, aj ked chapem, ze ak je ziarlivy, tak si mu to nevravela, lebo kto by potom pocuval tie reci, co by mal pri kazdom tvojom drzani telefonu v ruke... No ja by som za kamaratom sla. Aj kebyze sa pozname len cez net. Ale je to ine v tom, ze o tom mojom by priatel vedel od zaciatku a mozno by mu este aj vino poslal, dal ho pozdravovat a povedal mi, nech sa zabavim a uzijem si s nim ine mesto. Musi to byt strasne, zit vo vztahu, kde si navzajom neverite a popravde, uz si to ani nedokazem predstavit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
fleur1111
12. nov 2021

Hm tak on si vypisuje s inými, to je tiež zaujímavé. Možno si si začala vypisovať aj ty s iným, pretoze ti vadí jeho vypisovanie a toto robíš len na truc. A zrejme už teraz vieš, že by mu to vadilo a ten internetový chlap ta priťahuje, tak máš menšiu výčitku.

tatisna
12. nov 2021

Ak to nie je starý známy zo školy,byvaly kolega a pod.,môžeš si ohroziť vzťah. Je to na Tv.zvazeni. Tvoj muž si potom v slabej chvíľke povie: keď ona mohla,môžem aj ja...

ivkazba
12. nov 2021

Áno, mám kamarátov, aj sa s nimi občas stretnem. Ale keď mi niekto cudzí napíše na FB či IG, mažem to. Nikdy ma nenapadlo niekomu cudziemu odpísať a nadväzovať takéto kamarátstva. Nevidím k tomu žiadny relevantný dôvod. Lenže ty si k tomu dôvod zrejme mala. Takže odpovedz si na to, prečo popri vzťahu máš potrebu nadväzovať nové komunikácie cez sociálne siete. Mužskí kamaráti nie sú problém, problém je nadväzovanie komunikácie s novými mužmi cez internet.

vanda323
12. nov 2021

Nie, nestretávam.

nikyball
12. nov 2021

Zober aj manžela a choďte spolu. Aspoň ho zoznámis s kamošom

marrynka112
12. nov 2021

Tak sa skús na to pozrieť z druhej strany...tvoj muž pôjde na tajnaša za kamoškou do BA na kávu... páčilo by sa ti to?? Lebo mne nie a keďže ste vo vzťahu tak by som mu to normálne povedala a keď by mu to prekážalo tak by mi bol prednejší asi môj muž ako kamoš s ktorým si píšem

syslik81
12. nov 2021

keby to bol dlhodoby kamarat preco nie..ale toto je len virtualna realaita a preco to tak nenechat ..naco zbytocne provokovat ... keby si o nom muzovi povedala hned a vedel by ze si lenpisete ..ale ty si ho zatajila a asi si mala dovod .. keby to on spravil tebe uz sa tu feministky co by tvojmu muzovi nakladali aky je nevernik a ze isto nejde len o kavu ... nerob druhym to, co nechces aby robilki oni tebe ...

lenkakravcova
12. nov 2021

Ta však zober svojho priateľa so sebou. Mal by ten kamoš problém, že máš so sebou rodinu? 🙂
Alebo vezmite hocikoho ešte. Nech nie ste len vy dvaja a je po probléme..

roztlieskavacka
12. nov 2021

Tento tvoj príspevok znie ako začiatok konca tvojho vzťahu plus je tam aj dieťa tak premysli riadne co urobíš, je to na tebe

petamich
12. nov 2021

ty ale opisujes dve rozdielne situacie - je ine stretnut sa s kamosom, ktory bol kamosom aj pred vztahom alebo ste sa skamaratili v praci a potom sa vase cesty rozisli a teraz sa ti ozve a je ine ist sa stretnut s niekym koho si poza partnerov chrbat spoznala na inatagrame, balil ta a teraz ste kamosi ale nikdy ste sa nevideli 🤷‍♀️ ak by to bolo obratene situacia A by mi nevadila a je normalne, ze sa moj muz stretava s kamoskami ale situacia B by ma teda pekne nastvala a nie nepacilo by sa mi to a mojmu muzovi tiez nie a to ja som extrovert a mam kopec kamosov ale niektorych pozna, inych spominam a hlavne netajim 🙂

konikkon
12. nov 2021

Každý máme kamarátov, ktorých poznáme roky. Tovje úplne ok. Ale neviem si teraz predstaviť, že by mi začal vypisovať a baliť ma niekto cudzí a ja by som s nim behala po kávach. Ale ja mam manžela, nie frajera... Ak je pre teba ok, že by si tvoj frajer vypisoval s inými ženami a balil ich, chodil s nimi kade tade, chod. Ale neverím tomu, že by si s tým bola v pohode.

makova333
12. nov 2021

Autorka: Ked uvazujes cestovat pri hlaske "ked budes v BA ozvi sa, dame kavu" z ZA do BA si namotana az no... a nieco viac od toho ocakavas. Je totiz velky rozdiel stretavat sa s kamosmi, ktorych poznam dlhodobo (spoluziaci, byvali kolegovia, kamosi z pubertalnej partie sperd xy rokov atd.) a utekat do BA zo ZA na kavu s clovekom, ktoreho si nikdy v zivote nevidela. A co by som ti poradila? Nic. Kazdy sa musi rozhodovat sam za seba. Co mne pride ako uplna kravina (zo ZA do BA na kavu by som cestovala iba kvoli rodine alebo faaaakt velmi dobremu kamaratovi), tebe moze pripadat ako skvely napad. Ale jednu radu ti dam. Rozhoduj sa rozumom, nie citmi alebo šušurou.

konikkon
12. nov 2021

Az teraz čítam, že tam je uz aj dieťa 😱 autorka, nech ti potom frajer stráži vaše dieťa, zatiaľ čo ty budeš randit s druhým 😅

jaskolka
12. nov 2021

Nie, nešla by som. Aši som "divná" ale za mňa je to strelene, písať si cez instageam s bohvie kým, bohvie o com a ešte ísť s nim na kávu. Tým skôr, že ešte si ani o ňom nevravela partnerovi.
Ja mam tiež jedného kamoša dlhoročneho, je to brat mojej spolužiačky zo základnej, teda prakticky celý život sa poznáme. Aj on je ženatý, má deti. Obcas píše, pozdrav k sviatku, narodeninám a podobne, ja jemu tiež. Manžel o ňom vie, pozna ho ale iba z fotky,ked poslal snímku z krstin prvej dcéry. Občas si povieme ze"ked budeš tam a tam, ozvi, dáme kávu "ale nikdy to nebolo
On žije na strednom Slovensku, ja na východe.
Ale takto, ako píšeš..to je dačo úplne iné..

dadis
12. nov 2021

Tiez moj nazor je, ze si namotana. Moja rada je: Zablokovat vsetky kontakty a dat si studenu sprchu. Musis si priznat, ze toto nie je obycajny kamarat.

autor
12. nov 2021

@dadis vazne je iba kamarat, okrem toho vobec nie je moj typ, nepritahuje ma takze si fakt neviem predstaviť že by bolo z mojej strany medzi nami nieco viac.

dkethe
12. nov 2021

Dlhorocnych urcite, aj moj muz ma kamosky. Vsetko uz ale vydate panie 😅 toto co popisujes ty je ale blbe. Zadana si si nasla noveho kamosa na soc.sieti. ee.

panda21
12. nov 2021

@lopka1313 bože a ja som si začala myslieť, že som nejaká divná, keď môj ex je môj najlepší kamarát 🙈

dadis
12. nov 2021

Ved ale to, ze nie je tvoj typ sa vobec tymto nevylucuje. Tvoj partner by mal byt ten, s ktorym zdielas vsetku intimitu. Kamrataov mozes mat - ale nie blizkych - takych na pivko, na bicykel ist, alebo inu spolocnu zalubu. Potom su blizko priatelia z minulosti , s ktorymi si dobre rozumies, ale prezili ste spolu kus zivota. Ak si s dotycnym pises a zdielas osobne zazitky, bez toho, aby ste se predtym poznali, tak si uz namotana, bez ohladu na to, ako vyzera. Laska nie je len o vyzore. Vyser sa na to, zablokuj ho

emmi101
12. nov 2021

@dadis presne tak. Ako lepsie by som to ani nenapisala. Aj kamaratov treba rozlisovat a neviem, mam zopar blizkych takych z detsva. Ako ok, tym sa niekedy postazujem, ale nie kazdemu vsetko vesiam na nos

marcellka32
12. nov 2021

Jasné, že si namotana (a zrejme niečo vo vzťahu ti chýba), inak by si nebezala do Ba na kávu...a inak, neviem ako môžeš nazývať nejakého cudzieho chlapa, čo ti napísal kamarátom...teba možno nepriťahuje, ale ty priťahujes jeho a zamotas sa ani nebudes vedieť ako....staraj sa o svoj vzťah doma a na tohto zabudni, nerozbi si rodinu

fleur1111
12. nov 2021

Ja by som len doplnila ešte k tomu, čo tu bolo spomenuté, že ty absolútne nemusíš tušiť ako to v skutočnosti berie on. Ty ho vnímaš ako kamaráta, ale on veľmi jednoducho môže zneužiť situáciu, ktorá nemusí dobre skončiť. Tak aby si namiesto kavy, nemala traumu na cely život.

dadis
12. nov 2021

@fleur1111 Iba dodam, muzi malokedy chcu kamaratit s cudzimi zenami. Je to len cesta ako ich ziskat. Stalo sa mi to milionkrat. Ak zistili, ze dalej ako za friend zone sa nedostanu, tak uz som si ako kamaratka neskrtla 🙂

fleur1111
12. nov 2021

@dadis presne tak 👍🏼

deginko
12. nov 2021

Vôbec, absolútne nie!Ak by to bol kamarát,ktorého poznám roky v tom prípade hej,ale s chlapom,ktorý mi začne vypisovať na insta?Nehnevaj sa,ale to tvoj kamarát nie je len preto,že si spolu píšete...takže za mňa ak by toto urobil môj partner,že sa stretne s kamarátkou z internetu s ktorou si vypisuje a nepoznajú sa naozaj ..teda nie sú kolegovia, známi v žiadnom prípade by som s tým ok nebola...to je k čomu dobre také stretnutie?

lopka1313
12. nov 2021

@panda21 vobec nie :D to ostatni su divni :D nam vztah neklapal, ale kamaratstvo ano. Tak sme kamarati 🙂

annm81
12. nov 2021

Kamarátov nevyberám a neschvaľujem ani svojmu dieťaťu, prečo by som to mala robiť svojmu mužovi, dospelému človeku? To isté očakávam od muža smerom ku mne. Je síce trochu zvláštne, že ti napísal na sociálnej sieti úplne cudzí muž, ale povedzme, že ste sa našli v nejakej spoločnej téme. Ak ti ide o nevinné stretnutie s kamarátom, veď povedz partnerovi a kľudne choď, snáď nie si na reťazi. Len potom rovnako pristupuj aj ku kamarátkam svojho muža. Skôr než dovolenie od partnera by som riešila svoju bezpečnosť, keďže dotyčného reálne nepoznáš, teda stretnutie na verejnom mieste, nesadať k nemu do auta atď.