icon

Striedanie dieťaťa - program

lenuela258
20. jún 2018

Ahojte, chcela by som sa len opytat...
Priatel ma malu na kazdy druhy vikend, dva dni v tyzdni a vzdy polovicu prazdnin.
Jej mama nam ale vzdy nalinkuje program, ani sa neopyta ci uz nieco mame alebo ci niekam nechceme ist (samozrejme kruzky ci ine pravidelne aktivity ktore mala ma respektujeme)
Ale napr.chceli sme ist na vikend kupat sa, nemohli sme, lebo uz malu niekde ten vikend slubila. Chceli sme ist prec na vikend kde sme mali super program hlavne pre malu, nemohli sme lebo nas zapisala na nejaku oslavu.
Pozriet starych rodicov kde boli prave vsetky decka, zase sme nemohli lebo slubila malej ze s nou pojdeme do detskeho centra aj s jej kamoskou....chceli by sme ju zobrat aj na dovolenku ale ci zase nebudeme mat zoznam?😔 a ked jej priatel nahodou nieco povie tak sa certi...a takto je to dokolecka dokola a my nevieme ze ci je to akoze normalne? Alebo uz to presahuje medze😕
Ako to mate napr.vy?
Dakujem za odpovede

flientica
20. jún 2018

No nic nema vam co linajkovat program. Byt tvojim priatelom, tak jej to asi razne vysvetlim... Nech si robi taky program, ked ju ma ona a nie aby si z vas robila len doprovod a taxikarov

tomikejt
20. jún 2018

Ahoj. Ja síce skúsenost nemam, ale ak máte súdne rozhodnutie že malá tie víkendy trávi s otcom, vôbec by som matku neriešila, otec si môže s dcérou ísť kam chce.nabuduce keď mu zase nalinkuje program, nech povie ze ďakuje za návrh, ale už máte vymyslený iný program. Nech sa čerti,zvykne si. Inak si bude vami mávať aj naďalej.

neperliva
20. jún 2018

Program v čase, keď má dieťa otec, určuje otec.

cacianka
20. jún 2018

pokiaľ otec s dcérou nerobí antisociálny program alebo ako nazvať nevhodné aktivity typu krčma, triatlon, hladovka, alkohol drogy a pod. matku do ich spoločných chvíľ trt makový. stačí základné info a bodka

alicka850
20. jún 2018

mate to sudne stanovene? Ak nie, treba sa obratit na sud ohladne určenia času, ktorý strávi s otcom a matkou. samozrejme, ak sa da dohodnuť , možu sa aj dohodnuť na vymene vikendov atd, to je idealny stav. Ale potom sa mu nestane, že mu ju nedá. Co sa týka nás- ja sa nestarám, ako travi čas ex s malou a on sa nestará, ako ho travim ja. Maximálne som sa pokúsila vymeniť víkend, ked sme niekde išli, ale ked nesúhlasil, nedalo sa nič robiť. Ja by som toto na mieste tvojho priatela netolerovala.

keksik83
20. jún 2018

Ahoj, ak súd stanovil čas, ktorý má otec tráviť s dietatom, matka nemá nijaké právo určovať mu program. Ona ma pravo organizovať program dieťaťu vo svojom čase. Otec jej nemusí ani "skladat účty", informovať ju o tom, kde bol s dietatom, čo robil... Samozrejme, je v jeho záujme a najmä v záujme dieťatka, aby plánoval a vyberal vhodné aktivity, o dieťa sa riadne staral, nie ho vodil po baroch, krčmach apod, ako bolo písané vyššie. Mam kamaráta, čo ma striedavku s 3-rocnym (cca 2 dni u matky, 2 dni u otca), u nich komunikácia nulová, vzťahy pod bodom mrazu, dieťa si menia tak, že ho vyzdvihujú zo skolky, kazdy si program určuje sám, toho druhého ani nerieši... Druha kamoška to ma zasa presne tak, ako tvoj priateľ, len teda z tej druhej strany (že syn je primárne u nej), no nijaký zoznam exmanzelovi nikdy nedáva... Btw obaja spomínaní kamaráti sú právnici. 😉

zooeynka
20. jún 2018

@lenuela258 nasla si si pekne predposrateho chlapa co nedokaze exke vysvetlit ze mate vlastny program. Ten tvoj podpapucnik nechce byt za "zleho" a potom to takto vyzera....

nika898
20. jún 2018

@lenuela258 ahoj je sice pravda ze ked je dieta u otca program a aktivity ma riesit otec dietata avsak treba sa pozriet aj na druhu stranu. Mozno si matka mysli ze otec/jej ex nie je schopny vymysliet zmysluplny program pre ich dieta, alebo sa ona s dcerou pocas tyzdna dohodne ze kam chce ist s ockom a on to dostane uz len nalinajkovane, alebo vam proste len robi napriek. V kazdom pripade nie je to dobre. Je mi jasne ze komunikacia medzi rozvedenymi je ovela komplikovanejsia najma ked ide o deti a rozvod je viac menej cerstvy a este neutichli vsetky emocie ale musi tvoj priatel jasne vysvetlit svojej ex ze mala je aj jeho dcera a ze aj on ma pravo naplanovat jej program podla svojich moznosti a ich vzajomnej dohode (myslim otec-dcera) a este by jej bolo dobre vysvetlit ze malej uz ublizili dost ked sa rozviedli a nemusi sa trapit este aj po rozvode ich hadkami. Oni su dvaja dospely ludia a musia sa naucit komunikovat. Drzim palce.

gertrudka222
20. jún 2018

Ja si myslím, že je to proste na dohode ale tie dni čo by ste ju mali mať vy, by to mala rešpektovať a nevymýšľať program za vás, nech si s ňou chodí kam chce keď ju má ona. Jasné, že také veci ako krúžky a podobne to neovplyvníte ale pokiaľ ste s ňou cez víkend tak máte s ňou byť vy a robiť jej program a nie aby vám ona rozkazovala čo máte vy robiť

sisaka
20. jún 2018

@lenuela258 priateľ nech povie ex, že nie je potrebné vymýšľať program na vikendy, keď ma dieťa v starostlivosti, lebo program si vie a rád urobí s dieťaťom sám podľa vlastného uváženia. Ak matka dieťaťa bude naďalej robiť program treba ho jednoducho odignorovať a pripomenúť, že od vtedy a vtedy robíte program vy. Samozrejme, ak dieťa chce ísť napr. najlepšej kamarátke na narodeniny netreba robiť prieky a zobrať ju tam. Predpokladam, že tam nestrávi celé 2 dni.
Ak chcete zobrať malú na dovolenku vopred to ex oznámte s tým, aby nič neplánovala, lebo by ste ju radi niekde zobrali.
Držím palce, smutne, ako sa niektorí dospeli správajú ako deti v MŠ

janulka2811
20. jún 2018

Hm ... ona je aký planmajster 😂😂😂

mirica
20. jún 2018

@lenuela258 ....to čo Vám naplánuje , samozrejme dodržať nemusíte. Ale ak je to napríklad oslava narodenín jej veľmi dobrej kamarátky, tak podľa mňa nasilu ju tam nepustiť , môže spôsobiť , že nebude k Vám chcieť nabudúce ísť. Opýtajte sa skôr malej, čo to je,a či tam ísť chce. Alebo nech Vás nabudúce matka dopredu informuje, že niečo také dohodla

dzjanetta
22. jún 2018

@lenuela258 ahoj..matka Vam nema co ,,linajkovat,, program ked je mala s Vami..samozrejme v tyzdni je to ine..ale?! ..vikendy by som si zariadila ja podla seba..matka by sa Vam do toho memala miesat..je to Vas vikend!!!..ak je matka normalna tak to pochopi..
.. keby ste jej Vy ,,linajkovali,, jej vikend..🤔..?

dzjanetta
22. jún 2018

@sisaka suhlas👍