Stupňovanie hádky
Dobrý deň, rada by som si "vypočula" Váš názor. S manželom sme sa hádali, chcela som už ukončiť hádku, vyšla som z miestnosti v ktorej sme boli a treskla som dverami. Asi po 4 sekundách (keď som už bola na opačnej strane domu) z miestnosti išlo rinčanie skla a keramiky. V tom vybehol manžel a začal po mne vrieskať, že som rozbila vázu a sošku, čo sa mne zdalo totálne smiešne, keďže som už dávno bola v inej miestnosti. Ja som ho obvinila, že to on od nervov zhodil zo skrinky, pri ktorej stále a obviňuje mňa, tak nech to láskavo poprace (áno, teraz si triezvo uvedomujem, že prievanom som to zhodiť mohla, ale aj nemusela). Pozametal črepiny a zas prišiel za mnou a vrieskal po mne. Ja som mu od nervov vytrhla z ruky tú lopatku s črepinami a treskla ňou o zem. V tom mi dal takú ranu do záhlavku a na krk, že mi skoro odletela hlava a zložilo ma to na zem. Krk ma bolí už druhý deň, s manželom sa nerozprávam, ale on to stále argumentuje, že "Nemal mi dať takú ranu, ale nemal ma ako ináč utíšiť". Už je vo fáze, kedy sa pomaly začína znova urážať, ale za to, že sa s ním nerozprávam a ignorujem ho.
Naozaj neviem ako sa zachovať,pretože som strašne napálená, ale hádať sa zas nechcem.
raz by mi muz jednu vrazil a je jedno ci pohlavok ci po hube ci inde ....... u nas sa trieska dvermi bars kedy aj ked teraz uz pomenej kedze mame sklenene vyplne 🙂 a dvere maju take tesnenia gumene takze to nesplna svoj ucel 🙂
@0livia0 Ako to ze ta udrel bola chyba jeho ale taketo ukoncovanie hadok nie je tiež na mieste.
muž,ktorý by ma udrel,že mi ide hlava odletieť,ten b yu mňa skončil v sekunde....ak by mal v ruke nôž?tak si možno už v tv správach ako obeť...preháňam? no....hádať sa do krvi,ale bez fyzického násilia súíce nepoznám,neuznávam,ale ok,sú aj talianske manželstvá...ale bitka,to už nie,mňa niekto porodil,s láskou vychoval a nejaký debil ma nebude otlkať,toľko rozumu a hrdosti ešte mám,aby som to nedovolila...
Človeku prasknú nervy, nás s partnerom každý považuje za synonymum dokonalého páru a tiež ak sa pohádame doma lietajú predmety a aj urážky... A aj do amoku som ho už asi 2x dostala - čo si uvedomujem, že to bola moja vina, ale zbiť ma nezbil nikdy a keby mi to urobil, ešte hentakou silou... tak by som sa neváhala zdvihnúť a odsťahovať ešte v ten istý moment.
hádkam vo vzťahu sa asi človek nevyhne, niekedy môžu mať len podobu výmeny názorov, niekedy môžu prerásť až do niečoho podobného, ako uvádza autorka témy, že niektorí temperamentni ľudia búchajú dvermi, či dokonca od hnevu, frustrácie, nepochopenia hodia niečo o zem, či o stenu, ale je absolútne neakceptovateľné a neprípustné, aby muž udrel ženu, už nikto a nič by ma nepresvedčilo takému mužovi viac dôverovať a zvažovala by som silno ukončenie vzťahu, každá žena, ktorá toleruje, ba dokonca ospravedlňuje úder/údery od svojho muža si zarába na veľký problém, preto za mňa veľké NIE agresii vo vzťahu, ale každý si je strojcom svojho šťastia
Ktovie ci odvtedy autorka opat dostala"po krku", alebo je uz stastne rozvedena...

Nehnevaj sa, ale mne ten pohlavok, ktorý ti dal tvoj muž pripadá, akoby v tebe videl nespratné decko, ktoré vytočí rodiča tak, že mu jednu „flákne“ ... taká výchovná ... asi tvoj muž nemá nervy v poriadku alebo ťa neberie ako seberovného partnera ... rozhodni sama, ktoré je pravda ...
Ja by som sa urazila do špiku kostí ... takéto jednanie je pre mňa ponižujúce a vidím v tom dokazovanie si akejsi pseudo nadradenosti ... a mimochodom, každý taký chlap, ktorý rieši nezhody bitkou, je slaboch ... a lieči si svoje ego ... aj samozrejme sú aj ženy, ktoré tiež riešia všetko bitkou – sú choré a dokazujú si svoju nadradenosť ... hlavne na deťoch, niektoré aj na mužoch – ale o tom sa moc nehovorí (asi je ich vééééľmi máličko a nestojí to za reč ... )
Inak, tie reči typu, veď si ho vyprovokovala, zaslúžila si si to – toto tvrdili staré mamy, ktoré boli závislé od svojich chlapov a tí ich živili a takto ospravedlňovali ich hulvátske konanie pred sebou aj pred svetom ... veď to poznáme-niektoré na vlastnej koži a niektoré (našťastie) z médií, filmov ...
Ja som tiež temperamentná a radšej sa prikláňam k rozbitiu nejakej vázy – jednak sa ti uľaví a potom nie je to priamy útok na osobu – ak teda ten predmet nehodíš rovno po tom partnerovi 🙂.. (síce to ide trošku do peňazí, keď náhodou vyhádžeš všetky taniere a poháre a vázy ...treba dokúpiť) ... okrem iného, takýto druh „uvoľnenia“ pri hádke, že hodíš o zem niečo rozbitné, odporúčajú aj psychológovia – hlavne vtedy, ak sú obaja partneri temperamentní a ešte nezrelí na dialóg a komunikáciu ...
Čo sa týka nejakej rady pre teba, nie je to jednoduché...skús ísť „príkladom“ a mužovi povedz, že keď v tom on vidí somarinu, že ťa udrel (odhliadnuc od toho, že ťa to dokonca bolí) , tak fajn- povedz mu, že sa prestaneš hnevať, až keď mu jednu strelíš, či ti nastaví líce... a uzavri to, že ešte raz sa ťa dotkne ... tak končíte ... kľudne mu povedz, že by ťa netrápilo, keby šmaril niečo o zem, ale že takto zranil teba ... a zdôrazni, aby to pochopil-nie fyzicky, ale psychicky lebo on má byť človek, ktorému si verila a teraz toto...skrátka potrvá, kým si znovu upraceš v sebe a nezabudni mu dodať, že mu to odpustíš ...ale nezabudneš ... nech trošku porozmýšľa nad sebou
Niekedy treba chlapom vysvetliť , čo a ako, riešenie hádok je tiež jedna z vecí, ktoré si kopírujeme z domu-od svojich rodičov a väčšinou nepremýšľajú o následkoch svojho konania...ale to vlastne my všetci ... akú pohromu vo vzťahoch sme narobili svojím správaním, to si uvedomíme, až keď už je dáááávno po hádke ...