Šuchtavá svokra.
Musim sa niekomu vyžalovať lebo už chytam hysak!!🤬
Moja svokra si proste nevie pohnuť, stale naseba nechava ludi čakať ako nejaka celebrita.. minule im nešla tepla voda, prišla sa osprchovať k nám (mame iba sprchový kút) no ja vam prisaham ze za tu dobu čo ona bola v sprche som stihla spravit perkelt s haluškami a bublaninu!!! Chytala som sa za hlavu ale nejak ma to netankovalo, lebo som bola doma a nikam som nepotrebovala isť, dnes mame isť pozerať kočik spolu lebo muž je v praci a ja nemam vodičak, chcela isť o 10 je 9:30 a este ani len nenapisala ze sa mam chystať, ako keby ja som cely den nemala co robit iba čakat na jej spravu kedy je spravny čas sa chystat, lebo vážena sa už uračila rozhybať, podotykam že cele to bol jej napad s tym kočiarom my sme už mali vybraté ale ona si neni ista..tym padom uz si neni ani muž istý..ked jej zavolam tak mi povie že mi da včas vedieť a to znamena "ahoooj za 5 minut bud dole, papaa" aj ked varí .. začne variť obed o 11 a skonči o pol 6 večer.. potom len nadava ako ma toho vela strašne, pritom vobec! Každa žena ma 24hodin k dispozicii a podobne vela povinnosti! ale ona nevie hospodariť s časom a všetko robi 5 krat dlhsie tak sa jasneze unaví 5 krat viac! Raz nas s mojou mamou poslala na miesto kde sa stretneme a 3HODINY hovorila ze za 5 minut je tam... inak mame super vztah, mame sa radi ale tuto vlastnosť na luďoch TAAAK neznašam!!
Nic neurobis s nou, ked je tak naucena, to nezmenis aj keby velmi chces. Ries si veci sama, ak netreba sa s nou nedohaduj na takychto veciach, predsa len kazda ste na nieco ine naucena, iny system, ine tempo zivotne a pod. Tu moc na vyber nemas, len sa s tym zmierit 🙂
Normálne sa bojim, aké nevesty chlapci domov dovedú ...na jednej strane ťa neskutočne vytáča ako svokra mešká a nedodrží dohody, ale keďže ho chce vybrať a hlavne zaplatiť tak to nejako prežiješ
-toto je reakcia na tvoj príspevok dnes o 9:58
@lennaa oni su totizto velmi rodinne zalození a su zvyknuti nato ze robia vsetko spolu. Podla mna keby mohla tak unas niekedy aj prespi v nasej garzonke medzi nami v posteli😁 takze to sa mi podari mozno tak 2-3 krat ale dalsi krat sa vyslovene nasačkuje a vravim neni zla žena takze mi to je luto potom. A hlavne co sa tyka teraz maleho tak ona citi povinnost nam strasne pomahat so vsetkym lebo prvy vnuk to bude a to jej tiez nemozem vytknut ved to uz by som.ozaj bola ..mešuge
@bodka13 citaj s porozumenim preboha.... a precitaj si aj ine prispevky lebo toto vy tu viete len odcudzovat za nic.. napisala som ze ten co sme mali vybraty nebol krasny ani nicim vynimocny a ak chce vnukovi kupit PODLA NEJ krajsi a bude sa pacit aj mne..tak nevidim dovod preco by nemohla... preboha
Počuj tvoja svokra je ako moja svokra.. Všade mešká necháva sa čakať jak nejaká madam. Minule išli na krstiny meskal 1,5h. Išli na 60ku meskala 45min čakali sme ju všetci s obedom 🤦♀️ ideme na svadbu zase mešká 😠.
Pred týždňom sme sa tiež dohodli ze chce malej niečo kúpiť že pôjdeme spolu do obchodu dohoda bola o pol 5 vola o pol 5 ja už s malou oblečená že teda to dajme na neskor že nestíha 🙏.. Ona nikde nedokáže ísť na čas všade sa šuchce a jej syn je taky istý 😅😅🤦♀️. Minule mi priateľ vola ze je za 20 min doma prišiel o 2h 🙏..
To sú ľudia čo si nevedia zadelit svoj čas.
@bodka13 ja sa natom kociari vozit nebudem, nechapem jak sa.mozes vobec chytit takejto veci!!! Zamysli sa nadsebou a nerob zomna vypocitavu handru ked si si precitala jednu vetu. Dovi
Prečítala som si všetko ...aj 2x ...by si sa mala najmä upokojiť a prestať kopať okolo seba.
Odcudzovať = kradnúť
Odsudzovať= hodnotiť, posudzovať
@aleshka_supermama moj nastastie neni taky on ma tiez namna niekedy nervy ja mam zase diagnozu ze strasne pomaly chodim nieked az zaostavam jak male decko😂😂 ale som rada ze vtom niesom sama , len davaj pozor aby ta tu tieto tety nezozrali zato ze si suhlasila aby kupila nieco malej 😂😂
@bodka13 a ty by si sa mala prestat hrat na ucitelku gramatiky v prvom rade uz je to trapne, nikde nenajdes v mojich prispevkoch chybu okrem klavesnicoveho preklepu.. a mala by si prestat mudrovať ked ocividne ti uplne ušla pointa. A budem kopat okolo seba ked tu niekto robi zomna bezcharaktera iba aby mal co najviac lajkov na komente.
@bodka13 keby si bola taka mudra a aspon trochu normalna a keby si si ozaj vsetko precitala aj toto ..."akoze mne to bolo v podstate jedno s tym kočikom lebo ten co sme vybrali my, nebol njaky extremne nadherny ze by som bola unesena zneho, ale vtedy sme nasli super akciu ze za 700e kocik 3kombinacia,postielka s matracom,stolicka na krmenie,prebalovaci pult s vanickou v jednom a stacilo zaplatit zalohu a ostatne niekedy do porodu tak nam to prislo extremne vyhodne len ona vzdy chcela taky kočik ako je mima xari alebo egg a svoje uz nebude mat tak teraz chce asi pre vnuka, neriesim horsi jak sme mali urcite nevyberie,
Tak by si toto urcite nenapisala, pretoze tam som sa rozpisala co vsetko kolko stalo a mozes ztoho vycitit ze niesom ziadna na peniaze ani vypocitava ani naročna ani nic podobne a ze sa radsej uskromnim, takze akurat si sa len pekne strapnila , pretoze ked sa mame so svokrou rady a mame dobry vztah a spravi to radost jej ,ze maly bude mat taky kočik aky by chcela ona kedysi pre svoje deti, tak to urobi radost aj mne ze moj syn bude mat lepsi kočik ako som mu vybrala ja!!! Normalne veci!!! Mala by si to vediet.....matka!!
Chapem ta, ale treba iste hranice mat, aby sa to nestupnovalo, lebo to sa moze a velmi rychlo 😉
ano, v podstate ti vadi len to, ze je nedochvilna, ale nechces s tym nic urobit. tvoj muz v tom vyrastol, je zvyknuty, ale ty sa nemusis prisposobovat, cim skor jej ukazes, ze nebudes cakat, tym viac nervov si usetris. tak si predstav, ze sa babo narodi, co potom? dohodnete sa kocikovat o 10tej, nachystas si babo, lebo vies, ze tak bude spinkat a ona co? pride o 13tej??? prides o nervy. pride ho pozriet zrovna ked ho budes uspavat, lebo zase 3 hodiny meska, tiez ta moze porazit. to, ze ini jej akceptuju meskanie, neznamena, ze musis aj ty. nepride do 10 minut, koniec, nezdvihnem mobil, neotvorim dvere, mam proste uz dalsie veci na robote/nie som uz doma, smola. s babom budes rada, ze si rada a ze robis veci vtedy, ked mas na ne minutku casu a nie sa este prisposobovat dalsej dospelej osobe...
...svokry sa môžu postaviť aj na mihalnice,ani tak sa nezavďačia niektorým nevestám...😜😜
..čítala som všetko,aj medzi riadkami,aj s porozumením😶..beriem to s nadhľadom,ale trvám na tom,čo som napísala
Všetky svokry skáčte,jak Vám nevesty pískajú✌️howk
aj moja meskavala, ale takto extremne nie. Max. 20 - 30 minut. Vytacalo to mna aj manzela, je to uplne sebecke, bezohladne, proste neznasam to, lebo to sama inym nerobim. Manzel jej ale vedel svoje povedat, to nie je to tom, ze by mala skakat ako my piskame, ale je to elementarna slusnost chodit v dohodnuty cas. Nehovorim, ze vynimocne meskat je zlocin, ale ak to je pre niekoho bezna vec, tak pre to nemam ziadne pochopenie. A ako tu niekto uz pisal, ked bude chciet prist k babatku, ktore ma nejaky rezim a toto bude robit, moze ta rovno porazit, ak dojde v uplne nevhodny cas. Skuste si toto s nou vydiskutovat, lebo dojdes o nervy. My sme sa niekedy prisposobili a davali jej rezervu tych 20 minut, teda sme sa dohodli na skorsi cas, ale ratali s tym, ze dojde neskoro, niekedy sme jej "vyviedli" to iste, co na nam - zamerne sme meskali....Ale tak moja svokra nie je taky tazky pripad ako ta tvoja v tomto a teraz ked sa ponukne napr. odviezt niekedy dieta na kruzok, zas nie je padnuta na hlavu, aby meskala a dieta vynechalo pol hodiny...
@miskakyska nuz podla mna si moc neporozumela, mne autorka teda vobec nepride ako nevdacna nevesta. A jej svokra ma zjavne problem s planovanim svojho casu. Ved predpokladam, ze autorka je nenariadila prist v urcitu hodinu a nikdy inokedy. DOHODLI SA.
kupovať so svokrou kočík to veru nie je dobrý nápad...a že jej sa nepáči tak to je problém jej a nie tvoj...u mňa by si veru ani neškrtla...
Ahoj, mal by sa s nou dohodnut Tcoj muz. Je to jeho mama, dovolia si povedat medzi sebou inak ako vy dve, vzdialene osoby. Nieco v dobrotivom tone stylu:"Mami, sme Ti vdacni, ze si na nas najdes cas a kupis nam kocik, Janka si to velmi ceni, len ma dost nabity program. Keby ste sa mohli nabuduce dohodnut na konkretnu hodinu, a aj dodrzat cas stretnutia, bolo by to skvele."
Chápem , že ti vadí to stále čakanie, ale ber to tak ,že ty máš teraz kopu času,tak o nič nejde .Rob si svoje a keď sa ozve tak pôjdete, ak zrovna budeš niečo robiť tak zas počká ona na teba.pises ,že inak máte dobrý vzťah,tak by bola škoda to kaziť.Ked bude dieťa ,to už bude iné tam sa potom dohodnes na presný čas .Ak nepríde, zavoláš, že vy ste už nachystani a odchádzate tam a tam,ona tam buď príde za tebou , alebo stretnutie predložíte, to už bude na nej. Neviaž sa na ňu pri ničom dôležitom, lebo budeš mať len nervy. Hlavné je , že ti to nerobí naschvál, lebo aj také herečky bývajú.
Nerob si stoho nič toto spravili zo mňa niektorý den až sa to dostalo ku adminovi a žiadala som o odstránenie príspevku malo kedy sa tu dockas podpory a podrzania ja viem ako sa citis toto mám doma aj ja len u mňa je to horšie lebo je mamičkár ale mňa neriešim hlavu hore a nabudúce si srdce nevylievaj na mk ale radšej sa zariad podľa seba ako to vtedy cítiš ty lebo tu len čakajú ako supy kedy ta môžu zhodit ...česť výnimkám.
Hahaha to rozpravas o mojej svokruske??! Ako mam ju rada a je to super zena ale niekedy si mislim ze sa vedela narodit.Svokor vari obed ak nejde doobeda do roboty aj to niekedy dovara ten obed lebo aj o tretej neni hotovy.Zaclony ktore dala pred Vianocami z okna este neoprala.A uz mesiac pecie kolac este ho nedopiekla.Vdaka Bohu ze kazsa mame svoju domacnost takze ma to moc aj nezaujima kym mna nezatazuje a neobmedzuje tymto
Diskusiu som necitala, ale moja svokra odkedy jej umrel manzel ma problemy so spankom. Zaspava az niekedy o 5. rano a ak niekam potrebujeme ist o 8. rano, je to ako za trest. Budim ju od 7., vstane 7:45, pol hodina kym sa zrestauruje, potom 30 min kym sa naranajkuje a mozeme ist. Neriesim, som rada , ze lubi moje dieta, ze je dobrou babkou.
Moja svokra je uplny opak. Ked sa dohodneme trebars na 10,ona uz 9.30 bude stepovat pred branou a kazdu minutu pozerat na hodinky. Mna to neskutocne vytaca. Preto ta chapem,co chces tymto prispevkom povedat. Ale zacat varit o 11 a skoncil o pol 6 😀 to uz je extrem a hranici to s nejakou poruchou.
Akoby si písala o mojej svokre, tiež večne mešká, často aj niekoľko hodín, varenie tiež na celý deň, keď sme u nich a chystáme grilovačku, tak ja stihnem všetko mäso poumývať, obrezať, napácovať, zeleninu načistiť, kým ona len natrhá bylinky a motá sa po dome ako bludný holanďan, nehovoriac, že keď pozve rodinu na oslavu, my prídeme načas, ostatní meškajú a ona nikdy nestíha, tak ju zachráňujem. K mojej mame na oslavu meškala 4 hodiny. Keď sme chceli počas mojej PN niečo riešiť, lebo veď obmedzené vychádzky, tak zavolala o 9.30, ale vždy prišla až o 11.30, keď mi skoro končila vychádzka a už sme nemohli ísť do mesta riešiť, čo sme chceli, takže ťa chápem. Je to na nervy, nechápem, ako takí ľudia môžu pracovať, moja svokra je podnikateľ, tak si chodí do roboty kedy chce, ale keby mala mať určitú prac. dobu, tak neviem, neviem. Inak zmeškala aj promócie syna, nevie jej to odpustiť, obdivujem trpezlivosť jej muža 😉
Ak to robí toľké roky svojmu mužovi, tak je beznádejný prípad. Z tvojich príspevkov nemám pocit, že si zlá nevesta, tak nechápem niektoré komentáre. Neviem, asi ju len skús brať s rezervou a kľudne sa drž svojho programu. Skús ju vždy upozorniť, že môžeš len v tom čase ako ste sa dohodli, lebo neskôr už niečo máš. Možno keď sa vám pár krát stane, že ti ona zavolá, že už môže a ty jej povieš, že žiaľ už sa ti nedá, lebo si už niekde inde, tak sa bude svokra viac snažiť dodržiavať dohodnutý čas.
mila autorka temy, pokial je meskanie jediny problem svokry, tak fajn, ze si sa vyzalovala, verim, ze pomohlo, ale inak myslim, ze mozes byt rada, ze v ostatnom smere si rozumiete 🙂
to su ozaj take typy ludi a nic s tym neurobis, neprevychovas, musis zmenit svoj postoj k tomu, aby Ta to nerozculovalo, to je jedine riesenie 🙂
ludia su nejaki a my to musime len akceptovat, nie sa ich snazit silou mocou menit.
takze klud, predychaj, rozculovanim robis zle len sebe, ju tym nezmenis urcite 🙂
a inak, mne tiez svokra vybrala a aj zaplatila kocik a svagrina zas celu detsku izbu, asi som zlatokopka, no 😀

@0silvia0 hned v prvej vete je to napisane, čo som potrebovala