icon

Šuchtavá svokra.

11. feb 2020

Musim sa niekomu vyžalovať lebo už chytam hysak!!🤬
Moja svokra si proste nevie pohnuť, stale naseba nechava ludi čakať ako nejaka celebrita.. minule im nešla tepla voda, prišla sa osprchovať k nám (mame iba sprchový kút) no ja vam prisaham ze za tu dobu čo ona bola v sprche som stihla spravit perkelt s haluškami a bublaninu!!! Chytala som sa za hlavu ale nejak ma to netankovalo, lebo som bola doma a nikam som nepotrebovala isť, dnes mame isť pozerať kočik spolu lebo muž je v praci a ja nemam vodičak, chcela  isť o 10 je 9:30 a este ani len nenapisala ze sa mam chystať, ako keby ja som cely den nemala co robit iba čakat na jej spravu kedy je spravny čas sa chystat, lebo vážena sa už uračila rozhybať, podotykam že cele to bol jej napad s tym kočiarom my sme už mali vybraté ale ona si neni ista..tym padom uz si neni ani muž istý..ked jej zavolam tak mi povie že mi da včas vedieť a to znamena "ahoooj za 5 minut bud dole, papaa" aj ked varí .. začne variť obed o 11 a skonči o pol 6 večer.. potom len nadava ako ma toho vela strašne, pritom vobec! Každa žena ma 24hodin k dispozicii a podobne vela povinnosti! ale ona nevie hospodariť s časom a všetko robi 5 krat dlhsie tak sa jasneze unaví 5 krat viac! Raz nas s mojou mamou poslala na miesto kde sa stretneme a 3HODINY hovorila ze za 5 minut je tam... inak mame super vztah, mame sa radi ale tuto vlastnosť na luďoch TAAAK neznašam!!

Strana
z3
kittykat22
11. feb 2020

problem je v tom, ze si zatazena na efektivitu a casovu presnost a svokra ma priority uplne ine. Musis si aj uvedomit, ze pre teba ako matku je cas dolezity, kym svokra si moze dovolit mat na vsetko cas. Ta, ma uz obskakovanie deti a zonglovanie s casom za sebou 🙂 Musis jej slusne povedat, ze ti to vadi, ze si zamerana na cas, nemas rada ked niekto meska tri hodiny. A pokial mas uz kocik vybraty, tak povedz, ze mas kocik vybraty. Vybrat kocik je potesenie mamicky - svokra moze len pochvalit 🙂

autor
11. feb 2020

@kittykat22 praveže nie...praveže ma 3 deti doma najmladšia ma 12 rokov.. najstarši 20 a kazdeho obskakuje jak 5 ročne dieťa. A to ani neni ze som zatazena na casovu presnost ja tiez meskam furt vsade... ale 20 minut... ne 3 hodiny.. toto uz mi pride vyslovene drze

laguna28
11. feb 2020

Ja by som nečakala tri hodiny. Mešká 15 min. Odchádzam. Urobíš jej to 2-3x a potom buď pochopí a nebude ťa naťahovať, alebo nepochopí, urazí sa a budete riešiť všetko zvlášť, pričom ty si svoj čas zariadis podľa seba. Môj názor 😉

blunka
11. feb 2020

Ona zas môže napísať na koňa že má šuchtavú nevestu, čo nemá vodičák a musí ju ona voziť. Je to len uhol pohĺadu.
Nechaj starú ženu nech si žije pomaly ako chce.
Máš sa s ňou dohodnúť vždy na presný čas a vybavené.
Kočik ideme kukať, o 10:00 hod. sa stretneme na ulici. 10:05 hod. jej zavolam kde je a či sa jej niečo nestalo. Ak ide len o šuchtanie a nič vázne, 10:10 hod. idem domov alebo sama busom a viac neriešim. Urob to opakovane a možno vyriešiš viac ako sťažovaním sa na koníku.

autor
11. feb 2020

@laguna28 ona si to praveze neuvedomi ani to nepochopi.. moj muz kolko krat je nervozny nakrici nanu, ze ona robi vsetko naopak, ze ona nemysli na to ze aj druhy ludia maju zivot.. ale potom sa hadže o zem ked si spravime nahradny plan alebo ze sa nestretneme par dni

panipanka
11. feb 2020

tak sa na nu proste nedrz. chod sa a nech pride ona za tebou do obchodu alebo ak tam uz nebudes tak smola. proste jej zavolaj, ze ty mas potom aj iny program a ze nemozes cakat cely den, hotovo. ale hlavne to neber tak tragicky

autor
11. feb 2020

@blunka nema ani 50 .. ja vodičak nemam lebo mam panicky strach zo šoferovania nebudem rozpisovat preco, ale neni to preto ze som.suchtava urcite, pisala som ze to bol jej napad ist to pozerat tak snad nepojde ona autom a ja autobusom🤦‍♀️

autor
11. feb 2020

@panipanka lenze toto je najhorsie ze ja by som musela ist vlakom 20.minut napriklad konretne sem pozerat ten kočik... a ja by som sa tam.dotrepala a ona mi nakoniec zavola ze nestiha vobec 😁

blunka
11. feb 2020

Dobre tak neni doslovne STARA keď nema ani 50.
Pozri ja som tiež meškací typ 😂 čim viac mi zaleží na veci tym sa dlhšie chystam a viac meskam a tak isto vobec nešoferujem pre strach (vodicak mam), tak to neber že sa robim dôležitá. Ale nedala by som nikym takto so sebou kyvať. Ani vyberať kočík svokre 😂.

laguna28
11. feb 2020

No to je podarené že ,,sa hádže o zem,,. No neviem, ja som sa naučila držať si odstup od ľudí čo mi stazujú život. Ja predsa nemôžem za to, že to majú inak nastavené, a už vôbec si nad histerickými a nechapavymi ľuďmi nelamem hlavu. Mojej svokre napr. Trvalo 8 rokov kým pochopila, že sa na ňu nehnevám, ani jej nič nevytykam len si proste žijem po svojom. Mám tri deti takže som sa tiež musela obracať a ona mi nepomohla. Teraz si vie aj ona nájsť čas a keď niečo chce tak zavolá alebo príde a vieme sa dohodnúť. A vie že nie som Jojo na gumičke

autor
11. feb 2020

A presne ako som hovorila ozvala sa teraz o 10, že sa prechadza s mužom a ze mi da vediet kedy pride premna v SPRAVNY ČAS 😂😂 takze zase iba cely den mozem sediet a čakať že kedy bude mat ONA čas, predpokladam ze mi zavola ze je pod branou ked budem mat rozvareny obed, pustenu pračku, mokru hlavu atd atd 😂 extrem no. Keby sa to stalo 2 krat som ticho ale za kazdym ked sa mame stretnut. Ved to by uz aj debila napadlo sameho odseba ze sa to nepatri 🙈 mne je napriklad hlupe takto nechat ludi cakat, ked sa mame stretnut na ranajky tak sa zle citim ked ma musia 10minut cakat 😁

@blunka tak nastastie ma dobry vkus a chce ho vnučikovi kupit ona , tak nech vybera.. ale na cas.... v juni maji rodim tak snad to stihne dovtedy 😂

autor
11. feb 2020

@laguna28 ja som.sa uz aspon vdakabohu naucila povedat NIE ale vytknut jej nieco by som sa este neodvazila asi, respektive niečo sňou preberat nejaky jej nedostatok alebo nieco s cim niesom spokojna. To pride asi az po porode ked mi bude kibicovat do vychovy😁

denisa0504
11. feb 2020

Ako tu už bolo písané, daj jej vedieť, že ty máš aj iné plány a ak nepríde do pol hodiny, tak ideš sama. Tak by som to ja riešila vždy.. a keď sa bude rozčuľovať, že ste málo spolu, lebo na ňu vkuse nečakáte a robíte si vlastný program, tak buď ignorovať, alebo povedať na rovinu, že to je jej chyba a vy máte svoj život a povinnosti a nebudete sa jej stále prispôsobovať. No zarazilo ma, že jej sa nepáči kočík ktorý ste vyhrali, tak ideš pozerať iný.. kúp ten čo si chcela a čo ťa je po tom aký chce svokra. Ona kupuje veci svojim deťom a ty svojmu. Keď už teraz uvidí, že ju budeš vo všetkom takto poslúchať ohľadne dieťaťa na slovo, časom to bude ešte horšie a bude chcieť rozhodovať o všetkom

blunka
11. feb 2020

no ale veď tak jej potom povieš, že maš rozvarený obed, pustenú práčku a mokru hlavu. Nech čaká.
Nabudúce sa dohodne na presný čas.

janinka007
11. feb 2020

@blunka myslím si, že takýto človek sa nedohodne a aj ked sa dohodne, nedodrží to.
piclo by ma z takej ženskej🙈

autor
11. feb 2020

@denisa0504 akoze mne to bolo v podstate jedno s tym kočikom leboy ten co sme vybrali mi nebol njaky extremne nadherny ze by som bola unesena zneho, ale vtedy sme nasli super akciu ze za 700e kocik 3kombinacia,postielka s matracom,stolicka na krmenie,prebalovaci pult s vanickou v jednom a stacilo zaplatit zalohu a ostatne niekedy do porodu tak nam to prislo extremne vyhodne len ona vzdy chcela taky kočik ako je mima xari alebo egg a svoje uz nebude mat tak teraz chce asi pre vnuka, neriesim horsi jak sme mali urcite nevyberie,
A ktomu ze mame aj ine plany, no to vzdy riesi muz len on nevie tak jemne vysvetlovat on to povie narovinu a ona je potom smutna ze on sa separuje a ze ich nelubi a neviem co a vypisuje mu litanie.. ona je dost taka citliva. Minule som jej ja nieco napisala ze mi chyba moja rodina a plakala muzovi do telefonu ze co si to dovolujem a 3 tyzdne sme sa nebavili lebo som ju strasne tym urazila.. lebo ona ma zobrala ako za svoju uz a ju to ranilo😁

autor
11. feb 2020

@blunka no.lenze ja som taka krava ze ja sa zacnem citit zle ze som jej teraz vsetky plany narusila😂 neviem no je to vec charakteru asi...bohvie, ale ulavilo sa mi ze som sa tu mohla vyžalovať, na nieco je to tu dobre predsalen

horalka1986
11. feb 2020

Ty kokos,tak chod peso ked niesi schopna spravut poondaty vodicak. Co sa tu stazujes si uz mohla vo vlaku sediet. Ona ta odveze,nemusi,je to jej dobra vola a ty na nu kydas. Radost mat takuto nevestu.

autor
11. feb 2020

@horalka1986 citaj aj komentare ked chces mudrovat

maca1984
11. feb 2020

Ja neznasam nedochvilnost,rovnako ako moj muz.Ked sa raz s niekym dohodnem na case,tak som tam,a este aj skor.Keby mi toto robil dakto pravidelne,tak sa na neho z vysoka vykaslem a idem si po svojom.A kocik by som vybrala,kupila s muzom ,bez toho aby ma dakto musel vozit,bez toho aby som na dakoho cakala a prisposobovala sa.Naucili sme sa s mm ze ked dakto nevie prist na cas,ako sme sa dohodli,urobime si svoj plan a dovidenia.

zabina27
11. feb 2020

ked rodis az v juni, to mas akoze cele dni cas na nu vyckavat? nie si v praci alebo pn? ako dobre, dieta este nemas, tak ale co sedis doma na zadku a cakas na pani? ani by ma nehlo a nech csi zvykne, cim skor, tym lepsie, ze nie si "hej ty" kedy si ona zmysli. ci myslis, ze ked bude male, ze budes mat kopu casu sa prisposobovat a cakat? ved to sa nemusis hadat, proste povies, ze do kedy mas cas cakat a potom si ides po svojom...

autor
11. feb 2020

@zabina27 nie niesom v praci pretoze pracujem ako čašnička a už nevladzem 12 hodin behať, teda neviem mozno niekto iny dokaže ale ja mam velke bolesti už po 3 hodinach ked som na nohach, a nevyckavam ju cele dni ved jasne ze mam aj svoj program. Ale ked su dni ked sa dohodneme tak sa deje toto

autor
11. feb 2020

@maca1984 ved hej len tazko ked ide o jeho mamu vies, keby to bola nejaka nasa kamaratka alebo znamy tak nepoviem. Len toto je zlozitejsie. Hovorim, ona navrhla ze ideme pozerat kocik, muza zmanipulovala tiez na novy kocik a poslal ma snou aby sme vybavili aj zrusenie toho co sme mali zarezervovany.

0silvia0
11. feb 2020

boooze, si naspeedovaná ako raketa. Keď vieš, že ťa svokra vytáča, nič si s ňou neplánuj a vybavené. V živote by som nechodila chodiť kočík pozerať ani s mamou, ani so svokrou ani so žiadnou inou o generáciu staršou ženou, ktorá ma pri kočíkoch iné priority. Bolo by mi jedno, koho zmanipulovala, prečo zmanipulovala, nedovolila by som žiadne rušenie rezervácie. To kde sme? Sadni do vlaku a urob si pekný deň sama. Sama si svojou poddajnosťou robíš takéto samonasieracie problémy...

kate_cs
11. feb 2020

Ak ťa rozčuľuje, znervózňuje, tak s ňou netráv čas a hotovo. Nemáš vodičák? Tak choď pozrieť kočík po svojom a s ňou sa dohodni, že vtedy a vtedy tam budeš, ak chce, nech príde rovno tam v tom čase. Zbytočne si ničíš nervy, deň a náladu s ľudmi, ktorých nemáš rada/rozčuľujú ťa. Ja som si určila svoje priority, nerobím veci len preto, že sa patria a dýcha sa mi lepšie a ľahšie.

iinuska
Autor odpoveď zmazal
autor
11. feb 2020

@0silvia0 ale mna nevytača že snou musim traviť čas,ona je praveze velmi mlada a velmi.moderna a niekedy (velakrat) si snou rozumiem.lepsie ako s mojou mamou aj ma omna vacsi zaujem niekedy ako moja mama, presne pre to som napisala nakonci, ze sa mame radi a ze mame fajn vztah, iba tuto vlastnost na ludoch neznasam. Uplne sa to.tu ubera inym smerom😁 problemom vobec neni ze ona vymysli plan alebo chce zmenit teraz kociar... problem je ze necha naseba čakať ... to je vsetko🤦‍♀️🤦‍♀️ len tu je to tak vzdy , ze po 30 minutach sa najde prva jak henta hore a uz kazdy komentuje iba na zaklade komentov ne podstatu prispevku 😂 takze najvyssi cas vypnut upozornenia a prijemnu zabavu vsetkym 😂

0silvia0
11. feb 2020

a my ti akože máme pomôcť s tým, aby sa ona naučila byť dochvíľna? Alebo si si potrebovala len pustiť ventil? Tak buď ju budeš tolerovať aj s jej negatívami alebo ju tolerovať nebudeš. Tu nie je o čom písať.
Ja mám takú istú šuchtavú mamu. Má 66 rokov a ešte ju nikto neprerobil. Šuchce sa už desiatky rokov a žere nám s tým nervy, hlavne otcovi. A ešte sa rozčuľuje, čo ju všetci naháňame, že ona sa naháňať teda nebude a nebude sa stresovať. Že o čo ide? Tak sme sa poniektorí zariadili a nedohadujeme sa s ňou na ničom, tu sa nič iné nedá robiť.

jaskolka
11. feb 2020

Tak je to proste o tom, že ste iné typy. Ty si rýchla, za sadová, a máš, rada presnosť a dochvilnost. Takí ľudia nikdy nepochopia tých, čo sa motkaju, a všetko im trvá 3krat dlhšie. Mne to párkrát urobila kamoška, čakala som na ňu, potom som dala limit, bud príde do 15 minút alebo odchádzam. Tak to bolo potom viackrát, ona jednoducho nevedela si zariadiť čas. Postupne sme sa úplne prestali stretavat. Terajší manžel je tak ako ja, povie sa a ide, toto mi vyhovuje. Neprerobis toho človeka, bud mu daj limit, ale ten zrejme nedodrží, alebo si čas vydeluj len podľa, seba. Ja by, som slušne povedala, svokra, nehnevajte sa, nejdem nikam, kočík bude taky, ako my chceme. A možno by som aj pokojne vysvetlila, že nechcem ísť preto, že skrátka nechcem čakať.

autor
11. feb 2020

@jaskolka tiez som mala taku kamaratku co.bola schopna ma v minus 7 nechat cakat hodinu na ulici😂 a tiez som sa snou prestala stretavat koli tomu.. no to urcite neocakavam ze ju prerobim ani by som sa nesnazila to by bolo vela vela prace. Ale ona sa aj s muzom.dost hada koli.tomu napriklad on hocikedy odide z domu nakriči na vsetkych doma , lebo maju ist do obchodu a on 20 minut stoji v chodbe.. tak uz by si to mohla.po 25rokoch manzelstva nejak uvedomit. Niekedy ked som tam tak sa az blbo citim ked svokor je nervozny a krici nanu ze sa šuchce, mi jej je luto ale tak ma.pravdu no

Strana
z3