icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

nyusika
21. mar 2017

@chrumka0203 tak tri mesiace šetrila 😁

mima283
21. mar 2017

Ja by som sa inak ani nepozastavovala nad tym, kolko a preco musi paltit na svoje deti. Chapem, ze autorka je teraz plna hormonov, ale tak isto ako si chce ona zabezpecit svoje dieta, aj matky tych dvoch deti sa chcu o svoje deti postarat. A celkovo vobec nechapem tu logiku niektorych dnesnych zien. Tak narazia si chlapa s dvoma detmi a cakaju, ze tie ich "ukratia" tak o 50€ mesacne? 😂 vsak pani snad vedela, ze ma dve deti, na ktore bude musiet platit, tak si mohla skusit najprv dokoncit skolu, najst pracu, ake take peniaze na predrazene 800€ vybavicky posetrit a potom robit deti. Ak to ovsem nebol len taky daky nahodny ustrek 😁 to ale aj tak nemeni nic na tom, ze o tom, ze ten muz sa musi starat aj o dve svoje vlastne deti vedela. Ach ta laska 😂

nini1010
21. mar 2017

@adus120 So vsetkou uctou a pokorou ti poviem ze ty mas taky slovnik,zmyslanie inteligencny kvocient ze tebe dieta do ruk este ani nepatri.Hanba na jednu dospelu zenu aka si sprosta.

cocogogo
22. mar 2017

fuuu jeden sem pride po radu a ako ju hned date dolu. Slecna sa dostala do nezavidahodnej situacii hlavne sojim zavinnenin, hlupostou nazvite si to ako chcete ale trochu spolupatricnosti by nezaskodilo. Nie kazdy je dokonaly a bez chyby ako damy ktore sa do nej hned pustili.

katka253111
22. mar 2017

@adus120 a pla ta na akych bazaroch pozeras tie predrazane veci? Zapni si tu konika, najdes za par eur aj postielku, aj babatkovske veci... ja mam napr tiez po malom za 0.50€ za kus... vela a ani niveho ti netreba, jednak babo rastie, jednak bude zvrackat, prekaka ti tiez, tak kludne mozes na doma pouzite a 1-2ks ku lekarke... niektore aj tak oblecie len parkrat... sebe si kup od Cinaka nieco za par eur a je to... treba skakat len do takej vysky, do akej si to mozes dovolit... a ked si si brala chlapa, ktory ma deti, mala si ratat s tym, ze musi vyzivovat aj tie... a ked je taky akcny v tomto, davaj pozor na to, aby si sa aj ty raz nenasla na druhej strane barikady, kde budes ziadat o vyzivne na svoje dieta od neho a dalsia bude v tom...

katka253111
22. mar 2017

@adus120 a inak - vybavicku riesit v 7.mes je doooost neskoro - za tri mesiace rodis? Na to sa nespoliehaj... nikdy nemozes vediet kedy sa to stane, takze si to chystaj pomalicky... vsetko sa dnes da kupit za par eurickok...aj kocik 3kombi najdes aj za 30-40e... pokukaj... nepotrebujes to naj nooobl, kup to,na co mate... ako mnohe z nas tak robia... netreba sa hrat na panicky a zadlzovat sa ( a uz toboz nie v dnesnej dobe)

obsadenemeno
22. mar 2017

@cocogogo do slecny sa tu hlavne pustili koli tomu, ze sa vyjadrila, nech ta druha s deckom aj zdochne, ju to nezaujima..... takze??? Co jej mali zbierku na jej "decko" urobit???

marfikchov
22. mar 2017

@cocogogo no tak babo rad, v tejto jej báječnej situácii.. bo riešenia dostala, ale pre ňu sú neprijateľné! a spolupatričnosť jej isto do peňaženky groše priniesla... sama sa do brindy dostala, sama resp. s chlapom sa musí z nej dostať

maciatkolulu
22. mar 2017

@cocogogo Hej,hej,až na to,že to už nie je slečna,ale vydatá budúca matka....vedela s kým si robí dieťa,vedela,že má jedno veľké,jedno ledva narodené,resp.mozno ešte ani nebolo na svete keď si začala s budúcim oteckom. Keďže navštevuje VŠ tak je nejaký ten predpoklad,že niečo v hlave má,takže rátala,že sa na deti bude platiť,keďže vedela,že ona nerobila a robiť nebude,tak si rovnako vedela zrátať,že jej príjem sa bude rovnať nule.... ťažko tu písať O nejakej spolupatričnosti,keď ona nemá a to ani ako buduca matka žiadnu voči budúcim nevlastnym súrodencom jej nenarodeného dieťaťa,všakze😉

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
obsadenemeno
22. mar 2017

@zltyslonik preco by skakala z okna??? Ved ona nie je depresivna, len nasrata......

cajomila
22. mar 2017

@zltyslonik Aaaaaale...nemyslim si,ze ona je ten typ,ktory by si vedel ublyzit😉.
Inak ja som vceku empaticka a socialne zmyslajuca osoba,ja by som aj pomohla zene v nudzi...ale toto nieje ten typ zeny,co by bol za tu pomoc vdacny...tak asi tak.

rutie
22. mar 2017

@zltyslonik Vies, ono tu nejde o situaciu v akej zakladatelka sa nachadza. Aspon za seba hovorim, ze by som sa nikdy nenavazala do zeny preto, ze sa nespravnym rozhodnutim dostala do zlej zivotnej situacie. Mne je vzdy luto, ako sa zeny navazaju do inych zien, ktore si pytaju radu a pomoc. Tu ide o totalny nedostatok sebareflexie zakladatelky, aroganciu, bohorvnost, ukazkovy priklad narokovej mentality. Ona nenapisala, ze: "Mam problem, lebo som tehotna s chlapom, ktory robi deti kade chodi, namam z coho zit, netusim kolko zaraba, lebo ma vydeluje z peniazmi, nikdy som nic nerobila a nic robit neviem. Poradte mi kde mam zacat?" Ona celu vinu za svoju situaciu zvalila na zlu matku dietata c.2, ktora sa na sude dozadovala ucasti otca na zabezpeceni svojho dietata a na sudkynu, ktora tu povinnost uznala. Tie arogantne a agresivne vylevy. Kto nie je ohladuplny a chapavy k druhym, nemoze cakat od druhych zaobchadzanie s ohladom a pochopenim.

cajomila
22. mar 2017

@rutie Totalne si to dala do tych spravnych slov👍

marfikchov
22. mar 2017

@zltyslonik no ešte ju ľutovať budem nie!?!?!? a za čo? že namiesto hlavy a rúk, používa fuňu? a ona má zľutovanie nad ženami, ktoré tamten opustil, že ročné dieťa nechal len s matkou a robil ďalšie?? obaja sú charakteri a preto sa aj tak majú... však sa hovorí "čo rosievaš, to budeš žať..".... myslím, že určite platí, každému to, čo si zaslúži... a keby sem prišla s pokorou a hľadaním konštruktívnych riešení svojej blbej situácie, nechala si vysvetliť a pod. tak ešte by sa konverzácia tak nevyhrotila, ale ona tu bude skákať ako kohút na smetisku, kadečo priať ostatným, ona do roboty nejde (však nech nejde, mne to môže byť u prdele, či ona do rozpočtu nejaké bubáky prinesie), veci z druhej ruky sa jej bridia, ked jedna dostáva toľko, tak ona dvojnásobok... stále neviem, ako od koho tie peniaze chcela pýtať!?!? V konečnom dôsledku si myslím, že téma bola vytvorená účelovo, na rozprúdenie konverzácie, bo takto zmýšľajúca budúca matka, to je hotová katastrofa.

stanulienkat
22. mar 2017

@vitold uz sa preboha zobud. Komanci tu nie su uz pomaly 30 rokov. Normalny clovek si rodinu planuje. Dieta sa nema PRIHODIT. Ja zarabam malo, ale na vsetko, co potrebujem v pohode mam. Na dieta som sa pripravovala aj financne. Skoda reci, u takych ako si ty...Stale budu len plakat, co bolo za komousov. Preto sa nevedia ludia o seba postarat, lebo na to neboli zvyknuty. Ale zaujimave, ze nepreratavas, co stal nabytok, dovolenka (ak nejaka bola), elektronika (ak nejaka bola). Na to sa setrilo roky rokuce. Teraz si to zozenies z par vyplat.

chellina
22. mar 2017

Ty vole...ty vole...najviac ma na tomto mrzi fakt ze ludia ako pani zakladatelka siria dalej svoj geneticky kod 😡 Zatiaľ čo dobri, milujuci, schopni a odhodlani ludia nemozu mat deti 😫

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
22. mar 2017

@zltyslonik ked som zdrava, tak si pracu najdem, aj keby som mala hajzle umyvat. Partnera si nevyberiem takeho, co ma 5 deti, kazde s inou, ale manzela, co sa o nas bude starat a uzivi nas. Deti si planujem a nenecham sa zbuchnut prvym debilom, co ma pretiahne.
K tej kriminalite:bola aj predtym, len komanc ti to nepisal denne do novin ako teraz. Komanc sa tvaril, ze v komunistickom state nieco take neexistuje. A vymozitelnost prava-v tom ti davam za pravdu. Komunisti naucili ludi nerozmyslat a hlavne nesnazit sa, lebo aj tak to dostaneme zadara. Preto teraz ludia nevedia hospodarit a planovat. Aj ked uznavam, ze v niektorych regionoch je to tazke s pracou atd.. V tom pripade si ale nenarobim 5 deti aby som neskapinala od hladu. A nezabudaj, ze uz nasi dedovia a pradedovia chodili za pracou do zahranicia. Takze ak nemam moznost tu na SK, idem inde hladat pracu. A ano, nie je to o konzume, ale aby som dietatu nemohla kupit jogurt, hracku, kabat...ked mu nemam co dat jest, tak si ho nerobim, lebo niekde vo mne je chyba.

missguerlain
22. mar 2017

Moj ty Boh!! Ja sa obvykle snazim byt slusna a chapava, ale toto tu sa fakt neda. Autorka bude z tych jednoduchsich (to nemyslim ako urazku), tak tazko ju tu pranyrovat za to, ze sukat by sukala, ale na dosledky nepomyslela. Osobne sa mi tento typ ludi protivi pretoze to su vecne len naroky 'ja,ja,ja' a nechapacky, preco jej pecene holuby nelietaju do huby. Mozete tu popisat dalsich 18 stran, ale takyto ludia nikdy nepochopia, ze ich sposob uvazovania je ich zahubou. Inak najprv som si myslela, ze ide maturovat preto nemohla pracovat, ale potom povedala, ze chodi do skoly piatok-sobota - trochu som sa zlakla, ze by snad myslela vysoku skolu...ale potom zase neviem, preco sa nemohla zamestnat niekde aspon na polovicny, alebo nejake brigady... No nech je to ako chce, s takouto povahou a inteligenciou bude mat zivot pekne na ....

natalka13
22. mar 2017

@missguerlain To my sme tu vsetky nechapave, lebo studentka nemoze pracovat.
Len jej uslo ze externe studium je predovsetkym pre tych,ktory koly praci nemozu chodit na denne. Ale nazvala nas husami, lebo ju nechapeme.

mirica
22. mar 2017

@zltyslonik ...oni jej nenakladajú len tak....to je osoba, čo nerobila a nerobí......ale vo všetkom vidí v prvom rade seba

lebo jej "nemôže" dať manžel len tak na míňanie viac než 30-40 eur mesačne.....ale sama tu popísala, že za ňu platí ubytovanie 110 + za ňu platí stravu, kozmetiku za 150 + jej dá tých 30-40 eur ....čo je 290-300 eur mesačne

nepochopila že najstaršiemu dá 100 , druhému 200 .....ale jej 300.......pričom ona len chce aby to bolo narovnako.......lenže nedá jej ich do rúk tak sa jej to neráta.....a pritom výživné na deti je nadradené výživnému na manželku...

rozčuľuje sa , že tým že druhému dieťaťu dal súd 200 eur.....ona si teraz nemôže kúpiť výbavu pre svoje dieťa za 800 eur......ale už nevidí, že matka toho druhého dieťaťa od otca na výbavu pred narodením tiež nedostala nič.....o výživné požiadala až po jeho narodení, a dostala ho až ked malo to dieťa rok....a nepochopí, že súd to bral tak , že ak môže za ženu platiť 300 eur, môže platiť nejaké úvery....tak holt aj na dieťa môže platiť 200 eur....

ťažko radiť s rozvahou niekomu, kto to vidí tak že....JA a MNE , pričom sama si na seba za celý čas nezarobila ani cent....ale všetci okolo by to mali brať tak ...že najprv treba živiť ju, potom jej veci treba, potom veci jej dieťatku......a ostatné deti nech živia ich matky

cajomila
22. mar 2017

svata pravda 👏👍

cajomila
22. mar 2017

Inak ja nemam vysokoskolske vzdelanie...ale veeelmi by ma zaujimalo,ktora fakulta ma studetku s tymto IQ😨Skor to bude tak,ze si robi maturitu.

nyusika
22. mar 2017

@zltyslonik ty sa mi snad snivas 😀😅

skus napisat nieco o vymozitelnosti prava za cias komunizmu...a nieco o zivotnej urovni moze spridat tiez.
a nezabudni na cast o slobode vyjadrovania, vierovyznania a cestovania...vlastne celkovo o slobode a moznostich

missguerlain
22. mar 2017

@natalka13
To mi fakt chces povedat, ze ona studuje vysoku skolu??? To je upadok vysoskolskeho vzdelavania na Slovensku toto 😨

nyusika
22. mar 2017

@cajomila
zial, skoro kazda na Slovensku 😀

vitold
22. mar 2017

@stanulienkat
mne bolo vtedy lepsie, kto je v robote sikovny dostane v praci poukaz na dovolenku,
dreveny farebny televizor sme kupili v 86 na inzerat a sluzil este 15rokov. Predtym sme mali ciernobiely co sme dostali od babky a dedka, lebo oni ho aj tak nepozerali. Oni ho tiez dostali nejak z fabriky alebo tak. Tranizstorak s gramofonom vyrobil otec aj zosilovac. Ono sa vtedy dalo vziat v praci drobnosti a nikomu to nechybalo. A inu elektroniku sme nemali. Az potom sestra kupila od kamarata starsi pocitac a vsetky 3 generacie sa k nemu tlacime. Co mame teraz? Na dovolenky nechodime, mame len mobily, televizor, kancelarsky lacny pocitac, najlacnejsiu tlaciaren. Za komousov osobne pocitace neboli ani na zapade, len obrovske. Ani mobily nikde na svete aj ked zacali tak iba v autach. Ak by komousi neskoncili orava by urcite mobili vyrabala, tak ako spickove televizory jedny z najlepsich na tu dobu na svete OTF. Este stale ho mame 21 rokov ako druhy TV, kedze je nas doma 7 a nevymenil by som ho za ziadny novy, co sa po 2 rokoch pokazi.
Auto tiez nemame.
Slovo estebak som pocul az v 90tych rokoch a nikde sme nic potajomky nerobili, nepocuvali ziadne slobodne radio, nechodili do kostola, ani dnes. Ako pionieri sme chodili vselikde zadarmo. Na nic som sa nestazoval. Zmena zacala az po revolucii, kde bolo treba za vsetko zacat platit. Predtym vsetko zadarmo, pripadne sa dalo niekde splasit a nikomu to nechybalo. Na podnikanie talent nemam a ked ma znamy zavola na pomoc, je mi blbe si od neho nieco za to vypytat. Som stara generacia a pacia sa mi ludovky a elan, ziadne anglicke platne sme vtedy nemali. Preto tu hudbu ani teraz neoblubujem a jedine dobre radio bolo slager.

kvetulienka253
22. mar 2017

@cajomila ja to vidim na Socialnu pracu :D najoblubenejsi odbor na SK

marfikchov
22. mar 2017

@vitold môj pekný, tak kúp letenku to Korei a Kim bude isto rád za takého zastanca komunizmu!