Suseda kričí na deti
Máme susedov, ktorí majú dve malé zlaté dievčatka. Normálna rodina, slušní ľudia, vzdelaní, dievčatá určite nie sú zanedbané, chodia na krúžky, aj von, venujú sa im, ale z ich bytu ide častokrát taký strašný krik, to je určite denne a aj viackrát, keď mama kričí na tie deti, že čo urobili možno neporiadok, alebo čo neurobili, je to skutočne desivé. Deti majú skolkarsky vek. Nemienim to nijak riešiť, lebo myslím, že to riešiť netreba, ale naozaj je to veľmi desivé, akoby krik na najväčšieho nepriateľa. Mne samej by to nahnalo strach, vyvoláva to vo mne úzkosť, keď si predstavím, že by tak kričal niekto na mňa. Je mi z toho smutno. Ani neviem na čo to sem píšem, iba nad tým premýšľam. Máte aj vy takú skúsenosť? Tak len odkaz - nekricte na deti, tak, že aj susedia sa boja 😀
Klamala by som keby som povedala že občas mi zo staršej nerupnú nervy, má 9 rokov ale mám pocit že je v puberte🙈😬 takže áno, ak niečo musím opakovať 10x tak už kričím. Mám aj ročné dievčatko, takže sa kôli nej snažím ovládať , nech sa mamy nezľakne 😆 inak je u nás ticho, s mužom sa nikdy nehádame. Inak sa vyjadriť neviem, lebo nemám na výchovu náročné deti.
Mňa podľa mňa počuje celý panelák :D ale ja najprv poviem pekne 3x, zvýši hlas 3x, skúsim psychologické metódy, ktoré na moje deti nefungujú a potom vrieskam 🤣🤣🤣🤣
@dadka_bb ja keď som otvorila tu diskusiu, najprv som myslela, ze je o mne... :D ale odhadlo mi, lebo nemám 2dievčatá 🤣🤣🤣
Uz nekricim, ja sama som dieta vychovane krikom a bitkou.. ked mala starsia okolo 2.5 roka som jej vzdor nezvladala..a kricala vela, aj hnusne aj par krat dostala.. kym som sa nepozrela do zrkadla a neuvidela svojich rodicov.. zapracovala som na sebe a odvtedy nekricim, nebijem.. a to mam dceru velmi tazkej povahy, ktora robi opak vsetkeho co chceme🤣
Ja napriklad hulakam menej, odkedy mame pod sebou suseda, co ked zreve s nadavkami na deti, my to zretelne pocujeme a nase deti sa boja. 😃 teda som pochopila ze ak takto pocut mna tak diky. Nekricim casto, ale ked kricim, znamena to ze nieco 100x povedane milo uz potrebovalo zdoraznit.
Nekričím, moja je ešte maličká ale ja som extra kľudný človek, nevytočí ma len tak niečo 🙂 môj otec bol za môjho mládí dosť ukričaný, kričal po mne koľkokrát aj pri bežnej otázke, ktoré som mala zo zvedavosti ako dieťa... Už vtedy som si povedala že ja sa tak ku svojim deťom chovať nebudem. Ale inak sa čudujem že tu nikto nevyužíva šepkanie taký čas miesto kriku 😂 je to desivejšie, fakt.
Ja ťa úplne chápem, tiež máme takých susedov, aj bijú tie deti. Nie je proste krik ako krik. Aj my skrineme alebo kričíme občas, občas aj každý deň. Ale to čo sa odohráva vedľa je úplne mimo. Aj som im už viac krát povedala že to je cez čiaru, ale oni nevidia chybu na svojej strane vôbec. Inak vidno to na tých deťoch. Sú agresívne a dostávajú ešte väčšie záchvaty. 🙄 myslím že raz na nich muž určite zavolá políciu alebo sociálku
No mamicka nema trpezlivost a ma slabe nervy..ale niekedy to bez kriku nejde..to je ako ked deti vrieskaju bez priciny...😊vyrastu bude klud😁
@sonia_wiener aj mne odlahlo ked som videla 2dievcata🤣🤣 ale vidis ,99% mamiciek krici, je to normalne 🤸♀️
@dadka_bb horšie by bolo keby tie deti kričali po mamičkach 🤣
Ja mám 3 deti chalpcov 8 a 6 a dievčatko 3 a včera som tak vrieskala že neviem kam ma muselo byt počuť ale dohučalas som poplakali sme si ja aj deti teda chalpci mala sa len zľakla čo sa robí a zrazu nastal kľud a harmónia,,, ak sú deti neni viditeľne zbite,zanedbané,tak by som to neriešila,, každá sme mama a zlyhania riešime po svojo,,, moji synovia sú v inštitúciách najväčšia zlatíčka triedy poslušní, Milučký doma sa mlatia nadávajú si bohužiaľ nie som povaha ktorá by to dávala s tichým vysvetľovaním,, milujem ich, nič im nechýba každý večer im rozprávku prečítam polubim pomojkam ale ak sú zlí tak je to počuť
Boze...ja drzim drzim dycham,predychavam 5 situacii,vysvetlujem opakujem...A potom to pride.Ten moment ked sa moj pohar preleje,dzban rozbije,gumka v gatiach roztrhne a idem ako delo,l Kricim a kricim... od hnevu,od zufalstva,od unavy z prace deti,od smutnu, ze to uz ozaj inak ani nemoze ist?!Takze co ti poviem.Mozno si aj moja suseda.Pokojne nabuduce zaklop a ja ti rada moje deti na 2 hodiny dam,aby som si oddychla a bude zase chvilu ticho 😊👍
Verim, ze vsetky ktore to obhajuju to zazili na vlastnej kozi v detstve, je to bludny kruh. Mame to zazite, opakujeme co nas doma naucili a tak to odpozoruju deti a budu prenasat dalej...vsetko v mene starej dobrej tradicnej vychovy, ktora v preklade znamena ze dieta je hlupe, male, mozno po nom kricat, bit ho, ved nema kam utiect...
Na nas doma kricali, bili nas, tresty aj ticho bolo..a my surodenci sme to iste robili medzi sebou - boj o kontrolu, moc, pozornost...bolo to uplne normalne..ze sa da zit aj inak som zistila az ked som mala frajera a zazila dni v kludnej domacnosti..nikto po nikom nekrical a spravali sa k nemu slusne, normalne sa rozpravali...kricala som len ja ked bola vypata situacia a pri hadke islo zo mna vselico..ale to som nepochopila pri nom ale az neskor ked sa mi to zopakovalo aj pri inych vztahoch..je to boj so sebou, teraz mam muza a deti. Zvysujem hlas a mala som aj scenu ze som v sebe videla mamu aj otca a nevedela som to zastavit..slo to samo..ale viem o tom, snazim sa to kontrolovat a ist prikladom detom..od malinkata sa snazim pristupovat k nim s respektom, ucime ich tak ze vsetko robime spolu a potom chcu samy..robime vela chyb ale snazim sa...krik a bitky sposobuju strach a stres a lamu sebavedomie, ktore si ludia potom kompenzuju roznymi sposobmi...kazdy na konci dna tuzi byt vypocuty, respektovany a lubeny..a ked sa mu to nedostava tak krici bije a robi co vie...a tak dokola..drzim palce vsetkym co sa zamyslaju nad tym ako sa spravaju k svojim najblizsim...
Kričím. Aj naši kričali na mňa. Lenže oni asi mali pevnejšie nervy. Bežne zvysim hlas, nedá sa tomu vyhnúť pri vychove deti. Ale častejšie kričím a vybuchnem pri mužovi, ako pri deťoch. Uvidím ako to budem zvládať keď deti vyrastú.
Ono je rozdiel zvýšiť hlas a zdôrazniť tým slovo, vetu. Ako hulakat vkuse niekoľko minút a vulgárne nadávať
Ja tak niekdy zakričím, že sa zľaknem aj sama seba nie to ešte susedia 😳
Ja tiez vrestim a riadne,nervy mam len jedny,deti dve a anjelici to niesu veru, aj ked zo skolky same chvaly..muz vravi ze len mna je pocut z domu na celu ulicu..no a ? Co mam robit ked ich lubim a chcem len aby ASPON pocuvali..aj po nas sa kricalo a viem ze dovody boli vacsinou opravnene...ale zas chapem,ze sa to zle pocuva nemam rada ked pocujem inych kricat po detoch...problem je co stym,uz tu boli pripady kedy si matka zabila dieta lebo to nervovo nezvladla a susedia v reportazi len krutili hlavou, ale to by cme sa kriminalke sedeli asi vsetci rodicia, hlavne zeny,vsak..
Ahoj, ja som nekricala, ked bola dcera mala, ale teraz, ako je v puberte sa priznam, ze uz vrieskam, ked sa to s nou neda. Aj bucham dvermi 🤦♀️😄 suseda podo mnou mi uz hovorila, co vsetko pocula 🤣 ale je to kamoska a chape ma. Btw som s dcerou sama od jej 3 mesiacov.
@izumi Nemas tak celkom pravdu. U mojho muza doma sa nekricalo, aby "susedia nepoculi". Vlastne tam sa problemy zametali radsej pod koberec,aby "susedia nepoculi". Vysledkom je,ze sa surodenci medzi sebou ohovaraju,ale ked sa stretnu,vsetko je v poriadku,lebo "kricat sa nema". Takze moj muz sa to nemal kde naucit. Aj bol velmi kludny,kym neboli deti 2 a nezacali do seba skakat,robit si zle,neporiadok v celom byte,papulovat. Teraz vrieska viac ako ja,lebo ako som napisala vyssie,s nimi sa od urciteho veku inak neda,lebo jeden je viac tvrdohlavy ako druhy a hrotia situacie,kedy aj ten najvacsi salamista vybuchne. Poznam tiez rodinu,kde maju 5 deti. On bol flegmatik,ze deti mu aj po hlave mohli skakat a bol pokojny. Odkedy ale deti povyrastli a kazde si ide svoje,tak jeho zena povedala,ze ked doma zhukne,tak aj ona by sa schovala do suflika😂
Niektori su fakt prehnane uvrieskani, niekedy sa pri tom tiez prichytim. Su situacie , ked tiez hulakam ako zmyslov zbavena. Rozumiem, ze ta to trapi, tiez ked to pocujem u kamosky je mi to az luto, za neumyte usta, za nepozdravenie…. Take banalne veci. Casto to hranici s ponizovanim, ale bohuzial kazdy sme iny rodic
za mna nevies co sa u nich deje, nehodnot....pozri sa len ako sa na verejnosti spravaju deto k matke. Ak vyzeraju spokojne a milujuco, nemas co riesit!
inak ja moje kricanie na dieta datujem zhruba od casu, kedy za mnou suseda zacala chodit niekolkokrat tyzdenne. Preco tak casto dieta place(babatko - zuby, koliky....), preco to dieta tak dupe(este nechodil, ledva sa zacal plazit po bruchu), preco ho nedam s hrackami len na podlozku, nemoze sa predsa hrat na dlazke, preco mu davam kocky!(cely den sme boli prec a o piatej poobede sa mu jedenkrat odkotulala lopticka plastova po dlazke) a takto mozem pokracovat donekonecna. Zacala som mat strach zo zvonceka, ze co zase sme spravili....Nuz zacala som kricat, nehadz nebuchaj....susedia uz nechodia....obcas si postazuju ked stretnu muza😅
Ja osobne mam doma 3 chlapcov- skolkarsky vek... Aby som zaujala ich pozornosť ked sa biju hlava nehlava, alebo vrieskaju akokeby ich niekto bicoval lebo jeden druheho udrel/ukusil tak to ked uz aj moje nervy pretecu ked na 20x neuposluchnu aj ked 20x pouzijem slovo "prosim bud taky dobry" tak ja mam tiez len jedne jedine nervy, ktore proste vybuchnu a mozno ma pocuje aj sused na 5poschodi je mi to fakt jedno.. Nech si to pride vyskusat.... Nie kazdy ma kludne dieťa, kde ho polozi tam bude sediet od rana do veca, kym ho nepresunie...(moja teta vzdy hovorila aby som im necapla po zadku, ved netreba biť deti... Ale raz prisla na 2hodiny k nim sama a mali naozaj "vyborny" deň, potom mi len povedala, ze OK uz sa neozyvam, niekedy naozaj potrebuju capnut aj na ten zadok a zvysit hlas na maximum....) tiez by som rada patrila k matkam ktorych deti na 5x uposluchnu, nechaju si pekne veci vysverlit bez toho aby som na nich nemusela navrieskat alebo capnut po zadku... (mame jedneho ktory pozbieral všetku tvrdohlavosť rodiny asi a s nim nepohnem ani keby som ho prosila na kolenach ak on si nieco vezme do hlavy...)
Nepíšeš o mne? 😂😂😂😅
Tak nemyslím, že by autorka zakladala tému, ak ich počuje párkrát zakričať. Tiez sme mali takých susedov na prízemí, tam snáď normálne nikto neprehovoril 🤷♀️
Boze traposiny tu zase citat .. tie vase nevychovy a nekricat na deti. Potom tu mate rozdrapencov drzych ..mame jednu na sidlisku tutuli mutuli mamicku nevychova objimacky a synator ucitelke zapoti ze je krava? Akoze uz neprehanajte. Nikto nevravi ze deti mame bit remenom a nadavat do hovad, ale normalne kricat je zdrave ! A za tym si stojim..

@rachelkk aj my tak 😁🤸♀️🤸♀️