Susedia a problémy s nimi

dajna11
21. apr 2012

Ahojte,chcem sa len vyžalovať a zistiť či to nemáme len my také,či su aj iné rodinky na tom tak,že maju vedla seba susedov ako lusk ☹ ..mna dnes vytočili do nepríčetnosti,možno za hluposť,ale tak som si to inak nejako predstavovala že tu budeme spolu bývať.Chceli sme zasadiť živý plot,nakupili sme kríčky za nemálo penez a keby sme sa pred tým so susedom nebavili že o tom vie,tak nič nepoviem ale teraz ked sme to skopali všetko rozrobili okolo hranice pozemku tak začne kecať ako mu to bude špiniť na dvor to lístie,ako sa to bude ťahať za slnkom k jeho pozemku,a že nám aj tak bude vidno do domu.....a že si to máme dať aspon 2m od hranice a ked nie,tak nás pojde udať na obecný že to nemáme ako povedal a špiní mu to do dvora...podotýkam že tam ma iba datelinu....keby som mala na to tak urobím kamenný múr a basta...takých to ludí milujem.žiadna dohoda,kompromis,prosto neurobíš po mojom,udám ťa...a ťahanice a nevraživosť je na svete!!!!!!!ach jaj....ludia sú divní ☹

inkinka
21. apr 2012

@dajna11 porast pri plote býva často príčinou nezhôd medzi susedmi, niektoré miestne úrady majú vyhlášky, kde sa udávajú odporúčané vzdialenosti výsadby od susedovho plota v závislosti od druhu stromov. U čerešní a orechov to býva minimálne 4 m. Neviem, aký druh máte vy, zisti si, aké sú odporúčané vzdialenosti, ak je to váš južný sused, naozaj sa to bude ťahať k nemu a nielen vetvami, ale aj koreňmi. Aj na murované ploty je stanovená max. výška, myslím, že je to 1,8 m.

dajna11
autor
21. apr 2012

@inkinka sused je západný a keby sme sa pred tým nedodholi na 0,5m od neho že to posadíme tak nepoviem.....a teraz kečd to kupim tak už je to inak.vieš mne nevadí že má výhrady...ale sposob akým to oznámi....a že nás udá na úrady...t ma hnevá....ja sa snažím s každým vyjsť v dobrom....a keby mi tu nežili deti tak si pvoem svoje.....toto je nízky krík,o nič nejde len o optické oddelenie hranice....

inkinka
21. apr 2012

@dajna11 stromy sa ťahajú na juh, juhozápad, takže v tomto má pravdu...nemôžete tie kríky posadiť na 1m od plotu? Aby ste mali prístup aj od plota a mohli ich strihať. Ríbezle sa tak sadia, proti tomu by nemusel namietať .

dajna11
autor
21. apr 2012

@inkinka chce najmenej 2m. ako píšem,skor ako sme to kupili,asme sa s nim radili,suhlasil s 0,5m. inak by sme to nekupovali,a teraz chce 2m...to aj my prídeme o dvor dosť. a strihať to nieje problém kedže tam nikto nemá plot a nič také....mne len hnevá že sme zbytočne vyhodili peniaze lebo teraz čo?ja som si podla toh dala aj sušiak na bielizen,aj kríčky....ked sme sa dohodli na 0,5m a vobec,to jednanie,že nás hned nažauje na úrady...akoby sme boli nejaký problémoví spoluobčania.

simsalabim
17. máj 2013

@dajna11 podla mna je dobry kompromis zasadit si to 1m od hranice pozemku. Neviem, ake vysoke su tie kricky, ale kym vyrastu do nejakej vysokanskej vysky, tak to potrva. Je ale predpoklad, ze pojdu aj do sirky, takze ten 1m by som urcite od plota nechala. Over si, ci u vas plati nejaka miestna vyhlaska, co sa vysadby tyka a inak kasli na suseda... ja by som to zasadila. Normalne mu povedz, ze ustne suhlasil s 0,5m, ze teda to posuniete este o 0,5m a ze kricky maju tvorit plot, takze co najblizise ku hranici pozemku. Ak kricky budu robit nejak neporiadok, radi ich v case vegetacneho kludu presadite, ale momentalne si myslite, ze to bude OK. Nic sa ho nepytaj, len mu to oznam. A pripadne na kricky nasmeruj kameru, ak by ti k nim nieco vylial, aby si mala dokaz. na nasho sprosteho suseda stacila atrapa.

dajna11
autor
17. máj 2013

@simsalabim super nápad,to by ma nenapadlo. nakoniec sme tam dali plot,pletivo,na to hustu tu záhradnu sieťku a nechcem ho ani vidieť kreténa 😀 😀 😀 ,kríky sa dali inam z predu aj ked tam sme nechceli ale nakoniec je to super 😀

simsalabim
17. máj 2013

@dajna11 az teraz som si vsimla, na aku staru spravu som odpovedala 😀 Cakala som na sefku, tak som si surfovala 😝 Dobre ste to vyriesili.

penelopa
19. aug 2015

A čo poviete na to,náš sused má 20 ročné ovocné stromy priamo pri našom plote a lístie na jeseň zbierame my kolo 10kg............a sused akoby nič ešte zbiera slivky trasením stromu,čiže všetko ovocie je v našej záhrade.

mysicka36
19. aug 2015

Ja by som nepovedala nič a to čo trčí ku mne by som orezala 😀

janulik2008
19. aug 2015

U nas co previsa je nase ale pravdou je ze sused povedal ze môžeme papat :D