Susedky na múriku
Ahojte,
možno pre niekoho zvláštna téma, ale... V poslednom čase susedy z opačného konca ulice začali sedávať na na našom múriku a besedovať.
Bohužiaľ, ruší ma to. Myslela som si, že toto sa deje pred bytovkou a nie pred cudzím rodinným domom. Keby to boli tínedžeri, ktorí nemajú kam ísť, ale dospelé ženy so záhradmi debatujú a vodia tam deti. Ďakujem za názory 🙂
@dominika1988 tak chod s deťmi do lesa na prechádzku.Ako prepáč, ale aby nemohol mať človek psa na svojom pozemku.A slovickarit s tebou nebudem, lebo je to smiešne čo píšeš každý jeden pes steka.Tak dcéru priprav na to nech sa nezľakne, že je tam pes
@bikarbona presne tiež sa mi páčia krásne upravené predzáhradky s nízkym plotom, ale bohužiaľ tu na to.zvacsa.majitel zahrady dopláca, lebo niektorým nedochadza.. potom je lepšie mať vysoký plot..
@dominika1988 vieš, pes nechápe že za plotom už jeho územie nie je, preňho je tých pár cm nepodstatnych.. rieši len to keď je niekto blízko jeho teritória, ako fakt neviem ako chces psa naučiť že pár cm medzi plotom a chodníkom nie je jeho územie.. 😒
@dominika1988 Dcerka nech si zvyka, ze nie je pupok sveta 🤷.Zije na dedine a pes strazi svoje miesto.
Bezna vec na dedinach.Tie dnesne deti sa boja uz aj vtacika.
@dominika1988 Vycvicene decko sa nerozreve zo psa.Nenavidim take zmagorene decka co mi lezu na nervy svojim revom.
Dobre padlo precitat si to? 😂 Tiez sa musim prisposobovat okoliu a nie okolie mne.
Moj brat bol v kociku ked prisiel zit na dedinu a ziadnu paniku nema.
@dominika1988 ako kynológ musím napísať že absolútne nemáš pravdu, keby môjmu ideš do dvora už nemá ani kedy štekať a rovno ta pohryzie - lebo si u neho. ;)
Preto ho mám zavretého (resp. Oboch)
a možno ta to prekvapí, steka často a len na povel;)
- a podotykam nikdy nie na okoloidúcich, keď ho doma vencim vždy ho privolam k nohe a poslúcha a poslušne počkáme…
Avšak v jednom máš pravdu, keď ideme okolo nejakej brány a pes sa ide dotrhat od nervov- to NIEJE OK.
Bavíme sa ale o agresivnom stekani, na všetko hybné aj nehybne - každopádne aj tam nezlyháva pes ale majiteľ.
Pekný večer 🙂
@littlebubble moje dieta ma tri roky a ano, zlakne sa, ked sa desat centimetrov od nej zacne drbnuty pes hadzat o vysoku, nepriehladnu branu a bliakat jak zmyslov zbaveny...predstav si, ze aj ja sa vtedy zlaknem..
@dominika1988 Je za plotom.Staci to ignorovat a ist dalej.Po ceste k rodicom stretnem vela psov.Ich pes ma na salame pokial nie je niekto rovno pred domom a nestoji tam a neskace ani po plote a je to dost velky pes.Decka nam hadzali kamene do psa takze kludne nech na nich aj vrci.
10 cm od cudzieho plotu a ty sa cudujes?
Vies coho vsetkeho sa deti boja? A?To je zivot na dedine.Mne osobne to nikdy nevadilo ak mali susedia dostatocne velky plot.A stalo sa aj mne, ze chodnik bol blizko pozemkov a vybehol pes.Potom som uz vedela, ze tam je a zvykla som si.
@dominika1988 Mna pes aj kusol ako dieta.Ak budes vystrasena ty tak bude aj dieta.
@malinoismum vsak o tom pisem...dobre vycviceny pes riesi (steka alebo hryzie) az vtedy, ked mu niekto vlezie na pozemok...mame tu par pitbulov, perfektne vycvicenych, ani nepipnu, stoja za branou, striehnu a vidim na nich, ze ak by som im vliezla do dvora, spravia zo mna trhaci kalendar...ale to su traja z celej dediny...ostatni su jak besni na vsetko a na vsetkych
@littlebubble pozri, ideme po dedine, po chodniku, ktory je uzky a rieseny tak, ze ideme desat centi od plotov, s tym sotva nieco urobime...a zrazu na nas vybliakne pes a zacne sa trieskat o branu...tebe by sa nezlaklo dieta, keby to zazilo prvykrat? Este aj mna skoro vystrelo, to neovplyvnim...nechodime tadial casto, teraz budeme vediet...ale normalne to podla mna nie je, minimalne to hadzanie sa do brany
@dominika1988 Kto vie co je to za psa, komu patri a ci ma vobec nejaku vychovu.Ak mu tak dobre zadrbava tak by ta brana mala byt aspon bezpecna.Neviem ako u vas, ale u rodicov sa starosta stara a preveruje, ze ci nemozu byt ohrozeni ludia.Zlaknut sa zlakne kazdy, ale da sa na to zvyknut.Tiez som prechadzala okolo takych psov a ani som na nich nevidela len zrazu som vedela, ze je tam.
@dominika1988 náš pes šteká aj keď ide niekto k susede 🤣 ten čo roznáša letáky tak je už zvyknutý že náš pes šteká. Na poštárku si tak zvykol že na ňu nešteká😁 okrem toho keď idem do roboty idem okolo jedného dvora kde majú plechový plot a tam keď šteká pes je to 2x tak silné. Na začiatku sa človek zľakne a ptm pohoda
Okrem toho nvm síce ako u Vás ale my máme na bráničke vyvesené že BACHA PES. vtedy človeku skôr docvakne že pes môže príbehnúť a štekať keďže predpokladá že sa mu niekto snaží dostať do dvora 🙃
@dominika1988 asi to bolo myslene aj v ramci temy:mas psa, nik sa ti nerozlozi v podstate pod oknom. 🙂
@dominika1988 sama mam psa a naozaj nerozumiem, ako niekto môže nechať svojho psa štekať na ľudí čo idú po chodníku, nie to ešte s malým dieťaťom. Je to všetko o majiteľovi ako si psa vycviči a o jeho lenivosti takéto niečo riešiť.
@simona92101 takychto psov neznasam co sa clovek boji aj prejst po ulici k vlastnemu domu, 🙄a hlavne ked ma niekto nizku branu a pes je polku telom vonku nevies ci mas zrychlit ci spomalit ci co, je to desive mam 4 rocne dieta 🤦a nechvalila by som sa stym
@dominika1988 Mňa viac vystraší nejaký magor, ktorý len tak začne trubiť zo "srandy". Než pes, ktorý je za plotom a o pol sekundy už o tom psovi nevieš. Na mňa ako dieťa vybehol pes na ulicu, štekal dosť veľa, nespravil mi ale nič, no bála som sa, ale normálny rodič dieťa naučí, že pes šteká, lebo si bráni dom. V dospelosti som milovník psov a beriem to ako súčasť. 🙂 Pes môže byť naučený, nemusí štekať celý deň, ani pri každom človeku, takže ja aj chápem, že sa zasmiala autorka. Lebo poznám veľa psov, ktorí síce za plotom najväčší machri, ale keď si pri nich tak absolútne majetok nechránia, len čakajú na pohladkanie. 🤣
@kristianka2255 odkedy u nas na ulici zacali vo velkom vykradacky,a pubertaci od nudy zacali nicit ludom po nociach auta a malivat po fasadach,museli sme pristupit k takemuto rieseniu kedze obec to neriesi.manzel chodi casto na sluzobky a bala som sa byt s dcerkou sama doma v noci,preto na noc pustam psa aj do predzahradky.pes neublizi ale aspon upozorni,mame vysoky plot.
@dominika1988 pes nie je sprosty ale cviceny na obranu!byvame v novej lokalite,kde su velmi caste lupeze,miestny vyrastkovia sa bavia sprejovanim po domoch a nicenim majetku,ludia sa boja!manzel byva casto na sluzobkach a ja sa pravom v noci bojim s dcerkou,preto byva pes v noci pusteny a strazi-na to je vycviceny..a verte mi,nebavim sa na tom ked mi cudzi clovek visi v noci na brane.pes zasteka a upozorni.
@simona92101 vysoky plot je v poriadku, ja vravim skor o tych nizkych skor dekoracnych oploteniach kde by pes len trosku podskocil a uz by bol na ulici, nedavno som tak sla so synom domov a bol tam taky velky vlciak vrcal a stekal ja som nevedela co skor ci syna zdrapit a utekat alebo neupozornovat na seba,ale nebolo mi vsetko jedno ja jednoducho toho psa nepoznam, to ze majitelia vedia ze nic neurobi je mi ukradnute chapes, ked idem so strachom 😀
@kristianka2255 ja rozumiem,ale ako pisem,pes v noci strazi,cez den je v zadnej casti zahrady.steka len ked citi nebezpecenstvo..vsetci susedia ho poznaju,vsetky deti sa s nim hraju od stenata,je to cviceny pes ale aj rodinny..mna viac desia mensie plemena,ktorim sa nik nevenuje a napriek tomu sa potuluju po ulici bez voditka,stekaju aj na vietor..
@simona92101 toto ja neznášam. Idem normálne po chodníku a zrazu na bránu skočí pes. Pekne bezohľadné od majiteľov. Kade akože majú ľudia chodiť? Na jednej takej ulici som chodila po ceste, lebo skoro v každom dome mali pusteného psa, ktorý skákal na bránu. Priala by som ti zažiť ten sok, či by si sa aj potom smiala.
Pustené postrekovače záhrady sa aj mne zdá ako dobrý nápad.

@dominika1988 nauč dieťa že na svete sú aj psíkovia ktorí štekajú...😉
tiež bývame na dedine ale takýto problém sme neriešili so žiadnym dieťaťom...🙄