icon

Susedský pár s dvomi deťmi a poriadny hurhaj

stimie333
14. apr 2019

Ahojte, mam taký problém... do bytu nadomnou sa cca rok dozadu nasťahoval do dvojizbáku pár s dvomi deťmi (jedno úplne malé, druhé cca do 4 rokov..). Ide o to, že odkedy sa nasťahovali robia pre mňa riadny hurhaj. Majú teda dve malé deti, z toho staršieho asi bude v budúcnosti šprintér. Je mi jasné, že deti potrebujú svoj priestor na aktivity a rozvíjanie sa, s čím je určité spojený aj ten hluk. Avšak mne už ide z toho prasknúť hlava. Ticho v byte mám jedine medzi 24:00 a 6:00. Mimo toho stále niečo buchá, duní, kričí, praská,.. Ak nevysávajú, tak klepú rezne, zakaždým búchajú dverami v byte, kričia po ďeťoch (asi niekedy nepočúvajú), presúvajú nábytok každý večer/ráno a počuť ich každý jeden krok, či cez deň, či v noci. Samotné deti výskajú, prípadne plačú (ten plač úplne tolerujem), behajú, skáču, hrajú na cimbal,...skrátka neustále niečo počuť z ich bytu. Vedú si svoj vlastný život (akoby v dome) a verím tomu, že ten hluk čo okolo seba vyrábajú si oni sami ani neuvedomujú... Ale takto sa pod nimi nedá bývať a existovať, aby človek nemal žiaden kľud. Chystám sa za nimi, ale ako na nich? Aké správne slová a vety skúsiť použiť? Viete poradiť? Viem že tu boli také podobné fóra ale pýtam sa ešte raz... ja som už zúfalý z toho...

bambinomio99
16. apr 2019

@lilucerullo co maju co deti robit o polnoci hore ? To ze su to deti nie je ospravedlnenie na vsetko a na nevychovanost

lilucerullo
16. apr 2019

@bambinomio99 rada si domyslas vsak?
z jednoduchej otazky ci uz ma deti sa snazit o hadku, to dokazu asi len zeny. 🤔

monika837
16. apr 2019

My zase máme iný problém 😡 bývame v bytovke ktorá má dva vchody. Minulý rok sa tu nasťahovala ženská s priateľom a 11 ročnou dcérou. Bývame na rovnakom poschodí ale vo vedľajšom vchode, takže máme "spojené steny" my s kuchyňou a detskou. Neskutočné nahlas počúvajú hudbu, počuť to v celom byte a len samé dunenie a basy..počuje to suseda na prízemí tak si dokážete predstaviť ako to duni u nás.... bola som tam pred pár mesiacmi lebo už mi pukli nervy, krasavica povedala ze to sťíši aj sťíšila na jeden týždeň. Potom prišla prvá noc kde vyhrávali do 2 rána.. to som nejak ustala.... prislo to potom 2 krát do 3 rána to sa mi už zobudili 3 deti tak som volala políciu.... počuli sme ako k nim klopú policajti a keď odišli ona sa smiala jak drbnuta.... predpokladám že triezvy neboli...... tak bol mesiac pokoj..... a od včera to máme opäť 😡😨😩 zatiaľ cez deň.... ide ma z toho poraziť... začínam mať odpor k vlastnému bytu

damiansarah
16. apr 2019

Ja mam tiež dve deti a snažím sa ich síce upozorňovať, ale celý deň to nejde, ešte keď je teplo tak sme vonku ale v zime nebudem koli susedovi stále preč, hovorím to preto lebo pod sebou mam tiež starého debila, keď vysavam ráno o 11 tej búcha, keď malý prejde búcha, keď mi niekto príde na návštevu a pohybuje sa trieska, ja viem ze v paneláku všetko počuť aj ja počujem keď chodia nadomnou, aj co hovoria na WC keď som ale je to panelák, nikomu sa nesťažujem ale ten podomnou chce aby som mu hlásila keď mi príde niekto na návštevu vo vlastnom byte, bohužiaľ pri deťoch je rušno a tiež rodičia cielene nechcú aby dieťa kričalo ale nepriviazem ho........

1sonda
16. apr 2019

@moninah ako bolo spravené odhlučnenie, prosím? A bol to panelák?

selest
16. apr 2019

Ja si myslim ze by si mala slusne za nimi zajst a skusit sa dohodnut aspon aby po 22 boli ticho. Jedna vec je ze deti su hlucne, a druha presuvanie nabytku. Ale zas tomu velku sancu nedavam kedze niektore deti su lahsie ovladatelne, a niektore horsie, a tiez nie vsetci rodicia vedia spravne deti vychovavat. Myslim si ze rodicia by tiez boli radsej keby ich deti boli potichu a vecer isli kludne spat ale ocividne to nezvladaju. Takze neviem ci im tvoje dohovaranie nejako pomoze. A zas keby si odtial pocuvala zvuky placucich deti, na ktore rodicia kricia alebo ich biju aby boli ticho, pisala by si tu mozno uplne iny prispevok.

mimi1983
16. apr 2019

poviem Ti to tak ako to je u nas, mam dve deti, 1r a 4r. a NIKDY som si nemyslela, že deti dokážu vyprodukovat toľko hluku :D viem ze kricia, buchaju, plačú, tlačia hracky po zemi, atd..No snažím sa ich neustale upozorňovať a eliminovat hluk, často krat na starsieho kričím (hlavne kvoli susedom,aby ich nevyrusoval svojim jacanim) ale jednoducho su to deti. Je to pre nich zabava a je to normalne, že deti svoje emocie-radosť,smutok,hnev... davaju hlasno najavo ;)
Mam susedu, ktorá mala dve male deti, nonstop tam bol krik,hurhajtak,plač... ani raz som sa stazovat nebola. vedela som, ze to raz prestane. a prestalo.
teraz žiaľ robime hluk, my :D Ale raz to prestane.... ;)
pevne nervy do ďalších rokov Ti prajem ;)

mimi1983
16. apr 2019

@damiansarah aby si hlasila prichod návštevy?? 😂 tak to je už sila ! iny blazon

damiansarah
16. apr 2019

@mimi1983 no bohužiaľ je to tak, keby to bolo v noci ale nočný pokoj dodržiavam, ale cez deň aby sa človek bal hýbať a aby som stále kričala na malého tak to nie... Dokonca mi vyčítal že ma ráno počuje obuvat sa keď idem do prace, neviem ci si myslel ze chodím bosa.....

nikaeli
16. apr 2019

@stimie333 ako pise @chocolatte1 zazivala som to 11 rokov.. cez slusne jednanie, cez hlasite jednanie, jednanie s domovnikom, s bytovym druzstvom, s policou.. nic.. proste nic.. nula bodov.. aj ked u nas neslo o male deti, ale o troch pubertiakov, ktorych rodicia vo vsetkom max podporovali a v podstate boli len ich kopiou.. ked si este kupili psa, ktory byval casto doma sam zavrety na wecku a ked sa najstarsia vydala a zacala k babke a dedkovi nosit svojich dvoch podarenych synkov.. moje zufalstvo uz hranicilo s navstevou psychiatra - a to pracujem s autistickymi detmi - takze sa povazujem za maximalne trpezlivu a tolerantnu.. skratim to.. pred rokom sa mi narodil syn a pri kazdom jeho zaplakani nam trepali na radiator.. mal tri mesiace, ked sme sa stahovali.. aktualne byvame v bytovke plnej dochodcov - denne ma zastavuju susedy, ze "ta co ste zas v noci tolko plackali, zubky idu?" a ja s obavou, ze ano.. a len s usmevom mavnu rukou, ze tym si presli vsetci, aj my to zvladneme a im to nevadi, su radi, ze sa vo vchode objavila mlada krv a nasho drobca fakt zboznuju - na prve narodeniny sme trom rodinam odniesli z torty a on od nich nasledne dostal darceky - hold - je to o ludoch a ked raz natrafis na blbcov............

PS - sme na prizemi a coskoro odhlucnime strop, naozaj nechceme rusit.. a ajmy zboznujeme ticho a kedze dom zatial neprichadza do uvahy, tak aspon takto..

dizajnerka
16. apr 2019

Ber to ako predpripravu na deti 😀 A v pripade, ze ich nechces - dakuj, keby si ich mal, bolo by to o 100x horsie mat to doma aj v 3D 😀

brisilda
16. apr 2019

kto byva v bytovke ten vie , ze aj obycajny prd u susedov budete pocut ,nie to este detsky hluk 🙂 mozete ist za susedom a slusne ho poprosit aby boli tichsie ale pochybujem, ze pochodite . V bytovkach pocut vsetko a zvlast teraz ,ked ludia maju plavajucu podlahu a minimum nabytku .

zlaticko118
16. apr 2019

Ja mam tiez deti (3r a 1r) dupu, behaju, kricia, placu a kazdy den aj 20x ich upozornuhem a dohovaram ze pod nami byva ujo sused a ze mu to vadi a nemozeme robit taky hluk (byvame tu 3 roky a zatial si ale nestazoval). Nad nami byvaju 3 deti ( 3r, 6r, 8r) dupu, mlatia sa, kricia ale im ocividne nedohovoria pretoze ked som na to upozornila a poprosila ich o trochu kludu ( den predtym dupali 3 hodiny vkuse), ze deti sa vedia isto hrat aj bez dupotu tak sa suseda do mna obula... Decka dulu stale a hlavne v case ked moje spia... Vadimi to ale nema cenu to riesit... Keby mna upozornil sused ze moje decka dupu tak mu dam za pravdu a dodam ze sa ich snazim krotit a ze ma to mrzi... Moja suseda si ani chybu neprizna skoda reci... Niektory ludia to maju proste na haku... Top argument bol ze ona nie je v podnajme aby sa museli krotit...

misinka0611
17. apr 2019

My mame dom na Slovensku , teraz sme v zahranici v byte. Úprimne, maly je hlučný, trucuje, hadze hracky o zem, behá. Keď sme sem prišli nonstop má napadlo že či nevyrusuje/me susedov. Nad nami tiež majú deti a je tam hluk vecer ( mna neobťažuje ) ale vysvetli 19 mesačnému dietatu bud ticho, klud. Našťastie nikto sa nesťažoval.

Možno ani nevies že sami rodičia sa aj zamyslaju a vedia že ich deti sú hlučne ale sú to deti. My sme neboli iní. Btw. máš deti?

bambinomio99
17. apr 2019

@lilucerullo hadku ....ako sa niekto moze hadat cez otazky v sprave ? A ty nie si zena ?

lilucerullo
17. apr 2019

@bambinomio99 akoze ako? volenim slov, alebo chces povedat, ze si bola mila? som zena, ale v tejto diskusii je to uplne irelevantne, ci vsak ma niekto deti ked sa na tie cudzie stazuje je vsak dost podstatne. totiz bezdetny clovek pocuje detsky buchot uplne inak ako ludia, co uz vedia o co ide v zivote s nimi. a predstav si, su deti, co ani v spanku nevedia byt kludne, tolko k tvojmu rozculovaniu, co robia o pol noci hore. ale cudzie deti sa najlepsie vychovavaju.

pandula
17. apr 2019

presne pre toto som kupila nas prvy byt na prizemy, len s 1 priamim susedom aj to sme boli spojeni kupelnami. takze v takej novsej bytovke nie v panelaku. ako dieta som zila v petrzalke a za celych 20r co som tam zila som pocula vsetko. zial toto je nevyhoda. ale spat k tomu bytu na prizemy doslo mi ze ked budeme mat deti a budu rast nechcem sa obmedzovat nech behaju skacu kricia. a nikomu nezneprijemnime zivot. je mi to luto normalne skuste na nich slusne ozaj si to nemusia uvedomovat kedze nemali mozno doteraz spatnu vazbu ak to zoberu ako kokosi mozno ozaj vystahovat. ak vam to zivotna situacia umoznuje vsetko sa da zmenit. lebo s tymto nepohnete bud je clovek slusny a pochopi alebo nie. urcite lepsie ustne na nich ako vyklepavat metlou :D

p_z
17. apr 2019

Minerálna izolácia a sadrokartón bude zrejme najúčinnejšie riešenie.

mimiqa
17. apr 2019

Prides zazvonis vysvetlis ..nepochopia motorovu pilu im nechavaj o 4tej rano pred dverami pustenu. A pochopia

aceris
17. apr 2019

@virginia to je dobra hlupost,...a ked su alergici? V takej domacnosti nemaju co robit koberce. Ked sa niekomu nepaci, ze pocuje susedov, nech ide do domu. Pocut a tolerovat susedov je dan za byvanie v byte.
A vela ludi tu pise o dakych upravach v byte...a to ma kazdy na to peniaze?????? To nestoji malo.
Clovek sa moze snazit byt tisko ako myska ale nie vzdy sa to da...v bytovke ta jednoducho pocut. Dokonca kazdy prd na zachode.

eliska13
17. apr 2019

@stimie333 nič nepomôže je to bežný hurhaj pri deťoch v paneláku je počuť každé splachnutie, buchnutie dveri

aceris
17. apr 2019

@stimie333 vsetko je o tolerancii. Mozes riesit len cas nocneho kludu. Inak deti nepriviazu. Mne suseda zakazdym vycitala, ze mi dieta place a chodila sa pytat preco place...povedala som ze ma bolave brusko a robim co mozem. Cele dni som ho nosila na rukach, spaval len na mne. Nejdla som, nepila, nechodila na wc. Skutocne som robila co bolo v mojich silach ale jej to nestacilo, no poznamenala, ze robim chybu ked ho nosim...a to uz by nevadilo ze vrieska a neplace iba? Neskor ked podrastol mi zas nadala za to, ze dieta skace a hadze kocky (8mesacne? Co este sa ani poriadne plazit nezacalo? Ten den 3x rozkotulal plastovu loptu s hrkalkou po zemi.) Otazne je co pocujes ty a co sa tam naozaj deje. Snazim sa aby nebol hluk ale jednoducho obcas vezme hracku odcupita mimo podlozky a pusti ju na zem. Po 4tom raze hracku beriem a davam na podlozku. Nasleduje hodenie sa o zem a priserny rev. Prosto je to vyvojova faza. Chvilu trva kym dietatu vysvetlis a ono pochopi preco je zle to co robi. Takze ano, teraz uz maju susedia hluk ale hoc sa aj na hlavu postavim dietatu co ani nerozprava to tazko vysvetlim a zakazem mu jedovat sa, hadzat sa o zem, skusat gravitaciu. Nemozem mu odobrat vsetky hracky a priviazat ho.

11iva11
17. apr 2019

Začni šetriť na vlastný dom, lebo táto situácia NEMÁ riešenie.

montemotherone
17. apr 2019

@nikastancelova tiež ste išli z domu do bytu? Aj my 😊 Bolo ťažké hlavne malému vysvetliť že pod nami býva teta s ujom a všetko počujú 😊 terazsme sa zase presťahovali a pod nami už je len pivnica. Hneď sa mi dýcha lepšie 😁 Malý má 5, takže ešte je to víchor

erienka
17. apr 2019

@stimie333 necitala som diskusiu, takze mozno uz niekto spominal moznost dat si odhlucnit byt cez strop

rora
17. apr 2019

@monika837 sucitim.... ja som mala takto v byte spojenu stenu v spalni so susedmi s kuchynou. Denno denne suseda trieskala s hrncami po deviatej vecer casto az do polnoci.znelo to ako keby ich mala 30 a rad radom ich presuvala premiestnovala a pritom neustale tukala hrnce o seba. 5 rokov som to trpela. Uz som zacala buchat do steny ku koncu.... chvilu bolo ticho.odstahovanie bolo vykupenim. Do bytu ma uz nikto nedostane. Ludia su neohladuplne hovada.

baklik
17. apr 2019

@rora joj, akoby si o mne pisala. Tiez tak mame byt, nam este aj pracku do polnoci pustala a od skoreho rana cez vikendy zase. Velmi nepomohlo buchanie, az ked ma raz o piatej rano zobudila jej pracka, nastvata som vystartovala do kuchyne a zacala s velkym treskotom vykladat umyvacku a odkladat riady. Odvtedy je to ako tak znesitelne... az na to, ze hluk z jej pracky,ktoru ma umiestnenu pri spolocnej stene, sa nam rozlieha do celeho bytu, ale cez den sa to v tom ruchu straca, horsie je to skoro rano alebo vecer. Pracku odvtedy pusta do max 21.30. nepochopi, kto nezazil....😔

erienka
17. apr 2019

@aceris ja som tieto veci riesila celoplosnym kobercom. Lebo ked dieta hadze predmety na plavajucu podlahu, tak to asi fakt dost pocut.

aceris
17. apr 2019

@erienka to je pekne ale, zas je to velka financna investicia. A alergik na prach + pes extra plznuci v domacnosti a koberec je velmi velmi nevdacna kombinacia ;) ked mi sused zaplati tie koberce a vysavacieho robota co bude od rana do vecera bezat, mozem o tom uvazovat. Inak kazdy podla moznosti a co je pre neho zdravotne najlepsie. Sused, nesused...nam nad hlavou od rana do vecera buchaju, vrieskaju, klepu rezne vzdy ked uspavam, dieta lieta hore dole...a je mi to jedno..jediny raz som im nic nepovedala. Chvilu mi to prekazalo hlavne skoro rano cez vikend a po osmej vecer, ale za tie roky dieta podrastlo a je podstatne tichsie. Inak ked ma clovek hrobove ticho a vsetko povypinane, tak ti poviem este aj aky film susedia pozeraju, to je jasne.....dokonca aj kedy sexuju a kazdu noc pocujem kazde jedno prevalenie sa suseda na posteli, lebo im straaaasne vrzga...mam sa ist stazovat ja na to? ;) nam vynadali za bateriu v kupelni, ze pocuju vrzvanie ked si v noci clovek ide umyt ruky po wcku co je mozno 2x za noc... :D takze opat tolerancia na oboch stranach. Ked chce clovek bit, palicu si najde.

erienka
18. apr 2019

@aceris ja viem, ja by som o tomto mohla napisat roman. my sme mali pod sebou susedu sibnutu dochodkynu, ktorej vadilo uplne VSETKO a buchala na radiator. Ja som jej ako sprosta vychadzala tak v ustrety, ze som pomaly zacala rodinu ucit lietat, len aby sme nahodou nevydavali zvuk pri chodzi. Doslova poviem,ze som bola zrela na psychiatriu, suseda totiz najmensi prehresok odplacala tym, ze v noci o druhej zacala trieskat oknami. Manzel sa ma nevedel poriadne zastat, dost sme sa pre to hadali. Nakoniec sme predali ten byt a prestahovali sa inam. Ale poriadne som si overila, kto bude pod nami byvat. Ta uzkost vsak vo mne ostala - nedokazem sa uz uplne uvolnit vo vlastnom byte, pri kazdom vacsom zvuku ci hluku od nas som napata.