icon

Svadba manželovej dcéry

woodynka1
22. máj 2015

Ahoj dievčatá, potrebovala by som názory nestranných, lebo už asi nedokážem byť objektívna...
Môj manžel má za sebou už jedno manželstvo. Ženil sa pred 28 rokmi, keď mal necelých 19 rokov, nakoľko sa "pritrafila" tehotnosť. Ona je o 3 roky staršia. Tri mesiace po svadbe bol manžel povolaný na vtedy povinnú dvojročnú vojenskú službu. V prvom roku sa dostal domov raz, keď sa im narodila dcérka. V druhom roku už chodil domov častejšie. Keď sa vrátil domov natrvalo (bývali spolu u jej rodičov) , začali nezhody. Nebolo to nič vážne, žiadne násilie, alkohol, ani žiaden iný vzťah. Manžel hovorí, že veľkú rolu tam zohrala svokra, ktorá sa im miešala do vzťahu. Po pol roku spoločného života, po hádke, mu jeho manželka zbalila veci a vyhodila ho preč. Po čase vyjadrila snahu skúsiť to znovu. On už nechcel (aj keď nemal nikoho, býval späť u svojich rodičov). Rozviedli sa.
Na malú od začiatku prispieval, stretával sa s ňou podľa rozhodnutia súdu každú druhú nedeľu, ex nerobila v tomto našťastie nikdy problémy. S ex komunikovali len ohľadom malej. Keď chcela zvýšiť výživné, vždy sa bez problémov dohodli mimosúdne. Ja som svojho teraz už manžela spoznala, keď mala malá Lenka 9 rokov, ja som mala 19. Bola som úplne nezrelá, napriek tomu, že som jej otca strašne milovala a bolo to určite vzájomné, nevedela som sa vyrovnať s tým, že on má dieťa, že ona je na prvom mieste. Bežne sa stávalo, že my dvaja sme mali niečo dohodnuté, zavolala Lenka a on náš plán zrušil.... Chcel nás zoznámiť, ja som nechcela..... Dva roky mi trvalo, než som sa odhodlala, že sa s ňou chcem stretnúť. S mojimi pribúdajúcimi rokmi a postupne sa prebúdzajúcim materským pudom som si ju veľmi obľúbila a konečne som začala vnímať jeho záujem o svoju dcéru pozitívne.
S nástupom Lenky na strednú školu naše stretávanie už nebolo také pravidelné, veľa iných záujmov a povinností.. Mm to vždy nechával už na ňu, keď zavolala, že má čas, tak sme sa stretli. Neboli to síce nijako časté stretnutia, ale vždy veľmi príjemné 🙂
Lenka minulý rok končila VŠ. Pozvala nás na promócie a následne na spoločný rodinný obed. Dosť nás to prekvapilo, pretože keď sme sa s ex pár krát náhodne stretli, nikdy ani neodpovedala na pozdrav. Potešili sme sa, že dostala konečne rozum. Až neskôr sme sa dozvedeli, že jej matka nás na obede nechcela, bolo to len nedorozumenie medzi ňou a Lenkou, myslela si, že Lenka nás pozýva len na oficiálnu časť promócií a večer pred promóciami urobila kvôli tomu obrovskú scénu. Ale Lenka už naše pozvanie nechcela rušiť. Pri obede, kde nás bolo dohromady 11 sa ex tvárila, že nás nevidí.
Tento rok sa Lenka bude vydávať. Pri poslednom našom stretnutí Lenka prišla s tým, že podľa jej maminky máme zaplatiť časť svadby, konkrétne za rodinu môjho manžela, čo je asi 1700 €. Je to pre náš rozpočet dosť výrazná čiastka. Mali sme v pláne dať im určitú sumu peňazí, nech si robia svadbu akú oni chcú, ale určtie nie toľko. Zdá sa mi čudné, aby si oni naplánovali luxusnú svadbu a potom na ňu pýtali od rodičov peniaze (majú 27 a 33 rokov obaja zarábajú viac ako my)..... Súčasne s tým aj informácie o tom, že sedieť budeme niekde bokom, ďalej od hlavného stola, lebo ex si to tak želá, aby sme sa tam stratili..... oltáru ju tiež povedie niekto iný. To zabolelo... Stále nad tým rozmýšľam.... mám v svojom okolí veľa prípadov, keď sa otcovia o svoje deti nezaujímajú, neplatia výživné..... sú to fakt komplikované vzťahy a rozchody. Oni dvaja nikdy nič vážne neriešili, len boli veľmi mladí s odlišnými názormi na svet.... Takže nechápem, fakt nechápem, čo má jeho ex za ujmu, že sa takto správa 25 rokov po rozvode... A je mi z toho smutno. Na jednej strane by som bola nerada, aby sa kvôli peniazom pokazili vzťahy s Lenkou a jej budúcou rodinou..... ale na druhej strane......
ĎAKUJEM, keď ste dočítali do konca 🙂

tykat
24. máj 2015

@cecilia68 keď ono niekedy chcú veľkú svadbu všetci a myslia si, že to zaplatí ten druhý 😀

U nás chceli veľkú svadbu hlavne rodičia, nám s mužom to bolo jedno, kľudne aj na úrade len s rodičmi, ale mali sme 150 hostí...som z východu a tam svadba o 100 ľuďoch je taká skôr menšia 😎

horana
24. máj 2015

@woodynka1 Ved jasne ze tam (zrejme) ta obrovska laska ziadna nebola, ani kompatibilita nazorov/povah/svetonazoru.
A je asi aj jasne ze ona banuje viac, lebo v nom asi stratila "lepsiu" uroven nez ma mozno teraz, nez ma (asi aj) sama.
Bez nejakeho moralizovania ale, kedze boli na plodenie obaja rovnako, ako zene zene rozumiem z tej zenskej stranky pocitu sklamania nad zivotom, na ktory zamiesili obaja rovnakym dielom, a bars by mozno nech by skusali zit spolu aj obaja opakovane zistovali ze to aj tak nema perspektivu (aj tak to skusit z principu mali ! - kvoli dietatu, ked si raz chlap zamiesi mal by byt rovny a priamy a dalsie sance pre to svoje dieta! minilane skusat a az ked nie a nie tak az potom vycuvat, na co je vzdy dost casu - moj nazor), aj pri teoretickych dalsich sancach ze si skratka nerozumeju lebo su odlisni,aj tak by sa rozisli...ale stale je tam to nacitenie sa na zenu, ktora ked je raz v zivote rovnako nezrela ako muz, tak dosahy sa vzdy tykaju iba jej a muz sa z toho pomerne lahko vylecie, trocha toho platenia, ale ma "bezzavazkovost" a v podstate "cisty stit" a "slobodu" dalej zacat odznova. Je to nespravidlive od prirody voci zenam ako takym. 🙄 Len toto je to co sa snazim povedat, je mi luto kazdej nezrelej co zostala sama s dietatom, a rovnako nezrely muz z toho vyviazol tak lahko, mal sancu zacat odznova, najprv vyzriet a az potom si spravit nove dieta...
Cele to pisem preto ze mnohi nechapu zatrpknutost ex, jej podrazy a pod. - samozrejme ze to nie je spravne vo svoje podstate, ale omluva ju v mojich ociach to ze jej osud nalozil opakujem: radovo tvrdsie dosahy za poklesok ze ktory mohli obaja rovankym dielom.
A to ze ubehlo odvtedy vela casu nic nemani, lebo ten jej "dosah" stale zije, rastie, posobi ako cinitel v jej zivote, cize to nie je udalost ktora bez inych dosahov na pritomnost uz vysumela, u takej by bolo na mieste hovorit o neopravnenosti starych krivd, ale tu nie.

cecil36
24. máj 2015

@woodynka1 stale mi nie je jasny dovod preco by si mala exka vydupavat na svadbe rodinu svojho ex.... A dovod, ze aby sa ukazala mi pride dost uleteny... aj tu pises: " ja si nemyslím, že by teraz mali okresávať počet ľudí z otcovej strany podľa toho, koľko jej dá peňazí. Veď sa oni sami rozhodli, že ich tam chcú a veď dostanú od nich určite svadobné dary v podobe peňazí." Veta ved sa oni rozhodli, ze ich ta chcu... Oni? Kto? Exka? Pochybujem. Urcite to bola Lenka. Na co jej asi mama povedala, ze ale tychto ona platit nebude, nech to zatiahne otec. Absolutne s ex suhlasim. A ano suhlasim svadbu si mala platit Lenka podla svojich moznosti. Vinnika nehladaj v ex, ale niekde inde....

tykat
24. máj 2015

@cecil36 presne tak
@woodynka1 ved to skus otocit...platil by tvoj muz za rodinu exky? Keby Lenka prisla ze jej mama neda a chce vsetko od otca? no asi nie, ked nechce platit ani za svoju rodinu...a mladi v celom tom osiali "bude svadba velikaaaa" zabudli ze niekto to musi aj zaplatit. A mama asi chce, ale nie vsetko, len svoju rodinu a mozno nejake fixne vydavky typu saty, kadernik, fotograf... tak sa bude z hostí zo strany tvojho muza skresávať lebo peniaze len tak same od seba nepridu, matematika nepustí.

mircalla
24. máj 2015

@cecil36 suhlasim,to nebol napad ex ale lenky. A Lenka sa na tom nechce financne podielat.keby chcela kona inak

mircalla
24. máj 2015

@woodynka1 Tiez nevidim ziadny dovod, preco by ex chcela Vasu ucast na svadbe. toto chcela lenka, tak jej matka povedala za akych podmienok...... myslim, ze to je uz uplne jasne z tych promocii. lenka to vyriesila pre nu uplne najjednoduchsie: oco, mama chce aby ste zaplatili podiel....lenka to mohla vyriesit uplne inak - spolufinancovat....zvolila si pre nu najlahsiu cestu...no ved co, vsak zaplatia, nie?
ja ozaj nevidim taku chybu v ex, ako niekde inde....prepac, ale ozaj sa skus na tymto zamysliet....absolutne ziadny dovod, preco by toto chcela ex nie je....
@horana obaja su zodpovedni za krach ich vztahu...osobne som neni za nasilu udrziavanie nie dobreho manzelstva
Moja segra je tiez rozvedena, a teda boli spolu dlho - rozisli sa kvoli milenke. napriek tomu maju korektne vztahy a o maleho ma zaujem a plati na neho. myslim, ze toto vobec nie je nejako dolezite...vidim, ze sa zastavas zien za kazdu cenu, ale nechapem preco....v tomto pripade ich vztah podla mna nemal velku sancu uz od zaciatku

oli18
24. máj 2015

@me_to_you Od rodiča nič nie je scestné. Práve preto, ako si napísala, že rodič by dal aj posledné. Väčšina ste tu mladé baby, svadby vašich deti sú v nedohľadne. Verím, že rokmi upustite od svojich názorov, lebo je to prirodzené, taký je život. Lenka možno urobila chybu v tom, že povedala sumu. Ale ak sa s otcom stýka, tak vie niečo aj o jeho finančných pomeroch. Asi usúdila, že takú sumu by bol schopný dať. Môj názor je ten, že 1700,. eur nie je dnes žiaden veľký peniaz.

zuzkyna
24. máj 2015

@woodynka1 Nečítala som všetky príspevky, ale ... keď píšeš, že je Lenka fajn baba, rozumná, múdra a ste kamošky, tak potom by nemal byť problém povedať jej veci na rovinu...že na to nemáte toľko peňazí a čo vás škrie - vedenie k oltáru, sedenie bokom... podľa písania vyzeráš byť tiež rozumná baba. V niektorých rodinách je bežné, že rodičia financujú svadbu deťom, v iných je to inak... patent na to správne nemá nikto. Ide o to, že ak to tak necítiš, t.j. nechceš im dať toľko E, nerob to... Ja osobne, by som človeku, ktorého mám rada, pomohla rada... ale ak by to bolo nad moje možnosti a ten dotyčný (v tvojom prípade Lenka) má rád mňa, pochopí to tiež..a niečo také ako euráče nenarušia naše dobré vzťahy. Normálne, nie? A ak vzťahy narušia peniaze, tak by bolo na čase sa zamyslieť nad tým, či to boli plnohodnotné vzťahy.

mircalla
24. máj 2015

@oli18 co je prirodzene? pozvat si 90 ludi a dat to cele zacvakat rodicom, aj ked dobre zarabam? podla mna je prirodzene si naplanovat svadbu v ramci moznosti a akykolvek prispevok od rodicov na svadbu brat s vdakou ako vybornu pomoc....samozrejme by som neodmietla, keby ponukli...

mircalla
24. máj 2015

@oli18 asi by som s tym mala moralny problem neprispiet na vlastnu stvadbu, ak ty nie, to je tvoja vec.....1700 nie je ziadny velky peniaz ako pre koho....totalne zjednodusovanie, ved co daj....akoze fakt nechapem z takychto nazorov....okrem ineho ako som pochopila, jej otec ma penazi malo a financne je to dost na zakladatelke temy, ktora ma male dieta, co ona musi vediet....

horana
24. máj 2015

@mircalla Nevravim ze sa jej zastavam, len ze ju chapem, nakolko zena v takychto pripadoch taha vzdy za kratsi koniec.
A za nasilne udrziavanie nie, ale za aj opakovane pokusy ano, pre to dieta, obaja rodicia sa maju povzniest na nejake egoisticke hladiska a trochu sa aj obetovat, dnes kazdy chvata za svojim stastim vztahy sa rozpadaju lebo nie sme zvyknuti na nich makat a opravovat ich. Je omyl si mysliet ze ak ma byt dobry vztah mal by fungovat samochodne a splavne sam od seba. 50perc. rozvedenych manzelstiev hovori jasnou recou.
Pripad tvojej segry je upolne iny, predpokladam ze tam na ziaciatku bola laska a zhoda, ze ju nejak zabezpecil, pomahal s vychovou - dlho boli spolu, a aj ked nakoniec on chyboval, takze mala dovod ho nechciet (tato tu preberana exka, napriek vykopnutiu k nemu city nestratila a najskor ho este dlho milovala), tak bola v tom case segra uz usadena zrela zena. Je to porovnavanie hrusiek a jablk.

mircalla
24. máj 2015

@horana segra ho milovala tiez - on od nich odisiel, ked mal syn 5. manzelstvo bolo dost v pohode podla mna...tiez boli velmi mladi a okrem nej inu nepoznal, mozno to bol problem....jednoducho sa zamiloval do inej - jedna akcia a stalo sa....a sam sa rozhodol odist...segra ho nevyhodila..to len na margo....

me_to_you
24. máj 2015

@oli18 ako prepac ale s tym ze to nie je velky peniaz absolutne nesuhlasim. 1700€ pri priemernej aj vyse 800€ mzde, musí čistého cǎsu robiť ten človek dva mesiace, a to nejesť nebývať a nič neplatiť. To je jedna šestina roku. Pre jeden věcer? Jednu věceru? Jedno mecheche? Že to nie je veľký peniaz? Keď ja zarábam viac a pýtam pd niekoho kto má menej? Dcéra vobec nemusí tušiť koľko má otec príjem, ale majú s autorkou malé dieťa, už to evokuje že na rozhadzovanie nemajú..už neviem či autorka má príjem alebo nie, ak nie - o to horšie. Ja nechápem, na jednej strane slováci "nemajúčo žrať" a platy a úroveň biedna a na druhej strane naaaa vyplácnite automaticky 2000€..a to sa človek može akokoľvek snažiť mať rezervu keby sa niečo stalo, choroba, strata zamestnania, pokazené auto, práčka, vykradnutý byt, a to nerátam s tým, že aj na dovču by si človek chcel ísť oddýchnuť a tu sa dočítam že ešte na rozmar na aký nemám mám prispieť lebo s tým niekto ráta....toto odmietam chápať a podporovať

lubkavargova1
24. máj 2015

Tak sorry, ale toto mozno je z hlavy exky, ale aj tak vacsiu ucast ma Lenka. ty sa jej zastavas lebo je to tvoja kamoska. Poviem to sprosto, ked ste take kamosky, tak drzim hubu, dam tie peniazky a ANI slovom, opakujem este raz ANI slovom nebudem frflat ze sa zaplatila taka suma. Lenze mila zakladatelka teba ta suma serie ako si napisala, takze nie je ti to tak jedno. A tvoj manzel ma pravdu, ze ked by si mlada vydupadal ze chce svadbu v Parizi tak ju spravy a zaplati tam????? Zena uvazuj! Nie, exka ma pravdu, ked mladucha chce taku svadbu a chce tam mat celu fajtu z oboch stran tak nech tatino cvaka tiez. Bez pardonu! Tiez by som svojej dcere tak povedala pokial by jej svitorilo a chcela bohovsky velku svadbu. Ved otec jej zije, zaraba tak nech dceruske plati svadbu. Ako toto je cele chore a zle....nechcem byt hnusna, ale vy este budete mat veeeeelke problemy v buducnosti lebo vztahy su neuzavrete, mlada s vami toci ako ona chce. Exke je to jedno, ta je mrcha a ona si uz urcitym sposobom moze na vas vybijat zlost. A podla mna je aj viac inach a milion inych sposobov ako vam osladit zivot aj tak...tu jedine tvoj manzel musi zasiahnut a bud dceruske povie co si o tom celom mysli, alebo da peniaze alebo nech potom sklapne. A uz je jedno ako sa rozhodne ty pri nom musis stat a nepodkopat ho, aj ked sa ti to nebude pacit....ved suma-sumarum ste kaaaaaaaaaaaaaaamosky tak potom nie je co riesit.....joj, dobre hovoti jedno prislovie "keby hlupost kvitla, daktory su jak ruzove kracky" 😒

atrami
24. máj 2015

@woodynka1 ja som to pochopila na základe sumy. Treba si sadnúť s dcérou a prebrať to s ňou. vyzerá rozumne.

mircalla
24. máj 2015

@me_to_you V bratislave si svadbu s 90 ludmi nik nerobi - to je uz megasvadba....a ludia tu dokonca aj maju peniaze....cim vacsia dedina, tym vacsia svadba a vacsinou na to idu celozivotne uspory (na jeden jediny den...). netvrdim, ze je to tento pripad, ale tak to funguje...
potom este ostanu byvat u rodicov ci svokrovcov a a stazuju sa....pripadne idu z vyplaty do vyplaty .....miesto toho by som radsej investovala do niecoho uzitocneho ako premrhat vsetko na svadobnu hostinu....

mircalla
24. máj 2015

@lubkavargova1 musim suhlasit...ono uz tie vytacky na promocii boli dost hrozne

lubkavargova1
24. máj 2015

@mircalla tiez suhlasim, ja nechapem, ved svadba s da aj za menej za rozumnu cenu a tie peniaze nech investuju do bytu alebo fakt do kupu pozemku alebo daco take. Vsak to, ze ked promocia uz dala nejake avizo a v niektorych pripadoch uz ta oslava promocii je nejake jak "predzvedst" svadby.....ja nechapem, idem si spravit na to kafe.....bo nechapem 🙄

simca06022011
24. máj 2015

@woodynka1 vela ludi ma problem okolo byvalych aj prejst na ulici, nieto este sa s nimi stretavat. Na tom nic katastroficke nie je. Ani nepochopitelne. CO sa tyka sumy, tak jednoznacne si tam naratali aj kadeco ine, ale je fakt, ze podla mna tiez maju rodicia prispievat na svadbu deti, kolko a na co si musia vydiskutovat medzi sebou a stanovit roypocet, kto kolko a na co. Svadba nie su len hostia. Rovnako aj kto bude viest nevestu si ma vydiskutovat otec s dcerou. Je to medzi nimi. Nemyslite si ze EX, ktora zila roky opovrhnuta odsstrcena a urcite si riesila svoje komplexy, ak sa to tak da nazvat, pred dcerou sa teraz nebude tvarit ako podporovatelka ich vztahu a nencha ho predvadzat sa na svadbe kde ma ona ako svokricka/mamicka ziarit pri dcere 🙂
A je to kazdeho osobna vec, mne sa nepacia svadby pre 10 ludi, vecera a hajde domov...

me_to_you
24. máj 2015

@mircalla ja poznám pripad kúsok od BA, už by som povedala, že tam nebudú dedinské maniere, mladí spolu bývali a mali bábo, zavolali len rodičom nech idú s nimi na neskorý obed, že si spravia pekný deň v peknej reštike v Bratislave, rodičia došli a mladí, že ide sa na úrad na svadbu 🙂 boli tam rodičia súrodenci a svedkovia a potom pekná večera - a jeho mama to dodnes neprekusla, teší sa, že sa zobrali ALE týmto sa moc na dedine nepochválila, žiadne prípravy a starosti ..ľudia sú trafení s očakávaniami

horana
24. máj 2015

@mircalla Jedna vec je ludi chapat, ina porovnavat. Mam kamosku, ktora sa odstahovala z mesta na dedinu za muzom. Nebola zvyknuta robit "dedinske cinnosti", dlho ju prehovaral, sluboval, nakoniec musi postupne zavarat desiatky poharov z kazdeho ovocia, robit okolo celeho doma, na roli, je toho kopa. Ani sa nenazdala ako ju do toho postupne namontoval. A ked namieta, co jej povie? "Aj zena XX tuto zo susedstva uz ma tolko a tolko poharov, aj ta, aj henta...". Nie je nic horsie niekoho porovnavat s akymsi pomyslenym idealom.
Nehladiac na to ze vela veci bolo u tvojej segra inych a o kope v pozadi nemame tusenie, takze v koncovke by to bolo o inom, ale aj keby nebolo, nic nepovazujem za horsie popretie osobnosti nez porovnavanie s idealom. Tvoja sestra zvladla taketo chovanie, tak henta exka je horsia, lebo to nezvladla? Akoby tvoja segra bola nejaky etalon, na ktory ba sa mala kazdy spravna zena napasovat. Nemam rada myslenie typu : "Ked toto zvladam ja, musi uz kazdy" - je to znacne neempaticke.
A ked nie, nie je hodna aby sme ju vobec brali vazne a nie ako hysterku co sa nevie povzniest. Pritom o nej nic nevieme.
Podla mojich skusesnoti, kazdy sa snazi ako najviac vie. Ze niekeho chovanie nechapeme, zvycajne este len malo vieme o pozadi a toho co vsetko ho/ju k tomu viedlo. A opakujem, nezastavam sa jej v tom zmysle ze ona by mala byt chapana viac ako ini akteri, ale rovnako. Tiez to nemala med lizat, to je vsetko.

lubkavargova1
24. máj 2015

@horana porovnavanie nikdy nie je dobre, aj mna moja exsvokruska porovnavala so svojou adoptovanou nevestou...ze neviem piect ako ona....no hold neviem. Tak som raz jej povedala, ze sorry, ale ja varim a peciem ako mna maminka naucila a nie ako ona si povie...fuuuuuha odvtedy som bola na ciernej listina 😀 😀 😀
Presne tak, trebalo by tu vyjadrenie Lenky a vyjadrenie exky a az tak by sme boli komplet v obraze....lebo takto je to skreslene a kazdy sa zastava svojho nazoru....

mircalla
24. máj 2015

@horana dala som len priklad, vobec neriesim, kto je horsi...a hlavne si myslim, ze to je v tejto teme uplne irelevantne. ja som inak nic negativne na adresu ex nepovedala ani nahodou okrem toho, ze by sa mala cez po povzniest. pragmaticky som skonstatovala, ze ich vztah nevysiel, to je cele. v podstate beriem jej narok na financovanie svadby ako relativne opravneny...opakovane som napisala, ze ja vidim problem niekde inde...

mircalla
24. máj 2015

@horana Svadbu financuju rodicia, preto maju pocit, ze mozu urcovat pravidla...Keby si svadbu aspon z polovice financovala lenka a jej manzel, tak by tu tento problem vobec nemusela riesit, ale mala by padny argument si presadit, co chce...aspon v ovela vacsej miere...

woodynka1
autor
24. máj 2015

Dievčatá, začína sa to tu celé prekrucat, čítate asi len sem tam niečo. Nevinim exku, niekoľkokrát som jasne napísala, ze úplne chápem, ze nechce platiť za rodinu mm. A nepísala som nikde, ze ona tam rodinu mm chcela.

mircalla
24. máj 2015

@woodynka1 ja som nenapisala, ze vinis - moja odpoved je vyssie - problem podla mna cely v tom, ze mladi sa nepodielaju - ak teda neratam tie saty a obrucky, co je podla mna dost smiesna suma...a tiez sa mi nepaci, ako sa lenka s touto situaciou vysporiadala, teda aspon doteraz...to je cele....
vam dvom - tebe a manzelovi - vam tuto situaciu nezavidim. citam to dost podrobne

cecil36
24. máj 2015

@woodynka1 tak potom je nacase pritlacit na Lenku, nech konecne povie pravdu....alebo nech povie aspon to, co ona sama chce. Npr. ze ona tam rodinu otca chce, ale prachy na to dat nechce/nema a mama to financovat odmieta, ak ich tam otec chce tiez tak nech zacvaka lebo ona svoje prachy na to minat nechce alebo ziadne na to nema...

janickacrazy
24. máj 2015

Veľmi zaujímavá téma, ja by som to vyriešila úplne jednoducho, načo pozývať 22 ľudí z otcovej strany, všelijaké tetušky, ktoré mladá pomaly ani pár rokov nevidela? Len aby ju neohovorili v rodine? Ja by som pozvala len otca a jeho partnerku a šmitec, vyriešené. Koľko prispejú ako svadobný dar je už ich vec. Pochybujem, že jeho ex tam chce mať 22 ľudí z jeho rodiny, fakt sa mi to zdá úplne nelogické.

mircalla
24. máj 2015

@cecil36 Presne tak ....je to v podstate dost jednoduche
@janickacrazy zaujimavy nazor, ma dost do seba, i ked ja som nepochopila, ze tam ma ist 22 ludi z otcovej strany, ale len oni 2....ale mozno sa mylim

lubkavargova1
24. máj 2015

No tak potom exka ma pravdu, co sa divite? Ma pravdu, naco bude cvakat za niekoho s kym uz nie je v rodinnom vztahu. Pre nu rozvodom skoncilo akekolvek vztahy. Naj mlada povie ci pozvala a chce tam mat otcovu rodinu alebo to bol vymysel exky. Podla mna to ani mlada nema este cele uzavrete v sebe lebo ked doteraz jej nevadilo ze rodicia su rozvedeni a teraz "vadi" ta skor ona sa hanby. Rozhodne suhlasim, chce mlada take cimprcamr pred fajtou? Nech tatino cvaka, jeho fajta jeho peniaze! a bodka. A draha mlada naj pyta peniaze od tatina...a to ze vy mate 4 rocneho syna, kde by ste vedeli investovat peniaze a vyuzivat peniaze nanho, je jej asi suma-fuk. Keby ze normalne uvazuje, tak by jej to nebolo...