Svadba pred dieťaťom alebo po ňom?
Ahojte,
Vždy som snívala o tom, že bude najprv svadba, a potom deti. ALE ku svadbe sme sa nejako nedopracovali, a tak spontánne sme túžili po bábätku, že sa to nakoniec podarilo. 🥰 začo som vďačná. Ale čo ta svadba ? Bola to vaša priorita ? Alebo skôr nie ? Ja osobne by som chcela, ale to je skor už na chlapovi, než na mne. 🤔 síce mi povedal, že do narodenia to bude. Aspoň to požiadanie o ruku. Ale neviem či to nepovedal len tak do vetra. 😁
@michaela789 ani ja neustúpim. A viem, že aj on to chce. Len niekedy mám v hlave otázky, že KEDY. Ale to je normalna vec, si myslím. Určite si za tým budem stáť, a on to pochopi. Preto som chcela ostatne názory a s tým priezviskom majú pravdu. To som aj mala na mysli. Keby to nechce, tak sa o tom ani nebavíme. Moja chyba, že chcem všetko hneď. No verim, že to nebude môj prípad a že nakoniec bude tak ako sme plánovali . 😊
@faasx keby som bola tehotná a on stále nič, tiež by ma zaujímalo kedy... Chlapi majú čas, oni tehotní nie sú 👌🏻 na tvojom mieste ho vyzvem, aby sa narovinu vymačkol s tým, že potrebujem vedieť ako sa zariadiť.
@faasx ano ja som sa chcela najpr vydat a az potom mat dieta. Tehotna by som sa nevydavala. Ak by sa nahodou stalo, ze dieta by bolo skor ako svadba, tak minimalne mu dam svoje priezvisko.
Vydavala som sa v case, kedy som po dietati este ani netuzila, ale bolo to pre mna od mojho muza to gesto, ze ano chcem nase zivoty oficialne spojit a nebojim sa zavazku. Aj ked dieta je pre mna vacsi zavazok ako svadba.
@michaela789 pritom za tolko rokov, sa mohli zobrat na urade za par minut a mat pokoj... :D
My sme sa zasnúbili, svadba bola v pláne po dokončení bývania, no to sa nám trochu natiahlo, medzitým prišlo bábätko plánované, lebo to sme odkladať nechceli. Tehotná som sa vydávať nechcela. Sťahovali sme sa pred pôrodom, už máme dieťa (priezvisko má po mužovi) a aj termín svadby, keďže chceme mať (nielen) spoločné priezvisko. Vôbec by som nešaškovala ako tu niektoré, že nedám jeho priezvisko, pretože by som v živote neporodila dieťa mužovi, ktorému neverím. 🙂 A neraz som tu čítala, ako nedávať priateľovo priezvisko, lebo čo ak sa rozídete.. tak isto sa dá rozísť, ako aj rozviesť (aj po rozvode má dieťa manželovo priezvisko btw.) 🙂
@simca06022011 úplne moja reč. Ale konkrétne v tomto prípade je problémom to beznádejné chcenie len jednej strany. Chlap už ju má poistenú troma deťmi, načo by sa obťažoval ísť niekam riešiť termíny, papiere, poplatky.... Veď už ju má doma pri práčke, zavalenú domácnosťou, raz za mesiac si odtrpí tiradu pindov o tom, ako ju natiahol ohľadom sobáša a hotovo. A veselo naťahuje ďalej a ona čaká a čaká ako taká čakanka.
My sme sa s manželom brali v malinkom kostolíku. 20 ľudí + pár detí, iba obrad. Termín sme vybrali tak, že som naslepo otočila kalendár a ukázala prstom. Vyšlo to za tri mesiace aj niečo. Všetko sme stihli, zariadili, vybavili za pár šupov a išli sme z kostola vyrehotaní ako veverice, lebo viac nám nebolo treba. Ale chceli sme obaja, tam bol ten rozdiel.
@nila0622 btw po rozvode mas rovnake priezvisko aj ty... ;)
@simca06022011 Tak ako áno, môžeš si ho nechať, môžeš si vziať s5 svoje rodné, alebo sa môžeš znova vydať a aj tak nebudeš mať s dieťaťom rovnaké.. No môj názor je taký, že ak trvám na svadbe 100% alebo si niesom istá či bude, tak neriešim najprv dieťa.. 🙂
@nila0622 niekto neriesi, niekedy sa proste stane ;) ale v dnesnej dobe sa spoliehat na slovo chlapa mne pride trosicku naivne... ano su taki, co drzia slovo a planuju, ale su taki co povedia, bude ... raz.. s niekym.. v nedohladne.. a kto vie.. :DDD
@simca06022011 Áno s tým plne súhlasím 🙌🏻
Pre mňa svadba nikdy priorita nebola. Pre mňa bola priorita získať vnútorný pocit, že "tento" je ten pravý. Stalo sa. Svadba prebehla až po dvoch deťoch, hypotékach, barákoch, spoločných majetkoch. Nemenila by som nikdy nič❤
@faasx my sme mali zásnuby, potom sme kúpili dom, potom sme mali dve deti😅 svadba vôbec nebola moja priorita, ale bude bud rok na jar. Ako ja by som sa obišla aj bez nej, ale tak teda nech už sme na poriadku 😅
Len keď je to "len" taký papierik, tak v čom je to až taký problém mať "len" takú prkotinu, či? Ja sa autorke nečudujem, mňa by to škrelo tiež a dosť..
@faasx moj bratranec s priatelkou to vymysleli tak, ze spravia svadbu na urade len rodicia a svedkovia. Daju spolu obed. Tam brucho nevadi. A za rok daju zurku uz nam davali oznamenia aby sme vedeli, ze kedy neletiet na dovolenku. Maly bude mat 10 mesiacov. Vybavene. Mne sa to zda ako skvelí napad, kedze ona chuda stale vracia a asi by celu svadbu nedala. Ale inak mne nikdy nevadilo ani ked mala nevesta brucho na svadbe. Aj tak boli pekne nevesty. Ved asi je nam vsetkym jasne, ze nie je panna 🤣🤣🤣. Cize povedz priatelovi, ze by si chcela stihnut svadbu do porodu a teda este ta nestihol ani požiadať. Ked teda vies, ze aj on svadbu chce, mozno len caka na tvoje vyjadrenie, kedy to vlastne chces.
@faasx Nám bolo jasné,že sa vezmeme,dieťa bolo plánované,napriek tomu,keď som otehotnela,ešte som bola slobodná.Kedze som netušila ako so mnou tehotenstvo ,"zamáva"povedala som mužovi,že svadba buď do 4.mesiacov,alebo až potom.No a bola po dvoch rokoch,kedy som mu oznámila,že kým pôjdeme na zápis do škôlky, už by sme mohli mať spoločné priezvisko aj adresu A tak aj bolo Svadba s prítomnosťou dvojročného mudrlanta,za mňa,najkrajšia na svete.Takze nezufaj,možno správne nasmeruje a bude.
My sme po 5r spolu plánovali svadbu tak do pol roka, ale medzitým som otehotnela. Svadbu sme zvrtli za 3 týždne a bolo. Sme spolu 22r. Ak svadbu chcete, proste sa vezmite, nešpekuluj. Netreba kvôli tomu štiepať vlasy. Chcete to obaja, tak to spravte. Hneď v najbližšom voľnom termíne.
@faasx akože ja nie preto, len som chcela vedieť ci nieste spolu x rokov a muž sa k ničomu nemá:D
@gabriela2952 no to by bol už pekny pruser 😆😆😂 ešte som na tom dobre podľa mňa :D
@faasx vieš čo, ja by som trvala na svadbe počas tehotenstva. Lebo teraz je muž taký najochotnejsi si ťa zobrať. Potom po pôrode sa to väčšinou len odkladá, lebo muž zistí, že má všetko vlastne aj bez tej svadby. Aspoň tak to pozorujem vo svojom okolí, že najskôr sa odloží, lebo je žena pribrata po pôrode, koji, zase nie, potom zase treba peniaze na iné a zrazu prejde 5 rokov a svadba nikde.
U mojho bola priorita svadba, az potom dieta, aby sme sa vsetci volali rovnako (aj ked v tej dobe sme nevedeli,ci vobec nejake raz vobec budeme mat). Byt sme si kupili po pol roku vztahu 😄 ale co sa tyka svadby, ziadna romantika sa nekonala. Proste sme sa dohodli,ze sa chceme vziať. Aj prsten sme boli kupit spolu 😁
Inak pre mna je dieta vacsi zavazok ako svadba. Vies sa rozviest,ale dieta bocianovi nevratis, to je na cely zivot a s nim aj jeho otec.
@nikushka8 No mnohí chlapi to tak neberú. Kľudne sa zbalia a opustia ženu aj dieťa. Mám kamošku, muž odišiel, keď dieťa malo 8 rokov a potom už len platil, nikdy ju už nevidel. Predtým žili úplne normálne. Našiel si inú a bolo, fakt smutné.
@janickacrazy tak to je fakt smutne. Normálny muž toto neurobi.
Osobne, najprv svadba a tak dieťa. Keď už sa stalo, svadbu vieš aj na rýchlo pred pôrodom a ak ti ide o bašavel, ten vieš mať aj neskôr, ak nestíhate.
Kamoši mali dieťa v lete a svadbu potom na jeseň, lebo už na nej chceli aj malú, keď sa pritrafila skôr, ako čakali. Ale jednoducho si stanovili, že vtedy svadba bude a nie že čakám, kedy sa "niekto" zdoháda s prsteňom (a aj to často sú len tzv. "drž hubu prstene".
Ďalšia známa oznámila mužovi, ktorý sa nemal k činu, že vybavila termín na matrike, nech si na xx.xx. vybaví dovolenku, lebo sa žení. Sú spolu cez 20 rokov.😁
Na tvojom mieste nečakám na veľké romantické gestá, keď sa doteraz na to nemal, normálne si s ním sadni a povedz, že svadbu chceš ešte tento/budúci rok, nech vyberiete termín a zarezervujete matriku/sálu/veci okolo.

No... Už sa zariaď ako vieš. Ja by som od svojho neustupila.
Poviem ti príbeh: moja najlepšia kamarátka takto otehotnela roky dozadu. Svadbu chcela "ale až keď porodí, keď schudne, keď sa vráti do roboty...." Blablabla... Bum tresk, 10r a svadba nikde. ďalší bum tresk, druhé dieťa (neplánovane) na ceste... Revy, plače, že ona ešte nie je ani vydatá a už čaká druhé, že žijú na hromade a jej sa to nepáči...a kolotoč ide odznova, svadba 100% bude keď porodi, keď dokojí, blablabla...
A vieš čo? Už čaká tretie. 👍🏻👍🏻👍🏻 Strašne je z toho "šťastná", poviem ti. A samozrejme, koza, dala deťom meno po mužovi, čo ju škrie asi najviac, že jediná je tá "cudzia".
Ak si ten typ, že svadbu CHCEŠ a potrebuješ, neustupila by som. Rokmi ťa to bude dobiehať na dennom poriadku.
Vzťah bez svadby, tak isto ako vzťah so svadbou, je niečo na čo sa musia cítiť obaja. Nie že jeden ustúpi a zázračne pod závojom lásky nebeskej prestane chcieť to čo chcel.