icon

Svadba pred dieťaťom alebo po ňom?

faasx
3. okt 2024

Ahojte,
Vždy som snívala o tom, že bude najprv svadba, a potom deti. ALE ku svadbe sme sa nejako nedopracovali, a tak spontánne sme túžili po bábätku, že sa to nakoniec podarilo. 🥰 začo som vďačná. Ale čo ta svadba ? Bola to vaša priorita ? Alebo skôr nie ? Ja osobne by som chcela, ale to je skor už na chlapovi, než na mne. 🤔 síce mi povedal, že do narodenia to bude. Aspoň to požiadanie o ruku. Ale neviem či to nepovedal len tak do vetra. 😁

minenkak
3. okt 2024

@faasx svadba nezaručí ,že chlap neodíde a priezvisko môže mať dieťa po tebe,ak sa chceš vydávať,chlapa poziadaj o ruku oznam mu termín svadby a je.Nic ťažké

maminkadeticiek
3. okt 2024

Sorry,ja som v tomto kozervativna.Nemusite dat na svadbu 5 ani 10 tisic.Ak by mu na tom zalezalo tak si ta vezme aj o 2 svedkoch.

faasx
autor
3. okt 2024

@minenkak ja nikde nespomínam, že sa chceme zobrať len kvôli tomu, aby neodišiel. Alebo nedajbože, kvôli dietatu. 😃 žiadať určite JA ako žena nebudem. On to chce. Len si musíme sadnúť a dohodnúť to.

maja22
3. okt 2024

@faasx Nielen dieta po svadbe, my sme aj sex chceli obaja az po svadbe. A tak sme aj urobili. Nelutujeme to, bolo to spravne rozhodnutie. Sme spolu zobrati 18 rokov. Deti prisli do nasho zivota tiez, vdaka Bohu. Este mozes stihnut svadbu do porodu.

faasx
autor
3. okt 2024

@maja22 to bol môj sen, keď som ešte bola panna 😁Ale super, je to krásne 😍❤️ jasne môžem stihnúť a verim, že aj stihneme.

minenkak
4. okt 2024

@faasx tak keď TY ako žena žiadať nebudeš ,tak si sadnite a riešte,čo je natom ťažké

cookie29
4. okt 2024

@faasx si robis srandu ze? 🙂 skus sa na to pozriet z ineho pohladu, akoze vazne si myslis, ze niekto ide do svadby alebo do dietata s tym, ze je to len docasne a ze sa potom rozidu? Nikto (netvrdim, ze sa nenajde vynimka). Takze toto je skutocne argument :(

este raz, ak ma dieta Tvoje priezvisko a vezmete sa, tak je lahke mu ho zmenit na manzelove. Ak ma partnerove a rozidete sa, tak mu ho na Tvoje nezmenis.

kvetinka719
4. okt 2024

@nila0622 ja do tohto vstúpim, ak môžem. Súhlasím, ze ak si mužom nie som istá, neriesim dieťa. Svadba je však dôležitá a manželstvo inštitút, ktorý ta chráni. Môžeš si byt výberom otca akokoľvek istá, ak však jeden alebo druhý náhodou zomriete, druhý partner ma nárok na vdovske, dedí a pod, pripadne rozhoduje o odpojení o prístrojoch, môže sa informovať o zdravotnom stave… za mňa bolo toto rozhodujúce, prečo sme obaja chceli najprv svadbu, potom dieťa. A to sme spolu 15 rokov, manželia 5 a dieťa ma 1,5 roka

faasx
autor
4. okt 2024

@cookie29 ja som len reagovala na to, čo si napísala.NIKTO nejde do vzťahu do manželstva dokonca do dieťaťa s tým, že sa raz rozídu. Preboha 😃 Už veľakrát tu som tvrdila, že to s TÝM PRIEZVISKOM MAJÚ FAKT PRAVDU. A ŽE KEĎ SA NEVEZMEME, BUDE SA JEDNODUCHO VOLAŤ PO MNE.

michelle567
4. okt 2024

@kvetinka719 presne tak... Aby sa nestalo najhoršie a napr auto, dom, byt by po smrti dedili jeho rodičia...
Vedia nastať rôzne situácie, kým by to aj chceli poriešiť, môže aj niekto z nich napr zomrieť a už zasa hneď ďalej dedia aj ich deti, mužovi súrodenci. To sú už také fantazmagorie ale mala by som z toho stres pri dnešných hypotékach 😅

nila0622
4. okt 2024

@kvetinka719 Áno s tým súhlasím, že manželstvo ako inštitút je dôležité, presne preto, čo si vypísala, véd my sa ideme tiež zobrať (nie raz, niekedy, keď...., ale o chvíľu) 🙂 Len proste neverím, že si žena muža nepozná, keď sa xyz rokov vyhovára, tak si ju nevezme ani po pôrode.. A vtedy by som pochopila nedať jeho priezvisko, ale teda nechápem, načo ísť do dieťaťa keď viem, že si ma nevezme aj keď to ja chcem? Ja som vedela, že sa vezmeme, preto sme išli do spoločného dieťaťa a aj dieťa má jeho (čoskoro naše spoločné) priezvisko. 🙂

@michelle567 Ak sa nevezmú, dediť bude ich dieťa.

nila0622
4. okt 2024

Ale teda, ešte by som rada dodala, že ja ani celkovo nechápem, prečo sa tu ženy pýtajú takéto veci.. Užívateľky koníka majú vedieť, či si tú danú ženu jej partner neskôr vezme? 😅 Ako áno, iné názory sú fajn, ale to, že si Maťko Hanku (ne)vzal neznamená, že si aj Peťko (ne)vezme Aničku. 🫶🏻 Myslím, že to treba riešiť doma s mužom a keď teda povedal, že do pôrodu bude, tak treba začať organizovať 😛

faasx
autor
4. okt 2024

Viete čo je sranda? že z mojej rodiny ani z jeho, nemal reálne nikto svadbu. Pretože niekto to nerieši. My sme to preto chceli, pretože sú v tom aj tie veci, ktoré spomenula
@kvetinka719 .. a ešte aj to priezvisko. Nechcem byť tá “cudzia” a chcem aj ja to iste priezvisko ako moje dieťa. Ten môj sa nevyhovára xy rokov .. to vôbec nie je môj prípad 😃 ✌️ Mňa len zaujímali názory ostatných - keďže nie každý ma svadbu a majú xy deti. Treba to vykomunikovat nečakat nazazrak pravda. A možno som ho len podcenila, a už to plánuje . To bola iba taká konšpirácia, by som povedala.

faasx
autor
4. okt 2024

Tu na koniku podaktoré žienky veľmi ľúbia ťahať za slovíčka. Človek aby si daval pozor, keď nedajbože vypustí niečo z úst. 😃😃😃

nikushka8
4. okt 2024

@janickacrazy ano,aj taketo 🐂 su, ale otcom bohuzial ostane navzdy,aj ked o deti nejavi zaujem.
A potom su zeny-vecne cakatelky,ktore v pohode porodia x deti a cakaju dalej

janickacrazy
4. okt 2024

@faasx akože nikto nemal svadbu, myslíš jeho rodičov, prarodicov, tvojich rodičov, súrodencov, akože fakt nikto? Neverím. 😲

faasx
autor
4. okt 2024

@janickacrazy naši prarodičia áno. Ale ostatok vôbec nie 😢🫣 nikto ..

Mojej mami sestra , ma teraz napadlo, že mala. Ale to je tak všetko

nila0622
4. okt 2024

@faasx Ani vaši rodičia nemali? Ono, principiálne, všetko tu povedané sa dá ošetriť - závet, splnomocnenia.. ale načo, keď sa dá jednoducho vziať. Aj keby s 2 svedkami (za mňa ideálne). A keď tú svadbu chceš, stoj si za tým, nerieš kto mal alebo nemal 🙂 Názorov tu bude milión

faasx
autor
4. okt 2024

A peniaze v tom neboli, že by na to nemal nikto. Majú toho dosť ,by som povedala. A nikdy som to nechápala , že nikto nechcel svadbu .. pritom majú deti a suu stále spolu aj 20-30 rokov .. 😁
@nila0622 ani moji rodičia nemali svadbu, a sú spolu 30 rokov. 😁 áno jasne, to ja neriešim. Len ma to zaujímalo. My chceme svadbu aj ju budeme mať. Či teraz alebo po narodení . Viem, že bude. ❤️

sense
4. okt 2024

Pozri dieťaťu daj meno po sebe nie , priateľovi. Napr pre mňa svadba priorita nebola ale...žijem v krajine kde v tej dobe bol zákon že dieťa patrí automaticky matke a keby sa matke niečo stane aj keby otec uznal otcovstvo, musel by v tomto prípade žiadať súd o zverenie dieťaťa. A aj tým že napr ja som zarábala viac ako ex, keby sa jemu niečo stane ja vyzijem so svojím platom a aj uzivim dieťa. On by nevyzil Resp by žil na pokraji chudoby. A to som nechcela.takze z právneho hľadiska to bolo rozumné ale šťastie ti to nezaručí.
Takže ak je sobáš pre teba dôležitý nechaj meno po sebe a argumentuj s tým že keď si ťa vezme budete mať všetci spoločne meno. Vziať sa môžte aj na úrade za 15 minút. Lebo z krát tu čítať ženy túžiace po svadbe dali meno po otcovi veď povedal že si ich vezme, ale chlap už nemá absolútne žiadnu motiváciu spraviť ženu manželkou. A ženy nešťastne čakajú roky kedy ich chlap požiada o ruku a nedajbože sa rozídu, dieťa ostane matke plus nejaká tá igelitka, a mužovi majetok ktorý zveladovala aj partnerka, nakoľko právne je stále moje a tvoje (ak si to zmluvné a právne neupravia), kto čo nadobudol je jeho

faasx
autor
4. okt 2024

@sense múdre. Máš pravdu. Vziať sa na úrade ? To prvýkrát počujem, že sa niečo také dá na úrade. Ako to funguje ?

tiezjedna
4. okt 2024

@faasx rezervujete si termín na matrike, zaplatíte poplatok, prídete so svedkami a dokladmi a za 15 min. odchádzate ako manželia

sense
4. okt 2024

@faasx pôjdeš na matriku , vyplnis tlačivo, dajú ti termín kľudne aj v týždni a za chvíľu ste manželia na papieri. A neviem ako teraz ale vtedy to bolo tak že pokiaľ sa brali na matrike kde mal aspoň jeden z páru trvali pobyt sa neplatilo nic.Oslava môže byť aj inokedy. Moja kamarátka sa tak brali s mužom, v stredu poobede na úrade , dvaja svedkovia, žiadne ceremónie, slušne šaty, obrúčky, potom si šli posedieť. A svadbu pre "obecenstvo" urobili neskôr spojili to s krstom dietata

bessie12
4. okt 2024

@faasx to je v podstate civilny sobas, ktory sa da zbuchat behom par dni. Tiez budeme mat "len" civilny, len s tym rozdielom, ze my to planujeme 1,5 roka dopredu.

michaela789
4. okt 2024

@sense my sme mali v strede týždňa cirkevný 😃 v utorok o pol tretej poobede. Kňaz sa síce trikrát opýtal, či vieme, že to vychádza na utorok ale žiaden problém nemal. Takže dá sa takto aj cirkevný, ak by niekto chcel 😃😃 žiadne medze sa nekladú 😂

minenkak
4. okt 2024

@faasx my sme mali tiež na úrade svadbu,bolo nás dokopy šesť,všetko som vybavílá mailom, ešte mi aj rodný list vyžiadali z matriky,dokonca sme nemali ani obrúčky.Svadba je veľmi jednoduchý úkon,rozvod už horšie

sense
4. okt 2024

@michaela789 tak to neviem, do kostola nechodím, ale dobre že si to napísala , určite sa to zíde vedieť aj pre tie čo do kostola chodia ak by im bola svadba na úrade proti voli

petronellla87
4. okt 2024

@faasx aj my budeme mať svadbu iba na úrade. Bola som to zrovna vybavovať v týždni 😀 treba nám len op a vypísať žiadosť, qle ako písala kočka hore, tiež mi vravela pani na matrike že stačilo by aj odfotit op a poslat mailom. Potom chceme ísť niekam posedieť s rodičmi a súrodencami, bude nás cca 12.

michaela789
4. okt 2024

@sense presne to bol aj môj zámer... Zničiť všetky pochybnosti a hlavne výhovorky 😂 lebo koľkokrát sa niekto z dvojice vyhovára že joooj ale však soboty v kostole vybookované do konca roka, nedá sa, musíme odložiť 😂 takže áno, dá sa aj v kostole, je jedno či piatok alebo sobota...

leeo
4. okt 2024

Jasne, ze svadba je priorita. U mna je to dokaz,ze muz prebera zodpovednost za rodinu a zenu s ktorou to mysli vazne. Nech to znie akokolvek "starodavne".