Švagriná a jej svadba
Ahojte dievčatá a žienky.
Stala sa mi taká nepríjemná vec. Ide o to ze môj brat aj sestra môjho manžela plánujú svadbu tento rok resp už majú naplánované. Manžel sa jej minuli rok pýtal kedy to bude a odpoveď bola ze pred prázdninami. Tak s mojim bratom sme dospeli k tomu ze oni spravia na konci leta svadbu. Ja už som bola teda nachystaná na svadbu švagrinej máj / jún.
No teraz keď bol manžel u svokrovcov tak povedali ze ma termín vtedy a vtedy a ma ho v jeden deň zo svadbou môjho brata. Je nemožné stihnúť dve svadby keďže jedna je na sk a druha v cr.
Tak som to riešila zo svokrou ta ešte útočí na nás ze sme my tí zlí. Ale nám to skutočne nik nepovedal a to isté i švagriná ma to úplne v riti a ešte je aj drzá. Mali sme spolu vždy problém presne pre toto jej chovanie ze je ako nejaký generál co velí celej rodine a my musíme skákať ako ona píska. Jej mamka je na jej strane samozrejme. Ešte nám vykrikovali ze cela rodina to vie už rok a my dvaja nie.
Ja som tak zufala úplne ma takéto veci psychicky ničia celú noc som nespala iba plačem prosím poraďte niekto ako s toho von ako by ste sa zachovali v takej situácii.
Ďakujem všetkým za odpovede
Tak si
@kat15 ukoncit to je mono silne slovo. normalne by som povedala, ze dakujete za pozvanie ale teda nepridete, lebo sa zeni tvoj brat a hotovo, nic viac vysvetlovat nemusis. podla vsetkeho by sa sa s vami aj tak na tej svadbe nejak nebavili, takze je to v podstate jedno
@kat15 píšeš na reakciu od @ckocka že nie je pravda, že sa ti zrútil svet. Ale veď píšeš, že si zúfalá, ničia ťa takéto veci psychicky, celú noc si nespala a plakala. Preboha žena. Sa spamätaj. Oznám, že neprídete, nakoľko v teň deň má svadbu tvoj brat, ktorý termín oznámil skôr a prestaň komunikovať s ľuďmi, ktorí ťa ničia. Ak sa nevieš brániť, tak tie vzťahy proste utni a úplne preruš. Ľudia si k tebe dovolia iba toľko, koľko im dovolíš.
A ked chce byt manzel so vsetkymi za dobre, ake ma on riesenie? Neda sa rozpolit.
Podla mna bude svagrina so svokrou neprijemna, ci na tu svadbu pojdete alebo nie. Nesla by som.
Chod bratovi, prvy povedal termin, mate tam ubytko na tyzden a manzel je svedok.
@melanta "Manžel sa jej minuli rok pýtal kedy to bude a odpoveď bola ze pred prázdninami. Tak s mojim bratom sme dospeli k tomu ze oni spravia na konci leta svadbu. Ja už som bola teda nachystaná na svadbu švagrinej máj / jún."
Tak mne to pride, ze svagrina zmenila termin a nikoho neinformovala.
Neviem, skratka cele zle, mal tam byt nejjaky mediator (aspon normalni svokrovci ako rodicia dvoch rovnocennych deti), aby to tam vykorigovali.
@number19 no ja myslím ze jeho to tiež mrzí ze sa takto chovajú je dosť cítiť ze sa uprednostňuje jedna strana a to sestra a jej chlap.
Len on to nedá na javo ale vie to podla mňa a je mi to ľúto keďže Ja sama som z nekompletnej rodiny a myslela som si ze práve u nich nájdem takú náhradnú rodinku pretože sa prezentujú ako sudrzna a skvelá rodina.
Ale tiež viem ze takto sikanovali i ex priateľa manželovej sestry
@melanta my sme to brali ako hotovú vec ma svadbu 5/6 mesiac istovala nás ze to je tak ze sa nemusíme báť takže sme všetko zariadili na ten termín a už sme nemali potrebu sa jej to znova písať my sme sa zaujímali ona nie. Keď to oznámila celej rodine a nám nie tak neviem kde je problém povedať to 23 ľuďom a 2 nie
@kat15 prepáč, nie si citlivá. Si hlúpa. Fakt. Prečítaj si svoj príspevok aj svoje reakcie. Je úplne zrejmé, že vaše vzťahy nikdy neboli a nikdy, nikdy, naozaj nikdy nebudú dobré. Tak najvyšší čas, aby si sa začala chovať ako dospelá žena a nie decko. Prestaň to riešiť, prestaň plakať, prestaň vnímať veci tak že ťa psychicky ničia ako si napísala. Psychicky ťa ničí iba to, čomu dovolíš aby ťa ničilo. Proste ukonči vzťahy, viac so švagrinou a svokrou nevolaj, nepíš, nenavštevuj sa a hotovo. Nechci mať dobré vzťahy s ľuďmi, ktorí tie dobré vzťahy s tebou mať proste nechcú. Si dosť veľká, aby si to konečne pochopila.
@kat15 vôbec už nič nerieš. Riešili ste vopred aby sa tie 2 svadby nekryli a hľa, kryjú sa, niečo sa tam pomeniť, ci už natruc alebo náhodou,.....choďte na tu, o ktorej ste vedeli dlhšie + tam mate ubytovanie už zabudované....a manželovi to samozrejme je ľúto, pretože vníma, že sestra to plánovala na inokedy. Možno to urobili aj zamerne, ktovie....ser na nich, je to ich deň a keby vás tam chceli- nemenili by svadbu ktorá mala byť najprv pred prázdninami na svadbu po prázdninách. Ich smola
😀 jeminy, vy poniektoré tak prežívate tie svadby. Na tvojom mieste by som to vôbec neriešila takto. No stalo sa, 2 svadby v jeden deň, išla by som na tú, ktorá je pre mňa doležitejsia, a na druhej sa ospravedlnim. Už len sa dohodnuť s manzelom, na ktorú pojdete. A na tvojom mieste ako sa k tebe zachovali, isla by som na tu tvojho brata.
@melanta ďakujem za reakciu. Podla niekoho som hlúpa no tak pre teba som hlúpa. Ja zo svagrinou nie som v žiadnom kontakt všade ju mam poblokovanu a svokre som asi musela zdelit co deje aby mohli zrušiť obed raut atd zas taka svina nie som aby som robila také niečo to ze oni sa chovajú ako svine ja sa mam chovať tiež tak mam sa ako znižovať na ich uroven. ? Ako co mam žiť v zlobe a hadkach a v rozhadanej rodine to je riešenie????
@katarinka89 presne aj ja som toho názoru. No je to jediné možné riešenie mate pravdu
@kat15 bože žena, čo budeš robiť keď nastanú skutočné životné problémy? Úmrtia, choroby a iné katastrofy? Keď ťa takáto blbosť úplne položí? Sorry ako počúvaš sa? Psychicky ťa ničia, celú noc plačeš? 🤦😂🤣 Ja normálne čumím...
@kat15 ale veď ty žiješ v hádkach. A tým, že s nimi komunikuješ, tie hádky živíš. Keby si s nimi vôbec nekomunikovala, tak sa nebudete hádať. Ako toto čo predvádzaš, podľa mňa nie že si hlúpa, ty si normálne psycho podľa mňa. A troška aj začínam premýšľať, či celé to zlo začalo ozaj u švagrinej a svokry.
@svokrinjazykmonika Ježiš Mária by ste zas mudra vy viete čím som si v živote prešla keď ste taka mudra ? To ze človeka trápi to ze je problém v rodine je ako hanba?? Je hanba ze je človek citlivejší nemám slová
Robíš z toho kovbojku, nedali vedieť tak majú smolu. A tých ďalších 20 ľudí z rodiny s vami tiež nekomunikuje? Ty si chcela ísť na svadbu osobe, ktorá ťa nemá rada? "len aby sa nepovedalo"
Baby, vy ste niektoré veľmi rýchlo hotové s riešením. "Choď bratovi, na švagrinú a celú jej rodinu sa vykašli." Áno, rozumné riešenie. Keby išlo len o autorku. Ale je tu ešte jej manžel. A je to jeho sestra a jeho rodina. Či on sa musí automaticky prispôsobiť a nesmie mu to byť ani ľúto, lebo tu sme na modrom koníku, kde chlap musí držať hubu a krok a urobiť, ako mu povie žena, ináč je debil?! Veď si predstavte, že by to bolo naopak a dotyčná švagriná by nebola švagriná, ale autorkina sestra a autorkin manžel by chcel ísť silou mocou na svadbu svojmu bratovi, kde bude za svedka. A autorka by bola nešťastná, že nemôže ísť sestre. Tiež by ste jej radili, aby išla mužovmu bratovi a na sestru a mamu sa vykašľala?
@kat15 preco sa im tak strasne chces zavdacit ked sama dobre vies, ze ked aj spravis trojite salto vzad tak ta nikdy nebudu mat radi. Vies ako sa ti bude zit ked od seba odstrihnes toxickych ludi? Skus to
@h2 tak nešťastný z toho môžu byť, a zjavne aj sú, obaja. Ak by to bolo opačne, tj. takto by sa správala autorkina sestra, tak by som radila to isté - ísť tam, kam ich pozvali aj s presným dátumom skôr (ak teda chcú ísť spolu a nechcú sa rozdeliť, čo už autorka písala, že nechcú). A inak, normálni členovia rodiny by podľa mňa mali chápať, že ak už sa prisľúbili ísť inam, tak to tak bude (keďže ide z pohľadu ich ako páru o rovnocenné akcie - svadba súrodenca. Iné by bolo, keby mali v pláne ísť v ten večer do kina alebo na oslavu 70-ky bratrancovho strýka z 3.kolena - tam by bolo namieste zmeniť plány a ísť radšej na svadbu)

@kat15 súhlasím s #tykat, choďte tvojmu bratovi.Citis/cítite sa s tv.bratom lepšie,choďte tam.Buduca švagriná a svokra ťa nemusia a chcú si len dokázať,že tvoj chlap bude skákať ako oni chcú.A do budúcna -odstrihnite sa od nich.Strernitevsa len na významnej oslave ak vás pozvú a to všetko.K životu ti chýbať nebudú....