icon

Švagrina a svokra

23. júl 2022

Mame malu dcerku, 4 mesacnu. Svokra je v nasom dome 3krat do tyzdna a uz sa to s nou neda. Stale malu nosi na rukach, chce s nou nieco robit a komanduje: do postielky ju daj, oblec ju tak, nedojci kazdu pol hodinu. Potom stale ma napomina ako sa starat o kvety, co mam dat do varenia, no hrozne. Dnes bola u nas aj svagrina a ta povedala svokre: 'Ta je dobra len na peniaze, ked potrebovali na dom, dobra si bola a teraz sa tvari, ze vsetko v zivote vybudovala sama'. Neznasam muzovu rodinu, do vsetkeho sa staraju, vsetko podla nich robim zle, so vsetkym nespokojni. Najhorsie, ze muz svoju matku nedokaze len tak vyhodit. Co im mam byt vdacna do konca zivota a robit vsetko podla nich koli tomu, ze muzovi dali peniaze na stavbu?

kate211
24. júl 2022

@mandzula A preco ich prijala, ked so svokrovcami nevychadzala? Toto fakt nepochopim. Cloveka neznasat, ale peniaze prijat. Alebo sa zacali neznasat az po dostavani domu? Jej muzovi svokrovci nevadia, inak by ich vyhodil.

xena0
24. júl 2022

@mandzula tak úplne tak to myslené nie je, samozrejme že nemajú právo sa jej kvôli peniazom "srať do života" ale vyjadriť sa že rodinu muža neznášam?? To je trošku príliš, možno by si len stačilo sadnúť a vyjasniť si veci s jeho rodinou.... A nie že peniaze od jeho rodiny boli dobre ale teraz jeho rodinu už neznáša lebo čo už jej nemajú čo dať?? Úbohé je skôr vyjadrenie autorky na adresu rodiny

merrynka19
24. júl 2022

mňa by zaujímalo len či žena by vedela odstrihnúť svojich rodičov keby manžel povie že ich neznáša a vyhodí ich z domu... Alebo len matky od mužov sú zle ? Čo sa do všetkého starajú ?

jumama
24. júl 2022

Hranice, hranice, hranice. Skus nastavovat hranice, postupne, jemne, s milou tvarou, ale pevne.

Vy to robite takto? Ja som naucena robit to takto. Paci sa to tak aj Petkovi (alebo ako sa muz vola). Je viac sposobov, ako to robit a nam to vyhovuje takto.

Vy to varite takto? Ja to varim takto. Petkovi to chuti. Vzdy pochvali aj vasu kuchynu. Ked budeme na buduce u vas, urcite si vychutna, ak mu navarite jedlo po vasom. Ja som naucena varit to takto a budem to varit takto.

Dakuj jej za pomoc a pochval jej ako robi veci ona, ked budete u nej. Proste bud sama sebou, bud zdvorila, ale vo svojich hraniciach pevna. Skus to. Skus sa prejavit. hlavu ti nik neodtrhne a nikiny za tvoje hranice nezabojuje, ako ty sama.

Nedaj sa premenit na zatrpknute narcisistcke monstrum, ako sa obcas zda, ze su oni 🙂

gelifil
24. júl 2022

nie, dar tam nespada...je preukazatelne, ze to darovali jeho rodicia, teda je to jeho

mandzula
Autor odpoveď zmazal
kate211
24. júl 2022

@mandzula Nazvi si to ako chces. Ale preco prijat peniaze od toho, kto sa sprava nepekne? Alebo nepekne sa zacal spravat po dostavani domu? Toto mi je fakt velmi divne.

zuzanockamt
24. júl 2022

Autorka:
Svokrovci sa pekne obabrali. Dar totiž nespadá do BSM. Mali dať pozemok darovacou zmluvou na manžela, prachy tiež dať ako dar len synovi.
Ty môžeš byť rada,že ti zabezpečili väčšiu časť bývania. A že si prišla k majetku ako slepé kura k zrnu, žiaľ ich nevedomosťou.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
merrynka19
24. júl 2022

@elizabet173 áno, samozrejme máš pravdu. Keď dávaš deťom peniaze, nečakas za to že tam budeš varená pečená...

komplikovana
24. júl 2022

Ach jaj zeny, zase sa diskusia otocila tam kde by nemala. Aj ked peniaze darovali, nedava im to pravo sa im do domu nasackovat a dirigovat co ako by mala mat upratane, ako organizovane. To je jedno, ze to boli peniaze na dom. Dar je dar a princip je vsade rovnaky. Nech si s tym darom obdarovana osoba robi co chce.
Chyba je autorka v tvojom muzovi, pretoze on ich v tom podporuje, ked ti povedal : mate byt vdacni, ze ste nemuseli vysoku hypoteku. Sadni si s muzom a pokecaj, ze si dospela svojpravna osoba a nevydala si sa preto, aby si sa znova citila ako decko, ktore treba vychovavat. To vsetko mas uz za sebou. Napriklad mu povedz, ze sa odvdacis, ked sa bude treba o nich zacat starat na stare kolena. Ale teraz, nech vas nechaju zit. ( mam na mysli, prestat vas buzerovat za vsetko) Ste dospeli ludia, ktori by mali vediet komunikovat, rozmune bez hadok a kricania.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gelifil
24. júl 2022

@komplikovana no to staranie sa na stare kolena znie ako utopia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vandica
24. júl 2022

Akože baby nechápem čo tu trepete 🤦 zato že im pomohli finančne majú právo na to aby im rozkazovali, starali sa do nich, a stále k nim chodili??? Naši pomohli finančne obom mojim bratom pri stavbe domu, ale mama si takéto veci nikdy nedovolila. Peniaze im dali pretože chceli, nikto ich od nich nepýtal. A poznám neskutočne veľa ľudí ktorým rodičia pomohli a nikto z tých rodičov sa takto nesprava, nikto nemá pocit, že je pánom ich domu. To ako niekto pomáha svojim deťom za účelom toho, že im budú už do konca života rozkazovat a nebudú mať súkromie?! 🤦
Určite im autorka je vďačná za pomoc, a nemá problém s návštevou, ale všetko má svoje hranice preboha.
Podľa vás má teraz do konca života skákať ako pískajú?? Normálne nechápem vaše názory na toto....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
24. júl 2022

@elizabet173 Obaja mladí si mali zabezpečovať bývanie sami a boli by spokojní. Nikdy by som svoj majetok nedarovala cudzej osobe, iba vlastnému dieťaťu.

merrynka19
24. júl 2022

@elizabet173 myslela som to všeobecné. Nie konkrétne na teba. Ale máš pravdu. Lenže tiež by sa ti asi nepáčilo keby nevesta povie tvojmu synovi , aby ťa vyhodil z domu...veď to že sa syn ožení, predsa nezanevre na matku...teda neviem si to predstaviť...nech je teda svokra akákoľvek, všetko sa dá udržať v unesitelnej rovine, samozrejme keď sa chce...
Útočiť hneď na svokru, na manžela a pod mi príde také od veci...veď nik nevie čo sa u koho deje za zavretými dverami...možno nevesta je ozaj zla. A svokra ťa dobra 🤣ktovie...každá z nás raz bude svokra. A isto tiež párkrat dame nevyžiadane rady, či už neveste, kamoske, manželovi.😁🤭

vandica
24. júl 2022

@elizabet173 konečne nejaký múdry názor 👍 ponúknuť pomoc sa nespája s montovanim sa do života 👍

vandica
24. júl 2022

@elizabet173 všetky nie, ale je ich dosť. Na tie to bolo myslené...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
xena0
24. júl 2022

@mandzula súhlasím s tým že by ti nemalo závisieť len na Tom či mi niečo dali alebo nedali, ale je to mužova rodina a vlastne už aj jej.... Ak sa mi niečo nepáči tak to riešim komunikujem či už s mužom alebo priamo so svokrou, ak to tak je že jeho rodina budovala vzťahy na peniazoch a teraz sa stávajú do role že môžu kecst do života tak volila by som im tie peniaze vrátiť a žiť v pokoji bez ich peňazí, najprv ale by bolo na mieste si veci vydiskutovať s nimi

komplikovana
24. júl 2022

@gelifil to som myslela, podla okolnosti. Nie ze ich doopatruje iba ona. V podstate by sa o nich mal postarat manzel s jeho sestrou. Ona moze pomoct.

merrynka19
24. júl 2022

@vandica no tak ja napr čakám keby dám synovi pozemok na dom a peniaze, že keď prídem na kávu budem tam vítana 🤭😁😁 a nebude sa na mňa pozerat oduta nevesta, ktorá stále pozerá na hodiny a čakákedy vypadnem 😁😁😁😁😁 myslím tak keby chodím ozaj malo😁raz za uhorský rok...A nie každý deň 😁😁

mandzula
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
24. júl 2022

@elizabet173 áno, pokiaľ sa predá darovaná nehnuteľnosť a vložia sa peniaze do novej, tak sa to dá riešiť, nedelí sa to pol na pol

vandica
24. júl 2022

@merrynka19 veď práve...ale autorka má zjavne inú situáciu, a svokra nebýva na opačnom konci republiky...a ešte aj sprosté reči švagriny, že zhrabla peniaze....

merrynka19
24. júl 2022

@elizabet173 neviem aká budem svokra..Možno to ozaj budem riešiť 😁 alebo poviem svoj názor. Neviem. Ale budem rada keď ma mladí uvidia radi, či už im dačo dám alebo nie.

merrynka19
24. júl 2022

@vandica švagrinú by som neriešila. To je medzi nimi. Svokra to dala synovi. Tak zrejme má dačo aj pre dcéru. Možno to brať jednym uchom dnu druhým von. Nebrať si všetko k srdcu...😊