icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Prerobili a potom zili zdarma. Najom za dlhe roky zivota s 6 clenou rodinou moze byt drahsi ako cela ta prerabka. Tak ake investicie si ma pytat naspat? Je jedno ci peniaze, ktore dostanes od rodiny pouzijes do prerabky cudzieho alebo najmu. Tvoje neni nic. Tak co jej maju vratit?

zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 Nemuseli prerábať, bol to ich nápad a za to žiadali prepis. Mali teda plán, ako vymámiť majetok od rodičov.

h2
26. mar 2022

@vlcik1 Prečo by autorke mali svokrovci niečo vracať? Veď mladí tam bývajú, všetko používajú a ešte to aj dostali do daru. Zrekonštruovali si svoje. Svokrovcom zrejme nie, ináč by v rámci rekonštrukcie kúpili do novej kuchyne umývačku, keď po nej svokra túžila. Takže novú kuchyňu svokra nemá tiež. Povedala by som, že u rodičov nerekonštruovali nič. Polovica domu je už reálne ich. Navyše, odkedy u nich bývajú, majú príjem z prenájmu vlastného bytu. No pekná drzosť pýtať od svokrovcov ešte niečo viac!

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Este, aby mala nejaky narok! Za prerabku stvrtina domu, ty si padla odkial? Vsak len debil daruje cudziemu stvrtinu domu za prerabku. A necha byvat zdarma!

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Vsak pisala, ze platili energie. Ale energie niesu najom! Energie je tvoja spotreba! Za to, ze ich niekto ubytoval, neplatia nic - lebo si to vymamili ako dar.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A stale mi vysvetli, preco by malo byt nieco jej? Len za tu prerabku stvrtina domu?

drahomirrra
26. mar 2022

@vlcik1 Ja vlastne uvazujem, ze ci si si vobec vedoma, ake su dnes ceny nehnutelnosti, energii, opotrebovania a podobne. Bola by som uprimne zvedava, a nie v zlom, ale uprimne, ci byvas vo vlastnom, alebo tiez u rodicov/svokrocvov, etc.
V jednom mas pravdu. Autorka nema nic s tym, ze svokrovci nezvolali okruhly stol uz pred ich nastahovanim a ze hlavnym akterom komunikacie s rodicmi musi byt jej muz. Preco sa potom navaza do svagrinej a pise sposobom: “prisla k nam”? Akoze k nam? Nie nahodou k rodicom? Autorka nepise, odkial su. Skoda, vedeli by sme lepsie odvodit ceny nehnutelnosti a podobne.
Ale ver, ze hocijaka tip top prerabka, aj keby si nainstalovali zlaty hajzel, ako ma Kim Chong Un sa s cenou novej nehnutelnosti+pozemku na ktorej by ju vystavali neda ani porovnat. Proste to nejde. Ja mam pocit ze ti uplne unika pointa a to je nespravodlivost a snaha vystvat surodenca a buduceho dedica za par drobnych. Svagrina ma svoj dom, postavila ho, vie, co to stoji. Ze to je majland, ergo v zahranici.
Autorka pol domu dostala, za nic. Za par korun prerabky. Plus ma vyhodu babysittingu, vypomoci ( kocik, co nie je lacna vec). Ked prijali kocik, ktovie, co vsetko este prijali. A uvazuje v tejto teme, ako poriesit a vyplatit svagrinu, len nech vypadne a k rodicom uz ani nepride. Mas viac deti? Toto by si im ako mama urobila?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 u nás sa do rodičovského investuje bez prepisov ako pomoc rodičom, nikto sa tam nenatíska a neoberá nikoho o majetky. U autorky bol plán jasný. Za málo peňazí, polka domu.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Oni mozu pytat od nej najom, co moze byt vacssi ako prerabka. Zila tam zdarma aj z detmi. Co jej maju vracat? Ja furt nechapem.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Uplne ta chapem. Niet argument preco zit zdarma, tak to nechame tak. Rozumiem. Ahoj.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 veru zle čítaš, treba od začiatku všetko

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Jak moja svagrina :D Prerobit za par tisic eur a dozivotne zit za energie. A este chciet vlastnictvo za par tisic eur - prerabku. A ked nie, tak chciet vratit par tisic spat. Dopadla tak, ze plati najom.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 veď nech býva, prerobí, ale nech nepýta majetky ... tí rodičia nemali možnosť voľby, jablonka prišla s jasnou podmienkou - sme ochotní sa sťahovať, ale najskôr prerobíme a vy davajte pol domu a samozrejme aj jablonke

vlcik1
Odpoveď bola odstránená