icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Mala si zarobit na vlastne a byvat vo vlastnom! Koho je to problem? Prednejsie bolo byvat a rodit v cudzom. To je jej problem. To je dosledok rodit kopu deti a nic nemat.

zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 rozhodli sa pod nátlakom, nevýhodne - dôvod na napadnutie darovačky

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Vsak neni na LV. A tym ze vrazila par tisic do prerabky, tym vlastne platila akoby najom. Takze vracat nemusi nic, moze byt rada, ze nedoplaca.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 ja nepíšem,že jablonka je na LV, rozumná švagriná našťastie zasiahla

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Tak jej plesknem ja a moze s 3 detmi do azyloveho domu. A pojde 🙂 Bolo by to vyrovnane.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Ok. Mala si to zariadit inak. Ten maly byt bude pravdepodobne len manzela autorky, pretoze k tomu sa nevyjadruje. A bohuzial byva v cudzom. Ked sa nevie spravat, asi jej neostane nic len azylovy dom.

zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 myslíš, že muž ňou manipuluje? Že on chcel toľko detí?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@zuzanockamt Jasne, ze nechcel. Vsak nemaju kde byvat. Ale predstava, ze podme k rodicov, nech nam daruju, budeme zit tam a rodit deti je velmi pekna.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A preco by mala nieco mat? Toto mi vysvetli. Vsak to bol povodne dom jeho rodicov. Z akeho titulu by mala nieco mat? Z titulu par tisicovej prerabky? Su tu muzovi rodicia - muzov majetok. Vsak aj keby to raz zdedil, je to jeho, nie jej. To ked muz dotiahne niekoho niekam, to jej ma nieco dat? I ked zena do toho nedala nic, max. par tisic? A za co? Za rodenie deti? Ty si skvela 🙂

zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 veď podľa príspevkov vidno, aká je - chce dávať po papuli atď, takže asi na výber nemal

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Ja kedysi hodne daavno, v 18tich rokoch za mlada, som tiez zila asi 3-4 roky u rodicov priatela. Tiez som im prispela 2 tis eur na prerabku. Ale po celu dobu som tam zila za energie - cize zdarma. Keby som platila najom pocas tych 3 rokov v nejakom byte, vyjde ma to pooodstatne viac. Takze ja som vlastne usetrila. Chore by bolo, keby za to zitie zdarma, teda 2 tis prerabky, by som chcela po nich nejaky podiel na dome. Chore. Ja neviem co na tom nechapes. Vratit peniaze za prerabku alebo chciet podiel na dome k tomu, je prefikanost a vypocitavost najhrubsieho zrna. A je jasne, ze takto sa na teba diva cele okolie - hlavne pribuzni partnera/manzela. A neviem co by si po tom manzelovi chcela, ako by to mal vyriesit. Tvoju prefikanost neospravedlni pred nikym. A keby si ta zastal - bude vypadat jak debil pred okolim. Lebo zijes niekde zdarma.

walteaa
26. mar 2022

Zeny mne je normalne zle, co tu citam. Kolko zloby vo vas je.

Riesit majetky, ked rodica este ziju, uff...to je teda dost nechutne. A zaroven sa hrate na velke moralistky. Pritom moralka ziadna.

Je predsa bezne a normalne, ze niektore z deti ostane byvat s rodicmi, ak to vyhovuje rodicom. Podla vas v rodicovskom dome mozu byvat bud vsetci surodenci alebo ziadne z deti, len rodicia ? To nemyslite vazne. Aj moj brat zije so svojou zenou a 4 detmi u rodicov na poschodi, ale ja mam kde byvat, aj dalsie nase dve sestry, ani jednej nam nevadi, ze u rodicov byva brat s rodinou. Ked treba, rodicom pomozu, a majetky neriesi nikto, to sa bude riesit, az ked rodicia zomru. Ale citime to tak, ze brat skratka rodicov doopatruje a za to ma prednostne pravo na dedicstvo. Sme prave naopak rady, ze tam brat je, aspon rodicia nie su sami vo velkom dome.
A teda nikdy mi nenapadlo svagrinej cokolvek vycitat - je to fajn zenska, stara sa prikladne o deti, su krasna rodinka.

Ak niekto za takymto byvanim vidi drzost, lenivost a neschopnost - nech sa v prvom rade pozrie sam na seba. A uvidi honbu za majetkom, chamtivost, zlobu a neprajnost.

zuzanockamt
26. mar 2022

@walteaa tak ako to máte vy, tak je to ok, predpokladám,že k rodičom chodíte a švagriná ti nechce dať po papuli, lebo majetok stále patrí rodičom - tak to má byť. Ale tu vymámili brat a nevesta polku domu.

ha_space
26. mar 2022

@walteaa Tak vo vasom pripade to funguje. Len v niektorych rodinach maju surodenci dost velke podozrenie, ze nevesta pristahovana do domu chce len ten dom za prerabku, nikdy nepracovat, rodit ako jablon, ma problem odviest k svokrovcov k lekarovi a este jej vadia navstevy svagrinej, ktora ide na navstevu k vlastnym rodicom. A ma napriklad tu drzost, poslat do prace svokru, pretoze ona by prisla o pandemicky. A naviac surodenci mozu mat podozrenie, ze po celkovom darovani domu neveste s vecnym bremenom pre rodicov, nevesta necha svokrovcov byvat v pinvici. Preto treba zasahovat.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Vsak mas pravdu, nemala. Mala si zarobit na vlastne byvanie a ist rodit tam. Len to sa jej nechcelo.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
bluka2
26. mar 2022

Hádam si nejdete kvôli tomuto spolužitiu dvíhať adrenalín v sobotu, baby 🙂

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 To boli priklady dovodov, kde to fungovat nemusi a preco zasahuju surodenci. To nebola konkretna situacia prispievatelky.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Tak mal ist sukat do vlastneho :D Nie k rodicom. Rovnako ako autorka temy 🙂 Ja svojmu bratovi stale hovorim, ze ma ist sukat do vlastneho. Nechce sa mu, asi by tam musel vela platit.

h2
26. mar 2022

@vlcik1 K tvojmu komentáru z 10:28: Oni neprerobili pol domu rodičom. Prerobili si svoju polovicu po tom, ako to rodičia synovi prepísali. A o svokrovcov sa nestarajú, nemá ich kto ani k lekárovi odviezť, ani umývačku namontovať. Skôr sa svokrovci starajú o nich, kupujú darčeky, opatrujú deti...

h2
26. mar 2022

@vlcik1 A áno, bývať len za vlastnú spotrebu je zadarmo. Lebo nadobudnutie nehnuteľnosti ich nestálo nič.

drahomirrra
26. mar 2022

Baby, v tejto teme sa krasne ukazuje, ake ma kto uvazovanie. Autorka, fakt dobra tema. Bez ohladu teraz na teba osobne. Uplne vidno, v najvacsej holosti, pre koho je normalne, ze rodicia sa staraju o davno dospele deti, ubytuju ich, zrieknu sa majetku, etc. A pre koho je to tazko za ciarou, resp, vnima, ze ma surodencov a tym padom mu je tazko robit si prednostne naroky.
@vlcik1 Mne nemusis vysvetlovat system BSM. Ja ho poznam velmi dobre. Povedz mi, z akeho dovodu by vlastne mala byt autorka na LV? Ved sa jedna o rodinny majetok jej muza, a keby boli veci po spravnosti a majetky by sa riesili po rodicovskej smrti, ani tak by nemala nic. Zdedil by jej muz a jeho sestra. Tak o com prosim ta hovoris? Nech by dala do prerabky 20k… povedzme. Ze prerabka bola vacsia, 40-50k. (To uz je mega hyper prerabka). Tak ona polovicu. Najom v beznom 4+1 byte je 1000 eur. Takze ma predplatene na 20-25 mesiacov, to su dva roky. Vies su vobec zratat dve a dve? Ze keby mali byt na svoje byvanie sami (bez pomoci rodicov - poskytnutia d”bytovej jednotky v dome) tak za jej peniaze byva 2 roky a cauko? Takto prerobila, vrazila 20k povedzme a ma navzdy. A keby sa rozvedie, ma narok na polku investovanych penazi, v ramci vyporiadania. Hoci je dar jej muza, peniaze boli spolocne. Tak kto tu pride skratka? A to nehovorim o tom, ze keby jej muz chcel, hned jej moze darovat polku zo svojej polky a segru obist. Alebo aj celu svoju polku. Tak prepana, o com hovoris? To ze maju rodinne vztahy nahovno a autorkin muz sa ma zastat zeny je ina vec. Ale pochybujem, ze svagrina pride a vrieska priamo po autorke. Skor pisala, ze sa rozkrikuje dole u rodicov na prizemi. Takze nech si zapcha usi. Z rodicov si moze svagrina vrieskat kolko chce a jedini oni jej mozu dat po papuli, su to jej rodicia.