icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mircalla
26. mar 2022

@janickacrazy Ano, to mas pravdu, je to malo a nemoze to robit kazdy

mijo53
26. mar 2022

@drahomirrra v pote tváre majú zarábať muži a ženy rodiť v bolestiach pre hriech Evy a Adama

annamalaga
26. mar 2022

Fu, ale 20 strán je hodne. Autorka podľa mna už neodpovie.

drahomirrra
26. mar 2022

@mijo53 Tak ti poviem.. Ja som do daru dostala okrem maternice aj mozog. A celkom rada ho pouzivam. Takze okrem rodenia deti viem aj ine cinnosti. Napriklad pracovat, lebo som sa nedrela na dvoch VS, aby som hned po nich sla v bolestiach rodit novych ludi a nic ine uz v zivote nerobila.

sofia1979
26. mar 2022

Sebecké povedať načo jej dom keď je v zahraničí. Ak by si ty mala po rodičoch nezisiel by sa pri 3detoch hmmm

drahomirrra
26. mar 2022

@h2 Prave preto na ten komentar regovat nebudem. Strasne nemam rada, ked ja o koze a ktosi o voze. Znoska nezmyslov o matkach v zahranici, pritom ja som zahranicie spomenula v kontexte dlzky MD.

h2
26. mar 2022

@vlcik1 Neodignorovala som ho. Len ho nepovažujem za podstatný. Nemáme pohľad z druhej strany. To, že švagriná kričí, je subjektívny názor autorky. Navyše, špeciálne kvôli tebe, som si zbežne prebehla úvod diskusie. Autorka sa zo začiatku vyjadruje o švagrininom prejave slovami: povedala, podotkla, povedala. Prvá zmienka o kriku je až v jej piatom príspevku, keď sa tu už baby do nej pustili. Všimnime si aj, kedy a prečo švagriná kričí. Lebo nie je to tak, že príde na návštevu a začne vrieskať. Vrieska, keď príde nečakane a neplánovane, lebo svokra si zlomila ruku. A nebolo človeka, čo by ju odviezol k lekárovi. Hoci autorka zjavne mohla (nepíše, že nemá auto, ani, že nemá vodičák, ani nič podobné pochopiteľné. Píše, že nemala kde nechať deti.) 🤷🏻‍♀️
Ďalší prípad, kedy švagriná kričala, bolo vtedy, keď jej rodičia chceli prepísať štvrtinu svojho domu na syna, druhú štvrtinu na autorku a zvyšnú polovicu na ňu, čím by za života rozdali celý svoj majetok, z toho v jednej štvrtine "cudziemu" človeku. Prepáč, ale v rovnakej situácii by som kričala aj ja.

h2
26. mar 2022

@vlcik1 A ešte k tomu, čo si písala v noci autorke: Ona sama písala, že do toho domu veľmi chceli ísť. Takže určite to nebolo tak, že by ju do toho dotlačil manžel proti jej vôli.
A to, že svokrovci neprepísali druhú polovicu domu na svoju dcéru, je zase preto, že s tým ona sama nesúhlasila. Nechcela, aby rodičia zostali úplne bez majetku. Takže áno, dobre vedia, prečo to na ňu neprepísali: lebo nie je lakomá na majetok rodičov a odmietla to.
Ale to všetko by si vedela, keby si si poriadne prečítala, čo je tu napísané.

mircalla
26. mar 2022

@mijo53 Super nazor z 19. storocia.....ked neexistovalo prakticky vzdelanie pre zeny, zeny nemali volebne pravo a ich jedinou ulohou bolo rodit deti a podriadovat sa manzelovi plus priniest veno. Moja mama bola chemicka...myslis, ze studovala chemicko-technologicku fakultu na to, aby cely zivot sedela doma?

akje
26. mar 2022

@h2 no, ak rodicia zatajuju veci pred dcerou, lebo sa boja, ze zas bude zle, tak dcera bude mat nejaky problem. Si myslim ja teda.

h2
26. mar 2022

@akje Neviem. Je to možné. Ale ona je ich dcéra a tak isto, ako oni poznajú ju, pozná aj ona ich. Zrejme vie dcéra posúdiť, či mama ide na brigádu naozaj preto, že to sama chce, alebo preto, že to z finančného hľadiska potrebuje. Sama autorka písala, že svokra chcela umývačku a nekúpila ju preto, lebo kúpili pre nich kočík. Svokra jej to nepovedala možno napríklad aj preto, lebo je jej jasné, že dcéra vie, že ona na tú brigádu nejako zvlášť ísť nechcela. Ale to všetko sú len dohady...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
h2
26. mar 2022

@vlcik1 Ten preklep sa ti podaril. Veľmi výstižné! 😂😂😂

aurora33
26. mar 2022

@mijo53 preboha ty kde žiješ?! To čo máš za názory

autor
26. mar 2022

Ani neviem, co tu mam napisat. Moja svagrina je podobny clovek ako @ha_space. Kruta, zakerna, toxicka. Poviem len tolko, ze hned ako to bude mozne, odideme.

zuzanockamt
26. mar 2022

Autorka: Super rozhodnutie. Len trochu neskoro. Mali ste sa spamätať pri prvom dieťati a hľadať vlastné väčšie bývanie. A nie až s troma deťmi na krku a jedným živiteľom rodiny, keď vám plán s domom nevyšiel.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
26. mar 2022

Autorka, skutocne nerozumiem, ako mozes oznacit za toxickeho cloveka, ktoreho vidis 3-4x do roka. Toxicka osoba je taka, ktora ma na teba dlhodoby, nepretrzity, zly vplyv. Podciarkujem dlhodoby. Teraz sa uz hrat na hrdinov a teatralne odchadzat, ked vam polka domu patri je take… cirkusantske? Skor ste mali posadit za stol svokrovcov, svagrinu a jej muza a hodit vaznu rec. A zacat sa realne spravat tak, aby nemala svagrina pocit, ze ste vyciciavaci. Mozno zacat riesit najomne pre svokrovcov, a skutocnu starostlivost o nich. Resp zvazit, ze svokrovcom tu polku domu zaplatite, resp spatne odkupite. Moznosti, aby sa svagrina necitila ako oklamana krava je ovela viac.

ha_space
26. mar 2022

@autorka Nemala som uz zaujem prispievat do tejto diskusie, ale este sa vyjadrim. A z coho si ty usudila, ze som kruta, zakerna, toxicka? Lebo do domu mojich rodicov sa nastahovala lemra, ktora ma tak 3 deti a v zivote nepracovala? Lebo som jej pekne povedala, nech zaplati najom mojim rodicom? Nech to plati aj z padnemickeho rodicovskeho, mne to jedno. Ze si tiez zrekonstruovala jedno pochodie (teda moj brat - jej manzel) a tiez chcela akusi stvrtinu? No to urcite, vsak nema predstavu co stoji taka stvrtina rodineho domu. To chcela akoze koli tomu, ze moj brat tam cosi rekonstruoval? Vsak tam 8 rokov byvali zadarmo. Nech je ticho, lebo bude platit najom za 8 rokov a vyjde ju to drahsie ako cela rekonstrukcia. V zivote som od nej nepocula vdaku k mojim rodicom, ze 8 rokov byvala zadarmo alebo ku mne, ze som jej uvolnila priestor na roztahovanie. Autorka, tvoja svagrina je zlaticko oproti mne. A keby o mne na internete vypisovala, ze som kruta, zakerna, toxicka, tak pridem a vytrepem ju na ulici aj 3 detmi aj igelitkou. A este informujem najblizsi azylovy dom, nech si daju pozor, lebo po case mozu dopadnut tiez ako toxicki, zakerni ludia. To by bolo super, ze vdaka rodeniu sa chcu takto pekne nadobudat dary od rodicov, ze? Jeeej, ja by som iny cirkus s tebou spravila.

drahomirrra
26. mar 2022

@vlcik1 Neviem, ake vlakno citas, ale tuto autorka s manzelom boli ochotni prerabat az po prepise nehnutelnosti na nich. Takze nespadl z jablone, ta ma rozumu na svoje potreby az-az. 😉

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Aby neodisla este tak, ze bude musiet poplatit najom za to, ze tam dlhe roky zila! Nepracovala, zila zdarma, co mohla investovat? Do nejakej prerabky? Aby ten najom za roky rozahovania nebol drahsi. Ty si tiez mudra jak delo.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená