icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Akej dcere? :D Vsak oni nechcu dat druhu polovicu dcere :D Co plieskas? Oni chceli dat len jednu polovicu dcere. Ona ju nechcela, potom prijala, a dcera im to kedykolvek moze vratit. Preco by mali davat dcere? :D Vsak dcera im da spat svoju polovicu a nenazrany brat bude vlastnit druhu polovicu. Co daju dcere?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 No jasne 🙂 Ja som svoju svagrinu do prace poslala len taky fukot ! Zila v dome u rodicov zadarmo a moja mamka 65 chcela ist do fabriky na brigadu. Ked som sa spytala, preco nejde nevesticka, odpoved som dostala, ze lebo by jej vzali pandemicky. Jeeej, do bol cirkus. Isla hned a este aj najom - na prilepsie mojim rodicom platila.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Patri a druha patri bratovi. Tak co dali viac dcere? A keby dcera chcela, moze to napsat dat rodicom.

dee01
26. mar 2022

@vlcik1 áno, presne tak vyžiijú, že sa nasačkovali k rodičom, byt prenajímajú, ja neviem, čo majú, sliepky, kravy, kozy...o to pokoj...ak aj, išla tam s vedomím, že dom nie je byt. Ja som sa vyjadrila hlavne vychádzajúc z jej prispevku.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lolitka25
26. mar 2022

Este vzdy si neodpovedala na zasasne otazky. Vyhybas sa im.

1.Ci je ten byt?
2. Preco tvrdis ze svagrina nepotrebuje peniaze???? Ako moze niekto nieco take o niekom tvrdit?
3. Preco nevies pomoct svokre k dr ty? Hoci aj s detmi ako vdaku za cast domu?
4. Kolko toho ste prerobili svokrovcom? V % k cene domu? Nie Vam vo Vasej casti ale v casti svokrovcov…
5. Co na to cele hovori tvoj manzel?

Takto vychadzas zatial iba za vychcanu chuderu,ktora nema kuska vdaky. Prepac

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Vyciciavala mojich rodicov 🙂 A to nepripustim nikdy 🙂 Za byvanie si pekne zaplatila 🙂 A bolo mi jedno z coho.

mircalla
26. mar 2022

@vlcik1 Ci jej nadavala, to nevieme. Beriem taketo diskusie s rezervou, subjektivny pohlad, nepoculi sme druhu stranu, mozno je tato mila zakladatelka naozaj povedala, ze jej da jednu po papuli, pripadne jej vydatne davala najavo, ze jej tam nevitana. Pravda je niekde uprostred, verim tomu, ze to nebolo jednostranne, ale zakladatelka hra ublizenu obet. To nic nemeni na veci, ze je to leniva, sebecka prizivnicka, ktore ide o jedine - vlastny prospech.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Vdaka najmu od nej mali moji rodicia aspon 100 eur na prilepsenie 🙂 A to som chcela dosiahnut. Mozu si viac dovolit 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Jasne, ja viem 🙂 Lebo nechapem, ze zena v domacnosti byva u mojich rodicov zdarma. Ano som svina, ze toto nikdy nedopustim 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Jasne, nech sa dostane potrebnym - dochodcom 🙂 Zena plodna, schopna nech si ide zarobit 🙂

ukulela
26. mar 2022

@vlcik1 pol domu je synova a dcera prepis odmietla. Chce, aby rodicia svoju nehnutelnost vlastnili. Navyse zakladatelka chcela svagrinu silou mocou vyplacat a tym padom by dom bol zakladatelkin s manzelom a svagrina by uz nemohla hadam ani na navstevu. Daco sa bratovi stane, zdefi zakladatelka a este svokrovcov vylifruje do domova... preto svagrina protestovala proti prepisom.
Sorry, dostane pol domu a nevie svokru k doktorovi odviezt???? Je to mrcha. V jej hlave robia chlapi a zenske dostavaju zadara. Navyse to ziapanie, podla mna si povie svoje a mila zakladatelka uz peni. Dam ruku do ohna, ze neziape tak, ako je to prezentovane.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Platili vsetko spolocne 🙂 Ale platili - tomu, u koho zili - mojim rodicom 🙂

nancy171
26. mar 2022

Este k tomu, co pise @ha_space ... Ono, v praxi to byva tak, ze ak je viac surodencov a jeden z nich ide k rodicom zit so svojou rodinou, tak 1/2 domu sa da tomu, co tam ide zit s tym, ze budu nimi doopatrovani. Zvysna pilovica sa deli medzi vsetky deti, v tomto pripade aj autorku (jej muza) aj autorkinu svagrunu.
Nesuhlasim, ze autorka ma mensi narok ako svagrina, kedze su s manzelom "jedno telo a jedna dusa". Scokrovci ju orijali za svoju dceru a ona ich za rodicov. Svagrina je sestra. Na autorkinom mieste by som nerobila zlu krv so svagrinou.
Este pred nastahovanim sa k rodicom sa bolo treba otvorene porozpravat so svagrinou co si o tom mysli, ci ona nema taky isty zamer (aj keby mala aj keby nemala, tak by bola ferovost urobit to). A ano, keby som nerobila aspon vacsi mesacny nakup pre rodicov, tak by som aspon 50e mesacne (podla moznosti) davala rodicom.
Nesla by som do toho, aby sa kvoli peniazom rozostvali vztahy. Nestoji to za to,, ze sa oberiete o pokoj. Radsej daky domcek/byt na hypoteku a ked raz pride k dedicskemu konaniu, postupne si ho splacat.
To k spravodlivosti domu, ale aj tak by som jej povedala, ze sa citim byt pozehnana ako mama a ze radsej sa uskromnim s rodinou, ale radsej deti mat ako nemat ;)

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Byvat zadarmo a vyciciavat - to nemam veru rada 🙂 Nahodou moji rodicia sa potesili od tej doby, co som zaviedla, nech mladi platia najom. Moja mamka ma o nieco prilepsene k dochodku 🙂

zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 mimo tému - to fakt ešte nezrušili pandemický RP? 🤦🤦🤦

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Cudzia je, v dome nema nic a byva zadarmo 🙂 Aspon ten najom 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená