icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Neprispievali, ani ona ani brat. Vyciciavali. Ale ja som to hned zmenila 🙂 Uz platia jedna basen 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 už som sa zlakla, že ešte stále sa niektoré takto priživujú

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Zili tam spolocne, prispievat mali spolocne, nielen brat 🙂

drahomirrra
26. mar 2022

@vlcik1 Ty sa tu tiez dobre opustas. Aloby si sa aj ty v tom nasla. Je uplne jedno, ci svagrina polku domu uz vlastni, alebo len bude vlastnit. Lepsie je, ak ju uz vlastni. Lebo keby ju mali rodicia, tito dvaja prespekulovani by si vyzobrali aj tu druhu polku darovackou. A takto to bez svagrinej nepojde. A dobre ze je, ako je.

ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 A neprispieva len na energie. Uz normalne platia aj najomne. Symbolicku ciastku, ale dochodcom pomoze 🙂

drahomirrra
26. mar 2022

@ha_space Normalne byvali u vasich, mali dieta za dietatom a nic neplatili? Energie, ucty, nic? A to az po tvojej intervencii sa spamatali? Ze nejaky symbolicky najom nie je nic hrozne, lebo maju vlastne barak zadara?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
26. mar 2022

@ha_space len taka otazocka. Co teba do toho, ci svagrina pracuje alebo nie a ako dlho ostava doma pri detoch? Co teba do zivota druhych? Co sa ty montujes do zivota inej zeny? Vadi ti, ze neprispieva svagrina? Urob si doma poriadok s bratom v prvom rade ked uz sa chces tak moc starat. Ako mozes dopustit, ze tvoja vlastna krv vyuziva tvojich rodicov? To nie tvoja svagrina ale tvoj vlastny brat jr zivitel rodiny, kym su deticky malinke a ona sa venuje detom a na prispevok tvojim rodicom sa vysral. On je zodpovedny za platby, kym je zena na rodicovskej. A ty si to vybijas na svagrinej? On je hlava rodiny. Ci teba vytaca, ze u nich sa muz stara o rodinu a ty to nemas? Ze u vas doma sa vsetko deli na moje a tvoje(manzelove)? Ty mas ocividne nejaky problem.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
26. mar 2022

Čítala som iba posledne 3 strany ale stačilo mi.
Svagrina ma úplnú pravdu, si jeden parazit, ktorý si myslí že keď porodil dieta tak je kráľovná. Mimochodom, este kolko deti chces, aby si nemusela do prace, hm?
Ešte ze je polka domu svagrinej, lebo ty by si svokrovcov aj vyhodila, keby sa to dalo. Chudák tvoj muz.

ha_space
26. mar 2022

@drahomirrra No nastahovali sa, rodili, najprv ani energie neplatili. Potom energie platit zacali. Platenie najomneho (symbolickej ciastky) mojim rodicom som zaviedla po hlaske, ze do fabriky nevesta nepojde, lebo vezmu pandemicky. Ale moja 65rocna mama mohla ist, kovid-nekovid. Ked potrebovala prilepsit, nech jej prilepsia ti, ktori u nej ziju zadarmo.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@akje Su rodina, zivit by sa mali vzajomne. To co je za sracku? Ja neviem, kto ich zivi. Ziju tam obaja - porozpravam sa s oboma. Ze mamka potrebuje prilepsit, ziju tam zadarmo (ano obaja, a neviem kto ich zivi, do toho sa nestaram), su obaja v produktivnom veku, mamke by mohli prilepsit. Co je na tom? Bavim sa s tym, kto pod strechou mojej mamky zije zadarmo. S oboma.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@akje keď niekto vyciciava rodičov, tak druhý súrodenec sa má právo starať...ty by si nechala na rodičoch aj orať?

mircalla
26. mar 2022

@akje Dalsia lemra co nikdy nepracovala sa ozvala?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 Na co byvaju u nasich? A co ja viem? Nemaju na vlastne. Prerabali pred 8 rokmi za 3 tisic eur. Moji rodicia, uz dost stari potrebuju prilepsit k dochodku. Mladi by im mohli dat symbolicke najomne, nie? A poviem to raz dva - obom - aj bratovi aj svagrinej. Byvaju tam spolu, co je na tom?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 veď nezveľaďovali, dokonca nič neplatili...a je to ich voľba, majú ísť do svojho...jáj, tam treba platiť a splácať aj hypo

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
26. mar 2022

@vlcik1 O mojich rodicov sa nikto nestara. Su taki ciperni, ze mama je schopna v 65 makat vo fabrike. Moji rodicia sa staraju o mladych. Okrem rekonstrukcie pred 8 rokmi za 3 tisic v zivote nic nezveladili. Takze ano, najom platit budu. A oba. Lebo byvaju oba. A vrieskat koli tomu bude po oboch - aj po svagrinej. Neviem, co na tom nechapes.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
26. mar 2022

@vlcik1 a čo je akože hodnota ženy vyššia každým porodeným potomkom? Veď nič iné okrem detí nedosiahla.