icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

letfenixa
27. mar 2022

@vlcik1 za mňa- majetky majú byť predmetom dedinského konania a nie prepisovanie za života. A za strechu nad hlavou by som očakávala pomoc svokrovcom. Ak teda autorka raz nastúpi do roboty, bude pokladať za samozrejme, že svokra bude deti varovat.

mircalla
27. mar 2022

@vlcik1 Ja by som mala radost z takej nevesty, co hovno robi, lebo vsak deti a zobrat svokru lekarovi to uz nie...Tiez z takeho neschopneho a leniveho syna, co nevie zapojit mycku. A radsej budem tajit svoj zdravotny stav a brat si v 65 brigadu, len aby syncek a nevesticka boli spokojni. Ale nebudem od nich nic chciet preventivne....
@akje Waw pol roka, som unesena....Ide pracovat opat? O tom dost pochybujem..Naco by to robila s full servis

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
aurora33
27. mar 2022

Neviem či autorka niekde písala čo na to všetko manžel. Zrejme chodi na týždnovky, ak som to správne pochopila. Ale aký má vzťah s rodičmi a so sestrou? Nevadí mu že sestra len príde a ,,zjape" po rodičoch? Možno to už autorka písala a zrejme som to prehliadla...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
27. mar 2022

@mircalla no, asi to ma pre nu zmysel aj navzdory full servisu. Ja vychadzam zo slov autorky, nie z domienok. Mozno preto sa nazorovo nevieme stretnut.

zuzanockamt
27. mar 2022

@akje autorka nepísala, že sa do práce chystá...napísala, že sa s mužom dohodli, že ona bude doma, lebo im to tak vyhovuje...podľa mňa pri 3.dieťati neskončili

sasa1310
27. mar 2022

@dskjhfdlkdjhl aj to môže byť. Ale je prekvapujúce, koľké to berú ako samozrejmosť, že keď niekto urobí prerábku časti domu v hodnote príklad 30 000 eur, tak rovno má nárok na darovanie napr. v hodnote 80 000 eur.

mircalla
27. mar 2022

@vlcik Moja zlata, ked uz chcem tak tej svokre zavolam aj taxik do tej nemocnice a zaplatim ho a idem s nou, vsetko sa da riesit....Deti niekomu na tu chvilu zverim, zeby svokrovi? Len take ako ty si hladaju vyhovorky...Donekonecna. Fakt mi je na grc....Ine som musela zvladat bez auta a s detmi...nie take totalne prkotiny ako jedna navsteva lekara. Zapojit mycku - to som si urobila tiez sama...Dake dalsie otazky?

zabka1000
27. mar 2022

@zuzanockamt vieš,v tomto je problém v celej téme,že ty si myslíš,že s deťmi neskončila,ďalšia si "myslí",že svokrovcov supne do domova atď....každá si niečo domysli a potom je z toho tema ako hrom....ja mám napríklad kamošku,čo tiež mala tri deti po sebe...chceli to tak,odbila si materskú naraz a teraz už druhý rok pracuje a bude až do dôchodku..

zuzanockamt
27. mar 2022

@zabka1000 ok, ale sama napísala,že plánuje sedieť doma...vraj sa tak dohodli

akje
27. mar 2022

@vlcik1 najskor tu podla vsetkych autorka nepracovala, je leniva. Potom sa dozvedia, ze pracovala a pracovat bude, aj tak je zle. Najskor pisu ako svokrovcom nic neprerabaju a robi si len svoje a je zle. Potom sa dozvedia, ze prerabali aj rodicom. Ani makke f o tom, ako sa vo svojich predpokladoch zmylili. Najskor sa dozvedia, ze svokra isla pracovat lebo chce a potom to ignoruju a pisu samovolne o uplne inom dovode preco sa svokra rozhodla pracovat. Naozaj z tohto moze byt roman 🙂 tzv. psychologicky thriller s mamickami na konovi ako hlavnymi postavami. a ja uz tomu celemu rozumiem. Oni ju chcu proste psychicky znicit a spolocenaky udupat.. A nie jej pomoct pochopit, co je na jej zmyslani voci svagrinej zle a ako by sa dalo zlepsit v pomoci svokrovcom za ich dobrosrdecnost. Budu ohybat realitu, len aby vysla v ich prospech.. nedrzia sa faktov od autorky.. idem s detmi von radsej.. kedze v tomto im nepomoze nikto, iba ony same.. maj sa pekne vlcik 😊

zabka1000
27. mar 2022

@zuzanockamt ale ďalej už napísala,že po materskej ide chce ísť do práce...možno sa dohodli,že bude doma,kým ma rodicak,že nepôjde do práce skôr...nikoho si nezastavam,len sa v tom skúšam vyznať 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
27. mar 2022
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mircalla
27. mar 2022

@vlcik1 Aku slovnik? Konkretne? Pretoze ty jedina tu nadavas ludom do p..c
Skus by specificka s tym slovnikom, pretoze ja tu ludom nenadavam

@vlcik Moja zlata, ked uz chcem tak tej svokre zavolam aj taxik do tej nemocnice a zaplatim ho a idem s nou, vsetko sa da riesit....Deti niekomu na tu chvilu zverim, zeby svokrovi? Len take ako ty si hladaju vyhovorky...Donekonecna. Fakt mi je na grc....Ine som musela zvladat bez auta a s detmi...nie take totalne prkotiny ako jedna navsteva lekara. Zapojit mycku - to som si urobila tiez sama...Dake dalsie otazky?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
27. mar 2022

@zuzanockamt ja som to pochopila tak, ze kym je dietatko male, tak s nim bude doma, ze sa tak s manzelom dohodli.. A tento jej posledny prispevok to potvrdil.

mircalla
27. mar 2022

@vlcik1 Jasne, proste svokra ked potrebuje pomoc, tak si ma pomoct sama pripadne musi prist dcera zo zahranicia kvoli jednej nasteve lekara...vsak logiku to ma...Svokra tu je predsa, aby nic nechcela a nerobila problemy. Krasne to ukazuje, ako zmyslas

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
27. mar 2022

@vlcik1 hej svokra nie je nemohúca. Svokra a svokor sú v podstate chudáci. Za dobrotu na žobrotu. A v tomto prípade doslova. Darovali 1/2 svojho domu na to, aby si musela sama volať taxík k lekárovi👏

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mircalla
27. mar 2022

@vlcik1 Ja som ti nikde nepisala, ze si jebnuta. Uz to mas v tej hlavicke pomotane. A teda si to prosim skopirovat, kde som ti to napisala. Cize uz si tak mimo, ze si ma s niekym pleties.
Cize cakam, kde mi to skopirujes, kde som ti povedala nieco take..

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
27. mar 2022

@akje Inde písala, že ostáva doma
@vlcik v pohode nech MD využije, tá predsa dlho netrvá

vlcik1
Odpoveď bola odstránená