icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

zuzanockamt
27. mar 2022

Zbytočná diskusia na toľkých stranách - vždy budú dva tábory - také ako ona, zástankyne žien v domácnosti, mnohodetných rodín atď. ju budú obhajovať. My, čo máme iné zmýšľanie, jej konanie nikdy nepochopíme a budeme ju odsudzovať.

mircalla
27. mar 2022

@vlcik1 Tak upozornujes ma tu na moj slovnik plus si ma obvinila z niecoho, co som ti ja nikdy nenapisala. Chod sa liecit. Citujem:

j tebe poviem to iste, ked mi vynadas, ze som jebnuta, nemusis zahmlievat, ze ja jedina, pisu tu zeny, co videli, kto komu prvy vynadal

Cize uz zrazu nie ja...

zuzanockamt
27. mar 2022

@vlcik1 utekaaaaj 😂 uvidíme, koľkokrát sa zase vrátiš 🤭

sasa1310
27. mar 2022

@vlcik1 ty furt niekde utekáš a furt si tu už 2. deň.

akje
27. mar 2022

@zuzanockamt uz som ti to vysvetlila nielen ja ale aj dalsia mamicka. Nechces to prijat? Tvoj problem. Obe sme to s dalsou mamickou pochopili rovnako, nakolko sa tema tykala toho, preco aktualne nepracuje.. Vety vytrhnute z kontextu su dobre akurat na manipulaciu. Nie na argumentovanie..

sasa1310
27. mar 2022

@zuzanockamt ale no tak. Veď s takou úžasnou starostlivosťou o svokrovcov bude priam hriech ísť do práce.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
27. mar 2022

@vlcik1 Nie, na nič si mi nestúpila. Nemám čo na práci, tak sa tu bavím.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
0adka0
27. mar 2022

@vlcik1
Nezvyknem sa zapájať do tém a hádať sa s niekým už vôbec nie, ale prosím ťa ozaj už sa nezapájaj do tejto diskusie, lebo jediný kto tu trolluje si ty. Prečítala som si všetky príspevky do jedného a ty tu len odveci spamuješ a útočíš, tristo príspevkov od teba po sebe a ešte si aj protirečíš a zastávaš sa autorky a potom nakladáš aj na ňu a rozdúchavaš tu vášne, a potom vykrikuješ, aby tému zmazali a obviňuješ z trollovania a že téma je vymyslená. Okrem toho urážaš a nadávaš a keď niekto napíše niečo tebe, tak sa zduješ ako malé dieťa a nevieš poriadne čítať. Ja napríklad rozumiem @akje, že má iný názor (aj keď s ním nesúhlasím), ale vyjadrila ho normálne a nepotrebuje vypisovať vkuse do stíchnutej témy. Keď tu budeš obviňovať a urážať, tak admini tému zmažú a všetci majú po zábave a po čítaní. Ak chceš, tak ja ti napíšem aj výcuc z tejto témy do správy, lebo ja mám celý čas pocit, že ty si to vôbec nepochopila a kvôli tomu sú tu teraz nedorozumenia. A aby bolo jasné, tak toto bolo jednorazové vyjadrenie, lebo už mi bolo trápne aj za teba, keď som čítala tvoje príspevky a nebudem teraz na teba reagovať a hádať sa tu s tebou, lebo to tu nechcem naťahovať na 50 strán.

sasa1310
27. mar 2022

@akje no ono aj ta polročná práca o niečom svedčí. Buď niekde len polroka vydržala alebo hneď po nástupe do zamestnania otehotnela. Takýto zamestnanec isto ľahko nájde prácu popri troch deťoch, bez toho, aby jej niekto pomáhal s odvozom a dovozom do školských zariadení pri 3 deťoch.

sasa1310
27. mar 2022

@0adka0 presne tak. Zbytočne aj označovať danú osobu. Nemá vlohy na normálnu diskusiu a pochopiť iný názor a stále nevie pochopiť o čom je táto téma

zuzanockamt
27. mar 2022

@akje Nuž snáď máš pravdu a autorka bude konečne aj pracovať 🤷 To vie len ona, ako sa to vlastne s manželom dohodla.

vlcik1
Autor odpoveď zmazal
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
akje
27. mar 2022

@sasa1310 ano, to je vec druha. No ja nemam ponatia, aka stara je autorka. Ci pracovala kvoli nizkemu veku alebo neschopnoati. Mozem si len domyslat a to nechcem. Pre mna je teda smerodajne, ze pracovala. Mne sa nepaci, ako sa tu na zaklade domienok vytvara osobnost autorky zalozenej na predstavivosti zien. Tiez si myslim, ze pred svagrinou ma mat respekt a netlacit na pilu ohladom jej polovice domu. Aj som to autorke pisala. Ale to, co tu mamicky vypisuju za fantazie, to sa nestacim cudovat. Asi to vyzera, ako sa zastavam autorky. No v mojich spravach sa k nej vyjadrujem podla mna jasne. A mam pre nu podobny odkaz, ako ostatne. Len ony vidia len to, co chu. A ked sa niekto snazi vysvetlit, ze tie veci co pisu su vymyslene, tak ma zacnu urazat. Cela tato tema je smutna. Nie pre autorkin pribeh. Ale pre to nepochopitelne zlo, co sa v ludoch skryva..

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
27. mar 2022

@akje to sa za pracovanie považovať nedá. Jej švagrina to vystihla úplne. Citujem "Manzelovi (jej bratovi) neraz povedala, ze nechape ako moze byt tak hlupy a zivit neschopnu zenu tolke roky.". A verím tomu, že samotné správanie či už švagriny alebo autorky je veľmi skreslené. Chcelo by to vyjadrenie švagriny. Pravdepodobne by ste boli obe s vlcikom prekvapené. Už teraz mám dosť z autorkinho správania a to ešte nevieme druhú stranu mince.

akje
27. mar 2022

@sasa1310 ano, kazda minca ma dve strany.

Ja sa pozeram kriticky na obe. Nie len na jednu jedinu ako vacsina zien tu.

Pre mna je spravanie svagrinej cez ciaru, nakolko takto sa s ludmi nejedna. Ani so svojimi svagrinami. Nech ma na to akykolvek dovod. Zjapat po niekom, koho som do rodiny ocividne neprijala ale diktujem jej co ma robit je ubohe.

A tiez je cez ciaru, ako ma byt majetok cely autorkin. No nema. Aj ked sa to tak inde robi, nema sa s tym pocitat. Ak chce mat svoje, musi si kupit svoje. Tak to chodi. Inak musi svagrinu respektovat.

No nebudem proste prehliadat nevhodne spravanie svagrinej len preto, ze sa mi nepaci to autorkino. Ja tu nie som aby som si vybrala stranu a rukou sa buchala do hrude, kto z noch dvoch je vitaz. Ja som tu bola na to, aby som autorke pomohla pochopit situaciu, v ktorej sa ocitla a oatala z nej zmetena. A ostavala som, aby som vyvratila tie fantazmagorie, co sa tu vo velkom rozmohli. No asi zbytocne. Pekny den prajem ;)

drahomirrra
27. mar 2022

Ja suhlasim so Sasou1310. Je pravda, ze zeny tu vela x popisali domnienky a mozno aj prekrutene info. Ale @autor tu na ziadne otazky zenam neodpovedala, potom zacala sama prekrucat, podla toho, ako sa jej hodilo. Takze na akejkolvek diskusii na webe sa uplna pravda zistit neda, autor sa tiez prikresli, aby posobil lepsie. Na prispevkoch autorky s tisic vykricnikmi sme si mohli najlepsie precitat, aka je, a tam pisala, ze oni sa dohodli s muzom ze bude doma a co?!?! (Ta interpunkcia bola citacia). Aj prispevky o tom; ze byt je len jej muza a co,?!?!?! (Zase citacia). Nie ze zeny si domyslaju veci o autorke, ona sama kruti a toci fakty tak, aby vysla z toho lepsie. @akje

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
walteaa
27. mar 2022

@ha_space to co pises ? Ako mozes napisat, ze tvoja svagrina zije v cudzom ?? Ved je to zena tvojho brata, teda nie cudzia. Jeho manzelka.
Ty musis byt velmi zla, zakerna osoba.
Nechapem ako mozes robit tolku zlobu.
A to hovorim ako clovek v rovnakej situacii ako ty.
Je mi z teba normalne tazko..vidiet, aki zli ludia existuju.
A ty ako pomahas rodicom ? Ty si sa len odtatarila, vykaslala sa na rodicov, mas od nich svaty pokoj, a za zivota rodicov si narokujes na dom, o ktory sa stara aj tvoj brat so zenou ?
Neskutocne...

ha_space
27. mar 2022

@walteaa Moja svagrina zije u mojich rodicov aj s bratom. A jediny problem som mala s tym, ze mojim rodicom neprispievali na nic. Ale to sa uz zmenilo. Viac ma nezaujima.

ha_space
27. mar 2022

@walteaa A mojim rodicom pomaham dost. Vzdy prispejem na vsetko co treba. Minimalne jeden cely letny mesiac su rodicia u nas s mojim manzelom. Vzdy pridem, ked treba. Objednam cez internet co je treba. Telefonicky vyriesim co ide. O co si ja narokujem? O dom rodicov? To je ich dom a moji rodicia bude zit vo svojom. Ziadne darovanie za zivota. A dedicstvo? Uprimne? Dufam, ze to bude az za dlhoooo.

sasa1310
27. mar 2022

@akje nie je z ničoho autorka zmätená. Ona má jediný problém v tom, že švagrina ich nechce vyplatiť. A tým pádom nebude vlastniť autorka 1/4 domu. To je celý problém. Preto je alergická na švagrinu a preto má dojem, že je "toxická". A nevieš na základe čoho tam reaguje švagriná. Jednoducho neverím, že niekto príde 3x do roka a začne bez žiadneho podnetu, sa len tak chovať k jednej žene, ktorú môže mať v paži. Či na ňu autorka náhodou najprv nezavrieskala, že nech predá tú svoju časť.

ha_space
27. mar 2022

@sasa1310 Autorka pisala, ze milion krat boli za svagrinou, aby ju vyplatili. Svagrina povedala razne nie. Svagrina musi mat velmi velku radost, ak za nou chodi cudzia zena (mozno bez brata) a tlaci na nu, nech predava majetky svojich rodicov, hlavne ak to svagrina citi tak, ze to je dom jej rodicov a oni maju najvacsie prava na dom do smrti. Keby ja raz poviem razne nie, dost by ma obtazovalo, keby cudzia zena takto stala o majetky moje (ale predtym majetky mojich rodicov).

akje
27. mar 2022

@sasa1310 vidis. Mozeme polemizovat. Ty tomu neveris ja ano. Ak rodicia zatajuju dcere veci, aby sa nerozculovala a oni mali klud, ocividne sa naozaj nevie ovladat a ma s tym problem. Poznam takych ludi. Naozaj realne taki ludia existuju. A ta rodina trpi kvoli ich neutichajucemu zjapaniu pre hocico. No su to autorkine slova. Mozu aj nemusia byt pravdive, ja sa odrazam od toho, co tu je napisane . Nie na tom, co by asi mozno keby kde a ze asi mozno bude .