icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

sparrows
27. mar 2022

@sisaka tak to je naozaj hrozné, aby rodič takto vybral obľúbené dieťa a druhému nič nedal. Už len ten samotný akt by mi veľmi ublížil :( dúfam, že takéto veci ja riešiť s bratom nikdy nebudem

dskjhfdlkdjhl
27. mar 2022

@lienka.7 tiez mam dve baby, ale aj tak sa zacinam bat, ze raz budem musiet usmernit nejakeho zatka😝

sasa1310
27. mar 2022

@lienka.7 ale ona už dopadla veľmi zle. Má 28 rokov, 3 dieťa na ceste. Žiadne pracovné návyky, žiadny majetok, žiadna ďalšia perspektíva do života. Keby sa aj rozviedli, nemá kam ísť, nakoľko brat ju už z rodičovského domu vyplatil. A kde žije, nič nevlastní.

sparrows
27. mar 2022

@sasa1310 autorka je veru vychcaná. Ked už tak veľmi tam chce bývať, pomáhať svokrovcom vo “švagrinej” časti domu je to najmenej. Len aby jej to karma raz nevrátila.
Preto treba robiť deti do vlastného a nie si robiť nárok na cudzí majetok 🤪

ha_space
27. mar 2022

@drahomirrra Ma 28, 5 rokov na materskej + tehotenstvo, este pol roka pracovala. To by skolu musela dokoncit, ked jej bolo 22 a pol. Ale bakalara asi ma. Alebo je sikovna a stihla to omnoho skor. :D Tazko povedat. Suhlasim, 5 rokov poskytuje stat zdarma VS a v niektorych pripadoch zbytocne.

nikha2809
27. mar 2022

@ha_space autorka a vlcik je možno tá istá osoba 😂
Inak autorka prečítala som si celú diskusiu a ja len dúfam že mi toto raz syn nedonesie domov lebo by ma asi j.blo..mohla by si sa nad sebou zamyslieť všetky baby to vidia reálne len ty si stále myslíš že máš pravdu a ideš si svoje

ha_space
27. mar 2022

@nikha2809 Ja som o tom presvedcena, ze su to tie iste osoby.

sasa1310
27. mar 2022

@nikha2809 ja tiež

drahomirrra
27. mar 2022

@nikha2809
@ha_space
@sasa1310 Ja si nemyslim. Mam pocit, ze sposob vyjadrovania je diametralne odlisny. Ale ktovie…

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
mircalla
27. mar 2022

@vlcik Super navrh ako osklbat este aj svokrovcov s tym vratenim penazi za prerabku

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
27. mar 2022

@vlcik1 Kde pisem, kde pisem. Vsak si dala radu v zneni 'daju peniaze synovi za prerabku'. Pises to ako fakt, proti voli, ci nie. Ty sa pekne motas 🙂 Chujovin si tu uz popisala a nakoniec vlastne, ze kde to pises.

ha_space
27. mar 2022

@vlcik1 Vsak od zaciatku pisala, ze sa stahovali, ked cakali druhe. Ine tu spomenute nebolo.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
27. mar 2022

@vlcik1 Netahaj ma za slovicka, dobre vies, ako to bolo myslene. Nie, nemozu ich vykopnut, patri im polovica domu. A civilizovani ludia sa snad vedia normalne dohodnut. Nie?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
27. mar 2022

@vlcik1 Preco si furt domyslas a skraslujes a chystas sa slovicok? Autorka jasne pisala, ze sa prestahovali, ked cakala druhe. Teraz caka tretie (siesty mesiac). Je 5 rokov na materskej. Tak nejake 2, 3 roky tam asi byvali nie? Kde si zas vzala, ze par mesiacov?

ha_space
27. mar 2022

@vlcik1 Kde ja priznavam, ze par mesiacov? Pridaj printscreen. Lebo meties, strasne moc.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
27. mar 2022

@vlcik1 Vlcik, ja vobec nie som vztahovacna. Ale nemam rada, ked sa v debate motame, motame a nic z toho. 🙂 Ja na MK relaxujem a vcelku rada sa zapajam do takychto tem, clovek si rozsiri obzory, malokedy nieco beriem osobne. Neboj 😉
Autorka pisala, ze sa stahovali ked cakala druhe babo. A teraz caka tretie, je v 6 mesiaci. Takze zo dva roky tam urcite byvaju. Nakolko je na RD 5 rokov, a keby s prvym bola plne tri roky, tak druhe musi mat najmenej dva.

zuzanockamt
27. mar 2022

@vlcik1 autorka písala, že sa sťahovali po prvom dieťati, keď čakali druhé

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ha_space
27. mar 2022

@vlcik1 Druhe dieta cakali. Nerozumies? 10x som ti to pisala. Nevies dohladat? Najdi si. Tvoje materstvo, detnost ci bezdetnost neni predmetom tejto diskusie. Tak to tu nevtahuj.

zuzanockamt
27. mar 2022

@vlcik1 tu máš dôkaz

autor
27. mar 2022

@vlcik1 4 r. sme v dome