Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň
Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli
@zuzanockamt Ked prisla rec na darovanie, hovorilo sa o nas oboch. Ako som uz povedala, zrekonstruovali sme to cele za spolocne peniaze. Aj peniaze od mojich rodicov. Zveladujem to tiez. Ale cert to ber, pre pokoj od svagrinej, nech je polovica manzelova. On tam vyrastal.
Uz so samotnym darovanim bol problem, svagrina nesuhlasila a zasiahla aj proti tomu aby darovali svokrovci tebe. A dobre urobila. Druha polovica bude teda svagrinina, alebo teda cast z nej a z jej postoja dost jednoznacne vyplyva aj to, ze ona vam tu svoju cast nedaruje.
Takze darmo sami madlite ruky a tesite sa z vasho businessu. Z toho este budu velke problemy. Nas sa tu snazos opit rozkom ale je to dost transparentne, co ste to za ludia.
A ked bolo treba zapojit unyvacku, ona dosla zo zahranicia to vybavit, lebo jej mama zije s troma dospelymi debilmi ze to uz mam tak povedat. Jeden si lepi lietadielka, druhy v robote a jeho zena doma uz 5 rokov. Nenasiel sa jeden dospely ktory by tu umyvacku zapojil. 🙈
Paneboze, pokial su svokrovci svojpravni a este aj schopni chodit do prace, tak si so svojim majetkom a peniazmi mozu robit co chcu. Dali synovi, no a? Kupili kociar?A co nemozu kupit co chcu alebo co teraz? Moj muz dostal tiez cast domu este za zivota matky, zvysok sa riesil ked nato dosiel cas a nikto nebol ukrateny a tiez ma jednu sestru , ktorej vsetko vadi este aj to ktoremu vnucatku babka cukriky kupila(a tiez ako taato sestra bola uz vtedy najstarsia zo surodencov, zabezpecena, vlastny byt a dom )....
Absolútne som nepochopila, čo je toxické na tom, že švagriná kúpila rodičom umývačku a priletela na Slovensko, keď bolo treba s nimi ísť k lekárovi, veď to je sympatické. Takisto má pravdu s nízkymi dôchodkami a že keby jej rodičia darujú polovicu domu a vy ju vyplatíte, tak vám neverí, že by ste ich nevyhodili na ulicu, to sa stáva aj v lepších rodinách, hlavne keď ste ten dom tak veľmi chceli. Nebolo kde stavať? To je najhlúpejšia výhovorka, akú som kedy počula, nemali ste na to peniaze. A ten kočík by som neprijala.
tak ste si mali postaviť vlastné a vlastnili by ste to obaja. Vypiekol manžel nielen so švagrinou ale aj s tebou.
@mamutka tak to je tazka povaha a aj psychicka choroba, ked zjape tak, ze ju nejde zastavit, ked ma az atak, zachvat, ked ani nevie co robi az je nebezpecna, ked sa jej clovek boji nieco povedat, lebo cokolvek ten atak vyvola a ked stale ohovara a zavidi je pravdepodobne nevdacna a nespokojna so svojim zivotom. Sama si za tie pocity moze. To je chora povaha aj dusa...Takym ludom niet rady, niet pomoci.
@zuzanockamt jasne, len to by musela prispiet aj dcera zo zahranicia polovicu na vsetko, PRETOZE to bude ich dedictvo. Takto on na seba prepisal zatial iba tu polovicu, ktoru aj tak zdedi a to ako sa dohodne druha polka uz je na rodicoch aby to zariadili. Ziadnu katastrofu tu nevidim. Okrem jednej ziarlivej dcery, ktora si veci nevie normalne dohodnut, ale uraza v podstate uplne cudziu osobu...
Uz ked ste vedeli ze z toho bude pruser, mali ste z toho vycuvat a ist do svojho. Neprepisovat, neprerabat. Ist do svojho.
Svokru ste zmanipulovali.pardon "ponukli" vam dom lebo sexujete rychlejsie ako rozmyslate, a teraz sa cudujes ze su z toho medzi tvojim muzom a jeho sestrou konflikty. Dobre vam tak 👍.a ze mas chut sa schovat do kuta. No ved sa schovaj, to je tak jedine na co mas v tom dome pravo. Keby si aspon pracovala ked uz si prisla k domu ako slepe kura k zrnu, ale este ani to. Ked si to tak vezmes matematicky, v podstate ma svagrina pravdu. Robia na teba muz a svokra, aby ti potom "podarovali" kocik a ine dary ktore ty za ziadnych okolnosti "nechces" prijat 😉
@sasa1310 ale tak rodicia mali velky dom isli tam.. no a co? Je to vsetko kazdeho osobna vec ako sa rozhodne, kde, za čo a s kým bude žiť. Nemaju problem ani rodicia a ani syn a nevesta, problem ma sestra. Hned ak by aj dali cely dom synovi, co nedali, tak je to ich vec a dcera si to moze riesit tak akurat s rodicmi (mimochodom, ona ako clovek kt. sa zastavi 3x do roka ma aj vacsinu tych jej nazorov iby povymyslanych, ved jej sa aj vlastna matka boji povedat, ze chce ist na brigadu, tak co je to za zenu? ). Aj tak by ten dom potom ostal detom... tak na co by stavali dalsi, hlavne ak pozemky su teraz kadejake, ze ani vybrat nie je lahke a pomaly uz na konci sveta a na poliach sa stavia a aj to za take ceny ze dovi. My sme uz tiez trochu olutovali kupu domu, kedze nam ponukali rodicovsky dom... a veru mali sme ho zobrat :D ak su v rodine dobre vztahy, nie je nutne utekat stovky kilometrov od rodicov, aby si dokazal kazdy neviem co. Ano, vela ludi to nepochopi, tak ako nepochopia napr. nevolu zadlzit sa uverom, ked nemusia atd... inak ten byt je na uver, cize tam sa splaca hypo, cize z predaja by mozno vooobec nebolo na novy dom.
Keby s mojimi rodicmi zdielala dom nevesta, ktora sa vyjadruje akoby mi dala po papuli, tak by som nemala moc dobre spanie 👀 To, co hovori nevesta ohladne dochodkov, bezpecnosti zmluv je pravda. Uvazujem, co vsetko z toho co este hovori bude pravda tiez - len ty to tak nevidis. A teda pride mi sialene, ze babka nema ani mycku ale ty vy mate polovicu ich domu a prenajimate svoj byt. Napadlo ta niekedy okrem nakupu ich napriklad poslat do kupelov - aspon babku ak dedo je nie je spolocensky? Alebo jej zaplatit niekde vikend s dedom? Alebo tym, ze tam niekedy zaklopes, donesies obed a oni sa hraju s detmi vasa interakcia konci? A pises ake ma svagrina dobre peniaze - ale zjavne jej nerobi problem priletiet na slovac a robit rozbroje. No neviem ... ake musi mat clovek obavy ze prileti xy tisic kilometrov aby mal pocit, ze sa treba zastat mamky. Mozno by si sa mala aj ty zamysliet nad svojim spravanim a tym, ako mozes babke a dedkovi pomoct nad ramec svojej pohodlnosti.
@simca06022011 Oni svokrovcov zmanipulovali. Oni ich donútili k tomu darovaniu s tým, že vrch im prerobia. A že švagrina chodí 3x do roka, asi tak že ich ona musí vláčiť po lekároch, lebo nevesta nie je schopná, že.
Ale bolo by na nový dom. Cely išli brutálne hore. Ich byt má isto 2x vyššiu hodnotu, ako keď ho kupovali.
mam pocit, ze tebe dali svokrovci polovicu svojho vydreteho majetku, polovicu svojho pohodlia a kludu, hraju sa ti s detmi a ty im ako podakovanie hadzes omrvinky ...
@slavomira1980 tvl. toto co je za vylev? 🤮
Dnes je predsa uplne normalne, ze deti bybaju s rodicmi v dvojgeneracnom dome a je to vyhodne pre obe strany. Kde rodicia uz nezvladaju okolo zahrady, ci platit energie, opravy, tak isto to pomoze aj mladej rodine, kde je matka na materskej. Takze podla teba su vsetci ludia, ktori ziju s rodicmi prizivnici a vsetky matky na materskej dokonca vychcane prizivnicky, ktore ziju na ukor vsetkych naokolo 🤦♀️
To vsetky, co to polajkovali a maju deti su ale tiez podla seba samych prizivnicky, bed boli na materskej a ty prepokladam tiez…
A vies co, ono mat v dnesnej dobe deti, nie je taka samozrejmost a zrejme o adopcii vies tiez prd, ako vies tiez prd o autorkinom zivote a pri tom sa do nej navazas, ako keby tebe kradla.
Nuz ale asi podla seba sudim teba, lebo inak si tuto snozku neempatickych kydov neviem vysvetlit.
Ja by som tiež nebola veľmi nadšená, keby polovicu darovali môjmu bratovi a keď sa rodičia pominú, tak tu druhu polovicu ešte brat zdedí pol na pol so mnou, pokiaľ by ju neprepisali na mna. To spravodlivé veľmi nieje. To ze švagriná má novopostavený dom a ze super zarábajú je šikovnosť jej a jej manžela. To nemusí nikoho zaujímať. Taktiež má nárok rovnako ako vy resp. Manzel. V podstate ste ju ukrátili o to čo malo byt jej. To pekne nieje a okrem toho majetkové vysporiadanie sa robí po úmrtí. Príde mi to z vašej strany sebecké a veľmi.
Preco mi neodpovedas na otazky? Pytam sa ta 4krat - co to znamena, ze ste nestavali lebo nebolo kde?
A preco si doma 3 roky s kazdym deckom a nejdes pracovat skor aby ste isli do vacsieho?
A preco sa netrepes do domu svojich rodicov?
Preco ste nepredali svoj byt a nesli do vacsieho bytu ked uz "nebolo kde" ( 😂 ) stavat?
@petricka22 A to musí každá žena na MD živoriť a utekať k rodičom? Aj inak sa dá žiť.
@sasa1310 samozrejme ty to vies ako to bolo :D Mne je jedno kto koho zmanipuloval a kto nie, MNE proste nejde do hlavy, ze svagrina ma potrebu to riesit s nou a uraza JU. PRoste toto nech si ona riesi s rodicmi, a nech si to riesi s bratom. Aj vlacenie sa po lekaroch a co ja viem co. A nie ak maju tych par rokov byt na hypoteku, tak urcite by na dom nebolo. Ratat viem, tiez mam byt a mam aj dom. Okrem ceny bytov isli hore aj ceny domov. A chceli stavat. Pozemky teraz su este drahsie a su priam otrasne, bud na konci sveta, alebo na poliach za horami dolami alebo za cely majland, keby som tu u nas chcela kupit susedny pozemok, jeden z mala volnych v dedine, uz sa dokonca zakazalo u nas aj dalej delit pozemky, cize ani zahustovat dedina sa viac nebude, tak to mam cenu iba za ten pozemok viac ako za novostavbu.
@petricka22 nemam rada lenive jablone ktore sa natrepu s igelitkou do cudzieho domu a potom sa snazia vydupat si metre stvorcove 😅
@petricka22 podľa mňa sú priživníci. Jednoznačne. Dojde nevesta s igelitkou a ešte jej vadí, že tam chodi švagrina.
Keď si niekto vie urobiť deti, vie si hádam obstarať aj vlastné bývanie. V jedinom prípade mi to príde normálne, keď v tej rodine je jedináčik. A nie súrodenci, aby potom neboli takéto zvady. A ešte donútia svokrovcov, aby im to darovali, až potom budú prerábať.
Autorka, viackrát píšeš, že nie je problém švagrinú vyplatiť. Môžem sa opýtať z čoho? Byt máte na hypotéku, neviem, koľko ste už splatili, ale pochybujem, že časť z predaja malého bytu mínus vyplatenie hypotéky bude stačiť na polovicu veľkého dvojgeneračného domu so záhradou. Hotovosť ste minuli na rekonštrukciu.
@simca06022011 svagrina s ňou pravdepodobne nič nerieši. jedinú vec, čo tu omiela, že jej švagrina povedala, že rodí ako jabloň, rozťahuje sa v jej dome a nepracuje.
Čo je aj pravda.
Okrem toho, mne jeden byt čo mám polroka vzrástol na cene o 20 000 eur. Tak ako potom je to možné?
že to je podla nej vychcanost slovakov byvat v darovanom
Toto si o Vás myslí švagriná jednoducho jej vadí, že ste sa komplet nepostarali o svoje bývanie.
A nie je padnuta na hlavu, že keď byvate so svokrovcami, tak neplatia a nekupujú deťom.Mozno chcú, ja nehovorím, že si od úst odtrhaju, ale svagrinin pohľad je iný
Pre mu ste darmozraci, nemá kto zapojiť umývačku, kúpiť ju, ísť k doktorovi....zapojiť práčku mohol prísť majster za 50 eur
@h2 Z predaja bytu. Mna brat tiez vyplatil z mojho rodicovskeho domu, takze peniaze mam. Cast sa dala na tu rekonstrukciu, ale aj zostalo.
čiže predáš byt, vyplatíš švagrinu a ty tým pádom nebudeš nič vlastniť. Nebudeš mať ani byt, ani polku domu nič. A po pár rokoch, keď sa náhodou rozvediete, sa môžeš opäť porúčať niekde s igelitkou.
A brat si tiež nechal najprv polku domu?
@sasa1310 ešte donúti manžela po smrti svokrovcov, aby na ňu prepísal polovicu svojho podielu 🤭

@simca06022011 predstav si, že nedáš...nie všetky deti sú vypočítaví chamtivci, niektoré deti rady rodičom zrekonštruujú, kúpia, pomôžu a neočakávajú za to m2...my to takto v rodine máme...chvalabohu