icon

Švagriná mi povedala, že rodím ako jabloň

21. mar 2022

Ako by ste reagovali, keby Vam svagrina povedala, ze rodim ako jablon? Cakame tretie dieta, som piaty rok doma. Este podotkla, ze sa roztahujem v jej dome a nechce sa mi pracovat. Manzelova mama (dochodkyna) vraj pracuje a ja by som len doma sedela. V skutocnosti je polovica domu od manzelovych rodicov a druha polovica je manzelova (dostal darom). Byt (maly 2+1), ktory sme brali na hypoteku prenajimame, pre nas je maly. Mam 100 chuti sa do toho bytu vratit aj s troma detmi. Svagrina k nam chodi len 3x za rok, ale najradsej by som jej dala po papuli

betulinka1
21. mar 2022

Preco by prijatie kočíka mala byt blbost? Preco by nemala kupovat darceky vnucencom. Autorka co to riesis??? Tak to normalne funguje. Priateľova sestra je v zahranici a my od svokry bývame 12 km. Bezne sa zastavi a donesie detom darceky len tak, sladkosti a navarí a donesie. Nikto to od nej nechce. Robi to sama. A to moj syn nie je jej biologicky vnuk ale prijala ho ako svoje vnuca. Priatel ma svojho syna. Neviem si predstavit, ze by priatelova sestra vykrikovala, ze našim detom dava viac aj ked realne dava. Akoze toto uz ma byt akoze problem. A este autorka pise, ze nemala prijat kočík???? To uz naozaj tu závidite autorke aj toto.

autor
21. mar 2022

@sasa1310 Ja ked predam byt a vyplatim svagrinu z predaja bytu + penazi co som dostala od mojho brata ako vyplatenie, vyplatim svagrinu s tym, ze druha polovica bude nasa s manzelom. A ta prva polovica len jeho. Svokrovci nech tu maju vecne bremeno.

A nie je pravda, ze sme svokrovcom nic nedarovali. Kupili sme im zajazd do Benatok. Potok kupele v Luhacoviciach. Je pravda, ze posledne dva roky sme im kupili menej hodnotne darceky, ale setrime. Nevieme co bude. Ci svagrina dovoli, aby sme ju vyplatili alebo pojdeme prec.

sissy27
21. mar 2022

Ja nejako neviem pochopiť, že máte byt + nemalé peniaze ste vrazili do rekonštrukcie + ste schopní vyplatiť švagrinu (akurát že ona nechce) prečo doprdele ste si nepostavili vlastné? Prachy by očividne boli, pozemky boli, sú a aj budú a postaviť nové je VŽDY jednoduchšie aj lacnejšie ako rekonštruovať staré. Mali by ste to bez problémov, bez naťahovačiek a bez “zlej” švagriny, nikto by vám nemohol pol slova povedať.

zuzanockamt
21. mar 2022

Autorka: Ak má švagriná rozum (čo asi má), tak k vyplácaniu nikdy nedôjde.

petricka22
21. mar 2022

@kiwi3 ty si dufam od rodicov neprijala ziadny dar, hlvne, ked sa tesili na prve vnuca, tak si od nich ani plienku nevzala 🤦‍♀️ Hadam kazdy rodic chce pomoct svojmu dietatu…

slavomira1980
21. mar 2022

@sissy27 mne neodpoveda na moje otazky takze z toho usudzujem, ze tie "nemale" peniaze asi nestacili na kupu pozemku a obrovskeho domu tak sa radsej nasackovali k svokrovcom a svagrinu sa snazia pomaly ale isto vytlacit z dedicstva. Je to lacnejsie ako si vsetko sebestacne zaobstarat. A este k tomu bez prace 🙂 ona tam iba byva a rodi. No komu lepsie?

sasa1310
21. mar 2022

@sissy27 ja to chápem, oni potrebovali, aby im darovali celý vrch. Tak jednoducho zakamuflovali, že nemajú kde ísť, pozemok nie je. Prerobia, ale pod podmienkou darovania. Jednoducho vydrbkali so švagrinou. A ešte z toho ryžujú, lebo svoj byt prenajímajú. Normálne hnus

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
21. mar 2022

@jahoda_12 veľký omyl-švagriná dostane len polovicu z polovice

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
21. mar 2022

@jahoda_12 presne neda sa to citat tie nenávistne komentare. Pricom to co pise autorka nie je nic neštandardne . Premyslam, ci je to závisť alebo preco sa do nej tak pustili.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
21. mar 2022

Ak rodicia darovali polku domu muzovi, mali darovat polku domu svagrinej. Aj keby ona nechcela. To bola ich velka chyba.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
21. mar 2022

@jahoda_12 Pištoľ určite nie, len si dala nevestička podmienku.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
21. mar 2022

Moze si to svagrina vybavit s rodicmi, bez urazania a navazania sa do zivota inych ludi. Napriklad sa dohodnut s rodicmi, ze ok, bratovi uz svoje dedictvo prepisali a zvysok bude dedit ona, ist k notarovi a vybavit to... nemusia byt ziadne nervy z toho v rodine. Je hanba ako surodenci a aj ludia si zavidia aj nos medzi ocami. A v tom momente nemusi uz sestra vooobec nikoho urazat a sa rozculovat. Veci sa daju aj normalne riesit. Ked sa raz bude dedicstvo riesit, tak sa vyrovnaju, ked nie, tak sa dom preda.
je uplne jasne, ze nebude syn prerabat dom rodicom bez prepisu, abysa na tom akurat tak sestra obohatila, ved vlastne ona sa aj, lebo zrekonstruovala sa aj cast rodicov cize cela ta nehnutelnost ma vyssiu cenu ako predtym.

Ostatne tu v diskusiach su ciste fantazmagorie, z prsta vycucane nazory ako niekto niekoho zmanipuloval, ako neveste vadi, ze tam chodi svagrina a co ja viem co... pritom jej vadia jej reci, nie jej navsteva :D Uplne otras to tu citat...

zuzanockamt
21. mar 2022

@jahoda_12 Tu ich ale všetci neakceptovali. Zabudlo sa na jedného tiež spoluvlastníka.

petricka22
21. mar 2022

@slavomira1980
@sasa1310
Vy dve sa tu co, predbiehate, ktora jej viac nalozi? Ma fascinuje aky pribeh ste si tu uz stihli vytvorit. Presne poznate autorkine umysly, asi jej citate myslienky. By ma zaujimalo, ci ste aj vo svojich zivotoch tak vysoko moralne. Dufam, ze ste na materskej boli tak 3mesiace max, aby ste nevycuciavali okolie. Predpokladam, ze ste sa vzdali vsetkeho dedicstva a ze vam rodicia nikdy nestrazili deti a taktiez ste od nich neprijali ziadny dar. Dufam, ze ani hracky pre deti na vianoce. Lebo o svoje rodiny sa viete svojim drilom postarat same a nevezmete si od nikoho nic.
Amen tma s takymito hejterkami…

simca06022011
21. mar 2022

@zuzanockamt Sestra nie je spoluvlastnik, ci mi uslo nieco?

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
autor
21. mar 2022

To je strasne pocuvat. Niektore ste tu ako ta moja svagrina. Ked sme cakali druhe dieta a hladali sme vhodnejsie byvanie bolo mnoho variant. Chceli sme dom. Kupit alebo postavit. Dom v meste neprisiel do uvahy koli cene. Takze dom na dedine. Hladali sme v okoli pozemky. Jeden pozemok maly - na mini dom bez zahrady. V druhej dedine obec nic nepredavala a volne nic nebolo. Na dalsom boli problem siete. Potom sa svokra dozvedela, ze hladame pozemky. Dalsi pozemok obrovsky v krasnom mieste. Ten sme chceli kupit s tym, ze ho rozdelime na 2 parcely (bol obrovsky), na jednej postavime a druhu predame. Len obec mala podmienku, ze stavebna parcela musi mat urcitu rozhlohu, pocet m2, preto sa nedal rozdelit na dve. Takze zbytocne velky pozemok. Potom sme sa boli pozerat na stary dom vhodny k rekonstrukcii. Bol v dedine 30 km od mesta a 45 km od svokrovcov. A prave v tomto momente svokra povedala, ze mame budeme daleko, ci nechceme ist k nim.

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
21. mar 2022

@simca0602201obe deti majú mať rovnaké podmienky, sestru žiaľ obrali o časť dedičstva, vlastníci sú obaja (po smrti rodičov)

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
autor
21. mar 2022

@slavomira1980 A prestan ma tu strapnovat. Predali by sme byt a ako hovorim ja som mala peniaze z vyplatenia nasho rodicovskeho domu. Vyplacal ma brat, ten tam ostal. Minimalne na pozemok by sme urcite mali.

sasa1310
21. mar 2022

@petricka22 na materskej som si mohla dovoliť byť celé 3 roky s každým dieťaťom. Bývala som vo svojom, aj bývam vo svojom, a nikoho som neokradla o jeho časť ani o jeho detskú izbu, keď sa pýtaš. Nikomu som nestála nad hlavou, že niečo prerobím, ale nech na mňa napíšu. A neriešim svoje rodinné záležitosti, (za ktoré si môže sama autorka), verejne na webe. Nikoho z rodiny neohováram ako autorka, ktorá sa naváža do švagrinky, ktorú ukrátili

h2
21. mar 2022

@zuzanockamt Švagriná nedostane polovicu z polovice. Dostane polovicu. Veď už jej ju rodičia chceli prepísať, keď prepísali synovi. Len ona nechcela. Ale všetci sú uzrozumení s tým, že druhá polovica domu bude jej. Je to možné aj po ich smrti, v dedičskom konaní: ak jeden z dedičov dostal za života dar, ostatní môžu (ale nemusia) žiadať, aby sa o toľko zmenšil jeho dedičský podiel. Myslím, že táto švagriná si to nenechá ujsť.

zuzanockamt
21. mar 2022

@h2 snáď máš pravdu, ale nevesta je na pozore, takže by som si taká istá nebola, ale o to lepšie, keby dostala polovicu a nesúhlasila s vyplatením

sasa1310
21. mar 2022

@h2 čiže autorka bude vlastne po dedičskom bývať v jednom dome so svojou "toxickou" švagrinou. Dobre to vymysleli. Ako som písala, každému sa raz všetko vráti.