Švagriná nám zasahuje do vzťahu
ahojte,
chcela by som sa Vami podeliť o svoje, žiaľ, negatívne skúsenosti. Mám švagrinú, ktorá nám od samého začiatku zasahuje do vzťahu, teraz už do manželstva. Je až chorobne závislá na svojom bratovi a s prehľadom ignoruje fakt, že jej braj je mojím manželom. Bývame v dome u svokry a ona je tam takmer stále. Má síce svoju domácnosť, svojho manžela, avšak jej manželstvo je iba formálne už niekoľko rokov a každú chvíľu je u svojej matky, teda v dome, kde spolu žijem s manželom. O všetkom chce rozhodovať, je panovačná tvrdohlavá a vždy presadzuje svoje záujmy za každú cenu. Mieša sa nám úplne do všetkého a ustavične mi robí naschvály všade kde len môže. Vyberie napríklad z môjho koša na prádlo košele a bračekovi ich ožehlí, stále niečo od neho "potrebuje" nerešpektuje, že máme svoj program, robí mu napr. desiatu, aj ked sme sa s mužom dohodli, že v ten deň si ju neprosí, kontroluje a komentuje, čo má oblečené, či má vreckovku a podobné hlúposti. Akoby toho nebolo ešte málo, zdôveril sa práve jej s problémom neplodnosti a čuduj sa svete, zmenil názor napriek tomu, že sme si jasne vytýčili postup. Ona deti nemá. V rodine aj mimo nej ma iba očierňuje, podľa nej neviem ani upratať ani prať. Trávi s nami veľa času, či lepšie povedané otrávi nám ho úplne, avšak neprispieva nai len na jedlo. Najhoršie na tom je, že manžel nedá na ňu dopustiť, tvrdí, že na tom nič nie je, že ona je tu doma, nič zlé nechce, to iba ja ju nenávidím a útočím na ňu. Vrcholom všetkého bolo, že nám včera asi o 22,00 vtrhla do našej spálne. Mali sme trochu hlučnejšiu výmenu názorov, podotýkam v dome sú 40 cm hrubé kamenné mury a bola o dve miestnosti ďalej, takže keby nenačúvala, nepočuje nič z našej hádky. No ona jedndnoducho rozrazila dvere do spálne a začala na mňa vrieskať, aby som nekričala a neničila jej brata. On neurobil vôbec nič! Ja som ju vyhodila a začalo sa peklo. Muž zastal ju!!!! Že ako môžem v jej dome ju vyhadzovať. Nie je to jej dom a vtrhla do našej manželskej spálne, tak kto je tu chorý? Vraj ja nie som normálna. Tak neviem, poradíte?
@zeleny_cajik
.."nejuspesnejsi cesta k pomysleni na milenku 😎 "...
@zujanka V prvom rade by som sustredila vsetko usilie na odstahovanie. V druhom, aby manzel zacal mat trosku odstup od svojej rodiny, ide to lahsie, ked u rodicov nebyva.
Mala som tiez taku trapnu skusenost so svagrinou - otvorila moj lubostny list pre manzela, vtedy este frajera. A dodnes nepochopila, ze sa ma to velmi dotklo. Ale dnes dobre vychadzame, je to ok.
Ja som tvrdy zastanca odstahovania sa od rodicov po svadbe aj za cenu menej penazi. Mnohe problemy, ked sa deti nevedia odstrihnut od rodicov a naopak, by sa zvladali ovela lahsie.
Nam tiez spociatku zasahovala svokra, ale SPOLOCNE s manzelom sme ju slusne rusili. teraz tiez vychadzame dobre.
Ja fakt nevidim inu moznost ako sa odstahovat a ako sa s manzelom dohodnut, ze odteraz sa rozhodujete vy dvaja! a ostatnym svoje rozhodnutia oznamujete. Taketo opicie lasky uz znicili nejeden vztah.
@zujanka tak zamkni, horšie už nebude? Ja by som nepresviedčala, rovno dala zámok. No a môj muž, keby mal nerv, tak ho asi odmontuje.. ale asi by to nechal tak.. Aj by som tej švagrine asi povedala, že: počuj, poviem ti to ako dospelej žene: proste NEMÓŽEŠ chodiť na NÁVŠTEVU, keď ťa JA nevolám. (si mi ako cudzí človek a keď mi otváraš skrinky, meníš ako vediem svoju domácnosť - to sa nedá). Alebo vieš čo, keď chceš byť s nami, priprav posedenie u teba, dáme si chlebíčky, môžme kuknúť film🙂 Lebo Zuzi, keď to neznormalizuješ, tak ťa to zhltne...
Asi nie je reálne, aby si sa odsťahovala (a sama už vôbec nie), a muži často nechajú celú starostlivosť na žene, teda ako prirodzenú vec - a oni si oddýchnu! To by som nechcela - na celý život mať podobný pocit beznádejnej driny..
Z takého kroku sa potom ťažko opravuje vzťah - možno by to bol posledný krok k rozvodu..
(Ale to boli také rady-nerady - iba k mojej povahe a situácii..) pa, daj vedieť nejakú dobrú správu, časom🙂)
a co takto sa porozpravat aj so svokrou - treba spravne volit slova a nerobila by som to za nepritomnosti manzela, ale urcite spolu s nim, s tym, ze by si bola rada, keby Ta vypoculi. Ak ziskas na svoju stranu svokru, si na dobrej ceste sa z toho dostat, A plus, treba sa porozpravat s manzelom, on by mal vzdy stat na tvojej strane, ved co bude, ak raz predsa len budete mat dietatko a ona Vam zacne zasahovat do vychovy? Pretoze sa obavam, ze teraz podla nej nie si dobra manzelka a potom zasa nebudes ani dobra matka. Treba si v tom urobit poriadok uz teraz. Velke plus by bolo vlastne byvanie.
@zujanka toto nie je problem tvojej svagrinej, ale tvojho muza. Kazdopadne, ak by jej on toto spravanie netoleroval, nerobila by to. Ak to on neriesi, trva to dlho, a nepomohol ani rozhovor s nim na tuto temu, mas len dve moznosti: a) tolerovat to b) odist. Rovnake moznosti mas aj co sa tyka tej neplodnosti (citala som temu). Ak on nezmeni postoj (donutit ho nemozes) bud sa zmieris alebo odides. Krute, ale je to tak.... 😒 Zvas priority a co ti stoji za "obetu" a co nie.
@zujanka ach dievča máš to ťažké 😒 ...švagriná sa nemusí odsťahovať-treba pevne stanoviť pravidlá,no musel by ich dodržiavať aj tvoj manžel....píšeš,že máte samostatnú časť domu-neviem,či aj zvlášť vchod,ale ja by som všetky kľučky vymenila za "guľu z vonka" aby bola nútená zvoniť 😉
...neviem čo ti radia kočky,lebo som sa iba teraz začítala do prvej strany....ale idem to dočítať celé 😉
Svagrina na teba ziarli, lebo ona uz nema sex a ziadny muz o nu nejavi zaujem, tak preto sa vyvrsuje na tebe. To je taky zakomplexovany nestastny typek, ktory ta kontroluje, aby si nedajboze nebola stastnejsia ako ona. A este ak k tomu nema deti, tak je jasna, ze ti tak zavidi, zeby ta utopila najradsej v lyzicke vody. Tvoj muz ma zatemneny mozog, lebo keby bol trosku viac inteligentnejsi, tak sa jej urcite nebude zastavat, ale bude ochranovat vase sukromie. Ty vyzeras byt chytrejsia ako vsetci tam dohromady, tak urcite nejake vychodisko najdes. Ja by som si na tvojom mieste hned po prvom svagrinom prekrocenom limite nasho sukromia okamzite zbalila veci a odtshovala by som sa na cas bud k rodicom, ku kamoske alebo do podnajmu. Ak si vazis svoje dusevne zdravie, tak to urobis aj ty. Inac skoncis ako psychicka troska na liekoch a tvoja svagrina vyhraje, lebo ta dotsane tam kam chce... Tymto chytrym cinom (odchodom) urcite neprides o manzela, lebo skor ci neskor sam sa ku tebe doplazi, lebo po case zisti, ze si to ty, na kom mu zalezi, nie jeho sestra. Ved aku ma s nou buducnost? 🙂)) A navyse kazdemu ukazes, ze s tebou nemozu zametat tak, ako chcu, lebo doteraz su si vsetci tebou isti, lebo vedia, ze si na nich zavisla, tak si mozu s tebou robit, co chcu. Ak si po teba manzel pride, daj mu podmienku. Ze mu teraz este das sancu, ale bud sa odstahujete niekam, kde budete zit sami a vo svojom sukromi, alebo bude drzat svoju sestru tvrdo za prahom vasho sukromia. Ak sa to porusi, zbalis si veci a uz ta v zivote neuvidi... Len tak si vydobijes respekt. Je na case, aby si s nimi zatocila teraz ty...
@kamilka22 no ono už je to tu nie som dobrá manželka a ani dobrá matka nebudem to mi už muž povedal. So svokrou sa o tom baviť je úplne zbytočné, lebo pre ňu je jej dcéra ikona postavená na najvyšší piedestál a má dovolené všetko a vždy má 100%-nú pravdu. Veď ona si dovolí vlastnú matku sekírovať a kričať na ňu, ona jej to ospravedlní tým, že po ťažkej chorobe sa zmenila, je nervózna, chuderka tak ju treba ešte ľutovať. Nikdy by som nebola verila že aj z choroby sa dá profitovať a využívať celú rodinu, ale ona mi to dokázala, že aj takéto niečo existuje.
@cecil36 vieš, švagrinú by som možno ešte zvládala ale on ju zainteresoval aj do problému s dieťatkom a keďže ona deti mať nemôže, tak ho ovlyvňuje aj v tom smere, že vlastne aj bez detí sa dá žiť, veď keď sa manželia ľúbia tak to príjmu. Je to od nej tá najväčšia podlosť a on sám jej dal do ruky tú zbraň proti mne. Ona by ma nezničila, ani náš vzťah, ale jeho rozhodnutie donútiť ma vzdať sa materstva, dobrovoľne, bez pokusu, dokonca "z lásky" k nemu, s tým sa nezmierim, to úplne ničí naše manželstvo. Nie je to teraz medzi nami vôbec dobré, stále sa hádame a nedkážem mu vysvetliť, že sa hádame preto, že vzdal pokus o dieťa. On tvrdí, že do takého prostredia kde sa denne hádame, dieťa nechce.
@zujanka to je smutné, že sa tvoj manžel nechá ňou ovplyvniť aj v záležitosti "mať či nemať deti"...
pripraviť sa o možnosť byť otcom len preto, že je tu nejaká švagriná, ktorá nemôže mať deti - ale je jej bez nich tak dobre, však? že má kopec času ničiť vzťah iným, keď už ten jej je zničený....
a profitovať zo svojej choroby.. to je tiež dosť úbohé. aj ja poznám vo svojom okolí osoby, ktoré zo seba dokážu urobiť najväčších chudákov na svete, ktorých musia všetci ľutovať... a pritom im ani nič nie je, ale dokážu podať svoju "ťažkú" situáciu tak, aby z toho vyšli ako tí, ktorým sa len ubližuje, to, že oni robia zle iným, sa prehliada....
@zujanka no tak toto je silna kava 😠
svagrina hnusne zavidi, nedopusti aby ste mali dieta {a je uz najvyssi cas, fakt} lebo to by neuniesla, ze mate nieco co ona nema.. ☹ ☹ Tu ale vidno ako v skutocnosti "dopraje" bratovi, lebo radsej nech nema dieta ani brat {ale navonok jej ako na nom zalezi ze? 😝 } ked by ho mala mat aj "sokyna" svagrina...
Fu,j prec od takej rodiny. Tvoj muz za tebou nestoji.
@zujanka necitala som co vsetko ti tu babenky pisali...ale sorry za uprimnost, ja by som taku P,,, pri sebe nezniesla!!! a ze manzel jej vesia vase intimnosti na nos???(myslim to s tym dietatom) tak to by som robila uz davno stopku!!! moja zlata , mne raz svagrina pri jednom rozhovore povedala : ja si brata poznam,ved je to moj brat!... ja jej na to : aj ja ho poznam, ved je to moj manzel!! a vies co mi na to povedala? ze jej bratom bude stale,ale mojim manzelom byt navzdy nemusi..... skoro ma vystrelo vtedy... na rukach som mala nasho 3-oj mesacneho syna a ona mi povie taku chu...... .???? to ako by mi povedala,ze mam podat ziadost o rozvod... tiez sa snazila nam miesat do vztahu, a mam pocit ,ze dost na mna ziarlila...a ako to dopadlo? ja mam manzela nastastie stale,ale ona nema brata...vobec nie sme s manzelovou rodinou uz par rokov v kontakte...je to smutne,ale ked niekto miesa pysk tam kde nema....
ale ja mala to stastie,ze som nemala manzela zbabelca ako ty! nehnevaj sa je to zbabelec! ale v jednom mu musim da za pravdu, do takej situacie by som dieta nedoniesla ani ja...!!!! sak ty by si tam bola len ako inkubator moja!!!nic ,len pouzit tvoju maternicu a odkopnut ta... a to aj pred svadbou sa takto spravala????
@zujanka ☹
je mi smutno z toho co citam, ale fakt.. riesis dve veci na jednom fronte.. to ze tvoj manzel tebe nechce umoznit mat vase spolocne dieta po tom vsetkom, co ste spolu prezili a isto vie, ze ty ako zena, nemas cas odkladat babatko (prepac, ak to boli.. 😔 ), navyse to "konzultuje" so sestrou 🙄 🙄 ktora nemoze mat dieta ! 😲 no a potom ta druha ze nechce pochopit tvoju poziciu manzelky a tvoje pravo na vase spolocne sukromie 😠 😠 . nemas nikoho kto by sa ta tam zastal.. o to je to tazsie a viem si predstavit tvoje pocity.. 😔
svagrine slusne, jasne, zrozumitelne, lebo je evidentne dementna, povedz ze si nezelas toto a toto. baby to tu uz krasne naformulovali, vela sa da pouzit 😉, a potom ju ignoruj, ignoruj, ignoruj, ignoruj..
a s muzom ak nie je rec ani na jednu, ani na druhu temu, ved to mas uz x krat vyskusane.. tak si pobalim veci a poviem, ze potrebujem vycistit hlavu, nadychat sa ineho vzduchu a v klude popremyslat o buducnosti.. vasej spolocnej, alebo tvojej.. a odid tam kde ti bude dobre, kde ta ma kto vypocut a pochopit.. ak si ta vazi a chce zachranit to na com mozete stavat svoju buducnost, tak pride za tebou a vyjadri sa ze diatatko ANO, vasa domacnost len vy dvaja ANO, tak ihned konaj.. ak nepride, alebo pride ofucany, ze co zas riesis.. tak ho posli kade lahsie a otvor dvere novym moznostiam.. 😉 mozno zbytocne preslapujes na jednom mieste a cas okolo teba uteka a viac sa nevrati.. 😔
dievca hlavu hore a viac si vaz samu seba.. 😉 tvoj zivot je prilis vzacny, aby ta deptala nejaka zakomplexovana krava s podporou tvojho manzela 😕 😕 😲 😠 😠
@zujanka tak ovplyvnovanie brata, aby nemal vlastne dieta je to najväčšie svinstvo, ktore moze urobit. A tvoj muž je tak hlupy, ze to nevidi? Ze mu vlastne nedopraje? Ak by ste vyskusali vsetko a dieta by neprislo, tak potom si mozes sadnut a povedat, neda sa. Ale nevyskusat a hladat dôvody preco nie, je silna kava aj na mna. Kto mu v starobe poda pohar vody? Jeho sestra? Neuveritelne. Po tychto informaciach by som ja velmi silno uvazovala nad odchodom a riesila si vlastnu buducnost...., aby som aj ja raz neplakala sama nad sebou, ze som sa nechala zmanipulovat niekym kto si to vobec nezasluzi...
@e_l_e_n_k_a ona sa správa tak od samého začiatku, ale má úžasnú schopnosť vytvoriť okolo seba imidž nevinnej oddanosti a dobroprajnosti. Nechápem ako jej to všetci žerú. Veď na našej svadbe sa prezliekala 3x, z toho raz po polnoci!!!! to je choré. Ale asi by nezniesla byť v jednom oblečení, keď nevesta sa po polnoci prezlieka. Ibaže nevesta som bola ja, ale myslela si chudera, že svojimi prezliekačkami ma tromfla Mne tiež napadlo, že keby some mali dieťa tak by bola schopná urobiť všetko, aby mi ho vzala, nemyslím fyzicky, ale určite by huckala malé proti mne.
@sisaha moja, nevidí, lebo nechce vidieť. Vieš, ja sa pri ňom už vôbec necítim ako žena. Nestojí o mňa ako o milenku, odopiera mi pokúsiť sa byť matkou a pritom všetkom tvrdí, že on nerobí nič zlé, to iba ja stále cirkusujem. Nedokážem v sebe zabiť ženu, som, budem a chcem byť ženou, aj ked ho veľmi ľúbim. Ale už mi napadlo aj to, že keby som stretla niekoho, kto mi dá pocit, že som žena so všetkým, čo k tomu patrí, asi by som neváhala
@zujanka myslím, že by ste sa asi mali odsťahovať - viem, že sa to ľahko hovorí, keď sme už zabývaní, investovali ste asi do bývania peniaze, ale radšej by som šla do podnájmu hoci aj do garsónky, ako si nechať rozbiť vzťah. a najlepšie niekde ďalej od svokry a švagrinej. pretože podľa mňa sa už na situácii nič nezmení - aspoň nie k lepšiemu.
@marecek1 no zabývaný je manžel nie ja, nemám tu štipku súkromia. Žiaľ odsťahovať sa nemôžeme, má tu chorú matku, polia, zvieratá a ani nechce odísť. Aj keby na to pristúpil, bola by som v prázdnom byte sama a on v dome u matky s odôvodnením, že jeho povinnosťou sa ňu starať
@zujanka tak ale o chorú matku by sa eventuálne mohla postarať aj švagriná, alebo?
ja by som asi predsa len volila ten prázdny byt - a dohodla sa s manželom, že čo ja viem, každý deň pôjdeme radšej pozrieť mamu na dve hodiny, ako sa stále takto trápiť. čo máš takto zo života? si len smutná, dieťa v nedohľadne, vzťah sa pričinením švagrinej len rúca.
nechce odísť.. no bodaj by chcel. takto má všetko - svoj dom, manželku, keď chce sex, no a na múdre reči a rady do života sestru.
@marecek1 no to je tak ona chodí na dva týždne do jednej rodiny opatrovať dieťa /aj tam sa votrela, lebo má záujem, či skôr románik s dedkom tej malej, on si to však užil na liečení a doma má priateľku, aj tento vzťah sa snaží rozbiť/ ale ona to v dobrom, ved deti má rada a peniažky potrebuje, chúďa... Ďalej je to aj otázka financií, prenájom je drahý a dochádzaním a navštevovaním svokry by to bolo 80 a viac km denne.
@zujanka precitala som si diskusiu...vsetky baby ti tu napisali, pomoze vam jedine sa odstahovat, ja ti radim to iste. A ak manzel nestoji na tvojej strane, NIE JE PRE TEBA TEN PRAVY. Bohuzial, kruta pravda, ktorej sa musis pozriet do oci. Myslis si, ze to bude casom lepsie??? Zabudni na to. Ja len nerozumiem, ako ti tu my na koniku mame este pomoct okrem nazoru, ktory sa tu uz aj tak jednoznacne vyjadril...to si musis sama.
@zujanka odíď a ani sa neobzri,ak ťa manžel chce,tak nech si po teba príde,ale ty budeš ochotná sa vrátiť len za určitých podmienok-vieš akých, riskuješ,že možno nepríde,že nebude chcieť nič zmeniť,ale takto ty sama budeš chradnúť,trápiť sa,odcudzovať sa manželovi,ktorý sa ťa nezastane a tvoje potreby nechce vidieť, si mladá a bezdetná,ešte nemusíš brať ohľad na deti,svoj vek,nepreži svoje najlepšie roky trápením,treba žiť a nie živoriť...si málo asertívna,nevieš si uhájiť svoj priestor,čítaj knihy o asertivite a komunikácii..a že manžela ľúbiš? teraz áno,po 10 tich rokoch takého "super života" ho budeš nenávidieť...napíš si na papier negatíva aj pozitíva tvojho života,na druhý papier kde chceš byť a čo chceš mať o 5,10,20 rokov a uvidíš...

Fakt je, ze muzi su zbabeli a taketo konflikty nevedia riesit uspesne. V drvivej vacsine z boja zutekaju, otazka je len, ktorym smerom...