icon

Švagriná odmieta posúvať oblečenie po deťoch: Čo s ním?

30. jún 2024

Ahojte, som neskutočne vytočená, tak som zvedavá, na váš názor.
Dnes sme boli pri svokre, poobede sme začali so švagrinou triediť veci po deťoch. Ja po 2 synoch, ona po dcére. Samozrejme, bolo tam veľa, čo deti prerástli a nemali na sebe ani raz, tak bolo čo s tým. Ja som nové vzala, mám krstného syna, čo vynosí a nosené posuniem. Ona vzala vrece, nahádzala, že vyhádže. Hovorím jej, to nemáš komu dať, alebo ak tak za symbolickú cenu posunúť? Že, ona predávať nebude a dať nedá nikomu, keďže ani jej dcére nikto nič zadarmo nedá a šatiť iného nebude. Popritom viem, že má známu, čo si aj pýtala od nej tie veci, že ak jej ich daruje.
To som fakt ja blbá, alebo sú už ľudia tak otrasní?!

Strana
z2
nops
1. júl 2024

Je to jej vec aa by sa mi nepáčilo,že svagrova ma prepiera na forach..tiež vyhadzujem,1.nemam komu,2.kontajner na oblečenie v okoli nemám,3.charita a DD mi to odmietli vziať,rovnako aj v centre pre rodinu(maloleté romske mamičky),že oni to ofrflu a vyhodia.Niekto nemá možnosť s handrami rozumne naložiť.Aj keď jej komentár,že ani jej nikto nedal je pekne blbý.

vlastnynazor
1. júl 2024

Z ekologickeho hladiska - ak je to pouzitelne, je skoda to vyhodit.
Z osobneho hladiska - chcela by som, aby moj jediny problem bol takyto. Ako este by som pochopila, ze ja mam kamosku a svagrina to radsej vyhodi ako posunie mojej kamaratke, to by som asi brala osobnejsie. Ale to ze to neposunie jej kamaratke, tak to by ma netrapilo, nikdy nevies, ci sa v tom kamaratskom vztahu nestalo taketo iste v opacnom garde, alebo nieco ine podobneho charakteru. Urcite by som z toho nerobila srdcervuce vylevy na MK.

solange7
1. júl 2024

Je to skoda, ale zas aby som sa kvoli tomuto "neskutocne vytacala" to neviem... Ludia chodia bezne kupovat do pepca a inych podobnych obchodov totalne nepotrebne kraviny, ktore nemaju problem vyhodit a kupit nove lebo ved to stoji 5 korun.

lenka_matko
1. júl 2024

Ja nechápem ako ta môže toto trápiť, sú to jej veci a čo s nimi urobí je len jej vec. Možno mala zle skúsenosti s darovaním , tak preto tak koná.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
tom_i
1. júl 2024

Prečo má človek potrebu vždy riešiť druhých. Predá? Predá. Daruje? Daruje. Vyhodí? Vyhodí. Vytrie s tým podlahu? Je to všetko jej vec. Nie tvoja, moja, naša

animus
1. júl 2024

@monsterablue kde začať, cez mamičku v núdzi (z ktorej bola nakoniec panička z veľmi bohatej štvrte v meste), môžem pokračovať cez ľudí, ktorý ani nepodakovali, boli prekvapení že im dávam tak málo (vraj zbytočná cesta, nemuseli ani chodiť keby vedeli), cez ľudí ktorí nakoniec ani neprišli a neunuvali sa dať vedieť, pričom ja sedím doma na riti, čakám kedy prídu a prispôsobujem im svoj program, až k ľuďom, ktorí sa rozčuľujú že im to nechceš priviesť až domov (lebo ja bývam na dedine a on v meste a do mesta predsa určite chodím tak prečo mu to neprinesiem). Raz som darovala autosedačku, ktorá bola len pol roka stará a v top stave, dávala som na darovacej stránke inzerát a chodili mi výhražné správy zato, že som tu sedačku podarovala niekomu inému a nie tomu dotyčnému (pritom keď som sa ju snažila predať za naozaj symbolickú cenu, nikto sa neozval). Ďalej som mala aj takú skúsenosť, že som bola dohodnutá s pani že príde o 18:00. Neprišla/neozvala sa/ nereagovala na moje správy. Vec som posunula ďalej a ona sa mi po viac ako mesiaci ozvala či som o tej 18:00 doma. Keď som sa jej spýtala či to myslí vážne, tak na mňa pustila doslova sprchu čo som si to dovolila, že som to posunula ďalej. Jednej pani topánky "rezervujem" už rok (stále vraj nemá cestu okolo). Topánky sú už v koši a moja snaha niekomu pomôcť tiež. Posledná vec, ktorú som darovala boli vstupenky pre štyri osoby na celodenný program pre rodiny s deťmi (kino, bazén, animátori, súťaže, pamätné fotenie...) s obedom a pitnym režimom pre celú rodinu. Jediná podmienka bola, že sa tam musela rodina dopraviť sama. Na miesto ďakujem som dostala vynadane že to bolo od ruky a museli sa tam trepať autobusom (bola zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava).

marca12
1. júl 2024

To je snad jej vec ako nalozi so svojimi vecami. Nemozes nikoho nutit robit to,co robis ty.

domkakvet
1. júl 2024

Neuznavam to, ale je to jej vec a teba do toho absolutne nic nie je.

dobromila
1. júl 2024

@animus toľko negatívnych skúseností by odradilo veľa ľudí. Napriek tomu existujú organizácie, či charity, kam sa dajú veci darovať a oni to distribuujú ďalej, takže odpadnú časové a organizačné starosti

animus
1. júl 2024

@dobromila áno, ale čítala som zasa zo skúsenosti iných (myslím, že to bolo aj tu na MK) že pani zaniesla kočík do charity a potom videla, ako na ňom bezdomovci nosia kov na výkup 🫤

nikaeli
1. júl 2024

@animus akoby si opisovala moje skúsenosti.. do bodky..
@dobromila u nás charita berie vypraté z čistiarne s bločkom.. tak to vážne pardon..

janage
2. júl 2024

@animus ak by si to ešte nevzdala a mate v okolí charity shop odporúčam. Zbalíš, odnesieš a tam si niekto kúpi za symbolickú cenu.
Nenatahujes sa s druhou stranou. Nedostanú to zadarmo. Pomôže ľuďom ekonomický slabším, ak tým ekologicky zmýšľajucim.
Ja mam dobru skúsenosť ako darca aj kupujúci.
A veci stačí aby boli čisté, sezónne a stále ešte vhodné na bežné nosenie

zuzanka.zuzu
2. júl 2024

ja som tak rada že súrodencov nemám a švagriná žije cez more 🙈 čo ľudia dokážu v rodinách riešiť je až neuveriteľné 😂

kikappp
2. júl 2024

Niekedy sa žiaľ človeku zmeni postoj .Ja mam veľa nepríjemných skúsenosti s darovaním a potom to už človek nechce riešiť.
A ďalšia vec keď som sa opýtala mamičiek vždy odpoveď, že nechcú pritom bolo vidieť, že určite by jej pomohlo ,niekedy som mala pocit ,že ich to uráža. Mam kopec veci niektoré aj také co ani raz neoblecene ostatné ako nové, značkové a nechcú, mozno oslovujem nesoravne .Oslovila som aj rôzne organizácie a vždy ta istá odpoveď, momentalne mame dostatok.A potom sú aj perličky keď dáš niekomu a to sa mi ani písať nechce ako sa správajú .

kikappp
2. júl 2024

@tom_i ano ano na podlahu je super puzivat kvalitu🙂

karolinakr
2. júl 2024

ja som taky presuvač veci, všetko čo sa mi dostane pod ruku, posuvam dalej, niekto nie,, tak je rovnovaha zachovana v prirode

Strana
z2