Švagriná predala kočík, ktorý som jej požičala
Zeny mna ide urvat od zlosti.. Mala som krásny drahy kocik ktory sa mi podarilo po známosti zohnat za 800 eur! Ked moj drobec z neho uz vyrástol svagrina zistila ze je tehotná.. Ked bola asi v 7 mesiaci opustil ju priateľ a zostala sama bez peňazí akurát vtedy sa chystali kupovať vybavicku.. Narodil sa jej rovnako chlapček a zacala ma prosiť ci by som jej kocik nepozicala ze sa jej velmi páči ze teraz jej to finančne nevyjde aby si nejaký kupovala oktem kočíka som jej pozicala aj iné veci ale dobre chápala som ze je ba tom zle taksom jej pomohla pred 2 týždňami som bola u nej ze si prosím kocik späť kedze jej syn uz z neho takisto vyrástol a uz jej svokra z nasporenych peňazí kúpila športový kočík a ona mi zahlasi ze uz ten kocik nemá hovorím prosím??? Akože ho nemáš a povedala ze ho predala kamarátke za 300 eur.. Ja som myslela zr ma v tu chvíľu odvezú začala som na nu kričať ze ako mohla predat pozicanu vec ktora nebola jej a ona na mna ze bola v tom ze som jej kocik darovala 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ od začiatku som jej povedala zr jej ho len požičiavam ze plánujeme druhé a budem ho potrebovať chápete toto??? Ja neviem co mam robiť
odpísala by som milej švagrinej, že to bol od nej vrchol nehoráznosti predať "požičaný" kočík a dávaš je ultimátum, do 3 dní ho vrátiť, ináč pôjdeš na políciu a ohlásiš krádež kočíka s tým, že im uvedieš, kde sa kočík nachádza, kradnutú vec ti musí polícia vrátiť, veď aj teraz rezonuje média kauza, kde okrem iného aj policajti legalizovali dokladmi kradnuté autá a predávali ich ďalej, ale teraz všetky kradnuté autá budú tým, ktorí ich kúpili odobraté a vrátené pôvodným majiteľom, to isté aj bicykel, darmo ak niekto kúpi z druhej ruky a ukáže sa, že bol kradnutý, tak ho polícia zoberie bez náhrady ... toto nie je vec za 5 eur, je to už trestný čin
@veronika33 ziadne 3 dni, ziadne natahovacky, to uz dnes bolo neskoro. Uz dnes mala autorka vybavit na policii.
@karolinakr 158 nie je na taketo talafatky ;)
@simca06022011 ale mojej mati niekto volal a pytal si 5000, tak som volala z UK na policiu a pekne sme si podiškurovali aj zasrandovali s panom policajtom a este išli mamu navštíviť
@karolinakr ano lebo ju niekto obtazoval a pytal 5000... cize asi mali dovod, kedze starsi ludia su nachylny na rozne podvody naletiet a ptom to aj tak riesia... ale tu treba podat napr. tresne oznamenie na policii a nie sa radit.. 158 je nudzova linka. Ony sa tym zaoberat budu, nejde o lacnu zalezitost, staci tam ist.
@nikolka1986 no ked mas ty taky pocit, tak ano.. :D ale ked sa nedovolas, ked ti budu vykradat dom, alebo ohrozovat napr. babku, lebo niekto sa tam bude radit na nudzovej linke o takejto "dolezitej veci" tak uvidis ;) v mojom okoli si policajti pracu robia, nie raz pomohli a nemam pocit, ze by sa nudili...
@nikolka1986 nie to je taka logika že nebudem s chrípkou volať na 155, ale k lekárovi pôjdem... Neviem, ci vidíš ten rozdiel 😉
tomu sa vravi big biznis
Rodina nerodina ...ist na policiu ...mne keby niekto takto preda pozicanu vec tak tu osobu asi vo dverach ucapem od zlosti uz len kvoli tomu ze setrit na nieco par mesiacov nieje malina.....ale vzaka bohu som riadne lakoma pozicavat veci - mam z toho spatny pocit pozicat lebo ludom sa verit neda ze vratia v stave v akom bolo dane...uz sa mi tam stalo...drela som na nieco mesiace urcity pozicany set sa mi vratil bez dvoch veci....som myslela ze ma slak od zlosti trafi.....odvtedy nepoziciavam, schovavam dokonca aj zamykam....ludia su nevyspytatelny....pozicala som aj peniaze a nevratili
To by nahnevalo kazdeho ..nechapem taky pristup ...nemas kocik peniaze ani zmluvu ktoru by ta nenapadlo spisat ....tazko to uz asi vyriesis
Ked ju ale budes moc upozornovat, ze policia pride zobrat kocik kamoske, tak kamoska ho proste schova. Policajti nemozu prehladavat dom predsa, niesme v americkom filme. Bude tvrdit ze ziadny kocik nema.
Treba konat, nie rozpravat o tom.
A toto co ti napisala svagrina, len sa zlakla lebo si zistila co sa moze stat. Je to podla mna stale jej (ich) hra. Myslia si ze povies ze no dobre teda.
Videla si ten kočík v nedávnej dobe? Lebo po tomto všetkom sa ti môže vrátiť v hocijakom stave. Trvaj radšej na náhrade od švagriny. Sama aj bez tvojho vypytovania ti mala ponúknuť túto možnosť.
A nemas blocik, alebo nejaky doklad z obchodu, kde si ho kupovala ? Zavolala by som kamoske nech ho vrati, lebo ju udas za kradez ( postrasit troska) a ostatne nech si ona riesi so svagrinou ... Ak mas doklad a urcite aj na nejakej foto ho mas tak normalne by som jej pohrozila , ze to bola kradez a ze zavolas policiu bolo by to slovo proti slovu ale ty mas doklad v ruke nie ona, ak to ju nezaujima a mate si riesit tak ani teba to nemusi zaujimat ... To, ze ona previedla niekomu na ucet 300e nic nedokazuje !!!
@era777 ta kamoška ma doklad o tom ze ho kúpila to skôr svagrina ho ako keby ukradla.. A následne predala
A inak včera mi ta kamoška odkázala ze ked jej mala z neho vyrastie mozem ho potom od nej odkúpiť.. Chápete uz toto??? Povedala som jej ze to idem riešiť právnou cestou aj so svagrinou a ze ked chce mat aj ona problém nech len dalej provokuje
Ale ta kamoška nemá doklad, že to kúpila od teba, ja si takých dokladov o tom co som kúpila od koho, tiež môžem urobiť koľko chcem... Ona je v tom v podstate nevinne, ale tlačiť na riešenie by mala na svagrinu.
Akoze dobre dávno som sa tak nevytocila... Aj ked ti tu mnohe radia sa nato vykaslat a nechať to tak...ja by som to tak nenechala. Ak pri tebe stojí aj muz, tak trvaj na vyriešení. Teba sa stala veľká krivda a ty to im to teraz odpustis a nebudes kvôli tomu spávať aj rok, lebo v tvojom vnutri to bude vrieť a privodis si tak nejakú chorobou z toho. Ja si tak vravím vždy, ze nie som ešte na úrovni Ježiša aby som odpustala len a ked sa mi stane krivda, trvám na vyriešení toho. Skus sa vsak ukludnit, aj s nimi sa rozprávať kludne a jednoducho ty len trvas na vyrieseni toho, pretože to pravdepodobne spravili naschval. Ak sa v tvojom vnutri neobjavi pokoj ohladom tejto veci, dovtedy ti to neda spávať. Žiaľ
A aky doklad ? Z bankingu a poznamka za kociar ? To je taky doklad ... Najlepsie je blocik z obchodu alebo faktura a tu mas hadam ty ...
ale svagrinej kamoska s tym naozaj nic nema, ona kupila kociar od Tvojej svagrinej a nie je jej problem, ze ako to mate vy dve so svagrinou poriesene.... hlavne Tvoja svagrina by mala na nu tlacit, vratit jej peniaze a Tebe vratit kociar.... myslis, ze Tvoja svagrina tych 300 eur uz minula? asi ano.... tak ona by bola bez kociara aj bez 300 EUR....
A za kolko ti ho chce predať.Za póvodnu cenu1200?
No a co ti povedali na policii? Pripadne si bola za pravnikom?
Inak už si to mohla mať poriešené, píšeš tu už 2dni.
Veď už sa rozhýb, a kočík môžeš mať doma. Neviem načo to riešiš s dotyčnou, ktorá má kočík momentálne. Ty si ho požičala švagrinej, ona je vinná a ty to máš riešiť max. s ňou.
@sashabb a myslíš ze to neriešim ze len vypisujem tu a čakám ze sa mi zrazu kocik zjaví pred dverami?.. Boze.. 🤦♀️

No ocividne to nebudes riesit nijako tak si prosim ta aspon tych 300€ od nej vypytaj