icon

Švagrinina pretvárka

16. jún 2023

Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.

Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.

Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.

elmivelmi
17. jún 2023

a este mama musi byt sebe ka ked ta ziadala dochovanie pritom vedela ze zijete v zahranici a duplim ak ked pises ze uz nevnima,ci nerozprava v takom pripade jej moze byt jeno kde je.A ze v zahrancici by sa i nu lekari nepostarali?Ved tak su lepsie sluzby.Cize problem mebude svagrina ale tvoja mama a cudne vztahy.A ty teda si tu sama odstrihnuta od manzela je ti smutno a ute hu vidis v navsetevovani sa s bratim a jeho manzelky ale ona nema potrebu mozno taku ako ty,lebo manzela ma doma a jej to staci,nepotrebuje sa rodinkovat ako ty,kedze ty si sa od s ojej rosiny(manzela )dobrovolne odstrihla.
Druha vec je ze brat by mal s mamou pomahat.Ale kebyze je mama ok sama by nechcela taku obetu od teba a sama by sa pytala do domova dochodcov.Ja mam tri doevcata ale na starobu nikomu na obtiaz nechcem byt.

elmivelmi
17. jún 2023

my sa o mamu starame a je to velmi narocne a hlavne su kvoli tomu aj zvady medzi durodemcami ale k d bude mama uplne mimo tak pojde do domova lebo tiez si nechceme znicit zivot.Lebo je to dialka a stale behat hore dole nieje na 10-20r starostlivosti. Tu skor si nepokaz vztah otec-syn.Mama uz dozil jej zivot sa konci ona tiez asi sa neobetovala a neotrhka vam kontakt s otcom.Ona je sebecka ze vkastne vyziadala twnto slub od teba a pritom vedela ze nezijes na sk.Ved si ju vezmi k muzovi ak kate vela penazi.

miadi
17. jún 2023

@elmivelmi nemoze ju mat u muza v zahranici Lebo tam nie su tak dobri lekari ako na Svk . A muz jej povedal nech ide zit na Svk . Ze Keby jeho este zili tak tiez by isiel na Sri Lanka 🇱🇰Alebo kde a nechal by ju niekde s deckom. Mama uz nekomunikuje vnima .. tema zalozena vcera a dnes uz brat zrazu dofrcal zuzu mà pravdu dalsi troll . Hlavne ze plakal brat aj mama no je mu to fuk co zena Lebo zajtra uz odchadza do zahranicia pracovat tak ked nestihli tu kavu a pokecat dnes tak o 3tyzdne ..

autor
17. jún 2023

@miadi Aká Sri Lanka pre boha? 🙄 Práve ty si jedna z tých osôb tu na MK, ktorá si do každého rýpne, asi ti to robí dobre. Nie som troll ale nemusím ti to tu dokazovať. Brat je momentálne doma, veď som aj spomínala, že niekedy ani neviem, že je, pokiaľ ho nestretnem v obchode alebo nevidím, že svieti na whatsappe. Ale mám sa opakovať? Prosím ťa, ak si si istá, že je toto vymyslená téma a som troll, ignoruj, vypni si upozorňovanie alebo jednoducho nahlas príspevok nech ho zmažú.

oliviabb
17. jún 2023

@oonnaganamakusai myslim si, ze to bude nick na "p"

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
oliviabb
17. jún 2023

Autorka, je to fakt smutne. Viem to pochopit, pretoze tiez som sa starala o chorych rodicov. Velmi tazko sa mi to citalo. Inak, pichla si do osieho hniezda(co si aj chcela), snad ti dojde, na co myslim..... Rozmyslaj

jana_eyre_2
17. jún 2023

Nečítam celú diskusiu, len pridám - byť na mieste autorky, tiež by mi to bolo ľúto.. ani nie tak že deti sa riadne nepoznajú, že sa nenavstevuju, ale skôr to, že majú chorú mamu a jej brat za vlastnou mamou nebol 4ri roky? To mi príde strašne kruté a brat asi na hlavu ak vlastnú mamu takto ignoruje.. už len z toho dôvodu by som priala uvedenej švagrinej aby sa spoznala v uvedenom a trocha sa nad sebou zamyslela.. verím tomu, že mnohé sa tu vykresľujú krajšie ako v skutočnosti, to už je na ich svedomí či im z toho nie blbo keď vnútorné vedia že je to úplne inak ako naozaj..

petrahl
17. jún 2023

...že sa zrovna tu neukázala @viestta🤔😄

mimka1402
17. jún 2023

@oliviabb vôbec nemám šajnu koho môžeš myslieť 😃

sisa_s
17. jún 2023

@petrahl ona ma mensieho syna, nie 17r, ak sa nemylim 🙂 a nemyslim, ze ona by bola taky zakerny typ

mama2024
17. jún 2023

@oliviabb no mňa ani jedna nenapadá

karolinakr
17. jún 2023

Nevies pochopit, prečo sa ti vyhybaju- ty sa staras, obetujes, oni dostali dom a nie su dostatocne vďačni...Tot otazka Byt či nebyť? Jedine čo ti poradim, skontroluj si na katastri, ci je mama este stale vlastnička domu..Toto čo zaživaš, neni nič nezvyčajne..Niekomu ide o pemiaze, dedičstvo, hlavne nech nema oštaru so staranim sa o choreho, stavim sa, že v ich očiach si najhoršia a aj ta poohovaraju..Mrziet ta to môže, ale dokial ich neosvieti, že sa spravaju nemožne, nic sa nezmení

poppy22
17. jún 2023

viete co je najzaujimavejsie,najsmutnejsie a najdesivejsie zaroven? stacilo,ze anonym zalozil diskusiu,kde v podstate dehonestuje nejaku znamu osobu z kona..a vy automaticky hned skodoradostne,ze kto to je,a ze net vela znesie a ze to su tie dokonale...ani na chvilu ste nezapochybovali o slovach zakladatelky diskusie? mate pocit ze to musi byt pravda co pise? a keby tu oznacila tu svoju svagrinu,tak tu zenu hned zavalite mnozstvom neprijemnych sprav....wow...ani ja ani vy do toho nevidite,a poznate len tuto cast pribehu..ale hned davova psychoza...lutujem tu "dokonalu" z kona,ze ma svagrinu,ktora ma potrebu ju verejne zosmiesnit,lebo tu nejde o ziadost o poradenie v rodinnych vztahoch,ale vyslovene o jej znemoznenie tu na koni...

oliviabb
17. jún 2023

@mimka1402 byva vo vela diskusiach, popis mi sedi na nu. Napadlo ma to ako prve

autor
17. jún 2023

@evamarek77 presne, alebo koľko žien píše, že nemajú spokojne manželstvo a chcú rozvod a vtedy deti netrpia? nie sú odtrhnuté od otca? Nechápem. Verím, že jedneho dňa moje dieťa pochopí, čo som obetovala a v starobe sa o mňa tiež postará 🙄

viestta
17. jún 2023

@petrahl vari ti chybam?

ahhola
17. jún 2023

@viestta vraj si ty ta svagrina🤣

karolinakr
17. jún 2023

autorka zas nečakaj, ze vsetky deti ti obetuju život .ty si povaha ina ako ostatne, neverim, ze každy by sa rovnako zachoval..vidim to všade okolo seba..a na tych najlepšich sa nadava najviac

viestta
17. jún 2023

@ahhola jaj aha, Tak mile damy, moj brat zije 1200 km od nas, takze mozte kludne spavat, neohovarate mna. A ´ja budem tiez kludne spavat

hladamematku
17. jún 2023

Máš moju veľkú úctu za to ako si sa zachovala a aké máš srdce..kto je tvoja švagriná na koni ma nezaujíma môj život to nezmení..ale ako ti brat vysvetlil chovanie? Chcem pripomenúť logicky fakt sme na anonymnom fóre a nick je anonym takže ak niekto hovorí o ohovárani musí na niečom ísť..

autor
17. jún 2023

@poppy22 Nech je rada, že sem nenapíšem jej meno, pretože to, čo mi dnes brat povedal by položilo každú z vás. A nech som divná, hnusná a neviem čo, pre každého, práve táto téma otvorila oči môjmu bratovi, pretože sa ona posťažovala, aká som hnusná, ale hlavne, že brat mi neveril, aká je ona. A on sa mi OSPRAVEDLNIL aj za ňu a aj za svoje správanie. A nech sa kľudne zapojí, aj tak by sa nepriznala. Ale ja som na ňu nekydla, kebyže chcem, napíšem tu také veci, že....ale mamina je spokojná, brat bol, videla ho, a to je pre mňa najdôležitejšie a ak táto diskusia dopomohla len k tomu, že sa brat za maminou zastavil, tak neľutujem nič. Končím a prajem pekný večer. Kľudne nahláste tému nech ju zmažú.

karolinakr
17. jún 2023

A to hlavne si vynechala !! Daj este rychlo

karolinakr
17. jún 2023

Čo bola ta pričina? Alebo daj v metafore, ked nechceš!!

karolinakr
17. jún 2023

Na nejakom prislovi či basničke, múdri sa dovtipia

autor
17. jún 2023

@karolinakr Sľubila som bratovi, že to sem nenapíšem. Jeho žena tu má "kamarátky".
My sme už spolu komunikovali v inej téme, ja a ty. Prídeš mi v pohode, tak možno neskôr ti napíšem súkromnú správu, len uložím dieťa. Pekný večer.

karolinakr
17. jún 2023

oh diky wow za dôveru - nesklamem

janinah
17. jún 2023

Autorka,viac zo súkromia už netreba odkrývať a už vôbec nie v ss.Klobúk dolu ako si sa postarala o mamku a ako zvládaš situáciu.Už si písala,že mamka tu asi dlho nebude....no,moja teta nevnímala a bola ležiaca 5 rokov,manželova teta má 86r. a už je 7my rok tiež takto a stále žije.Ani nevie,že má dalšie dve vnučky,hoc bývaju v jednom dome.Mala by si porozmýšľať nad plánpm B,takto ste s manželom ozaj máličko.Možno sa do plánu B zapojí aj brat....

karolinakr
17. jún 2023

To nechaj na autorku, ja s tou info aj tak nebudem nič robit, nemam tu znamych hehe

mimka1402
Autor odpoveď zmazal