icon

Svokor a jeho správanie k vnúčatám

21. jún 2022

Caute zienky, idem sa asi iba vyzalovat ohladom mojho svokra.
Zije sam, ma 3 synov, velky rodinny dom. Dvaja synovia sa ozenili a odisli byvat daleko a ja s manzelom byvame v tom istom meste ako on. Vztahy mame fajn. Len ma mrzi to, ako sa sprava rozne k svojim vnucatam. Ma od kazdeho syna vnucence no a ide o to, nechcem aby to vyznelo hlupo, ze nas syn ma 3 roky a za cely jeho zivot mu nedal nic. Ani jedinu hracku, nic. Ale ked ide za svojimi dvomi synmi, nakupi im vela a dava im aj nemale sumy penazi. Fakt nechcem aby to vyznelo tak, ze zavidim, alebo ze ziarlim alebo neviem co, len ma to mrzi ani neviem preco... Pritom viete ako to je, ked sa nieco stane alebo potrebuje pomoc okolo domu, pomahame my s manzelom. Manzel je sikovny, vie vsetko opravit, cize sme mu vzdy napomocni. Takze nemame taky vztah, ze kasleme nanho alebo co. On vsade rozprava, ze moj manzel je najvydarenejsi syn a ja najlepsia nevesta. Cize neviem preco je to tak ako to je...
To je len taky moj vecerny vylev, kto aspon precital, vdaka 😂

Strana
z4
janetinka27
22. jún 2022

@elizabet173 nemyslim si,ze autorka s muzom robia dedkovi poskoka. chudak dedko,uz sa dost v zivote naskakal.a niekomu sa stale máli

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akrobrab
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
22. jún 2022

@elizabet173 v zivote synovi nic nedal? to zas kde bolo povedane? chudak dedko, lepsie by mu bolo, keby si peniaze uzival v exotike,ako ich rozdaval. ze ho hanba nefackuje

autor
22. jún 2022

@akrobrab ano, nechavam to na manzela ak tak.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
22. jún 2022

Teda zeny, ja som tu ani necakala tolko komentov, vcera som si tu len prisla " ulavit na dusi ", kedze s mojou stranou rodiny to rozoberat nechcem.
Ale ano @janetinka27 je to tak, ze svokor nikdy manzelovi financne a v podstate ani nijako inak nepomohol, pisala som tu uz, ze aj celu VS drel a platil si to sam. Viem ze, vsetko sa citat neda, uz je tu toho vela.
Ja nic necakam, ani by som peniaze od neho nevzala, ale ide tu o ten pristup, princip.
@elizabeth173 ty to uplne chapes, ze mi fakt nejde o nic, len to zamrzi obcas.
Ani nevravim, ze mu pomahat prestaneme preto, alebo ho zacneme ohovarat alebo co. Len to tak niekedy citim, ako taku krivdu.

janetinka27
22. jún 2022

@elizabet173 nemusis nic kreslit. nechytam ta za slovicka,ale robis z dedka hovado. on svoje deti predsa vychoval. tym,ze budes voci nemu stupnovat vycitky,ze chudacikovi ochotnemu synovi nic nedal,tak akoze presvedcis ostatnych o svojej pravde? ja neviem,preco dedko neda rovnako vsetkym vnucatam,ale robi to tak ako vie a ako uzna za vhodne. vo svojom zivote si uzil urcite dost starosti, je to dospela osoba a nepotrebuje aby mu bolo diktovane,co ma robit.
ved zrejme voci nim nic negativne nema,ked o nich pekne hovori.ale neveste nestaci,ze ich uznava a ze o nich pekne hovori.ona potrebuje,aby ich aj rovnako obdaruval.ale ak jej nejde o dary,tak o co potom? ved uznania od dedka sa jej dostava viac ako ostatnym. tak to nedava potom logiku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
22. jún 2022

@elizabet173 viem,ze chodi do prace a ze to nie je starcek.len z reakcii vidim,ako si zeny mienia uplatnovat u dedka naroky. na take nieco treba mat zaludok.osobne si to neviem predstavit.preto sa pytam stale,ci je to zly dedko. je? podla mna nie.ale nech si autorka odpovie sama a ked bude mat odpoved,tak mozno bude mat problem vyrieseny.

loginexistuje
22. jún 2022

@janetinka27 ty si uplne nechapava ???? nikto si neuplatnuje u toho dedka naroky akurat ten dedko si uplatnuje narok na pomoc len ujedneho syna a nevesty a pri sviatkoch ich ignoruje
a ano dedko je nespravodlivy ako dedko aj ako otec
a ano autorka stym neurobi nic lebo je to dedkova chyba ako sa sprava
nastavit zrkadlo neznamena vyuzivat dedka ale mozno prispeje k ukonceniu zneuzivania mladej rodiny dedkom

janetinka27
22. jún 2022

@loginexistuje sorry, ale moc to prezivas. nechaj inym priestor na svoj nazor.

loginexistuje
22. jún 2022

@janetinka27 a brani ti niekto vyjadrit svoj nazor ? ty budes najskor v pozicii toho dietata co len berie a robi si vylucne naroky
alebo matka co uprednostnuje jed o dieta pred inym 😉
a uz ma pls nespominaj v ramci diskusie
dakujem za pochopenie

janetinka27
22. jún 2022

@loginexistuje tak preco sa pytas ci som nechapava,ked vyjadrujem svoj nazor? je ubohe pisat, ze som zrejme v pozicii beruceho dietata alebo matka uprednostnujuca niektore dieta. velmi velmi ubohe. zasa sa len cudujem, aka tvrda hrdinka dokaze byt jedna V.Mamicka

lilitela
23. jún 2022

@malav Moze byt, ona vie , ako to je, dala som len jeden mozny pohlad. Ano pisala tam, ze ich synovi nikdy nic nedal, na druhu stranu napisala, ze vztahy maju fajn a ked tam idu pomoct, tak asi sa tam ten vnucik niekde pohra pri dedkovi.
Nechcem sa ho zastavat, toho svokra, sami mame nieco podobne... casom som to akceptovala a deti a cela situacia sa pomalicky pomenila tak, ze ho vnimame ako "nejakeho" clena rodiny. NIkto nic uz necaka. Ale nikto dedka ani nevyhladava, nema co ponuknut. V tom sirsom zmysle slova. Chce to cas. Nemyslim si, ze ich svokor to robi volajako schvalne, mozno si to sam neuvedomuje. Niektori ludia su tak nauceni, ze podvedome blizkym nic, lebo samozrejmost a okolo tych cudzich a vzdialenych sa tocia a ukazuju, aby neohovorili. Takze bohvie 🙂

drobcek17
Autor odpoveď zmazal
annavilem
25. jún 2025

Dievčatá,stala som sa macochou 🫣 A problém je úplne iný ako máte.Nevesta 🥳 denne vola partnerovi, čiže svokrovi.Aj keď potrebuje čokoľvek on uteká okamžite.Citim, že to nie je v poriadku.Ma absolútnu prednosť.Dokonca ak som sa ohradila slušne,tak ona mu napísala, že ak nepríde tak mu vnučku ani neukáže.Myslim, že za tým niečo je.

jahana22
27. aug 2025
@anonym_autor

@mandzula hej to aj mna napadlo, lenze ked nema vztah k nasmu synovi, ktoreho vidi prakrat do tyzdna, aky ma potom vztah k tym ostatnym vnucatam, ktore vidi tak max raz za mesiac? 😂
Proste fakt neviem preco je to tak, uz sme to aj s muzom preberali, neviem no. Asi jedine riesenie, podpichnut ho len tak zo zartu.

@anonym_autor pod pichnúť zo žartu??? 🤔🫣🫣Preboha len to nerob... Ako to by bolo načo dobre? Véd by som sa prepadla od hanby... Ja by som. To nedokázala ani len povedať pred ním ani zo zartu 🫣😀Sakoz vidím ze ti to tu ženy radia... Ale to je teda strašná rada... Keby chcel tak vám niečo dá... Keď nechce. Tak nedá nič.. A očividne ti to vadí keď to musíš takto riadiť

Strana
z4